Bulten op m'n hoofd

Voor allerlei onderwerpen met vragen, informatie en discussie dat betrekking heeft op de ziekte van Lyme, maar dat niet bij de secties "Wetenschap" en "Medisch" past. Dus geen medische vragen.
zefanja
Berichten: 157
Lid geworden op: Ma 19 Mei 2008 18:57

Bulten op m'n hoofd

Berichtdoor zefanja » Za 26 Jul 2008 21:46

Ik heb laatste paar dagen een heel erg bobbelig hoofdhuid, gewoon bulten op mn achterhoofd.
Ze verdwijnen ook wel weer, maar ze komen nu elke dag zo rond een uur of 5 opzetten en dan de hele avond heb ik er last van, als ik erop druk, dan doet het pijn.
Wie herkent dit??
's Ochtends zijn ze weer verdwenen.

Ik heb ook weer last van opgezette lymfeklieren in m'n hals, dit is echt lastig, ze geven een druk op mijn aders die in mijn nek lopen, wie herkent dit?

Ik ben de laaste dagen ook weer meer depressief, zouden deze klachten allemaal komen omdat ik een week geleden gestopt ben met AB na 5 weken??

Groetjes

Zefanja

zefanja
Berichten: 157
Lid geworden op: Ma 19 Mei 2008 18:57

Re: Bulten op m'n hoofd

Berichtdoor zefanja » Wo 30 Jul 2008 19:57

Jeetje, zo te zien herkent niemand dit.. :(

Annie de Muis
Berichten: 904
Lid geworden op: Vr 23 Nov 2007 0:28

Re: Bulten op m'n hoofd

Berichtdoor Annie de Muis » Vr 1 Aug 2008 9:37

Bultvorming die met de klok gelijk loopt is wel erg raar, als het geen klieren zijn. Zijn die bulten misschien verkrampte spieren?

zefanja
Berichten: 157
Lid geworden op: Ma 19 Mei 2008 18:57

Re: Bulten op m'n hoofd

Berichtdoor zefanja » Vr 1 Aug 2008 16:26

Annie de Muis schreef:Bultvorming die met de klok gelijk loopt is wel erg raar, als het geen klieren zijn. Zijn die bulten misschien verkrampte spieren?


Ja erg, niemand herkent dit en 's avonds lijkt m'n hele hoofd gewoon ontstoken en krijg er zelfs zware hoofdpijnen van.
Nee het zijn geen spieren, het is echt mijn schedel dat op bepaalde plaatsen heel erg opkomt zetten en die bulten doen pijn.
Ik hoop dat het overgaat, zoals m'n andere klachten die ik kreeg van Lyme ook langzaam weer overgingen.

Gr.

carla
Berichten: 1029
Lid geworden op: Vr 23 Mar 2007 13:58

Re: Bulten op m'n hoofd

Berichtdoor carla » Vr 8 Aug 2008 20:35

Ik herken het wel gedeeltelijk.
Toen ik de tweede keer stopte met AB had ik na twee een pijnlijke hoofdhuid die in brand leek te staan. Ook over mijn hele hoofd ontstekingen, en . . . opgezette klieren in mijn nek.
Ik voelde me ook echt ziek daarbij. De neuroloog zei dat het een staffylokokkeninfectie was, heel herkenbaar aan de opgezette lymfeklieren in de nek. Met het opnieuw opstarten van de AB verdwenen de klachten als sneeuw voor de zon.

Hoelang ben je al gestopt?


Groeten Carla

zefanja
Berichten: 157
Lid geworden op: Ma 19 Mei 2008 18:57

Re: Bulten op m'n hoofd

Berichtdoor zefanja » Zo 10 Aug 2008 12:49

Hoi Carla,

Ik ben nu alweer 3 en een halve week gestopt met de antibiotica.
Ik durf er ook niet meer aan, want voor mijn gevoel is de bacterie nog dieper het weefsel ingekropen en ik heb liever dat ie eruit kruipt.
Dit hoor ik van meerdere kanten en ik denk dat ik hier gewoon ff doorheen moet, ik heb namelijk wel pillen die de bacterie bestrijden van de homeopaat, dus ik ben er nog wel mee bezig.
Het is wel zo dat ik meerdere klachten heb gekregen sinds ik ben gestopt met de antibiotica, maar misschien kruipt ie er nou juist uit, je weet het niet, ik voelde wel dat toen ik eenmaal gestopt was met de antibiotica, dat ik klachten kreeg met het gevoel alsof die nog dieper m'n weefsel is binnengekropen en dat moeten we natuurlijk ook weer niet hebben.
Ik heb in het begin een kuur gehad van 2 weken en daarna nog eens van 5 weken.
De eerste keer, de kuur van 2 weken was overduidelijk te kort, maar de kuur daarna van 5 weken heeft niet veel goeds opgeleverd vermoed ik, de klachten die verdwenen waren alleen van korte duur.
Wat een getob zeg, het lijkt erop dat ik nu weer een soort van ontsteking heb aan de rechterkaak, m'n tanden voelen verlamd en doen zeer met eten, ik hoop dat ook dit van korte duur is, m'n schedel gaat inmiddels al wel weer iets beter nl.

Groetjes

Zefanja

carla
Berichten: 1029
Lid geworden op: Vr 23 Mar 2007 13:58

Re: Bulten op m'n hoofd

Berichtdoor carla » Ma 11 Aug 2008 12:27

Tsja lyme . . . het is ook niet bepaald mijn vriendje :(
Wat bedoel je precies met dat het dieper in je weefsel kruipt? Kun je dat voelen dan? Of is het meer een gedachte?
Die wisselende klachten herkent iedereen wel hier. Dan weer hier en dan weer daar!
Fijn dat je hoofd weer rustiger is.

Groetjes Carla

zefanja
Berichten: 157
Lid geworden op: Ma 19 Mei 2008 18:57

Re: Bulten op m'n hoofd

Berichtdoor zefanja » Ma 11 Aug 2008 14:26

Wat bedoel je precies met dat het dieper in je weefsel kruipt? Kun je dat voelen dan? Of is het meer een gedachte?


Hoi Carla,

Ik heb het gevoel dat de bacterie dieper wegkruipt door antibiotica.
Dat is gewoon een gevoel, ik voel het gewoon, de klachten die ik had zijn ook erger teruggekomen sinds antibiotica gebruik, het komt echt diep vanuit het binnenste en dat is dus erger geworden na antibiotica gebruik.
Naar mijn idee helpt de antibiotica wel, maar tijdelijk en het is alleen gunstig als je het mij vraagt om de bacteriën uit het bloed te verwijderen, maar zoals al bekend is, de bacterie heeft eenmaal hoge overlevingskansen en kan zich ook in een andere gedaante vormen plus wegkruipen en dat moet naar mijn idee juist voorkomen worden.

Ik ben onder behandeling bij een homeopaat, die zegt uit ervaring, dat de mensen die door haar behandeld worden zonder antibiotica er eerder vanaf zijn dan de mensen die maar keer op keer weer aan die antibiotica gaan en die zij ook onder behandeling heeft.
Alhoewel antibiotica wel eerste keus is naar haar mening, maar niet doorgaans dan.

Groetjes en sterkte ook!

Hippie
Berichten: 60
Lid geworden op: Ma 2 Jul 2012 21:04

Re: Bulten op m'n hoofd

Berichtdoor Hippie » Di 31 Jul 2012 23:49

Hallo

Goh ik lees wel van herkenning van bulten op mijn achterhoofd, voornamelijk s'avonds èn idd óók na ab van 4 weken, onderbroken met één week ! Voelt idd zeer gevoelig èn doet pijn èn óók zoals je schrijft neemt het weer af èn s'avonds komt het weer op ! Als je er aan komt of eroverheen wrijft straalt het door naar mijn nek èn mijn gehele achterhoofd. Het is idd een hele vreemde gewaarwording èn ik voel mij daarbij ook niet lekker, kno problemen nemen dan ook toe èn vandaag weer eens diarree wat ik met ab niet had ? Nu ook steeds meer last van oogproblemen ... alsof er vuil in zit èn dan droog, dan tranend èn minder zicht .. waziger èn daaruit ontstaat ook hoofd èn nekklachten ... jaja vreemde dingen die je blijven verbazen èn afvragen .... wat is dit nu weer ? Misschien is het nu meer bekend/herkenbaar ?

Groetjes van Hippie
Amor Vincit Omnia

Robyne
Berichten: 494
Lid geworden op: Ma 13 Aug 2012 11:14

Re: Bulten op m'n hoofd

Berichtdoor Robyne » Do 16 Aug 2012 4:01

Hi,

Ik zag dat het originele berichtje uit 2010 was, maar misschien hebben mensen hier wat aan.

Ik heb ook altijd opgezette klieren en zeer pijnlijke bulten op m'n hoofd. Ze verdwijnen soms weer, en dan komen ze weer. (je zit net altijd op dat moment bij de dokter dat je ze ff niet hebt :) )

Maar iig, nu weet ik was het is. Tenminste wat het bij mij is. Ik kreeg het steeds erger, en op een gegeven moment in het ziekenhuis belandt omdat ik niks meer kon zien en moest overgeven. Ik dacht echt dat m'n hoofd uit elkaar zou barsten. Dit was de 1e keer dat ik echt bang was dat ik dood zou gaan. (twee weken geleden) CAT scan gehad en een MRI gehad. Nu bleek dat al mijn lymfeklieren veel te groot waren, ook mijn adenoid was 4 keer zo groot. Deze lymfeklieren kunnen ook zenuwen beknellen. Veel pijn dan!

Nu is dit goed nieuws en slecht nieuws. Ten eerste betekent dit dat je imuunsysteem waarschijnlijk hard aan het werk is om dingen af te voeren. Jippie! (vooral voor mensen zoals ik die geen goed werkend imuunsysteem hebben). Maar... op den duur moet het toch minder worden, je lymfeklieren moeten wel dingen afvoeren. In je lymfeklieren en dus ook je amandelen etc kunnen ook de beestjes blijven zitten. Je moet dus het afvoeren stimuleren. Nu kan dat op een paar manieren. Er zijn hier (in Amerika) mensen die gespecialiseerd zijn in lymfedrainage massage van je gezicht. Dit doet gelukkig geen pijn, want het is heel zacht. Werkt zoals een gewone lymfemassage. Wat ik nu doe zijn 2 dingen. Ik drink elke dag een glas water met druppeltjes die je lymfesysteem schoonspoelen. Ik heb het helaas nog nergens in Nederland kunnen vinden, hier verkopen ze het overal. En dan de tweede. Dit doe ik elke week, en het is echt gruwel. Ik laat elke week m'n amandelen inspuiten met ozon. Je moet dus je mond opendoen voor een lange naald en het voelt alsof er heel diep in je hoofd wordt geprikt. Het doet pijn, ik moet ervan overgeven, het gaat bloeden en het is gewoon naar, maar het helpt wel. Ik doe ook neuraal therapie in de rest van mn lymfeklieren. En dit helpt. Maar, op een gegeven moment werkte het dus niet meer genoeg, en moest ik erbij aan de anti-biotica. Die spuiten helpen maar tijdelijk, maar nu met clarithomycine erbij, ben ik er tot op zekere hoogte vanaf.

Succes iedereen met de bulten.


Terug naar “Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten