Dochter van 6 aangezichtsverlamming door Lyme

Vragen, informatie en discussie over kinderen en de ziekte van Lyme.
dee1978
Berichten: 1
Lid geworden op: Ma 29 Jul 2013 20:27

Dochter van 6 aangezichtsverlamming door Lyme

Berichtdoor dee1978 » Ma 29 Jul 2013 20:45

Onze dochter van 6 kreeg vorige maand plots een aangezichtsverlamming aan 1 kant van haar gezicht. Na allerlei onderzoek bleek dat zij de ziekte van Lyme had. Ze is door de neuroloog behandeld met twee weken cefriaxon per infuus.
Dat was pittig voor ons dametje! Ze kreeg akelige bijwerkingen van het medicijn, koortsaanvallen en een galkoliek toen de behandeling bijna voorbij was. Echt schrikken alles bij elkaar.
Volgens de neuroloog kunnen we er van uitgaan dat de Lyme nu over is, maar is dat ook echt zo?
Ze is nu, een maand later nog ongelooflijk moe en haar conditie is helemaal weg, zie dat ook nog niet vooruit gaan. Ben benieuwd wat de ervaringen van anderen zijn met conditie opbouwen en restverschijnselen.

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Dochter van 6 aangezichtsverlamming door Lyme

Berichtdoor bamboe » Ma 29 Jul 2013 21:28

Beste Dee,

in antwoord op je vraag:
Volgens de neuroloog kunnen we er van uitgaan dat de Lyme nu over is, maar is dat ook echt zo?


Het antwoord op je vraag kun je vinden op deze site, af te lezen aan de vele ervaringsverhalen van lymepatienten (zie zoekfunctie rechtsboven).
Dan is de vraag met de gezondheid van je dochter voorop inclusief haar zogenaamde restklachten in je achterhoofd: hoeveel weegt een oordeel van een neuroloog op tegen de vele ervaringsverhalen van mensen met de ziekte van lyme.
Jouw neuroloog laat zich leiden door theorietjes die zijn opgesteld door m.o.l.-len.

Een M.O.L. is een medische opinieleider, een persoon die een sleutelrol speelt en bij uitstek deskundig is op bepaalde gebieden van de geneeskunde, hét kompas waar artsen op varen, een gids en leermeester.

Mollen
Voor deze academische en andere medische opinieleiders heeft de farmamarketing bijzondere belangstelling: artsen die in de redacties zitten van medische bladen, lid zijn van wetenschappelijke adviesraden, deelnemen aan commissies die richtlijnen of behandelstandaarden opstellen, of die optreden als docent tijdens de nascholingscursussen voor huisartsen.
viewtopic.php?f=3&t=7642

Bedenk bij bovengaande passages aan het volgende; de farmaceutische industrie verdient meer aan mensen die zich niet bewust zijn van de ziekte van lyme in hun lijf dan wel van het feit dat mensen onderbehandeld blijven: immers dan heb je voor veel langere tijd garantie voor afzet van symptoomonderdrukkende medicijnen vanwege dat mensen jarenlang blijven rondhangen in het medische circuit nadat ze met allerlei symptoomziekten (me/cvs, ms, parkinson, alzheimer, reuma, a.l.s. e.d.) worden afgescheept waarvan men officieel in elk geval zegt de oorzaken niet te kennen.

Er zijn ook neurologen die iets anders zouden zeggen dan de neuroloog die jullie nu getroffen hebben.
Het verschil is welke richtlijnen men hanteert bij de diagnose en behandeling van de ziekte van lyme: die van onze nationale cbo-richtlijnen of die van de internationale lymevereniging: ILADS: http://www.ilads.org http://www.borreliose.nl/index.php?opti ... &Itemid=63
http://www.lymemed.nl/schema.pdf

sterkte voor je dochtertje en voor jou,

http://www.borreliose.nl ; site van een microbioloog die lyme kreeg;
http://www.lymevereniging.nl ;
http://www.tekenbeetziekten.nl ;
http://www.lymemed.nl : site van een arts die zelf lyme kreeg;
http://www.trosradar.nl/uitzending/arch ... -van-lyme/


Terug naar “Kinderen en Lyme”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten