Momenteel is er veel te doen (ILADS conference 2010, lees ilads.org) over zg. biofilms. Dit zijn eiwitstructuren die als een soort biologische filmlaag over de bacteriële kolonie (Borrelia b. en/of co infecties) heen komt te liggen. Daardoor komen abx, zelfs in de meest agressieve vorm niet tot de kern van de infectie, laat staan je eigen afweercellen.
Spirocheten ea. worden dan wel getackeld, cysten kunnen het gevolg zijn vd abx inzet en deze kunnen dan vzv mogelijk getackeld worden door Riamet of Plaquenil, maar dan blijven de biofilm koloniën over. Als deze biofilms niet worden opgelost mbv effectieve eiwitsplitende enzymen, is het in het slechts denkbare scenario zo dat je weer van voren af aan met behandelen kunt beginnen.... Dat verklaart ook de bekende terugval die zo kenmerkend is na een vaak lange intensieve abx periode, die vervolgens wordt gestopt.
Abx moet in dit soort situaties dus gecombineerd worden met mn non reguliere eiwitoplossers (enzymen) zoals Serrapeptase, Nattokinase, Bromelain of een combi daarvan ea. (lossen overigens ook cysten op). Dat moet dr. M te O inmiddels wel weten... Is hij niet lid van een in Ned. bestaande artsen lyme werkgroep ? Ik weet dat deze groep door regelmatig contact met elkaar te hebben, elkaar sneller weet te informeren over de laatste (internationale) stand van zaken omtrent effectieve Lyme behandeling.
Een goede combi bestaat bijv uit Azytromicine (of bijv. Ciprofloxacine in geval van Bartonella co infectie), afgewisseld met Metronidazol, waarna deze kuur wordt afgemaakt met Riamet (van origine een anti malaria middel, maar dus een heel goede cystebreker) danwel Plaquenil oid. Deze kuur dan meerdere keren herhalen en dan weer evalueren met je LLMD.
Daarbij moet dan wel een biofilmkraker/eiwitoplosser worden ingezet, liefst met additionele ondersteuning van magnesium malate (met niet teveel malic acid = appelzuur) ivm ondersteuning van de mitochondriale (energie producerende) cellen, alsmede het weer op niveau brengen van je hormononal esysteem (Adrenal support mbv kruidenextracten). De kwaliteit van deze behandeling valt en staat mede met de kracht van je endocriene systeem O(mn de bijnieren). Dan heb je een goede opzet. Zonder de biofilms dus aan te pakken, blijf je in een vicieuze Borreliose circkel zitten.
Voor het overige blijft eea maatwerk en dat heeft met veel onderliggende factoren te maken. Co infecties, fysieke gesteldheid, dna mogelijkheden, detoxcapaciteit, duur vd infectie enz enz.
Aangezien deze combi (regulier/non regulier) protocollen vooralsnog niet op de site van de nvlp.nl / nvlp.hyves.nl geplaatst mogen worden, omdat men daar vooralsnog slechts de reguliere benadering van de ziekte van Lyme voorstaat, iets wat inmiddels al lang is achterhaald, is eea op http://lymecoach.hyves.nl/ wel in te zien. Hier speelt medical politics helaas een rol (opzet van een Lyme expertise centrum in Ned. - terwijl aansluiting door de Ned. medische top bij de ILADS nu al een mega stap in de goede richting zou zijn) en daar mogen patiënten niet de dupe van worden vindt lymecoach. Een expertise centrum in een later stadium okay, maar Lyme kan in korte tijd zoveel schade aanrichten dat nu al internationale aansluiting bij o.a de ILADS organisatie moet worden gezocht, met medewerking van de politiek.
Behandeling van LYME is een marathon en geen sprint. Maar met deze nwe inzichten, kunnen we behoorlijk wat bochten afsnijden zo lijkt het. Dr. R. Horrowitz (vooraanstaand ILADS LLMD arts) uit de V.S heeft inmiddels meer dan 2000 patiënten op deze wijze behandeld met een succesrate van 70 %. Als dat resultaat sec met een regulier medicijn zou worden gehaald, zou dat echt wereld nieuws zijn. Is het ook, maar binnen mn. de lymesociety. En dat beeld nu moet veranderen, ook in Ned.
S6 met je behandeling en vraag je behandelend arts aanvullend naar bovenstaande behandelinzichten.
Goede reguliere -en non reguliere behandelschema's (volgens ILADS richtlijnen) vind je op http://lymecoach.hyves.nl/
