Zorgverzekering voor Lyme-patiënten

Informatie en discussie over Lyme-activisme in het groot en in het klein. Dus voor alles wat aandacht geeft aan de ziekte van Lyme en de problematiek rond de diagnose en behandeling.
rn.mast@zonnet.nl
Berichten: 1095
Lid geworden op: Ma 6 Dec 2004 14:15

Zorgverzekering voor Lyme-patiënten

Berichtdoor rn.mast@zonnet.nl » Di 13 Dec 2005 0:01

De regering heeft het met het nieuwe zorgstelsel mogelijk gemaakt voor belangengroeperingen van patiënten hun eigen zorgverzekering te organiseren.

Nou zie ik onze vereniging dat nog niet zo snel doen, maar heeft iemand al gekeken of er verschillen zijn tussen de verzekeraars m.b.t. Lyme?

Juist in de alternatieve therapiën zijn nogal wat verschillen, en ik weet van de huidige verzekeringen dat een Lyme-behandeling in die hoek vaak niet wordt vergoed.

Ook vermoed ik dat er bij gebrek aan duimendik bewijs door sommige verzekeraars moeilijk gedaan zou kunnen worden, waardoor met relatief nieuwe methoden verkregen bewijs mogelijk problemen geeft. (Heeft iets met de term "accreditatie" te maken).

Wie o wie?
Dit bericht is voor eigen titel. Ik ben geen arts, maar noodgedwongen specialist in mijn eigen ziektebeeld. Ik overzie dan ook niet de gevolgen die kunnen optreden als iemand met een ogenschijnlijk vergelijkbaar ziektebeeld mijn voorbeeld volgt.

Gebruikersavatar
vonneke
Berichten: 7127
Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57

Berichtdoor vonneke » Di 13 Dec 2005 8:49

Ik ben al wel wat aan het vergelijken geweest. Vooral wat bij alternatieve geneeswijzen vergoed word. Maar ben nog niks tegen gekomen waar veel vergoed word. Bij de meesten is het 30 euro per keer tot een maxium van 250/300 euro per jaar.En dat was voor ons nu al zo.
Dus kun je wel nagaan dat dat voor een heel gezin niet te doen is, zeker niet nu m'n man ook nog 's 100% is afgekeurd. We zitten nu al te dubben wie we de volgende keer maar niet naar de afspraak zullen laten gaan.
Ik zal nog 's bij de arts zelf navragen welke verzekering bij alternatieve geneeswijze het beste is. En als iemand weet welke verzekering hier goed in is laat het dan a.u.b. even weten.

Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.


Afbeelding

PeP
Berichten: 167
Lid geworden op: Vr 4 Nov 2005 19:17

Berichtdoor PeP » Di 13 Dec 2005 18:05

fbto vergoed tot 500 euro 100 % (door arts)

daarnaast 125 euro voor geneesmiddelen
of 250 als je met meer mensen op een polis staat

bij de vgz 300 euro per jaar 100 % vergoeding

bij avero achmeo als je het beste pakket neemt krijg je gewoon 100% zonder maximum!! en heeft directe acceptatie

Gebruikersavatar
vonneke
Berichten: 7127
Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57

Berichtdoor vonneke » Di 13 Dec 2005 21:00

Hartstikke bedankt Hanneke. Dat ga ik morgen 's bekijken. Want daar zit echt wel verschil in. Dat van de FBTO had Debby het straks ook al over; dat had ze op de radio gehoord en ook dat die dokterskosten in het buitenland vergoeden.

Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.


Afbeelding

PeP
Berichten: 167
Lid geworden op: Vr 4 Nov 2005 19:17

Berichtdoor PeP » Di 13 Dec 2005 21:08

ik dieed via trosradar site zon korte enquente

dan kan je invullen welke dingen je veel of wienig vergoed wilt hebben en dan komt er een lijstje met zorgverzeraars die daar bij passen

http://www.trosradar.nl

rn.mast@zonnet.nl
Berichten: 1095
Lid geworden op: Ma 6 Dec 2004 14:15

Berichtdoor rn.mast@zonnet.nl » Zo 18 Dec 2005 16:48

Ik heb zojuist even gebuurt bij de CVS-vereniging.

Zij hebben recent een contract via Zorg6 afgesloten http://www.zorg6.nl

Deze organisatie heeft zich ten doel gesteld kortingen te bedingen voor leden van patientenorganisaties van chronisch zieken, en ook nieuwe ontwikkelingen te stimuleren. Het zou dus beslist interessant zijn voor onze vereniging om eens te kijken of wij ons daar ook bij aan kunnen sluiten!

rn.mast@zonnet.nl
Berichten: 1095
Lid geworden op: Ma 6 Dec 2004 14:15

Berichtdoor rn.mast@zonnet.nl » Di 20 Dec 2005 23:13

Nog wat links naar overzichten van verzekeraars:

http://zorgverzekering.blogo.nl/?comments/712/7873

En nog wat onderbouwing waarom je op moet passen voor de verzekeraars onderaan in dat overzicht:

http://www.steungroep.nl/archief/medisch/anp20010307.txt

Patiente eist drinkvoeding van zorgverzekeraar. (Sp!ts, 30 november 2005)
DEN HAAG - De zoon van een kankerpatiente uit Rijswijk eist vandaag bij de rechtbank in Den Haag dat zorgverzekeraar Azivo de speciale vloeibare voeding vergoedt, die zij volgens haar specialist nodig heeft. Volgens advocate N. Kien gaat het om een vrouw die door de bestralingstherapie die ze krijgt tegen haar kanker, last heeft van een danig verbrande keel. De patiente kan daardoor geen gewone voeding innemen en is voor haar overleving afhankelijk van de drinkvoeding.

Zorgverzekeraar Azivo weigert bet middel te vergoeden, stelt de raadsvrouw aan de vooravond van de spoedzitting. Terwijl de patiente daar volgens de Ziekenfondswet en het daarbij horende verstrekkingenbesluit wel recht op heeft. Als de patiente dit dure preparaat zelf moet betalen, is ze ongeveer eenderde van haar inkomen kwijt, stelt de raadsvrouw, die vorig jaar een vergelijkbare zaak tegen zorgverzekeraar Agis won. Zorgverzekeraar Azivo kon gisteren niet op de kwestie reageren.

Volgens de Stichting Patientenbelang Vergoeding Dieetpreparaten komt het nog steeds geregeld voor dat zorgverzekeraars ten onrechte weigeren om de speciale drinkvoeding van kankerpatienten to vergoeden. De stichting stelt dat zij momenteel meer dan honderd procedures voert voor patienten. Het gaat daarbij om verzekeraars uit het hele land. Het komt niet vaak tot rechtzaken, omdat verzekeraars meestal overstag gaan als er met een juridische procedure gedreigd wordt. (ANP)

Gebruikersavatar
vonneke
Berichten: 7127
Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57

Berichtdoor vonneke » Zo 8 Jan 2006 14:20

Hoe is het jullie vergaan met verzekeren. Mijn man heeft weer de collectieve verzekering via z'n werk genomen voor ons. Confior van Menzis. Ik ben hier niet zo happy mee. Iemand heeft ons ONVZ aangeraden. Die schijnt als een van de besten uit de bus te zijn gekomen. Kent iemand die ?

Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.


Afbeelding

rn.mast@zonnet.nl
Berichten: 1095
Lid geworden op: Ma 6 Dec 2004 14:15

Berichtdoor rn.mast@zonnet.nl » Zo 8 Jan 2006 17:32

Mijn baas wil om financieel economische redenen overstappen van NVS/Menzis naar Zilveren Kruis Achmea. Om kwaliteitsredenen lijkt me die keuze voor mij niet het handigst. Zilveren Kruis staat vrijwel onderaan in het kwaliteitsonderzoek van independer, en schaart zich onder de verzekeraars die pas middels concrete dreiging met een rechtszaak afkomen met vergoedingen. Bovendien bevestigen mijn ervaringen met de administratie van het bedrijf de onderzoeksresultaten.

Geen enkele verzekeraar zal helemaal perfect zijn, want in het onderzoek van independer lopen de cijfers voor de verzekeraars niet erg uiteen. Dat NVS vrijwel bovenaan staat geeft al aan dat ik ook van de betere verzekeraars geen grote inzet voor mijn zaak hoef te verwachten. Maar het administratieve proces hebben ze daar als het goed is beter op orde.

Om die reden overwoog ik eerst een rechtsbijstandsverzekering naast de ziektekostenverzekering. Van rechtsbijstandsverzekeringen hoor je echter vaak weer dat ze niet graag principezaken uitvechten, maar een kostenberekening maken, aan de hand waarvan ze besluiten te procederen, danwel zelf aan jou de gederfde schade te vergoeden. Bovendien sluiten ze allerlei situaties uit waarvoor ze niet in de bres willen springen.

Ik ben daarom tot de volgende constructie gekomen:

Omdat de arbeidsvoorwaarden in ons bedrijf toch al jaren teruglopen overwoog ik al bij een vakbond te gaan. De mogelijkheid om bij de FNV in de collectieve verzekering van Menzis terecht te komen heeft me over de drempel geholpen.
Komen er nou juridische problemen, dan ga ik eens kijken of de juridische afdelingen van de FNV me ter zijde kunnen staan. Hopelijk zijn die mensen meer behept met een rechtvaardigheidsgevoel dan de mensen van een rechtsbijstandsverzekering. Ik verwacht van een vakbond wel dat ze het belang inzien van gezondheid van een werknemer, en de FNV is geen kleine marktspeler waar de Menzis zomaar omheen kan.

Het lidmaatschap van het FNV van 15 euro per maand kan bij mijn nieuwe baas van het bruto salaris betaald worden (dat is een mogelijkheid die in de CAO van een werkgever vastgelegd zou moeten zijn).

Gebruikersavatar
vonneke
Berichten: 7127
Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57

Berichtdoor vonneke » Vr 8 Dec 2006 10:51

We stappen nu alsnog over van Confior naar Unive.
Omdat we daar o.a. 7,5 % korting krijgen omdat we daar al meerdere verzekeringen hebben, omdat die meer alternatief vergoedt en kosten in het buitenland en meer voor hoortoestellen vergoedt.
Heeft iemand ervaring met Unive?

Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.


Afbeelding


Terug naar “Activisme”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten