Aandacht petitie op hyves.

Informatie en discussie over Lyme-activisme in het groot en in het klein. Dus voor alles wat aandacht geeft aan de ziekte van Lyme en de problematiek rond de diagnose en behandeling.
Coco
Berichten: 70
Lid geworden op: Vr 12 Mei 2006 16:16

Aandacht petitie op hyves.

Berichtdoor Coco » Vr 3 Apr 2009 9:02

Hallo allemaal,

Ik heb voor forumgebruikers welke ook gebruik maken van hyves een mogelijkheid gemaakt om in een keer al je familie, vrienden en bekenden te benaderen inzake de petitie/40.0000 handtekeningen. D.m.v. een groepsbericht met een door jou zelf in te vullen verhaal, maar wel voorzien van deze link http://lymepetitie.hyves.nl/ kun je gemakkelijk in 1 keer iedereen attenderen op de petitie.
Ik heb bijvoorbeeld al mijn vrienden op hyves de volgende mail verzonden:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Via deze weg wil ik vragen dit bericht/deze uitnodiging naar zoveel mogelijk mensen door te sturen. Het gaat er om 40.000 handtekeningen te verzamelen voor de Nederlandse vereniging van Lymepatienten zodat de richtlijnen betreft bloedonderzoek, behandeling etc. worden aangepast. Dat is belangrijk voor mensen die de ziekte van Lyme hebben, maar zeer zeker ook belangrijk voor mensen die de ziekte in de toekomst zullen oplopen, en dat kan iedereen gebeuren.
Dus word lid van http://lymepetitie.hyves.nl/ en/of teken de petitie op http://www.lymevereniging.nl/
1 minuut van je tijd, voor velen levenslang belangrijk.
Namens alle Lymepatienten, de vele chronisch zieken die niet eens weten dat ze besmet met de borrelia bacterie vanwege de huidige richtlijnen betreft onderzoek, en alle als er niet wordt ingegrepen door de politiek honderdduizenden!!! potentiele slachtoffers van deze nare ziekte.
Dank je wel
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tevens kunnen mensen dus meteen lid worden van deze hyves site, en vaak het werkt nou eenmaal zo dat als zij op deze manier hun steun kunnen betuigen(met foto lidmaatschap op de site), zij sneller tot het tekenen van de petitie over gaan denk ik.

Groetjes Ray

Coco
Berichten: 70
Lid geworden op: Vr 12 Mei 2006 16:16

Re: Aandacht petitie op hyves.

Berichtdoor Coco » Vr 3 Apr 2009 12:40

Beste forumgenoten,

Willen wij die petitie??? Ja toch!!!! Deze weg via hyves gaat daar zeker aan bijdragen, dus doe mee alsjeblieft!!!
THANKS :D

http://lymepetitie.hyves.nl/ !!!!!!!!!!!

Vele handen maken licht werk :wink: !!

Ray

Coco
Berichten: 70
Lid geworden op: Vr 12 Mei 2006 16:16

Re: Aandacht petitie op hyves.

Berichtdoor Coco » Wo 15 Apr 2009 10:34

Onderstaande mail heb ik gister verzonden naar de leden van de Lymepetitie.hyves.nl. Inmiddels 73 leden welke hopelijk op hun beurt weer veel mensen benaderen. Ik vind het aantal digitale handtekeningen tot dusver overigens schrikbarend laag.


Beste leden,

Allereerst hartelijk dank voor uw aanmelding op Lymepetitie-hyves.
We zijn inmiddels met 72 leden, maar dat moeten er natuurlijk veel meer worden.
De Nederlandse vereniging voor Lymepatiënten heeft vandaag 14 april 2009, 8602 digitale handtekeningen ontvangen, waarvan er 7893 zijn bevestigd via email.
Het aantal papieren handtekeningen staat op 5158.
Er is dus nog een lange weg te gaan naar de benodigde 40.000 handtekeningen.
Daarom wil ik nogmaals iedereen vragen zoveel mogelijk vrienden uit te nodigen inzake de petitie, u kunt dit bericht gewoon doorsturen naar al uw hyvesvrienden, zij kunnen dan via deze link http://lymepetitie.hyves.nl/ eenvoudig ondertekenen en eventueel ook lid worden van de petitie site.
Ook heb ik een handtekeningenformulier onderaan dit bericht toegevoegd(is ook te vinden op de site van de Nederlandse vereniging voor Lyme patiënten), mocht u of bijvoorbeeld uw kinderen een uurtje tijd vrij kunnen en willen maken om zo handtekeningen te verzamelen, dan doet u de vereniging, de lymepatiënten, en in het bijzonder ook de vele chronisch zieken zonder duidelijke (Lyme?)diagnose en alle toekomstige slachtoffers van een tekenbeet een groot plezier.
Alvast hartelijk dank.

Met vriendelijke en strijdlustige groet,

Ray

Jans
Berichten: 2301
Lid geworden op: Zo 1 Okt 2006 12:54
Locatie: Friesland

Re: Aandacht petitie op hyves.

Berichtdoor Jans » Wo 15 Apr 2009 11:18

Hoi Ray,

Heel goed initiatief!!

Het klopt wat je zegt, de aanwas van handtekeningen gaat nog niet zo snel maar je kan het ook anders zien, inmiddels is bijna één derde van de benodigde handtekeningen binnen en dat is ook niet niks.

Ik hoop dat velen nog bezig zijn met allerlei initiatieven en niet iedere actie geeft direct zichtbaar resultaat.
Bovendien moet ik bekennen dat ik geen Hyves-type ben en heb me ook nog nooit in Hyves verdiept, misschien iets te oud?
Iedereen heeft zo zijn eigen communicatiekanalen.

Jouw enthousiasme werkt wel weer aanstekelijk dus misschien moet ik me toch maar eens in Hyves verdiepen.

Ga zo door!!
Jans

Gebruikersavatar
marietje
Berichten: 4238
Lid geworden op: Zo 12 Feb 2006 19:20
Locatie: Zeeland

Re: Aandacht petitie op hyves.

Berichtdoor marietje » Wo 15 Apr 2009 19:41

Ik vind het aantal digitale handtekeningen tot dusver overigens schrikbarend laag.


Nou ... ruim 13.000 handtekeningen in zo'n 14 weken vind ik niet slecht. We zijn er nog niet en alle initiatieven, zoals de jouwe Ray zijn welkom! Er zweeft ook nog wel het e.e.a lijsten her en der. Hier liggen er zo'n 14 klaar om op de post te doen.

Vooral het aantal bevestigde handtekeningen is de laatste dagen flink toegenomen. Zaterdagavond waren dat er 7448 en nu 8016...

Voor wie niet op Hyves actief is en bv een mail wil rondsturen is er een voorbeeld te downloaden van
http://www.lymevereniging.nl/main.php?id=196
Luctor et Emergo

Coco
Berichten: 70
Lid geworden op: Vr 12 Mei 2006 16:16

Berichtdoor Coco » Di 21 Apr 2009 7:02

Oproep aan hyvers vanuit de vereniging.

Beste hyver,

Zoals je wellicht weet, kan de teek de ziekte van Lyme veroorzaken. Een slopende ziekte waardoor je jaren uit de running kunt zijn. De Lymevereniging is een burgerinitiatief gestart - een petitie waarmee de Lymevereniging naar de Tweede Kamer kan met een voorstel voor verbeteringen. Daar zijn 40.000 handtekeningen voor nodig! Er zijn namelijk grote problemen bij de diagnose en behandeling van de ziekte van Lyme, die de aandacht verdienen van de politiek. Vaak krijgen patienten de diagnose MS of fybromyalgie of reuma - dat moet echt anders! De Lymevereniging streeft o.a. naar de ontwikkeling van betere testen; een (coordinerend) Lyme Centrum voor meer onderzoek naar de microbiologie van de Borrelia-bacterie en betere behandelingmogelijkheden; en het in Europees verband ontwikkelen van een vaccin.

Help mee en onderteken ook! De ziekte van Lyme kan iederéén overkomen door de toenemende aantallen besmette teken, maar de gevolgen zijn onnodig onrechtvaardig door hoe momenteel in Nederland met de ziekte om gegaan wordt. Kijk op http://lymepetitie.hyves.nl/ of http://www.lymevereniging.nl om te ondertekenen! (rechterknop 'Teken de Petitie' en dan 'Naar de petitie').

Zou je dit Hyvesbericht ook willen doorsturen naar je eigen vrienden en bekenden? Alvast enorm bedankt!

En pas zelf ook op, als je in de natuur rondstruint!

Vriendelijke groet,
Diana
petitionaris NVLP


Terug naar “Activisme”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 1 gast