Nog even over het wel/niet eten van vlees, want dat vind ik toch nog wel belangrijk om te zeggen,
Het is n.l. zo dat vitamine b12 niet alleen maar in vlees en melk producten zit, dat is een fabeltje.
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gez ... n-b12.htmlVerder is het zo dat je lichaam voldoende kobalt nodig heeft:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gez ... tml#kobaltKobalt
Kobalt is een mineraal dat belangrijk is voor de vorming van B12 in het lichaam. Kobalt zit voornamelijk in melk en verse groene bladgroenten. Vitamine B12 is een belangrijke vitamine en komt in tegenstelling tot wat veel mensen beweren niet alleen voor in vlees maar ook in plantaardige stoffen.
Het is te wijten aan de vleeslobby dat deze fabeltjes in de wereld zijn geholpen.
Verder wordt door het lichaam zelf ook B12 aangemaakt en dat is dus in het maagvlies (maar alleen dan als je ook voldoende kobalt in je lichaam hebt om het op te nemen in de dunne darm (kobalt en b12 is niet precies hetzelfde)
Maar het kan voorkomen dat er een ontaarding ontstaat in dit vlies waardoor er een B12 tekort kan optreden.
Dit tekort komt dus niet door wat veel mensen beweren het niet eten van vlees
