Nutrientenrovende medicijnen

Onderwerpen met wetenschappelijke, medische of algemene gezondheidsgerelateerde informatie en discussie dat niet specifiek betrekking heeft op de ziekte van Lyme.
bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Nutrientenrovende medicijnen

Berichtdoor bamboe » Zo 17 Nov 2013 17:41

Volgens Suzy Cohen zijn er een heleboel manieren waardoor medicijnen de voedingsstoffen blokkeren of wegroven, maar de drie hoofdmechanismen zijn:

Verandering van de zuurgraad in het gebied van maag, darmen en de urinewegen, waardoor absorptie wordt belemmerd.
Het stimuleren of afremmen van enzymen die betrokken zijn bij het transport van voedingstoffen naar alle delen van ons lichaam.
Het stimuleren of afremmen van enzymen die betrokken zijn bij het activeren van voedingsstoffen of het transformeren daarvan tot substanties die beter opneembaar zijn.

Sommige medicijnen werken juist beter als ze gecombineerd worden ingenomen met specifieke voedingssubstanties. Bijvoorbeeld gebonden aan een eiwit, of een nutriënt om in de lever ontgift te kunnen worden. Dus: medicijnen kunnen de capaciteit van uw lichaam om substanties te absorberen, te verteren, te transporteren, af te breken, of te ontgiften negatief beïnvloeden. Simpelweg door het roven van vitale voedingsstoffen die nodig zijn voor de instandhouding van uw gezondheid. Het domino-effect dat daardoor in gang wordt gezet kan jarenlang verborgen blijven, en uiteindelijk in uw nadeel uitpakken.

Suzy’s lijst

Die is niet volledig maar geeft een algemeen overzicht van de meest voorgeschreven medicijnen. Ik vermeld alleen de generieke naam, omdat merknamen in de Anglo-Amerikaanse apotheken anders kunnen luiden dan in het Nederlandse taalgebied:

Maagzuurbestrijders, zoals cimetidine, ranitidine, nizatidine, roxatidine en lansoprazol, esomeprazol, omeprazol, pantoprazol en rabeprazol etc. doen vooral bij langdurig gebruik een aanslag op vrijwel alle vitale stoffen in ons lichaam door verandering van de zuurgraad in maag en darm. Mogelijk gevolg: hartproblemen, een verhoogd homocysteïnegehalte in het bloed, candidiasis, hoge bloeddruk, bloedarmoede, broze nagels, vermoeidheid, haarverlies, verstoring van gehoor en gezichtsvermogen, een verhoogd risico op glutenintolerantie, aantasting van het gebit en prikkelbaar darmsyndroom. Aanvulling: een hooggedoseerd multivitamine en mineralenpreparaat, plus probiotica.

Antibiotica. Veroorzaakt verlies van B-vitamines, calcium, magnesium, ijzer en goede darmbacteriën. De daaruit voortvloeiende problemen kunnen zijn: hartproblemen, verhoogd homocysteïne, vermoeidheid, candidiasis, verhoogd risico op kanker, prikkelbaardarmsyndroom, beenkrampen, hoge bloeddruk, verlaagd thyroidhormoon, botverlies, gewichtstoename. Aanvullen met probiotica en de genoemde voedingsstoffen.

Antidepressiva, zowel MAO-remmers als tricyclische antidepressiva en selectieve serotonineheropnameremmers. Daartoe behoren o.a. selegiline, fenelzine,paroxetine, fluoxetine, amitryptiline, desipramine, doxepine, clomipramine, imipramine, nortryptiline etc. etc. Ze roven Vitamine B2, vitamine B6, jodium en coënzym Q10 uit het lichaam weg . Kan als resultaat geven dat men o.a. last krijgt van een verstoorde schildklierwerking, depressiviteit [ ! ] verlies van haar, verlaagde weerstand, gewichtstoename, hartproblemen, zenuwpijnen, uitputting, gevoelig mondslijmvlies, premenstrueel syndroom, slapeloosheid, huidproblemen, hoofdpijn en hartkloppingen. Worden genoemde voedingsstoffen aangevuld dan kunnen die bijwerkingen zoveel mogelijk worden verminderd.

Angstonderdrukkende medicijnen, zoals de middelen uit de benzodiazepinengroep [alprazolam, clonazepam, diazepam, lorazepam, oxazepam etc.] Men doet er goed aan in overleg met de voorschrijver deze te combineren met melatonine. Bij langdurig gebruik van de benzodiazepinen bestaat het risico voor gewichtstoename, slapeloosheid, hartkloppingen, verlaagde weerstand, en een verhoogd risico voor auto-immuunziekten.

Bloeddrukverlagers. Daarbij kan gedacht worden aan ACE-remmers, zoals captopril, enalapril, lisinopril etc. of bètablokkers –atenolol, metoprolol, sotalol- of z.g. calciumantagonisten, waaronder nifedipine, felodipine, verapamil, diltiazem , en amlodipine. Het zijn beruchte rovers van het mineraal zink, magnesium, kalium en calcium. Ook de lichaamseigen voedingsstoffen Q10 ,melatonine en vitamine D3 krijgen een knauw. Worden die niet aangevuld dan ontstaan mogelijk libidoverlies, prostaatproblemen, verlies van reuk en smaak, haarverlies, trage wondheling, infecties, onregelmatige hartslag, geheugen verlies, spierkrampen, slapeloosheid.

Cholesterolverlagers. Tot de z.g. fibraten worden gerekend gemfibrozil, clofibraat. Colestipol en colestyramine zijn anionenuitwisselende harsen. De statines zijn bekend als atorvastatine, lovastatine,simvastatine, pravastatine etc. Ze roven of blokkeren Q10, de B-vitamines, vitamine D3 en de meeste mineralen. Dit kan verregaande consequenties hebben voor het hart en geeft een verhoogde kans op kanker. Ook uitputting, verlies van spierweefsel, geheugenverlies, ademnood, leverbeschadiging, verlaagde weerstand tegen infecties etc.etc. kunnen het gevolg zijn. Aanvullen dus !

Medicijnen tegen diabetes. Glybenclamide en metformine zijn de bekendste. Ze plegen een aanslag op de lichaamsvoorraad Q10, vitamine B6,B12 en foliumzuur. Dit kan, als die stoffen niet gesuppleerd worden, bij langdurig gebruik uitputting, spierkrampen, geheugenverlies, lage weerstand, verhoogd homocysteïne, en een onregelmatige hartslag opleveren..

Diuretica of plasmiddelen, zijn ook weer beruchte rovers van de B-vitaminen, vitamine C, zink, calcium, magnesium en kalium. En dat kan leiden tot botontkalking, hartproblemen, trage wondgenezing, verlaagde weerstand, depressiviteit, prostaatvergroting, oedeem, hoge bloeddruk, gewichtstoename, en stemmingswisselingen. Aanvulling dringend noodzakelijk !

Pijnstillers. Uit de NSAID-groep kennen we ibuprofen, naproxen, meloxicam en ketoprofen. Ze roven vitamine C, foliumzuur en ijzer uit het lichaam. Bij langdurig gebruik kan dit leiden tot een hoger kankerrisico, geboorteafwijkingen, maag en darmbloedingen, allergische huidreacties, nier en leverfunctiestoornissen. Die problemen kunnen ook ontstaan bij pijnstillers uit de salicylaatgroep, zoals aspirine. Elke arts zal het verstandige advies geven alleen kortdurend gebruik van deze onmisbare medicijnen te maken.

Anticonceptiva en hormoonvervangende medicijnen. Alle oestrogeen bevattende hormonale middelen zijn een aanslag op de goede darmbacteriën,de meeste mineralen, in het bijzonder zink, de B-vitaminen en vitamine C. De bijwerkingen van hormonen kunnen zijn: hartproblemen, candidiasis, toegenomen kans op beroerte en kanker, depressiviteit, slapeloosheid, verlaagde weerstand, geïrriteerdheid, prikkelbaar darmsyndroom, verlies van geheugen, en hypothyroïdie. Men dient dus goed op de vitaminen en mineralenbalans te letten.
http://vita-info.nl/2012/04/medicijnen- ... en-tekort/

paperwhite
Berichten: 635
Lid geworden op: Ma 11 Jan 2010 17:00

Re: Nutrientenrovende medicijnen

Berichtdoor paperwhite » Zo 24 Nov 2013 19:33

Mijn moeders advies: neem zo min mogelijk medicijnen. Alleen diegene die je echt nodig hebt. Neem niet voor elk pijntje een pijnstiller. Ze is heel oud geworden met zeer ernstige ziekten... :D

Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

Re: Nutrientenrovende medicijnen

Berichtdoor Foetsie » Wo 27 Nov 2013 22:31

Het gekke is dat iedereen er eigenlijk wel voor gewaarschuwd wordt.

Hoewel, dat is nou ook weer niet helemaal waar.


Veel nieuwe "medicijnen" zijn vaak gewoon pijnstillers; weer een variant op de vorige.
Behalve de AB en de prednison varianten.

In de tijd van mijn oma waren er nog geen AB's enz enz
Toch is zij heel gezond oud geworden.
Zonder ook maar 1 pilletje

Wat raar eigenlijk dat iedereen nu maar aan de pillen moet.
Misschien voelt men zich zo slecht door de tekorten in de voeding


Terug naar “Gezondheid Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten