CYBER STALKING

Hier kan met andere forumleden worden gesproken over vanalles wat met Lyme of Lymepatiënten te maken heeft en niet bij andere forums past. Spreek je uit, geef tips, vraag om advies of hulp, etc.
Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

CYBER STALKING

Berichtdoor Tulipano » Ma 23 Dec 2013 1:12

De cyberstalker
Dit kan een volslagen onbekende zijn die zonder specifiek einddoel via fora, chatrooms en e-mails het slachtoffer angst probeert aan te jagen. Dit type stalking neemt schrikbarend toe. De cyberstalker opereert vanuit de anonimiteit die cyberspace biedt en kan op eenvoudige wijze zijn 'spel' spelen, in de vorm van het continu lastigvallen van zijn vaak meerdere slachtoffers, het versturen van virussen, het stelen van nicknaam en/of echte naam van het slachtoffer met de bedoeling schade aan te richten en het opsporen van het IP-adres van het slachtoffer met het doel de werk- of huiselijke omgeving van het slachtoffer na te gaan. Het stalken kent vele uitingen zoals het gebruiken van obscene of dreigende taal, persoonlijke beledigingen, ongepaste en uitdagende berichten op messageboards met de bedoeling deze boards te ontwrichten en nog vele andere vormen


Wat doe je eraan?

En vooral, wanneer denkt u er eens iets aan toe doen, Admin?

http://mens-en-samenleving.infonu.nl/ps ... haduw.html

eus
Berichten: 1012
Lid geworden op: Vr 15 Jan 2010 13:49

Re: CYBER STALKING

Berichtdoor eus » Ma 23 Dec 2013 1:17

Hebben we die dan nog, een ADMIN?

Even gekeken; 520 berichten van de ADMIN in ruim 10 jaar tijd..... Dan is er zeker een periode geweest, dat de ADMIN meer aanwezig was dan nu; gemiddeld 1 bericht per week, nee, dat haalt hij momenteel niet. :?
De overwinning is
niet altijd voor de snelsten,
of de sterksten,
maar voor hen die volhouden

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: CYBER STALKING

Berichtdoor Tulipano » Ma 23 Dec 2013 1:19

Niet wanneer het nodig is in elk geval. Het lijkt hier de Costa Concordia wel :(

Gebruikersavatar
WouterB
Berichten: 403
Lid geworden op: Wo 30 Jan 2013 14:30

Re: CYBER STALKING

Berichtdoor WouterB » Ma 23 Dec 2013 1:43

Tulipano schreef:Niet wanneer het nodig is in elk geval. Het lijkt hier de Costa Concordia wel :(

Jaja, modern times!

Je kietelt eens wat, en hoep! :lol:

Het bosje vage 'Wannabee believers' is in enen, hun schijnbaar onaantastbare positie in het aanwakkeren van zweef-theorieën kwijt, en verdraait nog eens aan toe, alsof ze met het lef van Francesco Schettino in eens de beste stuurlui aan wal blijken te zijn.

Met deze draad zijn deze 'Gezondheidsstrijders' het eerst van boord af. :lol: :lol: :lol:

Kruisje qua geschikt/ ongeschikt?

Lees terug, huiver, en oordeel zelf!


Groetjes, Wouter

admin
Beheerder
Berichten: 623
Lid geworden op: Do 23 Okt 2003 21:00

Re: CYBER STALKING

Berichtdoor admin » Ma 23 Dec 2013 2:06

Tulipano en eus,

Bedankt voor de feedback.

Wellicht is het inderdaad verstandig als er vaker wordt opgetreden tegen persoonlijke aanvallen en andere niet-inhoudelijke dan wel ongefundeerde argumentatie, maar ook kaping van topics, en informatie en discussie over dubieuze methoden, middelen en complottheorieën dat niet in categorie "Onconventionele Methoden" wordt geplaatst. Het hele forum is er van doordrongen geraakt, zelfs categorie "Wetenschap".

Maar dan moet er natuurlijk wel interesse zijn voor inhoudelijke informatie en discussie op basis van wetenschappelijke studies en deugdelijke argumentatie, en dat lijkt er helaas nauwelijks te zijn.

WouterB gaf recentelijk aan aspiraties voor de functie van moderator te hebben. :idea:

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: CYBER STALKING

Berichtdoor Tulipano » Ma 23 Dec 2013 2:29

maar ook kaping van topics, en informatie en discussie over dubieuze methoden, middelen en complottheorieën dat niet in categorie "Onconventionele Methoden" wordt geplaatst


Ik heb altijd geprobeerd mezelf zo veel mogelijk aan deze regels te houden maar mag daarin af en toe een foutje maken. Dan graag een opmerking hierover. Sommige forumleden (vooral de nieuwkomers) staan hier niet altijd bij stil en kunnen wel wat 'sturing' gebruiken van de webmoderator.

Wellicht is het inderdaad verstandig als er vaker wordt opgetreden tegen persoonlijke aanvallen


Ik ben van mening dat dit niet 'verstandig' is, het zou vanzelfsprekend moeten zijn conform de forumregels waarvan hieronder een quote:

Leden moeten berichten plaatsen op een manier die respectvol is voor andere forumgebruikers. Schelden op andere leden wordt niet getolereerd en zal leiden tot een waarschuwing.


Ik mis hierin de interventie van de webmoderator

Gebruikersavatar
WouterB
Berichten: 403
Lid geworden op: Wo 30 Jan 2013 14:30

Re: CYBER STALKING

Berichtdoor WouterB » Ma 23 Dec 2013 2:37

Beste admin,

In aanvulling op mijn vorige bericht, en ter zake van de volgende stelling:
Tulipano schreef:
De cyberstalker
Dit kan een volslagen onbekende zijn die zonder specifiek einddoel via fora, chatrooms en e-mails het slachtoffer angst probeert aan te jagen. Dit type stalking neemt schrikbarend toe. [color=#FF0000]De cyberstalker opereert vanuit de anonimiteit die cyberspace biedt en kan op eenvoudige wijze zijn 'spel' spelen, in de vorm van het continu lastigvallen van zijn vaak meerdere slachtoffers,

kan ik u mede delen (voor zover u dat zelf nog niet opgevallen was, hetgeen ik positief betwijfel), dat een kenmerkende eigenschap van dergelijke stalkers op fora is, dat zij buiten een veelheid aan niet naar de hoofddoelstelling van het forum megaposters zijn in "Off-topicposts", dan wel bestaande draden weten te verbuigen naar hun hand. Ander kenmerk is dat zij hun on-line zijn per definitie verbergen. Dit ten einde om te verhullen dat zij hun uitlaatklep (i.q. de betrokken fora) eigenlijk 'permanent bewonen' om naar in hun beperkte belevingswijze, on-welgevallige berichten, zo snel mogelijk met andere 'waarheden' die zij, al dan niet vanuit een economisch belang, aanhangen, te vuur en te zwaard te bestrijden, met overwegend even zwakke of gemankeerde onderbouwing gelijk aan hun 'hoofdbeschouwing'.

Het mag duidelijk zijn dat de interventies van dergelijke types weinig tot geen bijdrage leveren aan, of in specifieke gevallen juist een tegengesteld effect genereerd naar de doelstelling waar het betrokken forum ooit voor opgericht was.

Ik geef hier geen lijstje van kandidaten die mogelijk voor deze kandidatuur in aanmerking komen, naar mijn waarneming heeft u dat prima in de gaten wie het hier betreft, en kan ik u niet anders complimenteren met uw democratisch streven naar de vrijheid van meningsuiting.


Groetjes Wouter

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: CYBER STALKING

Berichtdoor Tulipano » Ma 23 Dec 2013 2:40

Ander kenmerk is dat zij hun on-line zijn per definitie verbergen


Aangezien deze optie door het Forum zelf beschikbaar wordt gesteld, kan het niet worden beschouwd als instrument voor stalking. Een forumbezoeker is vrij om het topic dat zijn/haar interesse heeft open te klikken en te lezen. Hij/zij wordt door NIEMAND gedwongen om een onderwerp te lezen als het hem/haar niet boeit.

Gebruikersavatar
WouterB
Berichten: 403
Lid geworden op: Wo 30 Jan 2013 14:30

Re: CYBER STALKING

Berichtdoor WouterB » Ma 23 Dec 2013 3:04

admin schreef: Het hele forum is er van doordrongen geraakt, zelfs categorie "Wetenschap".

Dat was dus niet alleen voor die categorie die mij opviel, maar inderdaad geldt dit voor het hele forum. Dat moet je als admin zijnde niet als een verwijt opvatten, jij draait deze tent kennelijk al een tijd.

En in die tijd zijn er een aantal minder integere figuren geweest die precies de bandbreedte daarvan in de gaten hadden.

Ik kan niet uitsluiten dat het hier enige typjes betreft die u nu als webmoderator aanspreken.

admin schreef:Maar dan moet er natuurlijk wel interesse zijn voor inhoudelijke informatie en discussie op basis van wetenschappelijke studies en deugdelijke argumentatie, en dat lijkt er helaas nauwelijks te zijn.
De interesse is er zonder meer, het steekt meer op integere inbrengers al bijvorbeeld Diesel, die zich niet met een kluitje het riet in liet sturen.

Dit soort research is 'natuurlijk' van een heel andere orde dan het doordouwen van allerlei vage internet berichtjes, alhoewel daar ook best wat uit kan komen. Het vergt soms een Salomonsoordeel om daar heldere keuzes in te maken.

admin schreef:WouterB gaf recentelijk aan aspiraties voor de functie van moderator te hebben. :idea:

Dat klopt, maar dat is denk ook al een maand of 2 geleden, en sinds die tijd ben ik er achter gekomen hoeveel van die minder of ongewenste berichten er op de onjuiste plaats terecht zijn gekomen.

Dat is op termijn wel juist te kwalificeren en te adresseren, maar dan heb ik nog een heel ploegje in m'n nek wat het daar niet mee eens is, bang voor gezichtsverlies en wat al niet meer.

Ik zou daar graag is de opinie van de overwegend zwijgende maar wel meelezende meerderheid over willen horen.

Ik ga in elk geval voor de realiteit, ik kan wat bijdragen, maar ik ben ook zo reëel om te erkennen dat binnen het ziekte-patroon mijn energiehuishouding niet dermate is dat ik mijn eigen zaakjes perfect voor elkaar heb, noch dat ik constant voor de site productief kan zijn.

In het weinige dat ik in de weg naar genezing wel vol ga houden, is integriteit!

Ik lees het van de week wel weer.


Groetjes, Wouter

Gebruikersavatar
WouterB
Berichten: 403
Lid geworden op: Wo 30 Jan 2013 14:30

Re: CYBER STALKING

Berichtdoor WouterB » Ma 23 Dec 2013 4:05

Beste Tulipano, helaas...
Tulipano schreef:
Ander kenmerk is dat zij hun on-line zijn per definitie verbergen


Aangezien deze optie door het Forum zelf beschikbaar wordt gesteld, kan het niet worden beschouwd als instrument voor stalking. Een forumbezoeker is vrij om het topic dat zijn/haar interesse heeft open te klikken en te lezen. Hij/zij wordt door NIEMAND gedwongen om een onderwerp te lezen als het hem/haar niet boeit.

Ook hier ben je de boel (i.q. de waarheid) weer zwaar aan het vernaggelen, iemand die zich standaard aanmeld als lid, is in basis instelling gewoon zichtbaar als hij of zij ingelogd en zo on-line zijn.

Ingelogd zijn zonder dat ander foristen dat kunnen zien,
is niet mogelijk zonder dat je daar in je profiel(aanmelding)zelf pro-actief iets aan veranderd hebt!

Voordat de leugen alweer wenst te regeren...

Nadere toelichting: Ik had Tulipano al meermaals eerder verzocht om een verklaring van haar gedrag, nadat zij vermeende 'slimme' opmerking meende te kunnen maken naar de tijdstippen van mijn forumaanwezigheid. In haar 'wijsheid' leek het haar kennelijk verstandiger om mijn vragen te negeren.

Het mag u allen duidelijk zijn, dat haar zuiverheid in beantwoording van deze oprechte vragen, waar ze uiteindelijk niet onder uit kon, niet de meest integere is...


Groetjes, Wouter


Terug naar “Lyme Café”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 3 gasten