Congres Fusion, 22 maart 2007

Informatie en discussie over Lyme-activisme in het groot en in het klein. Dus voor alles wat aandacht geeft aan de ziekte van Lyme en de problematiek rond de diagnose en behandeling.
Gebruikersavatar
Tjerk
Berichten: 290
Lid geworden op: Do 21 Dec 2006 17:38
Locatie: Zwolle

Congres Fusion, 22 maart 2007

Berichtdoor Tjerk » Ma 12 Mar 2007 10:29

Zijn er mensen die naar Congres Fusion gaan?

dit staat er op de site van de NVLP:

De NVLP neemt deel aan het congres Fusion!

Fusion 2007 biedt een forum aan artsen en andere zorgverleners die met een open mind op basis van de ontwikkelingen in de wetenschap geïnteresseerd zijn in nieuwe vormen van zorg. Daarom staat in het congres de patiënt met de vraag om adequate zorg centraal.

Dr. Klusman zal samen met ir. F. Gassner, onderzoeker van de Wageningen Universiteit twee parallelsessies houden.
Ir. F. Gassner zal verslag doen van recent onderzoek, waaruit is gebleken dat het aantal besmette teken sterk is toegenomen.
Dr. Klusman zal een voordracht houden met de titel: De complexiteit van Lyme-borreliose: Verschillen in opvatting over diagnostiek en behandeling.
Beschikbare wetenschappelijke informatie over diagnostiek en behandeling is onvolledig en deels tegenstrijdig. Dit heeft ertoe geleid dat er globaal 2 opvattingen zijn over diagnostiek en behandeling, die in verschillende 'evidence based' richtlijnen zijn verwoord. De verschillen tussen beide opvattingen worden puntsgewijs doorgenomen en vertaald naar de consequenties voor de Nederlandse situatie. De workshop wordt afgesloten met aanbevelingen voor de klinische praktijk in Nederland en een pleidooi voor meer onderzoek en de opzet van expertise centra.
Bestuurslid Nel den Ouden zal namens de NVLP mede vragen beantwoorden uit het publiek. Het congres wordt besloten met een discussie met deskundigen, politici en vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties.
Tijdens het congres is er een gelegenheid tot het verwerven van informatie en netwerken. Het congres richt zich op alle artsen, medisch specialisten, apothekers en in meest brede zin zorgverleners en beleidsmakers in de zorg.

Een aanrader om uw arts op te wijzen!
Meer info. zie: http://www.congresfusion.nl
Download onderstaand programma en inschrijfformulier en stuur het door!

http://www.congresfusion.nl/Uitnodiging ... fusion.pdf
Ook op de site zelf kunt u dit downloaden.

Gebruikersavatar
minx
Berichten: 439
Lid geworden op: Vr 29 Sep 2006 20:33

Berichtdoor minx » Ma 12 Mar 2007 21:46

Wat een absurd duur congres dat met zoveel verschillende onderwerpen onmogelijk enige diepgang kan hebben :shock:

Maar goed, misschien dat er toch weer wat mensen worden aangezet om zich eens achter de oren te krabben.

Niek
Berichten: 2305
Lid geworden op: Vr 19 Mei 2006 11:31
Locatie: Walcheren

Berichtdoor Niek » Ma 12 Mar 2007 22:46

minx schreef:Maar goed, misschien dat er toch weer wat mensen worden aangezet om zich eens achter de oren te krabben.

ik vrees dat de mensen die nodig achter de oren gekrabt moeten worden vanzelf wel ver wegblijven van zo'n congres; waarom zou je jezelf als dikbetaalde medisch specialist onnodig confronteren met lastige feiten? Ze hebben wel wat beters te doen ... Maar misschien helpt het om degenen die wel overtuigd zijn van de problematiek wat dichter bij elkaar te brengen zodat ze samen weer wat sterker staan.

Gebruikersavatar
Tjerk
Berichten: 290
Lid geworden op: Do 21 Dec 2006 17:38
Locatie: Zwolle

Berichtdoor Tjerk » Di 13 Mar 2007 19:54

:shock: het blijfen mensen uit de medische sector met dollars tekens in de ogen, had het bedrag niet gezien maar ik schrik er wel van zeg!!

Tjah Niek je hebt zeker gelijk, maar liever dit dan dat er op dat congres helemaal geen aandacht aan besteed word toch?

Gebruikersavatar
marietje
Berichten: 4238
Lid geworden op: Zo 12 Feb 2006 19:20
Locatie: Zeeland

Berichtdoor marietje » Vr 30 Mar 2007 13:26

Iik ben wel benieuwd het Congres is geweest.Hoe zijn de ervaringen geweest.Was er belangstelling voor het conges enz.Misschien wil Alexander verslag doen?

Martijn
Berichten: 2966
Lid geworden op: Do 23 Okt 2003 22:40
Locatie: Friesland

Berichtdoor Martijn » Di 22 Mei 2007 17:23

Kan iemand een verslag van Congres Fusion 2007 geven?

Ik ben trouwens ook wel benieuwd hoe de NVLP bij dit congres betrokken is geraakt, en of dat wel een slimme zet was, want het lijkt vooral een congres voor alternatieve methoden.

De volgende quote komt uit het programma:
http://www.congresfusion.nl/bin/main.php?page=page2
13.40 – 14.55 7. LYME-BORRELIOSE: EXTRA COMPLEX DOOR VERSCHILLENDE OPVATTINGEN OVER DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING

ir. F. Gassner, onderzoeker, Universiteit van Wageningen, Wageningen
dr. A.W.B. Klusman, psychiater, Zwolse Poort, Zwolle
mw. drs. N. den Ouden, bestuurslid Nederlandse Vereniging voor Lyme Patiënten


Ter inleiding van deze workshop wordt aan de hand van recent onderzoek ingegaan op de hoge infectiegraden van de schapenteek (Ixodes ricinus) met de Lyme bacterie (Borrelia Burgdorferi) in de Nederlandse natuur. Een korte samenvatting illustreert het proces waarmee de bacterie van vertebraat gastheer via de teek ten slotte wordt overgebracht op de mens.

Lyme-borreliose is een complexe ziekte die de verschijnselen kan imiteren van een groot aantal zeer verschillende ziektebeelden en die bij niet-tijdige en onvoldoende behandeling tot zeer ernstige invaliditeit kan leiden. Uit recent onderzoek blijkt dat ook in Nederland de ziekte oprukt. Er is sprake van aangetoonde toename en daarnaast is er vermoedelijk sprake van onderdiagnostiek.
De beschikbare wetenschappelijke informatie over diagnostiek en behandeling is onvolledig en deels tegenstrijdig. De twee daarin nu globaal bestaande opvattingen hebben geresulteerd in twee verschillende `evidence based` richtlijnen.
De punten waarop beide opvattingen van elkaar afwijken, zullen één voor één worden doorgenomen, en vertaald naar de consequenties voor de Nederland situatie. De workshop wordt afgesloten met aanbevelingen voor de klinische praktijk in Nederland, en een pleidooi voor meer onderzoek en de opzet van expertise centra.


Volgens sommigen is het een dubieus congres:
http://www.kwakzalverij.nl/php/display/ap/618/1
http://www.kwakzalverij.nl/php/display/ap/616/1
De website begint met een vage introductie over nieuwe ontwikkelingen in de medische wetenschap waaruit zou moeten blijken dat alternatieve behandelwijzen nu bewezen effectief zouden zijn. Als je het programma van het Fusion 2007 congres ziet, dan is er geen twijfel meer mogelijk, dit is overduidelijk een kwakzalvers-congres. Zo is er een lezing over homeopathie bij ADHD en misschien nog erger, over alternatieve behandelwijzen bij de ziekte van Lyme! Dat de ziekte van Lyme een ernstige infectieziekte is, is ze blijkbaar ontgaan. Antibiotica zijn bij de ziekte van Lyme noodzakelijk, geef je die niet, dan kan dit zeer ernstige gevolgen hebben.


Pro Health blijkt ook één van de participanten/sponsoren van Congres Fusion te zijn: http://www.congresfusion.nl/bin/main.ph ... rticipant8

RobertF
Berichten: 2042
Lid geworden op: Zo 15 Feb 2004 16:21

Berichtdoor RobertF » Di 22 Mei 2007 18:25

Een quote uit de tweede link
Als je het programma van het Fusion 2007 congres ziet, dan is er geen twijfel meer mogelijk, dit is overduidelijk een kwakzalvers-congres. Zo is er een lezing over homeopathie bij ADHD en misschien nog erger, over alternatieve behandelwijzen bij de ziekte van Lyme! Dat de ziekte van Lyme een ernstige infectieziekte is, is ze blijkbaar ontgaan. Antibiotica zijn bij de ziekte van Lyme noodzakelijk, geef je die niet, dan kan dit zeer ernstige gevolgen hebben.


Het is mij totaal onduidelijk waarom de NVLP zich op dit congres manifesteerd.
Is dit de nieuwe strategie?
Is dit geen goal in eigen doel?
Wat kunnen wij als patient van deze artsen verwachten?

Ook TS products Samento is sponsor.

De NVLP heeft zaterdag wat uit te leggen
groet RobertF

Gebruikersavatar
marietje
Berichten: 4238
Lid geworden op: Zo 12 Feb 2006 19:20
Locatie: Zeeland

Berichtdoor marietje » Di 22 Mei 2007 20:32

RobertF schreef:Het is mij totaal onduidelijk waarom de NVLP zich op dit congres manifesteerd.


Misschien om er een ander geluid te laten horen?

Jammer dat er geen reactie komt. Het zou misschien al het e.e.a duidelijk maken.

RobertF
Berichten: 2042
Lid geworden op: Zo 15 Feb 2004 16:21

Berichtdoor RobertF » Di 22 Mei 2007 21:30

Deze behandelaars gaan voor alternatieve methoden en geen AB. Ik denk niet dat je deze mensen overtuigd hun praktijken te veranderen. Ik sluit me bij de quote aan.
RobertF

Ing
Berichten: 135
Lid geworden op: Do 15 Mar 2007 17:11
Locatie: Rotterdam

Berichtdoor Ing » Wo 23 Mei 2007 21:41

Misschien gaan de alternatieve behandelingen het straks wel beter doen, althans zo lees ik het in veel bladen, ook wat betreft andere ziektes.
Er wordt steeds vermeld dat er een nieuwe weg van behandelen gevonden gaat worden, en ook al mag enig scepticisme niet ontbreken, ik wil er wel voor openstaan.


Terug naar “Activisme”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten