Hoe kan ik mij laten testen op lyme

Voor allerlei onderwerpen met vragen, informatie en discussie dat betrekking heeft op de ziekte van Lyme, maar dat niet bij de secties "Wetenschap" en "Medisch" past. Dus geen medische vragen.
adb
Berichten: 2
Lid geworden op: Wo 12 Feb 2014 11:14

Hoe kan ik mij laten testen op lyme

Berichtdoor adb » Wo 12 Feb 2014 11:47

Goedemorgen,

Ik weet niet of ik dit in de juiste rubriek plaats dus mijn excusses als ik het fout plaats.

Ik had op mijn 16 e een teek die ik verwijderd heb waarna ik een rode ring om de wond kreeg en de wond begon te ontstekken.
Ik was toen niet op de hoogte van de ziekte van lyme.

De jaren erna kreeg ik regelmatig voorholte ontstekking en bijholte.
Rond mijn 21e werd ik ineens ziek griepgevoel en een zwak gevoel pijn in mijn buik en maag.
De huisarts dacht gelijk aan teveel maagzuur dus werd aan de zware maagzuurremmers gezet die hielpen niet dus nog zwaardere en dat ging door tot ik zo ziek werd dat ik wel moest stoppen met de pillen.
Uiteindelijk bleek dat ik geen maagzuur meer had door de pillen en daardoor een maagbeschadiging had.
Na een tijd van rust en mijzelf dwingen, ging het langzaam beter.

Veel last van hoofdpijn in de jaren erna maar daar kon ik wel mee leven migraine dus ja pijnstiller en dan ging het wel weer.
Op mijn 37ste kreeg ik last van nekpijn na een foto bleek slijtage maar was licht geen probleem maar de pijn bleef en het kraken van mijn nek ook volgens arts was dat gewoon voor mij leeftijd had bijna iedereen op die leeftijd.

Vanaf mij 39ste werd ik ineens duizelig, eerst zo af en toe tot ik ineens niks meer kon was totaal uitgeput lag alleen nog maar op bed werken etc ging niet meer.
Bloedonderzoek wees niks uit kno arts kon ook niks vinden.
Mijn hartslag ging ineens omhoog en de huisarts schreef mij rust gevende pillen voor.
Ik nam ze maar gewoon in want ik voelde mij zo moe en zwak en de pijnen die mij gewrichten armen nek, spieren waren inmiddels ook steeds meer toegenomen.
De pillen bleken verslavend helaas ik had de bijsluiter niet gelezen maar ze haalde de piek weg en ik was weer uit bed kon niet veel maar kon in ieder geval weer uit bed.

Toen de molen van specialisten in neuroloog etc. maar kwam niks uit, volgens de artsen stress en paniek.
Dus ja dan maar in een paniekaanvallen groep hielp niks, en niks van wat de mede patienten hadden had ik, deed alles gewoon kon alleen niet ver lopen of staan dus deed bijna niks meer alleen de auto was een uitkomst.

Weer naar de huisarts en las over de ziekte van lyme dus nog een keer bloedonderzoek maar weer negatief.

Ik kreeg ineens minder lucht dus toch weer naar de huisarts, en ja een long had duidelijk minder inname van lucht gelijk foto in het ziekenhuis.
Aantal weken verder weet deze met een foto die in jaar eerder was gemaakt na een brand.
Wat bleek eenzijdige verlamming middenrif en deze stond omhoog waardoor mijn long wordt ingedrukt.

De longspecialist vond het wel oke zo dat komt wel weer vanzelf goed dus wacht maar af mag over een half jaar weer eens terug komen.

Langzaam aan gaat het alleen maar slechter met mij en ik wordt steeds vermoeider en kan steeds minder.
Verplaatsen doe ik mij als ik moet lopen via een rolstoel.
Nu weet ik dat lyme niet altijd in het bloed kan worden gevonden heeft iemand raad voor mij waar ik het op een andere manier kan laten testen en of arts of kliniek waar ik mij verder kan laten helpen.
Loop nu in een kringetje rond en niemand wil verder zoeken terwijl ik zelf weet dat er iets in mijn lichaam aan de hand is.

De symptomen die ik heb sluiten aan bij lyme en ME maar lyme patienten krijgen eerder ME.
Heeft iemand advies voor mij hoe ik het, het beste kan aanpakken om mij te laten testen op Lyme en waar?

mvg,

Ad

roosjeP
Berichten: 98
Lid geworden op: Wo 6 Nov 2013 18:45

Re: Hoe kan ik mij laten testen op lyme

Berichtdoor roosjeP » Wo 12 Feb 2014 14:00

@adb,
adb schreef:Langzaam aan gaat het alleen maar slechter met mij en ik wordt steeds vermoeider en kan steeds minder.
Verplaatsen doe ik mij als ik moet lopen via een rolstoel.
Nu weet ik dat lyme niet altijd in het bloed kan worden gevonden heeft iemand raad voor mij waar ik het op een andere manier kan laten testen en of arts of kliniek waar ik mij verder kan laten helpen.
Loop nu in een kringetje rond en niemand wil verder zoeken terwijl ik zelf weet dat er iets in mijn lichaam aan de hand is.
Wat vreselijk wat je allemaal hebt meegemaakt. Dit overkomt helaas veel meer mensen in Nederland.

adb schreef:De symptomen die ik heb sluiten aan bij lyme en ME maar lyme patienten krijgen eerder ME.
Heeft iemand advies voor mij hoe ik het, het beste kan aanpakken om mij te laten testen op Lyme en waar?
Mag ik je een advies geven? Laat je asjeblieft niet met een ME diagnose het ME riet in sturen.
Spreek zelf uit ervaring. ME/CVS artsen in Nederlandse ME/CVS centra Lelystad https://www.vermoeidheidcentrum.nl/over-ons en Amsterdam http://www.cvscentrum.nl/ , http://www.parkstadkliniek.nl/cardiologie.html , door veel ME, CVS patiënten (onterecht) op handen gedragen, stelden 3x de diagnose ME.
Een verkeerde diagnose een misdagnose http://www.tekenbeetziekten.nl/misdiagnoses/ Ik bleek lyme, neuroborreliose, co-infecties, neurotoxines, intoxicaties te hebben.
Diagnoses als ME, CVS, Fibromyalgie blijken vaak labels te zijn. Er zijn artsen die verder kijken en verder zoeken dan dergelijke diagnoses, labels.
Een voorbeeld is http://www.me-cvs-stichting.nl/
"Op 12 oktober jl. organiseerde de ME/CVS-Stichting Nederland in samenwerking met de Whiplash Stichting Nederland en Stichting Pijn-Hoop en Fibromyalgie en Samenleving (FES) een voorlichtingsmiddag over Complementaire Zorg en Pijn.

Orthomoleculaire Geneeskunde
Paul van Meerendonk van het Biologisch Medisch Centrum in Utrecht begon zijn presentatie met de mededeling dat diagnoses, zoals ME/CVS of Fibromyalgie, slechts labels zijn. Patiënten krijgen de diagnose (label) en er wordt verder geen onderzoek gedaan naar de achtergrond van de klachten. Omdat de klachten van deze labels veel overeenkomen met elkaar doet hij wel uitgebreider onderzoek naar wat er werkelijk schuil gaat achter de problemen die de patiënten hebben bij deze ziekten.

Diagnose ME/CVS of Fibromyalgie zijn slechts labels
Bij zijn onderzoeken, welke hij in het buitenland laat uitvoeren, stuit hij steeds vaker op patiënten die besmet blijken te zijn met Borrelia (ziekte van Lyme) en/of één of meerdere co-infecties. Borrelia leidt tot een kettingreactie: immuundysfunctie en daardoor andere infecties (zoals bijvoorbeeld een chronische Pfeiffer), allergieën, auto-immuniteit; voorts slapeloosheid, ontgiftigingsstoornissen, hormonale stoornissen en tekorten (zoals magnesium en B12).

Afwezigheid van bewijs is geen bewijs van afwezigheid
Deze patiënten zijn bij de reguliere testen, welke in Nederland worden uitgevoerd, echter vaak negatief getest. Zo’n negatieve test sluit de ziekte van Lyme echter niet uit. Afwezigheid van bewijs is geen bewijs van afwezigheid. Het stellen van de diagnose ziekte van Lyme moet voor Van Meerendonk gebaseerd zijn op de ziekte geschiedenis, de symptomen en verschijnselen en adequate labtesten.

Na de diagnose wordt de behandeling gestart. Hij start bijvoorbeeld met reguliere antibiotica in combinatie met “cystenbrekers, probiotica en colloidaal zilver. Dit laatste middel versterkt het effect van reguliere antibiotica aanzienlijk. Hierna volgen natuurlijke protocollen, zoals het Cowdenprotocol. Door hieraan middelen toe te voegen, zoals Epigenar en Paraepigenar wordt dit protocol aanzienlijk sterker. Epigenar en paraepigenar zijn tegen Lyme en co- infecties geënergetiseerde middelen. Na deze behandelingen worden nieuwe labtesten gedaan om te zien of de infecties zijn verdwenen. Mocht dit het geval zijn, dan heeft de patiënt alleen nog maar een onderhoudsbehandeling nodig.

Van Meerendonk is ervan overtuigd dat bij de aanwezigheid van chronische Lyme een antibioticum behandeling alleen niet volstaat.

Alle factoren moeten worden aangepakt: “HINTS” voor de behandeling van CVS/FM/Lyme:
H ormonale stoornissen (o.a. bijnier, schildlier)
I nfecties, intoleranties, immuundysfunctie
N utritionele tekorten
T oxische factoren
S laapproblemen

Op deze manier verwacht hij bij zijn patiënten het beste resultaat te bereiken."
Meer informatie http://www.biologischmedischcentrumbmc.nl/

Lees ook zijn interview in het patiëntenblad MEdium, augustus 2013, van de ME/cvs Vereniging.

Andere onderzoeksmethodes kunnen zijn Vegatest, Levend Bloed Analyse.
Meer informatie http://www.lymebehandeling.nl/vegatest/ , http://www.lymebehandeling.nl/levend-bloed-analyse/

Een Belgische bekende ME/CVS en Lyme arts Prof Dr De Meirleir verwoordt het in een web college http://www.youtube.com/watch?v=Z2VSMhReFyk "we moeten kijken naar bijvoorbeeld de ziekte van Lyme, en naar andere chronische infecties die een ziektebeeld geven als bij ME. Ik denk dat dat te weinig gedaan wordt. Er wordt alleen een oppervlakkig internistisch onderzoek gedaan, en dat leidt dan tot een diagnose ME. Op die manier komen andere diagnoses eigenlijk niet aan bod. De laatste jaren zijn er heel wat nieuwe testen opgedoken die ons een beter inzicht geven in intracellulaire infecties. Zo hebben we al heel wat patiënten gevonden die bijvoorbeeld Brucella, een chronische brucellose hebben, of de ziekte van Lyme, een chronische borreliose, of een chronische Bartonella-infectie. Momenteel staat de teller op ongeveer 50% van de ME-patiënten. Dus we kunnen beginnen serieuze vragen te stellen bij de diagnose ME”.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Laatst gewijzigd door roosjeP op Wo 12 Feb 2014 14:22, 2 keer totaal gewijzigd.

adb
Berichten: 2
Lid geworden op: Wo 12 Feb 2014 11:14

Re: Hoe kan ik mij laten testen op lyme

Berichtdoor adb » Wo 12 Feb 2014 14:17

Dank je voor je reactie.
Ik hoef niet bang te zijn dat ze mij onder het kopje ME gaan zetten want ze zoeken niet verder ze hebben een aantal onderzoeken gedaan in de afgelopen vier jaar maar kunnen niks vinden.
Ik krijg van de longarts opmerkingen als het valt wel mee anders was je nu wel dood geweest.

In het begin kreeg ik vooral de diagnose stress, paniekaanvallen daarom heb ik mee gewerkt aan paniekgroepen en psychische onderzoeken.
Daar kwam niks uit en hielp ook niet ik wist zelf al vanaf het begin dat het dat niet was.
Ik heb minder stress als ooit omdat ik niet meer kan werken etc heb ik een vrij rustig leventje op dit moment.
Nadeel is dat ik niet meer dan honderd meter kan lopen want dan begint de duizeligheid zo hevig te worden, stil staan is nog erger.

Ik heb zelf al meerdere keren in de afgelopen drie jaar aangeven dat ik bang ben dat ik de ziekte van lyme heb maar omdat het niet in het bloedonderzoek eruit komt willen ze mij niet verder helpen.

Uiteindelijk heb ik nu bijna een jaar geleden een rolstoel aangeschaft omdat ik niet meer uit de auto kwam.
Ik kan weer in winkels met mijn rolstoel en dat heeft het leven al weer wat verbeterd.

Ik ben nu op zoek hoe ik het kan bewijzen zonder bloedtest, Ik weet dat ik een teek heb gehad en ik weet dat toen ik een rode ring om de wond kreeg het litteken van de teek heb ik nog er zit een klein wit vlekje wat nooit is weggegaan.

Ik ga de links die je gestuurd heb even lezen (nou ja even lezen is vaak niet mogelijk omdat mij ogen niet willen, over concentratie en vermoeiheid maar te zwijgen).

Als iemand mij kan helpen met waar ik het beste een onderzoek kan laten doen of mij een arts kan geven die mij verder kan helpen dan graag?

mvg,

Ad

Anne-roos
Berichten: 49
Lid geworden op: Wo 28 Aug 2013 13:42

Re: Hoe kan ik mij laten testen op lyme

Berichtdoor Anne-roos » Wo 12 Feb 2014 15:57

Beste Adb.

Inderdaad verschrikkelijk wat je allemaal hebt meegemaakt zeg! Allereerst sluit ik mij geheel aan bij wat roosjeP je al heeft aangegeven.

Je schrijft:
Ik ben nu op zoek hoe ik het kan bewijzen zonder bloedtest, Ik weet dat ik een teek heb gehad en ik weet dat toen ik een rode ring om de wond kreeg het litteken van de teek heb ik nog er zit een klein wit vlekje wat nooit is weggegaan.
Er is zeker een betrouwbare methode waarbij zonder bloed of bloedtest kan worden aangetoond dat je chronische lyme hebt ;daar komt geen druppel bloed aan te pas.
De methode wordt beschreven in de link die al is doorgegeven: http://www.lymebehandeling.nl/vegatest/
Ik heb met deze methode namelijk ook lyme en co. aangetoond gekregen (alleen niet bij het adres van de link maar bij een andere praktijk)
Bloedtesten geven lang niet altijd duidelijkheid ; de meeste testen worden gedaan naar anti-stoffen in het bloed maar een chronische lymepatiënt maakt geen anti-stoffen (meer) aan.
Sterker nog: het zit ook niet meer in je bloed; de bacterie en zijn toxines hebben zich verstopt in de cellen van bindweefsel, organen, spieren, hersenen, zenuwen, enz.
Met de Vegatest kan dit aangetoond worden.
En niet alleen lyme; de Borrelia komt vaak niet 'alleen'; co-infectie's,vergiftigingen door zware metalen, pesticiden of andere bacteriën, virussen, schimmels enz. kunnen met deze methode ook gemeten/getest worden.

Ik besef dat je erg ziek bent; ik wens je heel veel sterkte toe.

Groetjes Anne-roos
Laatst gewijzigd door Anne-roos op Wo 12 Feb 2014 16:00, 1 keer totaal gewijzigd.

roosjeP
Berichten: 98
Lid geworden op: Wo 6 Nov 2013 18:45

Re: Hoe kan ik mij laten testen op lyme

Berichtdoor roosjeP » Wo 12 Feb 2014 16:00

@adb,
adb schreef:Ik krijg van de longarts opmerkingen als het valt wel mee anders was je nu wel dood geweest.
Wat erg en ontzettend bot dat een longarts zoiets zegt.
Ik ben geen arts alleen een ervaringsdeskundige maar het kan best zo zijn dat al jouw ernstige klachten die je door de jaren heen hebt gekregen aan de ziekte van lyme zijn te linken.
Mensen krijgen steeds meer ernstige klachten als de Borrelia bacterie niet wordt vernietigd. Mensen krijgen zelfs TIA's, kunnen tijdelijk niet meer lopen, praten, krijgen ernstige hart klachten/ziekten, worden meerdere malen in het ziekenhuis opgenomen. Medisch specialisten kunnen niets vinden, Elisa testen zijn negatief (is een zeer onbetrouwbare test) en sturen mensen weer naar huis.
De oorzaak blijkt na onderzoek, bloedonderzoeken in laboratoria in Duitsland en Vegatesten lyme te zijn.

De ziekte van Lyme is een multi-systeem ziekte. Het kan leiden tot o.a. neurologische (zenuwstelsel/hersenen), dermatologische (huid), reumatologische (spieren en gewrichten), cardiologische (hart), opthalmologische (ogen) en psychiatrische klachten http://www.lymenet.nl/info/lyme-symptomen

Probeer de informatie en links die ik je heb gegeven als het lukt stukje voor stukje te lezen. Oogproblemen horen ook bij lyme. Van andere mensen zul je vast ook waardevolle informatie krijgen. Veel sterkte gewenst!

d4acn
Berichten: 85
Lid geworden op: Ma 10 Jun 2013 23:31

Re: Hoe kan ik mij laten testen op lyme

Berichtdoor d4acn » Wo 12 Feb 2014 16:48

Ik zou naar een bioresonantie arts gaan die werkt met BICOM.

Succes !

d4acn
Berichten: 85
Lid geworden op: Ma 10 Jun 2013 23:31

Re: Hoe kan ik mij laten testen op lyme

Berichtdoor d4acn » Wo 12 Feb 2014 16:48

(voor de diagnose)

joorn
Berichten: 293
Lid geworden op: Ma 14 Feb 2011 17:49

Re: Hoe kan ik mij laten testen op lyme

Berichtdoor joorn » Wo 12 Feb 2014 21:04

Beste ADb;
Je kunt op dit forum veel info vinden maar ik besef dat je te ziek bent om heel veel te willen lezen en onthouden
Onthoud dit; Lyme is een ziekte die vooral niet teveel bekendheid mag krijgen.
Lees onderstaande ;


Het belangrijkste heb ik gecopieeerd, met dank aan Bamboe !


viewtopic.php?f=5&t=6885

Frits van der Blom was 25 jaar huisarts en daarnaast was hij ook homeopatisch arts.

Er heerst veel verwarring onder artsen.
Het probleem begint al bij de artsenopleiding.
Als je niet goed geinformeerd bent, dan mis je echter veel.

Frits van der Blom onderscheidt twee typen mensen: het soort dat alles wil weten en het soort dat het prettig wil houden.

Het probleem bij de ziekte van lyme is dat drie maanden na een besmetting de antistoffen vaak uit het bloed gaan.
Dit betekent zeker niet noodzakelijk ook dat de infectie weg is.
De infectie is vaak nog aanwezig en de toxinen van de borrelia leggen het immuunsysteem plat.

Het immuunsysteem vindt de bacterien niet meer.
De bacterie lijkt qua eiwit op eiwitten in het lichaam zonder dat het lichaam ertegen in het geweer gaat.
De bacterie zit in allerlei cellen en is onvindbaar voor het immuunsysteem.

Niemand hoort dit op de universiteit.
Bij bloedtransfusie wordt de bacterie ook makkelijk doorgegeven omdat deze infectie niet wordt uitgesloten bij donoren.
Evenzeer gaat de bacterie door de placenta heen bijv. tijdens de zwangerschap.
De bacterie is behoorlijk besmettelijk.

De medisch reguliere aanpak heeft geen zin.
Bij chronische lyme heeft antibiotica 0 procent kans van slagen.

Door toxinen krijg je autoimmuniteit.
Het eiwitcomplex van de toxinen van de borreliabacterie veroorzaakt autoimmuniteit.

De borrelia is een spiraalbacterie (spirocheet) en lijkt op de luesbacterie: die van syfilis.
Deze ziekte had ook veel psychiatrische consequenties tot gevolg net als de ziekte van lyme.
Tegenwoordig gebruikt men snel antibiotica bij geslachtsziekten (als reden dat lues niet zo snel meer uit de hand loopt).

Begin 21ste eeuw kwam Joanne Whitaker: kinderarts, voedingsdeskundige en gynaecoloog, erachter dat ze lyme had.
Zij ontwikkelde een waterdichte lyme-test (zowel kwantitatief als kwalitatief): zie patent no. #6838247 B2

De lyme is vrij besmettelijk via lichaamsvocht: een gezamenlijke doucheruimte bijv. Leidt al tot kans op overdraagbaarheid.
Iedereen heeft zowat de borrelia inmiddels (wat iets anders is dan de ziekte van lyme).

Op een zeker moment werd het lab van Joanne Whitaker door de autoriteiten ontmanteld.
Ze moest ondanks haar patent stoppen met haar werk voor de lyme.
In 2008 is ze overleden.

Daarna volgt het verhaal van Lida Mattman.
Zij schreef een boek over “stealth pathogens”.
Stealth wordt ook gebruikt om aan te geven dat / als een vliegtuig niet zichtbaar is voor radar.

De borrelia kent veel stadia / veelvormigheid in de verschillende stadia.
Dan weer een draadje bijv. met takjes of een opgerold knopje.
En ook maakt de borrelia celwandloze stadia door.
Antibiotica werkt dan niet als de bacterie celwandloos is: antibiotica slaat alleen aan bij celwandige bacterien.

Lida Mattman die bevestigde de waterdichtheid van de gold standard test van Joanne Whitaker.
Dit terwijl men officieel juist Lida Mattman vroeg de testen van Joanne Whitaker te checken.

Toen Mattman de betrouwbaarheid van de testen van Whitaker bevestigde, ging de politie deze 90-jarige vrouw echter bedreigen.
Al het testmateriaal van Lida Mattman werd haar afgepakt.

De bevindingen van beide dames zijn opgeruimd om hun succesvolle ondernemingen uit te vlakken.

De besmettelijkheid van de bacterie is aan de orde bij rauw vlees, rauwe melk: het is een volksziekte in de Verenigde Staten.

Hoe weten we nu concreet dat/als sprake is van de aanwezigheid van de borrelia?

Onder de microscoop (darkfield).
Dit terwijl de geneeskunde levend bloed analyse afdoet als kwakzalverij.

De huisarts is daartoe niet opgeleid.
Urine en vaginaal vocht wil men wel onderzoeken onder de microscoop, maar bloed onder de microscoop is kennelijk ineens een brug te ver.

De farmaceutische industrie verdient 200 miljard per jaar in de Europese Unie.
Aan natuurlijke en dus niet patenteerbare middelen valt veel minder geld te verdienen.

Als in rode bloedcellen een knopje te zien is, is dat geen goed teken.
Er is een truck die je dan kunt toepassen: het bloed moet je tussen twee glazen plaatjes beschadigen (door druk uit te oefenen): de bloedlichaampjes verzuren dan en de borrelia kruipt naar buiten, komt los en wordt een recht draadje dat gaat uitgroeien en vertakt: de vertakkingen vallen er dan af.

Geen andere bacterie neemt zulke vormen aan.

Het levend bloedonderzoek beslaat 3 fasen:
1e blik: vers bloed
2e blik: blik tussen het glas
3e blik: na enkele uren

Opleiding om levend bloed op de ziekte van lyme te kunnen analyseren: duurt enkele weken.
Op dit moment wordt her en der op kleinschalige basis in NL levend bloedanalyse gedaan.
In NL is een exverpleegkundige uit de VS actief: die doet 1 patient per dag 5 dagen per week.

Goed onderzoek = moeilijk.

Biofotonentherapie/ SCIO : daar worden goede resultaten mee geboekt.
Bioresonantie: bij lage energieniveaus draaien de waarden zich om (dus in die zin is het niet altijd betrouwbaar als graadmeter voor lyme-diagnostiek).
Inversie -een energetische verstoring: dit heeft iets met electromagnetisme te maken- ontstaat makkelijk bij mensen met een laag energieniveau.
Levend bloedanalyse is de enige echte betrouwbare methode voor de vaststelling van de aanwezigheid van de lymebacterie.

RobertF
Berichten: 2042
Lid geworden op: Zo 15 Feb 2004 16:21

Re: Hoe kan ik mij laten testen op lyme

Berichtdoor RobertF » Do 13 Feb 2014 16:49

joorn schreef
Biofotonentherapie/ SCIO : daar worden goede resultaten mee geboekt.
Bioresonantie: bij lage energieniveaus draaien de waarden zich om (dus in die zin is het niet altijd betrouwbaar als graadmeter voor lyme-diagnostiek).
Inversie -een energetische verstoring: dit heeft iets met electromagnetisme te maken- ontstaat makkelijk bij mensen met een laag energieniveau.
Levend bloedanalyse is de enige echte betrouwbare methode voor de vaststelling van de aanwezigheid van de lymebacterie.


Kun je hiervoor een wetenschappelijke onderbouwing geven

Josie
Berichten: 191
Lid geworden op: Ma 14 Okt 2013 20:01

Re: Hoe kan ik mij laten testen op lyme

Berichtdoor Josie » Do 13 Feb 2014 20:01

Ad, de kennis over Lyme bij een gemiddelde arts is nog bij lange na niet wat het moet zijn.
Wat heb jij pijnlijke dingen te horen gekregen en meegemaakt zeg.
Ik ben bezig met een uitgebreider bericht, komt er zo aan...


Terug naar “Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 3 gasten