diagnose lyme en geplande ivf

Vragen, informatie en discussie over zwangerschap en de ziekte van Lyme.
angelique

diagnose lyme en geplande ivf

Berichtdoor angelique » Ma 16 Mei 2005 17:28

hallo allemaal,

Afgelopen vrijdag heb ik de disgnose lyme gekregen en een 14 daagse kuur doxycycline 2x100mg. Volgens een telefonisch geconsulteerde dermatoloog (huisarts belde terplekke) heb een afwijkende vorm van een EM, nl een paarse grillig gevormde ring om het gehele bovenbeen. De kleur van de huid onder de ring is paars en daarboven gewoon "wit". De ring heb ik nu zo'n 4 weken en de afgelopen week is het gebied dat paars is zover uitgestrekt dat het nu eindigt op mijn enkels. Driekwart van mijn gehele been is paars/donker gekleurd. De uitslag van de bloedtest wees op lyme. Conclusie van huisarts. :lyme op dermatologisch gebied. Dat ik sinds 2 weken een aanmerkelijk slechter zicht heb en erg veel moeite om scherp te zien wees hij af als een onafhankelijk, psychisch?, probleem. Volgens hem kan je maar 1 soort lyme hebben en kan ik niet tegelijkertijd klachten aan de ogen en in dit geval ook mijn linker schoudergewricht hebben. Is dit terecht of heeft hij het bij het verkeerde eind?
Een andere vraag. Ik zit midden in een ivf-procedure. Aanstaande vrijdag ga ik beginnen met stimuleren. Mijn grote angst is dat er risico is, dat mocht ik zwanger raken, er ernstige afwijkingen bij het kindje kunnen ontstaan. Mijn huisarts wil pas een 'specialist' raadplegen als ik zwanger ben.... Wat zijn bovendien de consequenties van antibiotaca-gebruik bij een poging tot zwangerschap en op evt het ongeboren kind. Ik heb het gevoel dat ik nu nog drie dagen heb om deze ivf-poging evt. te stoppen.
Pas morgen kan ik zelf contact opnemen met het ziekenhuis, want met mijn ha kom ik dus geen steek verder. Ook weet ik niet of zij goed op de hoogte zijn: gynaecologie en lyme zijn niet echt verwante gebieden. Ik hoop graag hier iets meer info te krijgen
Kan je ook achterhalen in wat voor stadium de lyme is. Voor zover ik weet ben ik recent niet door een teek gebeten. Wel ongeveer 1,5 jaar geleden op dat been, maar heb daar geen EM oid gezien.

Hopelijk heeft iemand anwoord op mijn vele vragen

groet angelique

wim
Berichten: 296
Lid geworden op: Ma 21 Feb 2005 11:07
Locatie: callantsoog

Berichtdoor wim » Ma 16 Mei 2005 17:41

hallo angelique.

dat gewricht pijn niet kan samengaan met slecht zien is volgens mij grote onzin, en een teken van slecht zien van van de desbetreffende [arts].
ik zelf ga ook steeds slechter zien, door scherp stel problemen. zo is het er en zo is het ook weer weg, gelijk aan alle klachten.
op je andere vragen kan ik je niets antwoorden, dus voor die maar afwachten op een eventuele ander.
grt wim

RobertF
Berichten: 2042
Lid geworden op: Zo 15 Feb 2004 16:21

Berichtdoor RobertF » Ma 16 Mei 2005 17:46

Hi Angelique,
Overdracht van Lyme van moeder op kind is beschreven. Ik denk dat het verstandig is om het e.e.a. met de arts te bespreken. Kijk op http://www.borreliose.nl daar staan links naar complicaties zwangerschap bij Lyme.
http://www.geocities.com/HotSprings/Oas ... racts.html
groet Robert

Ingeborg
Berichten: 212
Lid geworden op: Ma 22 Dec 2003 0:19
Locatie: Leiden/Noordwijk

Berichtdoor Ingeborg » Do 19 Mei 2005 6:48

Hoi Angelique,

De overdracht van moeder op kind blijkt goed terug te dringen mits de moeder tijdens de zwangerschap afdoende behandeld wordt. Om te beginnen mag er met het oog op het ongeboren kind geen Doxy worden voorgeschreven (welke arts zit er hier niet op te letten?) en is 14 dagen veels te kort (minimaal 6 weken bij EM).

Lees je goed in en neem geen onnodige risico's, maar als het dan goed gaat, geniet er wel van.

Sterkte,

Ingeborg

P.S. Goed dat je hiermee komt.
Het is nog nooit zo donker geweest of het wordt weer licht

Martijn
Berichten: 2966
Lid geworden op: Do 23 Okt 2003 22:40
Locatie: Friesland

Re: diagnose lyme en geplande ivf

Berichtdoor Martijn » Do 19 Mei 2005 15:08

angelique schreef:Conclusie van huisarts. :lyme op dermatologisch gebied. Dat ik sinds 2 weken een aanmerkelijk slechter zicht heb en erg veel moeite om scherp te zien wees hij af als een onafhankelijk, psychisch?, probleem. Volgens hem kan je maar 1 soort lyme hebben en kan ik niet tegelijkertijd klachten aan de ogen en in dit geval ook mijn linker schoudergewricht hebben. Is dit terecht of heeft hij het bij het verkeerde eind?

Het is onzin wat je huisarts zegt.

Een andere vraag. Ik zit midden in een ivf-procedure. Aanstaande vrijdag ga ik beginnen met stimuleren. Mijn grote angst is dat er risico is, dat mocht ik zwanger raken, er ernstige afwijkingen bij het kindje kunnen ontstaan.

Klopt, er zijn risico's, ik adviseer je daarom om de ivf-procedure af te breken. Je kunt beter eerst zorgen dat je goed wordt behandeld, je hoeft je dan ook niet druk te maken over de mogelijk schadelijke effecten van AB op het ongeboren kind.

wim
Berichten: 296
Lid geworden op: Ma 21 Feb 2005 11:07
Locatie: callantsoog

Berichtdoor wim » Do 19 Mei 2005 15:42

goed gesproken martijn.
je maakt me blij met deze reactie!!!
grt wim

angelique

diagnose lyme en geplande ivf

Berichtdoor angelique » Vr 20 Mei 2005 10:33

Onze gynaecoloog heeft inderdaad dringend geadviseerd (na overleg in het team mbt Lyme, hadden ze trouwens nog niet eerder mee te maken gehad) om direct te stoppen met de behandeling. Na alle info die ik via de diverse sites had opgedaan had ik dat ook al zelf geconcludeerd. Onze gyn. gaat nu info inwinnen bij een dermatoloog ( gezien huiduitslag) om te kijken welke behandeling gewenst is en om te kunnen bepalen wanneer de lyme echt uit mijn lijf is zodat we daarna opnieuw een poging kunnen doen.
Mijn vraag nu: hoe weet je met zekerheid dat alle spirocheten etc uitgeroeid zijn. Is het voldoende om dan IGm en ook IGg negatief te hebben?

groet angelique

Martijn
Berichten: 2966
Lid geworden op: Do 23 Okt 2003 22:40
Locatie: Friesland

Re: diagnose lyme en geplande ivf

Berichtdoor Martijn » Vr 20 Mei 2005 21:47

angelique schreef:Mijn vraag nu: hoe weet je met zekerheid dat alle spirocheten etc uitgeroeid zijn. Is het voldoende om dan IGm en ook IGg negatief te hebben?

Helaas weet je dat nooit met zekerheid. IgG en IgM zijn antilichamen van je immuunsysteem, het is dus niet iets van de bacterie zelf. IgG kan bijv. heel lang positief blijven, zelfs nadat de bacterie weg is. Ook kun je vals-negatief testen.

Floortje
Berichten: 52
Lid geworden op: Za 17 Dec 2005 14:41
Locatie: Groningen

Berichtdoor Floortje » Za 7 Okt 2006 12:20

Hoi Angelique,

Het is inmiddels al een tijd geleden dat je dit bericht hebt geplaatst, maar ik ben benieuwd hoe het met je gaat. Hoe je je voelt, wat voor behandeling je hebt gehad en of je inmiddels verdere stappen hebt ondernomen mbt je kinderwens.
Ik heb chronische lyme en wordt daar nu (eindelijk) voor behandelt, onze kinderwens schuiven we maar voor ons uit, maar ik weet niet tot wanneer, echt een lastige materie. Dit omdat je adh van bloedtesten niet uit kunt sluiten of je het nog hebt of niet. Dus dan maar adh van mijn klachten. Wij hebben afgesproken dat als ik een jaar stabiel blijf we er pas aan beginnen. (en de bloedtesten moeten natuurlijk negatief zijn, voor de zekerheid).
Graag hoor ik van je, hoe het met jou gaat!
Groetjes,

Floortje

Gebruikersavatar
annika
Berichten: 495
Lid geworden op: Zo 8 Jan 2006 21:36
Locatie: D'chem

Berichtdoor annika » Za 7 Okt 2006 14:38

dit topic zag ik laatst ook en wilde reageren, maar heb het niet gedaan omdat het al zo oud was.
Nu reageer ik dan echter toch ook maar, want ben ook zeer benieuwd hoe het allemaal is gelopen.

Ook hier is de kinderwens opzij gezet vanwege lyme en mijn verslechterde gezondheid na AB gebruik.
Heel moeilijk (nu 9 maanden stil na ruim 2 jaar proberen), maar het is wel het verstandigst.

Groetjes Annika
Annika, 27, ziek sinds 1996


Terug naar “Zwangerschap en Lyme”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 2 gasten