Themabijeenkomsten in het kader van de 'Week van de Teek'

Informatie en discussie over Lyme-activisme in het groot en in het klein. Dus voor alles wat aandacht geeft aan de ziekte van Lyme en de problematiek rond de diagnose en behandeling.
Jans
Berichten: 2301
Lid geworden op: Zo 1 Okt 2006 12:54
Locatie: Friesland

Themabijeenkomsten in het kader van de 'Week van de Teek'

Berichtdoor Jans » Di 24 Apr 2007 9:00

Deze themabijeenkomsten zijn georganiseerd door de NVLP.

Dit lijkt mij voor iedereen een kans zijn/haar geluid en/of tegengeluid te laten horen. In de media wordt ook aandacht besteed aan deze bijeenkomsten.

Week van de Teek

Voor de eerste maal wordt van 6 tot 13 mei de Week van de Teek georganiseerd!

Met deze week wil de NVLP de aandacht vestigen op het reële gevaar van het oplopen van een tekenbeet. We hopen dat dit initiatief uitgroeit tot een landelijk gedragen, jaarlijks terugkerende themaweek met voorlichting over teken en tekenbeetziekten.


Dit jaar worden er in een aantal ziekenhuizen lezingen georganiseerd en er zijn informatiestands ingericht. Deze aktiviteiten, met name de informatiestands, worden door de NVLP verzorgd. De lezingen worden grotendeels zelfstandig door de ziekenhuizen ingevuld.

Toegang is gratis en iedereen is welkom.


Agenda Week van de Teek

Er zijn themabijeenkomsten in:

Ziekenhuis Almelo : 8 mei, avond
Ziekenhuis Alkmaar : 9 mei, avond
Ziekenhuis Leeuwarden: 9 mei, avond
Ziekenhuis Almere : 10 mei, avond
Ziekenhuis Nieuwegein: 15 mei, middag
Ziekenhuis Geldrop : 29 mei, avond

Er zijn infostands in:

Ziekenhuis Assen: 8 mei
Ziekenhuis Almelo, Hengelo en Alkmaar: 9 mei
Ziekenhuis Arnhem: 10 mei
Ziekenhuis Deventer: 11 mei

Wees verstandig en bel tevoren nog even met het ziekenhuis!

Joyce
Berichten: 170
Lid geworden op: Di 27 Mar 2007 11:36
Locatie: Twente - paradijs voor teken

Berichtdoor Joyce » Di 24 Apr 2007 9:06

Ik las het net ook op de NVLP-site. Ik ga zeker naar die bijeenkomst in Almelo. Ben alleen al benieuwd hoe zij die lezingen in zullen gaan vullen en of de neurologen van dit ziekenhuis hierbij ook aanwezig/betrokken zijn.

Jans
Berichten: 2301
Lid geworden op: Zo 1 Okt 2006 12:54
Locatie: Friesland

Berichtdoor Jans » Di 24 Apr 2007 9:09

Ik weet niet of de organisatie overal hetzelfde is maar ik weet dat in het MCL (Leeuwarden) drie specialisten zijn uitgenodigd.

Joyce
Berichten: 170
Lid geworden op: Di 27 Mar 2007 11:36
Locatie: Twente - paradijs voor teken

Berichtdoor Joyce » Do 26 Apr 2007 14:33

Informatieavond en infostands in de ZGT over de ziekte van Lyme
in het kader van de ‘Week van de teek’


Op dinsdag 8 mei 2007 organiseert de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Lyme-patiënten een informatieavond over de ziekte van Lyme. Deze avond wordt gehouden in de Twentezaal van Twenteborg Ziekenhuis te Almelo en begint om 20.00 uur. De zaal is vanaf 19.30 uur open. Toegang gratis; aanmelden niet nodig.

Tijdens deze avond geeft de heer H. Lusseveld, neuroloog, informatie over onder meer het herkennen van een tekenbeet en over de diagnose, de behandeling en het voorkomen van de ziekte van Lyme. Vervolgens zal de heer L. Springer van de Nederlandse Vereniging voor Lyme-Patiënten als ervaringsdeskundige onder meer ingaan op het omgaan met de ziekte van Lyme en de verschillende opvattingen over deze ziekte.

Daarnaast zal de Nederlandse Vereniging voor Lyme-patiënten op woensdag 9 mei van 10.00 – 15.30 uur op beide locaties van de ZGT een informatiestand bemensen. Op beide locaties treft u deze stand aan bij het Info & Servicepunt . In Almelo bij de polikliniekingang en in Hengelo in de hal bij de winkels. Dan is een ervaringsdeskundige van de vereniging aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Jans
Berichten: 2301
Lid geworden op: Zo 1 Okt 2006 12:54
Locatie: Friesland

Berichtdoor Jans » Do 26 Apr 2007 16:43

Op de webside van het MCL stond het volgende bericht:
23-04-2007

Voorlichtingsavond over Lyme-ziekte

Het Medisch Centrum Leeuwarden en de Nederlandse Vereniging voor Lymepatiënten houden op woensdag 9 mei een voorlichtingsbijeenkomst over Lyme-ziekte, een ziekte die wordt overgedragen door teken.

De voorlichtingsavond vindt plaats in het Pieter Bonnema-auditorium van 20.00 tot 22.00 uur (ontvangst vanaf 19.30 uur) en geeft antwoord op vragen als hoe te handelen na een tekenbeet, wat is Lyme-ziekte, wat zijn de gevolgen en hoe kun je met de ziekte omgaan?

De sprekers tijdens deze bijeenkomst zijn mevrouw A. Harkink (regiocontact Nederlandse Vereniging voor Lyme-patienten) ,mevrouw A.H. Brandenburg (microbiologe), de heer G.S.D. van Leersum (neuroloog) en de heer T.L.Th.A. Jansen (reumatoloog). Mevrouw Harkink zal vertellen over ervaringen van patiënten. De specialisten van ziekenhuis MCL vertellen over hun betrokkenheid bij een patiënt na een besmetting. Naast deze bijdragen zal er tijdens de avond ook gelegenheid zijn tot het stellen van vragen. Vanwege de verwachte belangstelling vragen wij om u tijdig op te geven bij het Voorlichtingscentrum van het MCL.
Dit kan op maandag tot en met donderdag van 9.00-16.30 uur en op vrijdag van 9.00-16.00 uur via telefoon 058-2866899.Terug naar “Activisme”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten