Help astublieft!

Voor allerlei onderwerpen met vragen, informatie en discussie dat betrekking heeft op de ziekte van Lyme, maar dat niet bij de secties "Wetenschap" en "Medisch" past. Dus geen medische vragen.
Quads
Berichten: 3
Lid geworden op: Zo 27 Okt 2013 15:22

Help astublieft!

Berichtdoor Quads » Zo 27 Okt 2013 15:53

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier en zal me even voorstellen, mijn naam is Rob, 29 en ik woon in de regio Alkmaar.
Ik ben erg wanhopig on voel me erg onbegrepen door huisartsen, internisten, neurologen. Omdat er geen oorzaak gevonden kan worden voor mijn klachten, en ik na alle onderzoeken een negatieve Borellia bloedtest te horen heb gekregen dat ik maar het psychiatrische circuit de oorzaak moet zoeken.

Mijn verhaal is volstrekt niet recht toe recht aan, maar ik zal mn best doen het samenhangend te brengen.

Ik ben sinds 6 maanden terug in Nederland nadat ik 15 maanden heb gewoond en gereisd in Australie, Nieuw Zeeland en een klein beetje ZO Azie. Ik had hier de tijd van mijn leven.
In de laatste week dat ik in Australie zat ben ik ziek geworden met overgeven en kreeg ik een chronische buikpijn en een duizelig, onstuimig gevoel in mijn hoofd. Ik ben naar Nederland gegaan, ik dacht dat is wel een griepje en dat gaat wel over.

Ik kreeg een piep geluid in mn oren, een constante stroom van adrenaline, ontzettende vermoeidheid, eczeem, plekjes op mn huid, vergeetachtigheid, darmklachten, pijn in mn buik, slecht kunnen slapen snachts maar soms ook 12 uur non stop kunnen slapen, ontzettend angstig en depressief, mn lichaamsgeur rook niet meer normaal, ik viel ontzettend af 10kilo, droge ogen, tv kijken kan ik me niet meer op concentreren, tintelingen in mn armen en benen soms (gevoel alsof ik erop gelegen heb met slapen) sporten lukt niet meer, op bezoek gaan bij mensen lukt niet meer, ik heb af en toe het gevoel alsof ik droom alsof de realiteit weg is, alsof alles wat mn ogen zien pas een seconde later verwerkt wordt.

Deze klachten heb ik nu 6 maanden en zijn plotseling gekomen en worden alleen maar erger.
Ik ben uiteraard naar de huisarts geweest, die heeft niks gevonden, ik heb wel 5 keer heerhaalde bloedtests gehad omdat ik me echt heel ziek voel, echt ALLES is gemeten. Lever, pancreas, nieren, ontstekingsactiviteit, schildklier, bloedbeeld, HIV, HepABC. Ik ben naar het tropenziekenhuis geweest die hebben me getest op parasieten, in urine, bloed, ontlasting. Die ontlastingstest is later nog een keer herhaald bij de huisarts, volstrekt normaal en negatief.

Ik heb een MRI gehad van mn hoofd gehad, hier waren piepkleine onschuldige witte plekjes zichtbaar maar dat komt vaker voor zei de neuroloog en konden deze klachten niet veroorzaken en moest ik me neit druk om maken.
Ik heb een maag darm onderzoek gehad met echo en gastroscopy, dit was allemaal in orde, geen darmziekte. IBS noemde de internist het en de rest moest ik maar uitzoeken bij de psychiater.

Ik ben bij chiropractor geweest, acupuncturiste, bij 3 psychologen en 2 psychiaters, 2 internisten, 1 neuroloog en 3 huisartsen en wellicht vergeet ik nog een wel ergens een specialist, zoals ik de laatste tijd wel meer vergeet.
Ik ben nu een week op een glutenvrij dieet, een gist-arm suikervrij dieet, NIKS HELPT!

Ik woon sinds mn terugkomst weer in Nederland weer bij mn ouders en iedereen om me heen gaat er ook kapot aan dat ik me zo ziek voel en niemand weet wat het is, ik zie iedereen om me heen er ook aan onderdoorgaan.

Van de psychiater heb ik Xanax gekregen om me kalm te houden, volgens hem heb ik een angststoornis.

Maar ik word angstig van het rare gevoel in mn hoofd en de onbegrepenheid, terwijl ik absoluut geen geschiedenis heb van psychiatrische ziekten, depressie, angst of wat dan ook.

Ik heb uiteindelijk mn huisarts zo gek gekregen om Borellia te laten testen, waar ze een beetje lacherig over deed. "Ach als het jou gerust stelt vinken we die toch ook aan, HIV er ook meteen maar bij?".
Uitslag was negatief.

Ik ben radeloos, want Lyme is nog het laatste wat ik kan hebben op fysiek vlak.

Sorry voor mijn emotionele introductie, maar mijn vraag is, waar in Nederland kan ik terecht om een betrouwbare diagnose te kunnen stellen bij welk ziekenhuis?
Want ik lees dat Lyme amper meetbaar is in het bloed en een hoop testen vals negatief zijn.

Zijn er homeopaten of andere alternatieve genezers die verstand hebben van Lyme?

Hartelijk bedankt,

Rob

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Help astublieft!

Berichtdoor bamboe » Zo 27 Okt 2013 15:59

hoi Rob, je kunt overwegen een ltt-test te doen bij Pro health http://www.prohealth.nl
Of je kunt ook een levend bloedanalyse laten doen.
En idd zijn er ook genoeg resonantietherapeuten die kunnen vaststellen of je lyme hebt of niet.

Sterkte!

Quads
Berichten: 3
Lid geworden op: Zo 27 Okt 2013 15:22

Re: Help astublieft!

Berichtdoor Quads » Zo 27 Okt 2013 16:15

Bedankt voor je reactie Bamboe.
Ik zie een hoop staan op de site van Prohealth. Is hier echt perse een verwijzing nodig van de huisarts?
Want mijn huisarts ziet me weer aankomen, zij denkt natuurlijk: "de borellia bloedtest was toch negatief, heb je die hypochonder weer".

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Help astublieft!

Berichtdoor bamboe » Zo 27 Okt 2013 16:29

hoi Rob, nee niet perse een huisarts.
Kan ook een andere arts zijn: viewtopic.php?f=2&t=7646
De artsen van het lijstje kun je eerst per telefoon vragen of ze deze bloedtest voor je willen doen, of uberhaupt bloedtesten: anders zit je voor niets in een intake.
Vraag erbij of men volgens de ilads-richtlijnen handelt.
Je kunt ook bellen met infolijnen van de http://www.tekenbeetziekten.nl of http://www.lymevereniging.nl voor meer info over bij wie de testen laten uitvoeren.
Sterkte!

savan
Berichten: 436
Lid geworden op: Vr 21 Jun 2013 6:21

Re: Help astublieft!

Berichtdoor savan » Di 29 Okt 2013 7:13

@quads,

Als je van je huisarts geen handtekening krijgt moet je even contact opnemen met pro health zij hebben daar een oplossing voor

Groetjes.

lulu
Berichten: 97
Lid geworden op: Wo 14 Nov 2012 18:14

Re: Help astublieft!

Berichtdoor lulu » Di 29 Okt 2013 16:45

Hoi quads,
Het blijft onvoorstelbaar dat de artsen nog steeds niet bijleren over deze combinatie aan klachten. Zo blijf je doorzoeken (over verspilling in de gz gesproken, heb je nog zin om dit te melden bij de site verspilling in de gz?).
Zoals je nu wel weet ben je niet de enige. Overigens hoeft lyme niet de enige verklaring te zijn, maar dat ter zijde. Erg ook idd voor de omgeving die ook in onzekerheid blijft.
Ik hoop iig dat je snel gehoor krijgt voor je klachten. Neem genoeg platte rust, en vermijd te veel overprikkeling. Mss ook in je dieet rekening houden met gluten en lactose.

Je geeft en goede en zeer herkenbare samenvatting van je klachten.

d4acn
Berichten: 85
Lid geworden op: Ma 10 Jun 2013 23:31

Re: Help astublieft!

Berichtdoor d4acn » Do 31 Okt 2013 1:07

wellicht een bioresonantie arts voor een diagnose.

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Help astublieft!

Berichtdoor bamboe » Vr 1 Nov 2013 1:41

hallo Quads, ik zou proberen die xanax te stoppen weer.
Er zijn te veel mensen die ik ken die er totaal aan verslaafd geraakt zijn en niet meer zonder kunnen.

wesleyaxl
Berichten: 5
Lid geworden op: Di 5 Mar 2013 18:36

Re: Help astublieft!

Berichtdoor wesleyaxl » Zo 3 Nov 2013 17:57

Hey Rob,

Wat een verhaal man, erg herkenbaar ook.
Ik zou je aanraden om een bezoekje te brengen aan Dr. Meijer in Overdinkel.
HIj is een arts 'gespecialiseerd' in Lyme en een hele begripvolle man. Hij stuurt je niet eerder weg dan dat hij een oorzaak heeft.

Als hij denkt dat het Lyme is krijg je meteen een kuur en verwijst hij je door naar andere artsen. Je kunt eventueel ook een telefonisch consult krijgen aangezien Overdinkel niet echt om de hoek ligt voor jou.
Baad het niet schaad het niet.

Hoop dat je hier baad bij hebt en ik wens je veel succes!

Groeten,
Wesley

Quads
Berichten: 3
Lid geworden op: Zo 27 Okt 2013 15:22

Re: Help astublieft!

Berichtdoor Quads » Ma 4 Nov 2013 1:24

Hey allemaal, hartstikke bedankt voor alle reacties.
Ik was vergeten dat ik hier had gepost want sindsdien is er ook weer zoveel gebeurd, zelfs op de eerste hulp gezeten omdat ik dacht dat ik doodging, zo ziek voelde ik me.

(Tsja, als je het iemand anders hoort vertellen dat ze op de eerste hulp zaten omdat ze dachten dat ze doodgingen zou je zeggen ga naar een psychiater of stel je niet zo aan.)

Weer een hoop onderzoeken gehad afgezien van een beetje hoge bloeddruk niet echt iets afwijkends gevonden.

De zuster kwam het kamertje binnen met een lijst in haar handen, helemaal glunderend en glimlachend. "Je bloed is volstrekt normaal, je hoeft je nergens zorgen om te maken"
Ze was helemaal verrast van mijn teleurgestelde reactie. Eigenlijk is dat ook wel gek natuurlijk.

Maar een assistent opperde ook dat het misschien Lyme zou kunnen zijn, maar ik kon daar op dat moment niet op geprikt worden maar ik heb woensdag wel een afpraak met een arts die daar op zekere hoogte verstand van heeft.

To be continued...


Terug naar “Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten