Fast food funest voor de lever

Onderwerpen met wetenschappelijke, medische of algemene gezondheidsgerelateerde informatie en discussie dat niet specifiek betrekking heeft op de ziekte van Lyme.
Gebruikersavatar
vonneke
Berichten: 7127
Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57

Fast food funest voor de lever

Berichtdoor vonneke » Wo 20 Feb 2008 11:37

Slecht nieuws voor de liefhebbers van fast food: het blijkt nóg ongezonder te zijn dan we altijd al dachten. Uit Zweeds onderzoek is namelijk gebleken dat fast food je organen kapot maakt, en dan met name de lever. De wetenschappers lieten achttien gezonde 18-jarige jongeren vier weken lang twee keer per dag fast food eten. Daarnaast sportten ze niet. De effecten van dit dieet bleken behoorlijk ingrijpend. De jongeren waren gemiddeld 8 kilo aangekomen, maar er bleek uit bloedtesten een ernstiger gevolg: de lever van de deelnemers was beschadigd.

Naar aanleiding van deze uitkomsten waarschuwen de onderzoekers voor obesitas (ernstig overgewicht) en diabetes type 2 als gevolg van het eten van te veel vet. Nieuw is nu de waarschuwing voor leverbeschadiging als gevolg van het eten van te veel vet voedsel. De lever verwerkt het vet in je bloed. Dit orgaan zal 'overspannen' raken als het te veel vet te verwerken krijgt

http://hetonderzoek.blogspot.com/

Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.


Afbeelding

Terug naar “Gezondheid Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten