Plan van aanpak?

Voor allerlei onderwerpen met vragen, informatie en discussie dat betrekking heeft op de ziekte van Lyme, maar dat niet bij de secties "Wetenschap" en "Medisch" past. Dus geen medische vragen.
Lydalfa
Berichten: 1
Lid geworden op: Do 25 Sep 2014 12:29

Plan van aanpak?

Berichtdoor Lydalfa » Do 25 Sep 2014 12:51

Hoi allen,

Ik heb me nét geregistreerd omdat ik jullie om hulp wil vragen.

Het zit namelijk zo, op het moment van typen heb ik een kastje om mijn nek voor een holteronderzoek. Dit in verband met hartkloppingen die ik sinds afgelopen kerst af en toe en sinds 3 maanden bijna dagelijks heb.

Naast deze hartkloppingen heb ik de laatste 3 à 4 maanden 'last' van algehele malaise. Ergens hoop ik heel hard dat het gewoon stress is.. maar wat als?

Het bos en ik zijn goede maatjes en teken vinden mijn bloed schijnbaar heerlijk. Regelmatig moet ik er dus eentje uitdraaien en lyme heb ik uiteraard in mijn achterhoofd, hoewel ik me er nooit écht in verdiept heb.

Vorig jaar rond deze tijd heb ik weer zo'n zwart monstertje verwijderd en binnen een week vond ik de gebeten huid er niet pluis uit zien. Niet de bekende rode kring, maar wel een 'uitslag' en jeuk. Dus uiteraard meteen naar de huisarts gegaan en op eigen aandringen een antibioticakuur voorgeschreven gekregen.
Het eerste antibioticum dat ik kreeg ben ik schijnbaar allergisch voor dus binnen een dag was ik doodziek. Meteen overgestapt op een ander antibioticium waar ik me iets minder slecht onder voelde.

En nu mijn angst:
De kuur duurde maar 2 weken en ik was dus al lichamelijk zwak toen ik eraan begon. Nu lees ik op verschillende plekken dat een kuur van minimaal 4 tot 6 weken meer garantie geeft, en dat er zelfs dan nog een kans is dat lyme in je lichaam blijft.... :?

Wat denken jullie is er een kans dat mijn 'vage klachten' kunnen duiden op lyme? En zo ja, welk plan van aanpak raden jullie aan? Weer naar de huisarts? Een bloedtest aanvragen? Een specialist opzoeken? (Zo ja, wie?)

Ik zit een beetje in de piepzak... :(

Om een beeld te geven van mijn vage klachten:
- Hartkloppingen
- Vermoeidheid
- Slecht slapen
- Ineens wel erg veel allergiën, zit nu vrijwel constant te snotteren en te niezen en ook van vrij veel producten heb ik 'jeuk' in mijn keel. Maarja, al die giffen die ook op ons eten worden gestrooid...Zou dat het niet gewoon zijn?
- Na al een paar uur werken (binnen in een groot Zweeds warenhuis zonder frisse lucht en echt daglicht), hoofdpijn bij het naar buiten treden in daglicht.
- Last van mijn kniegewrichten, eentje in het speciaal. Deze is snel overbelast en doet dan de hele avond en nacht en soms de volgende dag zeer.
- Stemmingswisselingen (maarja ik ben een vrouw en ook nog niet zo lang geleden op een nieuwe anticonceptie over gegaan.. hormonen?)
- Benauwd gevoel; wel diep kunnen ademhalen, maar met het gevoel weinig zuurstof te krijgen. Met als gevolg duizeligheid.
- De temperatuurswisselingen in de middag (die ik ergens las als mogelijk symptoom) lijken ook herkenbaar. Zit de laatste tijd op het werk veel met een trui moeilijk te doen: Dan warm, dan koud. Als ik het koud heb, schijn ik juist veel warmte af te geven volgens mijn vriend. Ik roep weleens; het lijkt wel de overgang! (Ik ben 23!)
- En de afgelopen 2 dagen had ik diarree....

Dus.. wat denken jullie? En wat zou ik doen?

els
Berichten: 1016
Lid geworden op: Wo 11 Okt 2006 13:14

Re: Plan van aanpak?

Berichtdoor els » Do 25 Sep 2014 16:06

Je zou naar je huisarts kunnen gaan en vragen om een WB maar wil je eigenlijk meer duidelijkheid ?
Laat je testen bij een goed lab.waar ?
Bel met de NVLP of Tekenbeetziekten,je kunt ook naar hun website gaan.
Gr. en succes Els.

RoelA
Berichten: 371
Lid geworden op: Zo 19 Aug 2012 12:55

Re: Plan van aanpak?

Berichtdoor RoelA » Do 25 Sep 2014 17:39

Je verhaal klinkt als een persisterende lyme infectie.
Je doet er verstandig aan om contact op te nemen met een lyme arts en je via die weg te laten testen op lyme en de co-infecties.

Als je naast de genoemde klachten ook nachtzweten hebt, houdt dan in het achterhoofd dat je waarschijnlijk ook een babesia infectie hebt. Babesia geeft typische klachten als ademtekort, nachtzweten en koude rillingen.

Diarree en allergieen zijn vaak secundair aan de borrelia infectie. Door het onderdrukte immuunsysteem raakt je darmflora van slag met allergieen en diarree tot gevolg. Dit komt meestal door candida, darmparasieten en/of c.diff.

Neem van mij aan dat als het echt om lyme &co gaat, dat je in het reguliere circuit niet de juiste hulp krijgt. Het bezoeken van een arts met gedegen kennis van lyme EN co-infecties is dus van groot belang.


Terug naar “Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten