Lyme-bewuste arts: weet jij welke vetten je echt nodig hebt?

Onderwerpen met wetenschappelijke, medische of algemene gezondheidsgerelateerde informatie en discussie dat niet specifiek betrekking heeft op de ziekte van Lyme.
bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Lyme-bewuste arts: weet jij welke vetten je echt nodig hebt?

Berichtdoor bamboe » Zo 13 Jan 2013 1:23

Onderstaand een belangrijk verhaal over vet, dat komt van Frits van der Blom, bekend van de lezingen over desinformatie over de ziekte van lyme viewtopic.php?f=5&t=6885&start=20

Frits van der Blom zal in 2013 een boek uitbrengen over vetten, getiteld: "Vet ziek van ziek vet."
Zie hier een youtubefilmpje van/over Frits van der Blom: http://www.youtube.com/watch?v=FJhEkWJm-6Q
Hier nog meer info over een ander interview met Frits van der Blom: viewtopic.php?f=17&t=7688&p=75332#p75332

Hou het woord zuurstof in de gaten hieronder in de gekleurde tekst en bedenk dat de borreliabacterie zich thuis voelt in een zuurstofarme omgeving.
En vergeet de link tussen goede gezonde vetcombinaties niet met zuurstof: hier viewtopic.php?f=22&t=5385#p70218 een artikel over het budwigpapje dat hiermeer verband houdt.
En vergeet ook niet dat lymepatienten met name tekorten hebben als het gaat om vetoplosbare vitamines A,D en E (en met de eveneens vetoplosbare vitamine K zal het wel niet anders liggen): viewtopic.php?f=8&t=7220 viewtopic.php?f=8&t=7223
Hoe toevallig is dat laatste?!
Als je niet genoeg en niet de goede vetten tot je neemt, hoe goed kun je dan de vetoplosbare vitaminen opnemen?
Tel deze dingen bij elkaar op en ondergaande tekst zou erg belangrijk voor je kunnen zijn als je deze niet al kende:

Hoi ,

Weet jij hoe het zit met de vetten?

Onderstaand vind je een samenvatting van de lezing van Dr. Frits
van der Blom, waarin hij heeft uitgelegd hoe het nu precies zit met
de vetten. Wat je wel en niet moet eten en in welke verhoudingen.

Welke vetten heb je nodig en waarom?
Bron: Lezing Dr. Frits van der Blom op 18 december 2012
(http://www.lichtvanzelf.nl/hennep-en-gezondheid)

Een oude en vrijwel vergeten wijsheid: VVV! OK!
Verzadigde Vetten kun je Verhitten > VVV !
Onverzadigd vet eet je liever Koud > OK !

Een combinatie van misvattingen dient te worden gezien en begrepen.

* Cholesterol veroorzaakt geen hart- en vaatziekten.
* Verzadigd vet veroorzaakt geen hart- en vaatlijden.
* Het gaat niet om omega-3 derivaten, maar om LA en ALA.
* Plantaardige oliën en vetten zijn niet gezonder dan dierlijke.
Vaak gaat het zelfs bij plantaardige vetten om niet benoemde
industriële transvetten.
* Vetarm (half vol / light) kost vet-oplosbare vitamines.
* Toegevoegde chemische vitamines doen "het" niet.

Linolzuur, LA = basis Omega-6, Alfa Linoleenzuur, ALA = basis
Omega-3
Deze twee zijn de enige essentiële vetzuren, die ons lichaam niet
zelf kan maken.
Hieruit kan onze biologie alle overige vetzuren en derivaten maken.
Deze twee spelen een hoofdrol bij het transport van zuurstof in de
celwanden.


Ideale verhouding bij inname is 1:1 - 2,5:1
Dit is als volgt te bereiken:
Meng 3 delen hennepzaadolie met 1 deel lijnzaadolie of meng 2 delen
sesamolie met 1 deel lijnzaadolie (alles koud geperst).
Neem hiervan minstens 3 x daags een koffielepel (= 5 ml.) Niet
verhitten; koel en donker bewaren.
Vul dit aan met kokosolie (niet ontgeurd!), eveneens 3 x daags een
koffielepel. Bewaren op kamertemperatuur. Verhitten mag.

http://archive.aweber.com/sjamoni-tips/ ... e_echt.htm
Laatst gewijzigd door bamboe op Zo 9 Jun 2013 12:47, 5 keer totaal gewijzigd.

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Lyme-arts over vet: weet jij welke vetten je nodig hebt?

Berichtdoor bamboe » Zo 13 Jan 2013 2:27

De borrelia is een anaerobe bacterie die zich dus thuisvoelt in een zuurstofarme omgeving.
Dan is dus een belangrijke vraag: hoeveel zuurstof zit er in onze cellen?
Daarvoor is o.a. van belang: hoeveel gehydrogeniseerd / transvet heeft men tot zich genomen.
Transvet verstopt de cel.
Wat gebeurt er als minder zuurstof in de cel komt?
Dan verandert de celstofwisseling.

Voor zuurstof en ziekten: is van belang te weten van het werk van Otto Warburg in Berlijn.
Hij kreeg voor zijn “ontdekking” dat een zuurstofrijk lichaamsmilieu van belang is voor gezondheid de nobelprijs in 1925.
In 1911 heeft men in de VS een patent aangevraagd voor transvetten.

Olie wordt verhit en daarna gestold vet.
Dit type vet vind je overal in verwerkt: van koekjes, tot chips, margarine/halvarine en chocola: en het staat ook niet als zodanig aangegeven op etiketten van producten.
Margarine is ongezond vet voor ons mensen in tegenstelling tot roomboter.

We zijn bang gemaakt voor cholestorel als zou het de oorzaak zijn van onze lichamelijke verpaupering.
Dit terwijl we echter zonder de juiste vetten kapot gaan omdat transvetten ons beschadigen.
Transvet gaat de celwand niet binnen en verpest de biologie/ verstikt de cellen.

De ziekte van lyme verjagen behelst dus meer dan de borrelia verjagen als het goed is.
Er zijn zeker therapeuten die de borrelia kunnen verjagen, maar het verhaal is dus groter dan die borrelia alleen.

Frituren stimuleert dat de olie acrylamide wordt, hetgeen een kankerverwekkende stof is voor ons mensen en olie wordt transvet.
Naast dat er veel transvet zit in supermarktproducten, is er nog veel meer mee aan de hand.
Doorgaans hebben supermarktproducten geen bijsluiter, waar producten in de apotheek dat op zijn minst nog wel hebben.

De verhouding tussen linolzuur en alfalinoleenzuur : 2 essentiele vetzuren: is erg belangrijk: deze moet elke dag in de juiste verhouding worden ingenomen.
Een goede verhouding is ongeveer 2,5 tot 1.

Spreker verwijst naar het boek van Brian Peskin: het verzwegen verhaal over kanker.
Dit is een baanbrekend werk volgens spreker.
Het verhaal van Warburg en Peskin speelt echter in onze voedingsrichtlijnen en algemene voedingspraktijk nauwelijks een rol.

Met chocolade gaat het bijv. als volgt:
Men verhit deze; de cacaoboter gaat eruit voor de lippenbalsem (!).
Dan blijft cacaopoeder over en nu komt het: men stopt er transvetten bij! - en noemt dit: -klinkt lekker ongevaarlijk- “plantaardige vetten” op het etiket.

Door het eten van dit soort producten verzwakt ons immuunsysteem: we krijgen giffen binnen (oraal en via vaccinaties) en we hebben in meerderheid ook nog eens een tekort aan vitamine d3 – dit is een vetoplosbare vitamine die alleen kan worden opgenomen als we ook vetten tot ons nemen.

We zijn allemaal allang uit evenwicht.
Omdat onze biologie niet klopt, kunnen eencelligen ons blijvend aanvallen zolang dat niet op orde is.

Het gaat ondertussen wel over onze biologie.
Het bestrijden van beestjes is slechts een tijdelijke oplossing.
Het probleem begint bij het verstoorde evenwicht.
Een vaccin zoveel jaar geleden in de arm gejast, kan psychiatrisch gedrag veroorzaken.

Het meten van het zuurstofgehalte van de cellen kan niet in de alternatieve geneeskunde, maar Otto Warburg kon het wel.

Wat men ziekte pleegt te noemen gaat gepaard aan een batterij aan symptomen.
Kanker is een ontsporing van het lichaam die begint met zuurstofgebrek.
100 jaar geleden had 1 op de 800 mensen kanker.
Elke ziekte is een proces van reiniging.
Echter als men zoals met huidafwijkingen deze wegwerkt met cortisonen: dan krijg je astma.
Het huidsymptoom is dan verbeterd, maar je krijgt er iets nog ergers voor terug.

Als men chronisch te weinig zuurstof binnenkrijgt komt dit neer op een uitgestelde dood.
Het beestje is niet de vijand.

We stammen van de 1-celligen af.
We hebben 18 triljoen cellen en we hebben al 180 triljoen beestjes in ons lijf zitten.
De lymepatient is een ontspoorde borreliadrager.
Ontsporen doen we alleen als we geen gezonde dragers zijn.

In 2013 komt spreker met een boek op de markt dat de veelzeggende titel: “Vet ziek van ziek vet” zal dragen.

viewtopic.php?f=5&t=6885&start=20

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Lyme-bewuste arts: weet jij welke vetten je echt nodig h

Berichtdoor bamboe » Wo 6 Feb 2013 22:16

Zie dit filmpje over transvetten waar Frits van der Blom op zijn site naar verwijst: http://www.youtube.com/watch?hl=nl&gl=N ... 6j-lM&NR=1

Tekst bij het filmpje:

De Gevaren van Transvet, (gedeeltelijk) Gehard(e) Olie, Vet (olieën gevaar gezondheidsrisico's)
HealthRanger7HealthRanger7·32 videos

Uploaded on May 7, 2008

Transvet, ook wel bekend als (gedeeltelijk) gehard(e) olie en/of vet is een kunstmatig gefabriceerd vet dat zeer schadelijk is voor de gezondheid. Transvet zit verwerkt in vele duizenden voedingsproducten. De consumptie van transvet is één van de hoofdoorzaken van onze huidige obesitas epidemie.
http://naturalnews.com/021412.html

De gezondheidsrisico's van transvetten zijn hart en vaatziekten, hoge cholesterol, obesitas, diabetes, kanker, allergieën, geboorte afwijkingen, etc.
http://articles.mercola.com/sites/artic ... at-part-...

Als u natuurlijke vetten consumeert, is de helft verteerd na 18 dagen. Als u transvet consumeert, duurt het 51 dagen voordat de helft is verteerd! Geen wonder dat obesitas zo'n groot probleem is.
http://becomehealthynow.com/ebookprint.php?id=135

De voedingsindustrie gebruikt (gedeeltelijk) gehard vet omdat voedingsprodukten daardoor veel langer houdbaar blijven. Minder bederf, minder verlies en dus meer winst! Daarnaast smaken producten met transvet lekker. Transvet wordt gebruikt in fastfood, chips, bakkerijprodukten, patat etc.

Transvetten worden gemaakt door de hydrogenering (verharding) van vloeibare plantaardige olieën zoals zonnebloemolie, sojaolie, etc. Tijdens dit proces worden waterstof moleculen aan de olie moleculen vastgeplakt. Door deze hydrogenering wordt vloeibare olie hard en smeerbaar, vandaar de naam gehard vet. Op deze wijze wordt margarine gemaakt.

Voedingsproducten bevatten transvet als het één van de volgende ingrediënten bevat: gehard vet, gedeeltelijk gehard vet, geharde olie, gedeeltelijk geharde olie, gehydrogeneerd vet, gehydrogeneerde olie, margarine.

In roomboter zit een kleine hoeveelheid natuurlijk transvet. Dit is echter minder schadelijk dan chemisch geproduceerd transvet. Maar aangezien boter dierlijk voedsel is, slibben aderen hier ook van dicht!

Geïnteresterificeerde vetten zijn ook ongezond omdat het vaak een mix is van geharde oliën en onverzadigde oliën.
http://flandersfood.com/category/tags/i ... erificatie

Consumenten zijn jarenlang gewaarschuwd voor de gevaren van verzadigde vetten. vooral dierlijk verzadigde vetten. Echter transvetten zijn nog veel slechter voor de gezondheid!
http://naturalnews.com/024694_oil_food_oils.html

De gezondste olie voor bakken en braden is kokosolie omdat het omdat het veel verzadigd vet bevat en daardoor stabiel blijft onder hoge temperaturen en niet afbreekt in allerlei kankerverwekkende stoffen. Dit gebeurt namelijk wel met onverzadigde olieën zoals olijfolie. Niet alle verzadigde vetten zijn dus ongezond, ook verkondigen de voedingsindustrie en 'main stream' media dit al jaren.
http://coconutoil.com
http://youtube.com/watch?v=YxDiH6F3sS0

Tips voor het verminderen van uw transvet consumptie:

1. Kies vloeibare plantaardige olieën of kies zachte margarine met geen of weinig transvet.

2. Vermijd de consumptie van fabrieksprodukten zoals koekjes, taarten, donuts, snacks en fastfoods. Ga er vanuit dat deze transvet bevatten tenzij het voedingslabel anders aangeeft.

3. Als U produkten met (gedeeltelijk) gehard vet niet kunt vermijden, kies dan een produkt waarbij op het etiket (gedeeltelijk) gehard vet als één van de laatste ingrediënten wordt vermeld.

4. Kies in restaurants geen gefrituurd voedsel omdat veel restaurants nog gedeeltelijk geharde frituurolie gebruiken. Desserts kunt u ook beter vermijden.

Wilt U uw gezondheid vebeteren? Doe U zelf dan een plezier en verwijder deze chemische substantie uit uw voeding!

"Mijn volk gaat te gronde door het gebrek aan kennis."
Hosea 4:6 (NBG51)

Meer informatie over transvet:
http://transvetzuren.com
http://leefbewust.com/themas/transvetzuren.html
http://stop-trans-fat.com
http://bantransfats.com
http://naturalnews.com/hydrogenated_oils.html
http://udoerasmus.com/fatsmain.htm
http://articles.mercola.com/sites/artic ... -fats.aspx

Playlist 'The Dangers of Trans Fats':
http://youtube.com/playlist?list=PL0E97A1A7BBA7F532

Lukt het niet om af te vallen en gezond te leven?
De oplossing is eigenlijk heel simpel.

Vermijd alle zoetstoffen, smaakversterkers en transvetten.

Gebruik niet langer magnetrons omdat die tot 97% van de voedingswaarde en vitamines vernietigen.

Gebruik niet langer fluoride tandpasta.

Laat uw amalgaamvullingen VEILIG verwijderen.

Lees het boek 'Een Leven Lang Fit' van Harvey Diamond. Dit boek zal uw leven veranderen! U zult nooit meer een dieet hoeven te volgen!
http://en.wikipedia.org/wiki/Fit_for_Life

Vermijd schadelijke E-nummers:
http://voedselencyclopedie.nl/Wat_zit_er_in_uw_eten%3F
http://foodreactions.org/allergy/additives/index.html

Make a difference!
http://fonteine.com/eigenbuurt.html

Voor al mijn video's klik op deze link of zoek naar: suikervrij gezondheid
http://youtube.com/view_play_list?p=F04372C1D154939F


HealthRanger7
http://www.youtube.com/HealthRanger7

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Lyme-bewuste arts: weet jij welke vetten je echt nodig h

Berichtdoor bamboe » Vr 8 Feb 2013 18:19

Ik vond bij Jerry Brunetti ook iets over lijnzaadolie:
http://www.nuganics.com.au/wp-content/u ... dicine.pdf (slide 50)
en wat het nodig heeft om om te zetten naar EPA/DHA:
FLAX SEED OIL
• “THE” Omega-3 cereal
57% Omega-3, 16% Omega 6, 18% Omega-9
• Need magnesium, zinc, B-6, Vitamin C to
convert to EPA/DHA

Ik dacht: zit dat allemaal in een budwigpapje dan?: magnesium, zink, b-6 en vitamine C om het om te kunnen zetten tot EPA/DHA?
Ik denk het niet dus.
Voor de zekerheid stop ik ook avocado (zit ook magnesium in), edelgist/biergist (zink en b6 zit erin) en mijn supplementen bij: vitamine c/multi-vitamine bij en keltisch zeezout bij.

Robyne
Berichten: 494
Lid geworden op: Ma 13 Aug 2012 11:14

Re: Lyme-bewuste arts: weet jij welke vetten je echt nodig h

Berichtdoor Robyne » Za 9 Feb 2013 4:40

Budwigpapje?

paperwhite
Berichten: 635
Lid geworden op: Ma 11 Jan 2010 17:00

Re: Lyme-bewuste arts: weet jij welke vetten je echt nodig h

Berichtdoor paperwhite » Za 9 Feb 2013 12:29

Playlist 'The Dangers of Trans Fats':
http://youtube.com/playlist?list=PL0E97A1A7BBA7F532

Lukt het niet om af te vallen en gezond te leven?
De oplossing is eigenlijk heel simpel.

Vermijd alle zoetstoffen, smaakversterkers en transvetten.


Dat vind ik bullshit. Het lukt mij niet om af te vallen. Ik gebruik nooit smaakversterkers (wegens allergie), zoetstoffen gebruik ik amper . Koekjes eet ik nooit en ik bereid alle maaltijden zelf met verse ingrediënten. Transvetten vindt men vooral in industriële voedingswaren. Die gebruik ik quasi nooit. Toch ben ik dik, mijn calorieënverbruik ligt tot wat goed is. Vele voedseltheorieën kloppen niet.

Paperwhite

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Lyme-bewuste arts: weet jij welke vetten je echt nodig h

Berichtdoor bamboe » Za 9 Feb 2013 13:24

hoi Robyne, zie deze link: viewtopic.php?f=22&t=5385#p70218 voor info over het budwigpapje.

@ Paperwhite, ik ben het met je eens dat het bullshit is dat je afvalt als je maar geen transvetten meer eet: het is ook mijn persoonlijke ervaring.

Overigens is het dan nog ten strengste aanbevolen om geen transvetten te aan te raken.

En dat valt echt niet mee want die rotzooi zit overal in, ook in organische producten: het zit in brood (want daar zit vaak plantaardig vet in dat verhit is geweest), koekjes, chocola (als er geen cacaoboter inzit en als dat er inzit staat het echt wel op het etiket omdat het een verkoopitem is), margarines en wat al niet meer: men hoeft op het etiket niet te vermelden dat het gaat om transvetten: als er staat plantaardige vetten en het product is verhit geweest: dan kun je er gif op innemen dat er transvetten in zitten.

Waar de meeste mensen afvallen schijnbaar op een atkins-achtig dieet zonder koolhydraten en met veel vetten, kom ik trouwens steevast aan en ook niet een beetje: het gaat dan heel heel rap bij mij -tenminste als ik zo zou eten.

paperwhite
Berichten: 635
Lid geworden op: Ma 11 Jan 2010 17:00

Re: Lyme-bewuste arts: weet jij welke vetten je echt nodig h

Berichtdoor paperwhite » Zo 10 Feb 2013 12:03

Het is waar Bamboe, die transvetten schrappen is heel moeilijk. Ik koop mijn brood bij de bio-boer maar dat is ook geen garantie. Koekjes eet ik bijna nooit.
Smaakversterkers gebruikte ik voor ik lyme had ook al niet. Het tast je smaakpapillen aan en is oorzaak van veel allergieën.Ik maak vaak soep met verse kippen -of groentenbouillon en gebruik natuurlijk gewonnen zeezout.
Het Atkins dieet is zeer ongezond, die gebruiken vooral veel eiwitten. Dit is zeer schadelijk voor lever en nieren.
Vele dieten komen en gaan. Als ze echt goed waren, zouden ze blijven.
Ik gebruik afwisselend natuurlijke vetten: olijfolie, safloerolie, boter, zonnebloemolie. Nu gebruikt men veel koolzaadolie. Wist je dat dat 35 jaar geleden verboden was omdat het te giftig was ? Nu wordt het als gezond gepromoot.
De generatie die nu in de 80 of 90 jaar oud is, aten vroeger veel vet. Toen mijn moeder kind was, was boter voor rijke mensen of voor boeren. De gewone man at dierlijk vet. (reuzel) Dat ging je bij de beenhouwer halen. Het werd op de boterham gesmeerd. Frieten werden gebakken in ossewit.
Ik ben benieuwd of wij zo oud gaan worden :roll: :?

Paperwhite

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Lyme-bewuste arts: weet jij welke vetten je echt nodig h

Berichtdoor bamboe » Zo 3 Mar 2013 14:14

Zie recent youtubefilmpje met Frits van der Blom http://www.youtube.com/watch?v=FJhEkWJm-6Q :

Vetten en je gezondheid - Frits van der Blom & Juglen Zwaan
aHealthylifeNLaHealthylifeNL·15 videos

Published on Mar 2, 2013

Over verzadigd vet, transvet, omega-3, omega-6 en omega-9 etc.
http://www.ahealthylife.nl
http://www.lichtvanzelf.nl

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Lyme-bewuste arts: weet jij welke vetten je echt nodig h

Berichtdoor bamboe » Vr 8 Mar 2013 13:11

Alzheimer tegengaan met kokosolie:

http://www.cbn.com/tv/1472017228001

Alzheimer is een vorm van diabetes en je kunt het tegengaan met ketonen in kokosvet.

In het filmpje zegt de arts die haar man hielp met alzheimer: kokosvet helpt ook tegen ALS, epileptie, autisme en schizofrenie.
Plus het is daarnaast ook een natuurlijke antibiotica/anti-schimmelmiddel.


Terug naar “Gezondheid Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten