Lyme en straling HF

Hier kan met andere forumleden worden gesproken over vanalles wat met Lyme of Lymepatiënten te maken heeft en niet bij andere forums past. Spreek je uit, geef tips, vraag om advies of hulp, etc.
Puk
Berichten: 12
Lid geworden op: Do 21 Mar 2013 18:57

Lyme en straling HF

Berichtdoor Puk » Do 21 Mar 2013 19:08

Helaas heb ik Lyme en ben ik ook nog eens extreem stralingsgevoelig (wordt ook wel 'elektrohypersensitiviteit' genoemd). Dit laatste heeft ertoe geleid dat wij Nederland uitgevlucht zijn en nu in Duitsland wonen. Ik ben benieuwd naar ervaringen van anderen >

Mijn vraag is: wie heeft Lyme en is ook stralingsgevoelig?

Haaibrid
Berichten: 68
Lid geworden op: Ma 4 Feb 2013 14:22

Re: Lyme en straling HF

Berichtdoor Haaibrid » Do 21 Mar 2013 22:03

Bestaat dat echt? Stralinsovergevoeligheid? En wat ervaar je zoal? Sorry als mijn scepticisme te onpas komt.

Puk
Berichten: 12
Lid geworden op: Do 21 Mar 2013 18:57

Re: Lyme en straling HF

Berichtdoor Puk » Do 21 Mar 2013 22:12

Neem de moeite om de ellendeverhalen van stralingsslachtoffers te gaan lezen op stop.umts. Je kunt ook te rade gaan bij stichtingehs.nl of buergerwelle.com. Maar ook met googlen op dit onderwerp gaat er een wereld voor je open.

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Lyme en straling HF

Berichtdoor bamboe » Za 23 Mar 2013 16:24

Hoi Puk, wat een toestand dat je huis, haard en moederland noodgedwongen hebt moeten verlaten.
Voor je lol zal je het niet gedaan hebben.

Gisteren zat ik te lang met de gsm aan mijn linkeroor (ik vermijd het zoveel mogelijk normaliter en normaal switch ik snel naar mijn huistelefoon).
Niet al te lang na dat gesprek voelde ik gelijk meer sinusproblemen aan de linkerkant van mijn hoofd.
Dit is wat mij betreft geen toeval.

Volgens mij is er zeker een gezondheidsondermijnende relatie tussen de elkaar versterkende factoren straling-zware metalen en ook infecties zoals de ziekte van lyme.

Puk
Berichten: 12
Lid geworden op: Do 21 Mar 2013 18:57

Re: Lyme en straling HF

Berichtdoor Puk » Za 23 Mar 2013 19:11

Vertrek naar buitenland, dat is zeker een hele toestand.
Ik vraag me af of er wetenschappelijk onderzoek op het terrein Lyme-stralingsgevoeligheid is gedaan. En of dat behandelend artsen (die de Lyme behandelen) daar allert in zijn (bv navragen in de anamnese of bv de stralingsklachten registreren).
Ik weet in ieder geval van lotgenoten elektrohypersensitieven dat zij ook vaak Lyme hebben. Wat mij overigens ook is opgevallen is dat het hele klachtenverhaal van een vergevorderde Lyme grote overeenkomsten heeft met de klachten die samenhangen met ernstige elektrohypersensitiviteit.

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Lyme en straling HF

Berichtdoor bamboe » Za 23 Mar 2013 19:25

Hoi Puk, in antwoord op je vragen:

Ik vraag me af of er wetenschappelijk onderzoek op het terrein Lyme-stralingsgevoeligheid is gedaan.
Niet dat ik weet. Ik vermoed van niet.
Het verband tussen straling en gezondheid: dat wordt liefst al ontkend en de impact van de lyme-epidemie is ook 1 grote doofpot: laat staan die factoren op een hoop.

En of dat behandelend artsen (die de Lyme behandelen) daar allert in zijn (bv navragen in de anamnese of bv de stralingsklachten registreren).

Ik ben nog geen lyme-arts tegengekomen die me vroeg naar stralingsgevoeligheid volgens mij.
Wel weet ik dat Dietrich Klinghardt, lymearts VS en Duitsland, dat hij geen patient verder behandelt als die niet in de eerste plaats maatregelen in huis neemt tegen straling.

Ik weet in ieder geval van lotgenoten elektrohypersensitieven dat zij ook vaak Lyme hebben.

Ik heb het vaker gezien, gelezen en gehoord in de praktijk.

Wat mij overigens ook is opgevallen is dat het hele klachtenverhaal van een vergevorderde Lyme grote overeenkomsten heeft met de klachten die samenhangen met ernstige elektrohypersensitiviteit.
Ja daar zeg je zowat. Dietrich Klinghardt zei volgens mij ook dat de straling microben virulenter maakt.

Marlene
Berichten: 764
Lid geworden op: Vr 23 Mar 2012 16:17

Re: Lyme en straling HF

Berichtdoor Marlene » Za 23 Mar 2013 21:07

hallo puk

ik heb er op een bepaald moment ook erg last van gehad. Ik kon toen geen ziekenhuis binnen zonder weggedragen te moeten worden op een draagberrie aan een zuurstoffles. Op een dag toen ik in een scanner moest voor een hersenonderzoek, voelde ik de straling centimeter per centimeter opschuiven in mijn schedel. De radioloog had er zogezegd "nog nooit van gehoord". Op mijn benen verdroeg ik op sommige dagen geen laptop. Mijn benen leken wel rood verbrand ondanks dat er een donsdeken en bedtafeltje tussenzat. De televisie was nog het ergst, ik hoorde een gezoem dat niemand anders bleek te horen. Jarenlang heb ik niet in de woonkamer kunnen vertoeven.
Gelukkig geloofde mijn neuraal arts volledig mijn verhaal.

Later las ik dat het te maken kan hebben met de myelineschede rond de zenuwen. Die hebben wellicht een beschermende functie en zorgen ervoor dat je de electrische velden niet kan voelen. Feit is dat ik niet veel later een uitgebreid vit B12 protocol met lecithine en dergelijke ben gaan gebruiken en ondervind er nu geen last meer van. We hebben ook geen microgofoven, draagbare telefoon, slapen zonder electriciteit in de kamers, ... wat we kunnen beperken, is meegenomen.

Ik hoop dat je leven een beetje dragelijk is geworden want verhuizen is vast een grote onderneming geweest.

Puk
Berichten: 12
Lid geworden op: Do 21 Mar 2013 18:57

Re: Lyme en straling HF

Berichtdoor Puk » Za 23 Mar 2013 21:54

Dag bamboe,
Straling en negatieve effecten op de gezondheid: men wil er niet aan, ook is uit vele onderzoeken al lang bekend dat het slecht is. Gezondheid als hoogste ideaal in onze samenleving, behalve als het om het draadloze dataverkeer zoals mobiele telefonie gaat. Dan gaat dat laatste opeens voor, men is niet eens van plan om zelf te onderzoeken of al dat draadloze gebruik verantwoord is. Natuurlijk ga je dan ook de problematiek van stralingsgevoelige mensen ontkennen. Hoef je er verder niet meer over na te denken. Dat is wat tegenkom in contacten met mensen.
Heb ik ook al eens gelezen dat Lyme-epdimie een feit is, sommigen spreken over een pandemie. Er zijn dus mogelijk heel veel mensen ziek door de Lyme zonder dat ze het weten. Dit ging in ieder geval voor mij op. Het wrange is dat mijn klachten niet herkend werden al s zijnde Lyme. Niet door huisarts(en) en specialisten in het ziekenhuis. Na jaren kom je erachter wat je mankeert...
Waarom zou toch die 'doofpotstrategie' worden gehanteerd tav Lyme en straling? Heeft men iets te verliezen of zo? De overheid, de medische wereld?
Dank je voor de tip van Dietrich Klinghard, interessante website. Ga ik verder bekijken.

Puk
Berichten: 12
Lid geworden op: Do 21 Mar 2013 18:57

Re: Lyme en straling HF

Berichtdoor Puk » Za 23 Mar 2013 22:12

Dag Marlene,

Ziekenhuis en onderzoek is no-go area voor mij. Jouw ervaringen heel herkenbaar voor mij. Het kan natuurlijk niet dat er mensen zoals wij geen voorzieningen getroffen worden als je naar een arts moet (bv stralingsarme omgeving in het ziekenhuis). Sinds ik in Duitsland woon, gaat het veel beter met mij. Dankzij de beter geaarde stroom, afwezigheid van straling in de woning en daardoor vrijwel geen vuile stroom. Maar ook het feit dat ik nu de Lymebehandeling (met kruiden) kan volhouden en dit ook vruchten afwerpt: hierdoor voel ik mij ook veel beter. Het lijkt erop dat door de mij gehanteerde 'werkhypothese: minder straling + veiliger stroom + Lyme behandeling = meer gezondheid' waar is. Ik ben hoopvol gestemd.
Al die maatregelen die je genomen hebt in huis: heel zinvol. Ik heb er ook ervaring mee. Maar hier in Duitsland blijk ik steeds meer dingen te kunnen gaan doen die in Nederland allang niet meer mogelijk waren: bv lichten aan, stroom aanlaten hele dag door, koken op een keramische kookplaat, telefoneren.
Sterkte verder, mogelijk loop je net als ik tegen veel onbegrip aan als het gaat om je stralingsgevoeligheid.

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Lyme en straling HF

Berichtdoor bamboe » Zo 24 Mar 2013 0:57

hoi Puk: over je woorden:
Waarom zou toch die 'doofpotstrategie' worden gehanteerd tav Lyme en straling? Heeft men iets te verliezen of zo? De overheid, de medische wereld?

Ja dat moet wel.

Slaap je in zo'n kooi van Faraday?

Ik heb eens een tijdje met een stralingsvrij hemd rondgelopen, maar ik merkte niet zoveel verschil.
Loop je daar misschien ook mee?


Terug naar “Lyme Café”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten