NHG: Hèt instituut om artsen te overtuigen

Informatie en discussie over Lyme-activisme in het groot en in het klein. Dus voor alles wat aandacht geeft aan de ziekte van Lyme en de problematiek rond de diagnose en behandeling.
rn.mast@zonnet.nl
Berichten: 1095
Lid geworden op: Ma 6 Dec 2004 14:15

NHG: Hèt instituut om artsen te overtuigen

Berichtdoor rn.mast@zonnet.nl » Vr 10 Mar 2006 0:57

Ik zag vandaag op de TV een uitzending van NOVA, waarin werd aangegeven dat de medicijnenindustrie nogal een grote invloed heeft op het voorschrijfgedrag van artsen. Het NHG in Capelle a/d IJssel stelt zich daartegen in het geweer en heeft 8000 huisartsen als lid.

Ze geven aan ook wetenschappelijk onderzoek en een wetenschappelijke houding in de huisartsenpraktijk te propageren. Als we iets willen bereiken met ons op veel artsen controversieel overkomend beeld dat we meer antibiotica willen dan de reguliere CBO-richtlijn voorstaat, dan zal dat middels een nascholingscursus in dat instituut moeten gebeuren. Daarin kunnen we aangeven dat het ònze behoefte is, en niet puur het belang van de medicijnindustrie.

Ze hebben bovendien ook een tijdschrift.

Voor een kijkje:

http://nhg.artsennet.nl/content/resourc ... 55633623//

(Geen troep posten, het is alleen voor (huis)artsen!)
Dit bericht is voor eigen titel. Ik ben geen arts, maar noodgedwongen specialist in mijn eigen ziektebeeld. Ik overzie dan ook niet de gevolgen die kunnen optreden als iemand met een ogenschijnlijk vergelijkbaar ziektebeeld mijn voorbeeld volgt.

pablok
Berichten: 50
Lid geworden op: Do 14 Apr 2005 11:53
Locatie: westerkwartier (Gn)

NHG en informatie

Berichtdoor pablok » Ma 22 Mei 2006 10:12

Ik was weer eens aan het schuimen op het net en kwam ook bij de NHG terecht. De informatie over hoe een besmetting door een tekenbeet te constateren is is helaas nogal achterhaald. Alleen een EM wijst op een besmetting volgens hen.

Inderdaad zou hier nog wel wat bijscholing nuttig zijn. Net als bij de apothekers van http://www.apotheek.nl alwaar je via het zoeken en volgen van doxycycline ook bij de NHG uit kunt komen.
met vriendelijke groet,

pablok


Terug naar “Activisme”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten