Zijn er in Nederland artsen die écht kennis hebben van Lyme

Voor allerlei onderwerpen met vragen, informatie en discussie dat betrekking heeft op de ziekte van Lyme, maar dat niet bij de secties "Wetenschap" en "Medisch" past. Dus geen medische vragen.
Martijn
Berichten: 2966
Lid geworden op: Do 23 Okt 2003 22:40
Locatie: Friesland

Zijn er in Nederland artsen die écht kennis hebben van Lyme

Berichtdoor Martijn » Di 20 Jan 2004 16:26

Hallo,

Voor zover ik weet, zijn er in Nederland geen LLMD's (Lyme-literate medical doctor), dus een arts die echt kennis heeft van Lyme en een afdoende behandeling geeft.

Ik ben zelfs bij Kuiper van stichting saag geweest, die bekend staat als dé Lyme-kenner van Nederland. Hij was niet in mijn verhaal geïnteresseerd en zei dat ik geen Lyme kon hebben, want een elisa-test was negatief. Volgens hem zou na zoveel jaren Lyme zelfs de slechtste test positief moeten zijn.

Seronegativity: http://www.lymeinfo.net/LDSeronegativity.pdf

Volgens "saag" en de "nvlp" zijn blijvende klachten na een antibioticumkuur van een paar weken, "post-Lyme syndroom". De spirocheten zijn allemaal gedood, beweren ze.

Persistence File: http://www.lymeinfo.net/LDPersist.pdf

Van andere verklaringen willen ze niets weten. Hebben ze soms nooit van de andere vormen van de spirocheet, zoals de cyste-vorm, gehoord?

Cystic Form of Bb & Other Spirochetes: http://www.lymeinfo.net/LDAdverseConditions.pdf

:!: Als iemand wel een LLMD in Nederland kent, meld dat dan, alsjeblieft.

Groeten,

Martijn

Chantal
Berichten: 47
Lid geworden op: Di 23 Dec 2003 14:09

Berichtdoor Chantal » Vr 23 Jan 2004 19:40

Nee, ikke niet...

Er zijn trouwens een aantal artsen die zich DE specialist van Lyme noemen in Nederland!!!

Ik moet wel zeggen dat ik bij een homeopaat nu ben, die er toch wel heel erg veel vanaf weet! Zij zegt ook dat Lyme genezen kan worden, alleen dat de beschadigingen meestal niet meer genezen kunnen worden (dit laatste lijkt mij logisch). Zelf kijk ik niet veel op de engelse site, maar wat Kw3Ls zegt en mijn nieuwe homeopaat komen toch zeer overheen.

Wie weet komen er nog wel eens gespecialiseerde artsen die echt wat voor ons kunnen betekenen!

Gr Chantal
Neem ook eens een kijkje op mijn website over oa. Lyme http://www.teekcare.nl en http://www.channie.nl

purre
Berichten: 22
Lid geworden op: Ma 17 Nov 2003 20:16

Berichtdoor purre » Vr 23 Jan 2004 23:22

Ik denk nu ook weer niet dat we ons moeten fixeren op een volledige genezing dankzij een LLMD in het geval van chronische Lyme ziekte.
Er zijn volgens mijn weten maar weinig Lyme patienten die volledig genezen ondanks de bemoeienissen van een LLMD.

Maar dat wil nog niet zeggen dat we de leugens moeten accepteren van gewetenloze artsen (academische sufferds). Ze verwoesten mensenlevens omdat hun theorie met leugens is onderbouwd.

Marja

artsen

Berichtdoor Marja » Zo 29 Feb 2004 20:57

Hallo,

Ik ben behandeld door een internist in Het Radboudt. Al 2 keer heb ik kuren doxicycline gekregen. De eerste keer 3 maanden en de tweede keer 2 maanden. Vorig jaar juni ben ik voor het laatst geweest en met vertrokken met de mededeling dat ik contact kan zoeken als dat nodig is. Na alle onbegrip en tegenstand bij andere arsten was mijn bezoek daar een ervaring van begrip en aandacht. Dus positief. Misschien is de behandelwijze in het UMC per arts verschillend.

RobertF
Berichten: 2042
Lid geworden op: Zo 15 Feb 2004 16:21

Berichtdoor RobertF » Ma 1 Mar 2004 0:35

Hallo Marja,
We hadden gisteren al gesproken en ik ben blij dat deze arts die twee jaar geleden nog de Klempner theorie aanhing nu lange AB voorschrijft en ziet dat het resultaat heeft. (ik zal deze arts een brief schrijven)
De nieuwe ILADS richtlijnen zijn een nieuwe hoop voor de patienten. Eindelijk professionals die weten hoe het zit . Er wordt alleen maar gehamert op lange behandelingen voor chronisch lyme van 6 tot 18 maanden. We gaan proberen deze richtlijnen onder de aandacht van de medici te brengen en hopen dan op inzicht. Er is nog een lange weg te gaan maar m.b.t. behandeltherapien zie ik weer hoop.
Er zijn in Nederland verschillende artsen die vooral begin negentiger jaren gepubliceerd hebben over lyme oa. Prof. van der Linden, Dr. Blaauw, Dr. Dijksma, Dr. Bouwma, Dr. Nohlmans, Dr. Leffes, Dr. Goei, Dr. van den Berg-Loonen, Dr. Rasker, Dr. Kuiper
groet RobertF


Terug naar “Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten