En nog eens bloedonderzoek

Voor allerlei onderwerpen met vragen, informatie en discussie dat betrekking heeft op de ziekte van Lyme, maar dat niet bij de secties "Wetenschap" en "Medisch" past. Dus geen medische vragen.
Troptard
Berichten: 591
Lid geworden op: Do 6 Dec 2012 16:30
Locatie: Belgie

En nog eens bloedonderzoek

Berichtdoor Troptard » Do 9 Okt 2014 16:56

Het rare is dat er meer in het rood geschreven staat dan in mijn schoolagenda vroeger en dan moet je al erg je best doen...
Is zelfde labo die in 2011 de testen deed en ze zetten netjes de twee uitslagen van toen en nu naast elkander
Hun noot :kleine veranderingen in de analyses van toen en nu

Uitslag nu :

Borrelia igg5 igm 0,18 = negatief

Hemoglobine 31 - Ref 32-36

Witte bloedcellen 13840 + Ref4000-10000

Neutrofielen 8442 + ref 1700-6500

Lymfocyten 4151 +ref 100-3500

Monocyten 1107 + 250-900

Crp 27 + ref <5

Bilirubine indirect <0,1 - ref 0,2-0,7

Ldh 562 + ref 240-480

17 oh progesteron 240 + ref49-230

Delta 4 androstenedione (ria) 5 + ref 1-3

+ is te hoog
- is te laag

Er zijn zeven dingen bijgekomen die nu boven normaalwaarde zitten en opvallend dat bij borrelia igm 0,18 is geworden en vorige keer nul ...

Ps probeerde zo goed mogelijk te vertalen uit het frans ;)
Laatst gewijzigd door Troptard op Do 9 Okt 2014 22:24, 1 keer totaal gewijzigd.
Elke wijze uil begon ooit als uilskuiken

Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

Re: En nog eens bloedonderzoek

Berichtdoor Foetsie » Do 9 Okt 2014 21:24

Hoi Troptard,

Ik begrijp het niet :roll: , je had toch antibioticum gekregen?
Deze uitslagen zijn van na je antibioticum?

Troptard
Berichten: 591
Lid geworden op: Do 6 Dec 2012 16:30
Locatie: Belgie

Re: En nog eens bloedonderzoek

Berichtdoor Troptard » Do 9 Okt 2014 21:31

Hey foetsie !

Kreeg idd ab,nog maar paar weken geleden mee gestopt...en labotest van vorige week en kreeg vandaag resultaat
Elke wijze uil begon ooit als uilskuiken

Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

Re: En nog eens bloedonderzoek

Berichtdoor Foetsie » Do 9 Okt 2014 21:33

O, okee, wat vreemd hè?
Maar ben je alleen voor de borrelia burgdorferi behandeld?

eus
Berichten: 1012
Lid geworden op: Vr 15 Jan 2010 13:49

Re: En nog eens bloedonderzoek

Berichtdoor eus » Do 9 Okt 2014 21:42

Staan er geen referentiewaarden bij?

Zonder deze te kennen, zou ik denken dat er ergens een ontsteking zit (verhoogd CRP en verhoogd aantal witte bloedlichaampjes). En bij een ontsteking kunnen ook de andere parameters van slag gaan. Dan kun je bloedarmoede krijgen, (laag hemoglobine, leverfunctiestoornissen etc.).
De overwinning is
niet altijd voor de snelsten,
of de sterksten,
maar voor hen die volhouden

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: En nog eens bloedonderzoek

Berichtdoor Tulipano » Do 9 Okt 2014 22:24

He Troptard,

in aanvulling op hetgeen Eus opmerkte: je schreef:

Hun noot :kleine veranderingen in de analyses van toen en nu


Ik neem aan dat het een arts is geweest die deze test voor je heeft aangevraagd. Krijg je dan nu geen vervolgconsult waarbij de arts deze uitslagen met je gaat doornemen?

Troptard
Berichten: 591
Lid geworden op: Do 6 Dec 2012 16:30
Locatie: Belgie

Re: En nog eens bloedonderzoek

Berichtdoor Troptard » Do 9 Okt 2014 22:34

@ eus ,heb ze bovenaan geplaatst

@ tulipano ,jup volgende week pas terug afspraak bij mijn splinternieuwe artse,nu wel benieuwd wat al dat rood op mijn rapport betekend...
De verstandhouding is in vergelijk met vorige ha zeer goed,ze neemt me tenminste serieus ;)
Elke wijze uil begon ooit als uilskuiken

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: En nog eens bloedonderzoek

Berichtdoor Tulipano » Do 9 Okt 2014 22:42

Gelukkig Troptard! Ik ben erg benieuwd wat ze er van zal zeggen (ik heb er geen kaas van gegeten maar als ik naar de referentiewaarden kijk dan lig je er behoorlijk buiten). Opdat het mysterie maar langzaam ontrafeld wordt! Wens je heel veel succes :wink:
Laatst gewijzigd door Tulipano op Do 9 Okt 2014 22:43, 1 keer totaal gewijzigd.

eus
Berichten: 1012
Lid geworden op: Vr 15 Jan 2010 13:49

Re: En nog eens bloedonderzoek

Berichtdoor eus » Do 9 Okt 2014 22:43

Gezien Troptard. Ik denk, dat je momenteel ergens een infectie hebt.

De CRP-waarde stijgt sneller en daalt ook weer sneller dan de witte bloedlichaampjes doen en deze is verhoogd. De andere waarden zijn niet schokkend verhoogd of verlaagd. Als je net een paar weken AB geslikt hebt, dan kan dat ook nog invloed hebben op je bloedwaarden.

Maar hoe voel je je?
De overwinning is
niet altijd voor de snelsten,
of de sterksten,
maar voor hen die volhouden

Troptard
Berichten: 591
Lid geworden op: Do 6 Dec 2012 16:30
Locatie: Belgie

Re: En nog eens bloedonderzoek

Berichtdoor Troptard » Do 9 Okt 2014 23:05

eus schreef:Gezien Troptard. Ik denk, dat je momenteel ergens een infectie hebt.

De CRP-waarde stijgt sneller en daalt ook weer sneller dan de witte bloedlichaampjes doen en deze is verhoogd. De andere waarden zijn niet schokkend verhoogd of verlaagd. Als je net een paar weken AB geslikt hebt, dan kan dat ook nog invloed hebben op je bloedwaarden.

Maar hoe voel je je?


Hoy eus

Het is nu al jaren dat die witte bloedlichaampjes te hoog zijn... ooit 22000 vorige arts stak het op roken,bleven hoog ook na stoppen met roken
Voel me (nog steeds) best belabberd :) laatste tijd wel erg duizelig en evenwichtsstoornissen,maar dat is dan ook weer een van de symptomen die komen en gaan sinds jaren...kan best ergens infectie,door al de klachten weet je niet meer wat hoe voelt en of je nu griep hebt of niet,de marteling houd steeds aan :)
Elke wijze uil begon ooit als uilskuiken


Terug naar “Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten