waarom had ik zoveel elektrische steken in mijn hoofd?

Voor allerlei onderwerpen met vragen, informatie en discussie dat betrekking heeft op de ziekte van Lyme, maar dat niet bij de secties "Wetenschap" en "Medisch" past. Dus geen medische vragen.
Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

waarom had ik zoveel elektrische steken in mijn hoofd?

Berichtdoor Foetsie » Za 21 Jun 2014 19:39

Ik weet niet of ik het hier wel goed geplaatst heb, het zou ook makkelijk ergens anders passen.
Maar ik wil al heel lang iets meer weten over die elektrische steken die ik lange tijd iedere avond voor het slapen gaan kreeg, vlak voordat ik in slaap viel:
ik dacht dan altijd: nee, hè? alsjeblieft niet op die plek in de hersenen (want ik had n.l. het gevoel alsof er tijdens dat proces hersencellen aan het afsterven waren)
Het is vanaf jan. 2013 lange tijd helemaal weggeweest door de behandeling die in mezelf had voorgeschreven, héél af en toe wil het in veel mindere mate nog sporadisch voorkomen.

Omdat het nu beter met me gaat, ben ik hier toch iets meer over gaan opzoeken; het lijkt me dat er misschien wel meer mensen last van hebben (of gehad).

Nu las ik dat wanneer de borrelia afsterft, dat deze dan een ammoniak afgeven, die wordt omgezet in monosodium glutamaat, dat is een krachtige neurotoxine:
Dr. David Jenigan legt hierover uit:
http://www.hansacenter.com/pdfs/Ammonia ... arrier.pdf
http://hansacenter.com/assassins-of-lym ... -jernigan/
http://Hansacenter.comVerder is het belangrijk om te weten dat sommige voeding ook monosodium glutamaat bevat, en in dit pdf kun je precies lezen wat dat met vooral je hersenen doet:
http://www.verontrustemoeders.nl/Een%20 ... 0%20LV.pdf

En: The Passage of Ammonia Across the Blood-Brain-Barrier and its Relation to Blood PH:
door KS Warren - ‎1958 -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1062858/

door A Goldbecker - ‎2010 -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2949228/


En:
http://lyme.startpagina.nl/prikbord/119 ... -the-brain

DeWadloper
Berichten: 2
Lid geworden op: Di 15 Jul 2014 17:45

Re: waarom had ik zoveel elektrische steken in mijn hoofd?

Berichtdoor DeWadloper » Wo 16 Jul 2014 7:56

Hè foetsie. Kwam je stukje tegen en wil er graag even reageren. Ik denk dat ik die steken herken en dat zou betekenen dat de Lyme die ik een jaar of 18 geleden heb gehad nu ik in de overgang ben geraakt weer manifest wordt. Of dat de gifstoffen ervan nu vrijkomen door afbraak in de overgang.

Ik heb last van mijn gewrichten en spieren alsof ik al zeker 60 ben en dat terwijl ik 53 ben. Heb ook baarmoederkanker gehad, terwijl dat ook eigenlijk alleen bij vrouwen voorkomt van boven de 60. Al met al reden om toch eens hiernaar te kijken. Vooral omdat ik verse Lyme heb opgelopen.

Je gaf aan dat je zelf aande slag bent gegaan met middelen. Ik kan me herinneren. Dat ik je naam wel bij stukjes zag staan maar vergeten wat en hoe. Wat heb jij gedaan aan je genezing?

Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

Re: waarom had ik zoveel elektrische steken in mijn hoofd?

Berichtdoor Foetsie » Do 24 Jul 2014 19:58

Hoi Wadloper,

Leuk dat je reageert
Denk je echt dat na 18 jaar de lyme weer is opgebloeit en dat het 18 jaar lang ergens nog in je lichaam heeft gezeten?
Ben je 18 jaar geleden gediagnosticeerd met lyme? En ben je ervoor behandeld?

Ik ben geen dokter, en weet ook niet wat je klachten zijn, maar het lijkt me sterk dat het met de overgang te maken heeft, ik denk dat de overgang hele andere klachten geeft.

Je zou eens kunnen kijken op de klachten lijst van lymenet.


Het is waar dat ik zelf met samento ben begonnen (en nog een aantal andere middelen) omdat ik geen langere antibioticum kreeg voorgeschreven van de arts. Dus is het ontstaan uit pure noodzaak.
Bovendien was ik niet in de gelegenheid gedurende die periode om mij ergens te laten opnemen in een kliniek waar wel langere antibioticum wordt gegeven, dit had te maken met familieomstandigheden.
Het heeft me wel geholpen hoor, maar ik ben er nog niet.
Het gekke is dat ik me ondanks dat ik enorm ben afgevallen afgelopen jaar, me toch beter ben gaan voelen.
Niemand begrijpt dat en toch is het zo, maar ik was er ook erg slecht aan toe zeg maar, ik denk dat mijn lichaam heel hard heeft moeten vechten, ik heb nu dus geen reserves meer.
De dikke teek die mij te pakken heeft gehad, heeft echt helemaal vol met ziekteverwekkers gezeten, dus ik denk dat ik nog wel eventjes bezig ben hiermee.
Maar ook al zou ik antibioticum hebben gekregen dan was ik denk ik ook nog wel aardig lang bezig geweest met alles. Behalve dan wanneer de huisarts me meteen na de besmetting langer dan 14 dagen en met verschillende antibioticums zou hebben behandeld. Ik denk dat ik dan nu wel gewoon weer had kunnen functioneren.

Groetjes en ik hoop dat je erachter komt wat je nu precies hebt.

PS
Dat stukje van die ammoniak in de hersenen, daarvoor gebruik ik nu L-ornithine
Ik kan zeggen dat het helpt bij mij.
Maar ik laat het niet testen o.i.d. (mijn arts ziet me al aankomen, en ik ben al zo'n moeilijke patient)


Terug naar “Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 2 gasten