Ziekte van Lyme in veel gevallen niet tijdig gediagnos

Voor allerlei onderwerpen met vragen, informatie en discussie dat betrekking heeft op de ziekte van Lyme, maar dat niet bij de secties "Wetenschap" en "Medisch" past. Dus geen medische vragen.
Daisy
Berichten: 428
Lid geworden op: Di 25 Feb 2014 9:36

Ziekte van Lyme in veel gevallen niet tijdig gediagnos

Berichtdoor Daisy » Zo 14 Sep 2014 10:46

Ziekte van Lyme wordt in veel gevallen niet tijdig gediagnosticeerd

De ziekte van Lyme is een gecompliceerde infectie, moeilijk te diagnosticeren. En nog moeilijker te behandelen wanneer deze ziekte niet tijdig gediagnosticeerd wordt, wat helaas te vaak het geval is. De bloedtesten die dokters gebruiken om de ziekte te detecteren missen ongeveer 55% van de besmettingen. Wanneer eindelijk de diagnose gesteld wordt, is dit vanwege onderzoek naar de oorzaak van symptomen, die vaak worden toegeschreven aan andere ziektes zoals fybromyalgie, chronische vermoeidheid, prikkelbare darm syndroom, reumatische artritis en zelfs Alzheimer. Ook slaapstoornissen, (hoofd)pijnen, darmproblemen, stemmingswisselingen, paniekaanvallen behoren tot de symptomen van een Lymepatiënt.

Antibiotica is niet altijd het (complete) antwoord

Hoewel antibiotica en andere medicatie zeer zeker nuttig zijn bij het behandelen van Lyme, zou behandeling uitsluitend hiermee niet voldoende kunnen zijn. Het is immers een chronische infectie met veel bijwerkingen, veroorzaakt door de intracellulaire bacterie Borrelia burgdorferi.

Isaac Eliaz, oprichter van Amitabha Medical Clinic and Healing Center in Californië zegt: “Het cel membraan beschermt de bacterie en schermt het af van antibiotica. De bacterie kan zich onder andere verstoppen in het zenuwstelsel, waar antibiotica de bacterie niet kunnen bereiken.”

Infecties uitschakelen en onstekingen remmen

Dr. Eliaz en andere gerenommeerde experts op het gebied van natuurgeneeskunde kwamen met een natuurlijke behandeling om Lyme te bestrijden, deze werd gepubliceerd in Alternative and Complimentary Therapies. Veel natuurlijke middelen kunnen het lichaam helpen te genezen door de infectie uit te schakelen en ontstekingen te verminderen, terwijl tegelijkertijd het immuunsysteem weer sterker wordt. Op deze site is hier meer over te lezen: International Lyme and Associated Diseases Society . Hier staat onder andere informatie over het voorkomen en behandelen van Lyme. Maar ook op deze Nederlandse site staat veel informatie.

Planten die effectief bij Lyme zijn
•Samento (Uncaria Tomentosa): antioxidant die antibacterieel, onstekingsremmend, antivireel, anti-tumorvormend werkt. Aangenomen wordt dat het heilzaam is bij abcessen, artritis, astma, kanker, koorts, aandoeningen aan eierstokken en ter voorkoming van ziektes in het algemeen. Immuunsysteemversterkend.
•Banderol: idem
•Bovenste twee worden ook veel gebruikt bij chronische vermoeidheid
•Andro graphics: supplement met antimicrobiale eigenschappen dat gebruikt wordt in de Chinese kruidengeneeskunde.
•Resveratrol: natuurlijke verbinding die in planten ontstaat als reactie op schimmelinfecties, beschadiging, stress en UV-straling. Ze wordt beschouwd als een onderdeel van hun natuurlijk afweermechanisme, om hun delicate weefsels te beschermen tegen ziekten en aandoeningen. Resveratrol zit in wijnstokken en Japanse knotwood, waarbij de hoogste concentratie terug te vinden is in de druivenschil. Verder wordt deze stof aangetroffen in frambozen, moerbeibessen, pinda’s en andere planten
•Stephania (de wortel hiervan)

Verder
•Groene thee: samen met kurkuma bevat groene thee bestanddelen die oxidatieve stress verminderen en een antibioticabehandeling ondersteunen.
•Laat je testen op tekorten van: Zink, vitamine B, vitamine D. Tekorten van deze drie kunnen het herstel vertragen.
•Probiotica vult nuttige bacterieën aan die verloren gegaan zijn door antibiotica. Organische joghurt, kefir, en gefermenteerde groenten als zuurkool zijn goede bronnen voor probiotica.
•Beweging: zuurstof helpt de Lymebacterie te bestrijden. Hoewel Lyme energie wegzuigt biedt intense beweging goed verzet tegen de bacterie.
•Een koolhydraatarm dieet (koolhydraten en suiker voeden de Lyme bacterie), hoge dosis vitamine C.

bron:http://goedgezond.info/2014/04/ziekte-van-lyme-natuurlijk-behandelen/

_________________

Terug naar “Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten