SBS6 horrordocumentaire 'Een huis vol ongedierte'

Hier kan met andere forumleden worden gesproken over vanalles wat met Lyme of Lymepatiënten te maken heeft en niet bij andere forums past. Spreek je uit, geef tips, vraag om advies of hulp, etc.
Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

SBS6 horrordocumentaire 'Een huis vol ongedierte'

Berichtdoor Tulipano » Do 7 Mar 2013 2:09

Wie heeft deze uitzending gisterenavondlaat ook gezien?
Teken die over je tandenborstel wandelen! Een groter horrorscenario kun je jezelf als Lymepatient bijna niet voorstellen.
:shock:

De gevallen spelen zich dit keer af in Amerika en in Japan.
Bij één gezin blijken er eekhoorns op zolder te wonen en belandt de zoon des huizes in het ziekenhuis met een Bartonella infectie. In een ander huis stikt het van de giftige vioolspinnen en komt vader in het ziekenhuis terecht met een levensgevaarlijke huidinfectie.
Het derde gezin is tijdelijk gaan wonen in Japan. Het huis dat ze daar betrekken heeft, net als in de twee vorige gevallen, een poosje leeggestaan. Al onmiddelijk na het intrekken ontdekt de vrouw des huizes tijdens het schoonmaken tal van kleine donkere beestjes. Ze blijken onophoudelijk bij bosjes uit de muren te komen totdat het hele huis ermee is geinfesteerd. Het blijken bruine hondenteken te zijn die in tegenstelling tot andere tekensoorten ook prima binnenshuis gedijen. Nu de beestjes het Co2 hebben geroken van de nieuwe bewoners en hun 2 honden, lijkt niets ze meer te stoppen. M.b.v. pesticiden wordt er een paar keer geprobeerd om ze een kopje kleiner te maken, maar tevergeefs. Op een gegeven moment is het aantal zo groot dat ze zelfs over de tandenborstels lopen! Uiteindelijk moet het leger er aan te pas komen die m.b.v. het gifgas waterstoffosfide(?) het hele huis aanpakt. Als het gezin naar huis terugkeert zijn de teken eindelijk dood. Maar het gas heeft de volledige inboedel aangetast. Er is geen elektrisch apparaat meer dat nog werkt en zelfs de fotolijstjes zijn volledig aangevreten door het agressieve goedje.

De Amerikaanse entomoloog legt uit dat teken taaie rakkers zijn die wel 6 keer hun eigen gewicht aan bloed kunnen zuigen en uiterst resistent zijn voor pesticiden. Maar dat ze de ziekte van Lyme kunnen veroorzaken vertelt hij niet. Voor het onderdeel 'voorlichting en preventie' een dikke onvoldoende dus! :x

Heb nu overal jeuk trouwens!

marina-marina
Berichten: 310
Lid geworden op: Wo 20 Okt 2010 14:22
Locatie: arnhem

Re: SBS6 horrordocumentaire 'Een huis vol ongedierte'

Berichtdoor marina-marina » Do 7 Mar 2013 14:07

zo wt was dat vies zeg!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock:
wilde naar bed maar d8 toch nog even loeren, nog nooit zo veel teken gezien, bbrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
bahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!
:shock:

Marlene
Berichten: 764
Lid geworden op: Vr 23 Mar 2012 16:17

Re: SBS6 horrordocumentaire 'Een huis vol ongedierte'

Berichtdoor Marlene » Do 7 Mar 2013 14:51

Jakkes ben blij dat ik het niet gezien heb. De uitleg is me genoeg ... :cry:

marina-marina
Berichten: 310
Lid geworden op: Wo 20 Okt 2010 14:22
Locatie: arnhem

Re: SBS6 horrordocumentaire 'Een huis vol ongedierte'

Berichtdoor marina-marina » Do 7 Mar 2013 14:55

nou die vioolspin kom ik ook niet graag tegen!
leven die hier, volgens mij niet, maar ja ach vanaf je vakantiebestemming zo mee de koffer in jakkes, vies ongedierte! :twisted:


Terug naar “Lyme Café”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 5 gasten