STZ zoekt nieuwe drijvende kracht

Informatie en discussie over Lyme-activisme in het groot en in het klein. Dus voor alles wat aandacht geeft aan de ziekte van Lyme en de problematiek rond de diagnose en behandeling.
---
Berichten: 630
Lid geworden op: Za 31 Jan 2004 18:21

STZ zoekt nieuwe drijvende kracht

Berichtdoor --- » Za 4 Apr 2009 20:46

Beste mensen,
Per 1 juni a.s. heb ik besloten mijn voorzitterschap voor de stichting te beeindigen. Door drukke werkzaamheden (een fulltimebaan én een gezin) kom ik er onvoldoende aan toe de stichting op zo'n wijze te leiden zoals ik zou willen.
In 2,5 jaar tijd hebben we een aantal dingen bereikt, een prachtige site, een aantal donateurs, enkele nieuwsbrieven en honderden vragen beantwoord via mail of telefoon. Sinds enige tijd liggen de werkzaamheden al redelijk stil. Het bestuur bestaande uit penningmeester Ton Voerman en secretaris Joke Benjamins kunnen de kar niet alleen trekken.
Het wordt tijd het stokje over te dragen aan een opvolger. een enthousiaste voorzitter die de stichting nieuw leven in wil blazen en aan de hand van het beleidsplan de zaken verder oppakt.

De basis ligt er nu moet er verder gebouwd worden. Wie voelt hier iets voor of wie weet iemand die we hier voor zouden kunnen vragen?

Denkt allen mee, de Stichting Tekenbeetziekten moet blijven voortbestaan!

Hanita

---
Berichten: 630
Lid geworden op: Za 31 Jan 2004 18:21

Re: STZ zoekt nieuwe drijvende kracht

Berichtdoor --- » Vr 17 Jul 2009 19:44

Dag allemaal,

Ondertussen zijn er ontwikkelingen binnen de stichting. Sybe de Lint, voorzitter van de NVLP heeft het stokje van voorzitterschap van de stichting overgenomen. Enkele andere actieve mensen gaan hem helpen de stichting vorm te geven.
Ik (en natuurlijk de rest van het oude bestuur), ben hier heel blij mee. Sybe is een gedreven man met veel kwaliteiten en hij heeft gelukkig de energie de kar te trekken en bovendien vindt hij het nog leuk ook.
De stichting kan een goede rol vervullen naast de vereniging, beide als zelfstandige organen. Wat dat betreft verandert er niets maar kan het alleen maar toevoegen en elkaar versterken.

Het is nu heel duidelijk wat de stichting kan doen in het kader van bijvoorbeeld de ontwikkeling van een Lyme-expertisecentrum en fondsenwerving tbv onderzoek, en wat de vereniging kan betekenen voor de patient dmv bijvoorbeeld o.a. voorlichting en lotgenotencontact.

Ik hoop van harte dat het overdragen van de stichting aan deze actieve groep, kundige mensen kan bijdragen aan het verbeteren van de situatie mbt de ziekte van Lyme en andere tekenbeetziekten.
Zelf blijf ik als (slapend)bestuurslid op de achtergrond aanwezig, helemaal loslaten doet het je nooit.... :zwaaien:

hartelijke groet, Hanita


Terug naar “Activisme”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten