Ervaringen mensen zwanger met Lyme?

Vragen, informatie en discussie over zwangerschap en de ziekte van Lyme.
Hayley
Berichten: 935
Lid geworden op: Vr 27 Apr 2012 20:35

Ervaringen mensen zwanger met Lyme?

Berichtdoor Hayley » Vr 27 Apr 2012 21:18

Hallo,

Ik ben begin 30, mijn klok begint te tikken, ik zou graag kinderen willen.
Maar nu heb ik een vraag, zijn er mensen hier met Lyme die ervaren hebben hoe het is om zwanger te zijn en Lyme te hebben at the same time?

Ik zelf zou zo graag nog een kindje willen, gelukkig heb ik er al wel 1, maar ja, de wens is groot naar nog eentje.
Echter, heb ik een bepaalde angst; dat is, dat ik nu al niet meer lichamelijk zo goed in staat ben als voorheen toen ik nog geen Lyme had, en laat staan als ik nu zwanger zou raken, zou dan mijn lichamelijke conditie risico lopen nóg meer achteruit te gaan, of kan dit meevallen?

Oh ja, ik ben bekend met het feit dat het hoogstwaarschijnlijk wel overdraagbaar is op je ongeboren kind, maar desondanks blijft de wens.

Ben heel erg benieuwd naar ervaringen van hoe mensen het ervaren hebben zwanger te zijn en tegelijkertijd Lyme te hebben.
Ging de lichamelijke conditie achteruit of juist niet?
Of kwamen er andere eerder niet opgemerkte klachten naar boven enz enz.

Graag hoor ik het.

Gr.

Hayley

Janneke
Berichten: 39
Lid geworden op: Do 13 Jan 2005 18:48
Locatie: Deventer/Bathmen

Re: Ervaringen mensen zwanger met Lyme?

Berichtdoor Janneke » Za 28 Apr 2012 22:58

ik ga je antwoorden, nu eerst nar bed en ben dinsdag weer online, groet Janneke
sterkte én succes voor iedereen, :zwaaien:

Hayley
Berichten: 935
Lid geworden op: Vr 27 Apr 2012 20:35

Re: Ervaringen mensen zwanger met Lyme?

Berichtdoor Hayley » Zo 29 Apr 2012 2:14

Janneke schreef:ik ga je antwoorden, nu eerst nar bed en ben dinsdag weer online, groet Janneke


Haha oké, graag hoor ik van je..:)

simonsoma
Berichten: 16
Lid geworden op: Wo 17 Aug 2011 17:16

Re: Ervaringen mensen zwanger met Lyme?

Berichtdoor simonsoma » Di 1 Mei 2012 16:24

Hallo Hayley,
Ik zou je adviseren om toch eerst die bacterie/bacteriën te lijf te gaan alvorens zwanger te raken. Veel Lyme-patiënten blijven klachten houden en worden toch niet verder behandeld in Nederland. Daarom raad ik je aan om eens contact op te nemen met de Lymevereniging en je in Duitsland te laten testen. Daar zijn wetenschappers en doktoren al een stuk verder dan hier in het bestrijden van Borrelia en co-infectie's, waar je hier al helemaal niet op wordt onderzocht. Onze dochter kwam uiteindelijk na een lange tocht langs specialisten bij een ABNG arts in Amsterdam uit, waar zij nu onder behandeling is. Genezen kan en het post-lyme-syndrome is gewoon een onvoldoende behandelde infectie! Kijk ook eens op www.borreliose.nl en www.lymevereniging.nl. Ik hoop dat je snel genezen bent!

Hayley
Berichten: 935
Lid geworden op: Vr 27 Apr 2012 20:35

Re: Ervaringen mensen zwanger met Lyme?

Berichtdoor Hayley » Di 1 Mei 2012 20:40

simonsoma schreef:Hallo Hayley,
Ik zou je adviseren om toch eerst die bacterie/bacteriën te lijf te gaan alvorens zwanger te raken. Veel Lyme-patiënten blijven klachten houden en worden toch niet verder behandeld in Nederland. Daarom raad ik je aan om eens contact op te nemen met de Lymevereniging en je in Duitsland te laten testen. Daar zijn wetenschappers en doktoren al een stuk verder dan hier in het bestrijden van Borrelia en co-infectie's, waar je hier al helemaal niet op wordt onderzocht. Onze dochter kwam uiteindelijk na een lange tocht langs specialisten bij een ABNG arts in Amsterdam uit, waar zij nu onder behandeling is. Genezen kan en het post-lyme-syndrome is gewoon een onvoldoende behandelde infectie! Kijk ook eens op http://www.borreliose.nl en http://www.lymevereniging.nl. Ik hoop dat je snel genezen bent!


Hallo,

Ja, ik ben bekend met al de testmogelijkheden betreft Lyme, Weert, Keulen, je hebt ook de Walborgkliniek in Amsterdam, waar ik ben geweest, ben ondertussen honderden euro's kwijt en ben bewust geworden van het feit dat ik wel kostte wat kost het wil proberen vast te stellen via meer betrouwbare testen, maar dat ik hier nog steeds niet iets mee bereik uiteindelijk. Beter gezegd, dan dat ik zou willen bereiken ermee.

Ik heb wel vernomen inderdaad dat Duitsland verder gevorderd is qua kennis en behandeling voor Lyme.
Ik heb me ook erg veel ingelezen op dit forum, en heb veel bewondering voor bepaalde mensen hier die zich erg inzetten om informatie te delen met anderen die er heel wat aan kunnen hebben!

Ik denk zelf om op het onderwerp terug te komen, dat het inderdaad niet zo'n goed plan is, naar m'n gevoel, om zwanger te raken.
En inderdaad was ik zelf nog niet ziek toen ik de eerste keer zwanger raakte.
Dus dat was toen een heel ander verhaal.

Maar ergens hoop ik op positieve verhalen, van mensen die het wel hebben ervaren en dat het ze niet al te zwaar is afgegaan..
Maar misschien wil ik iets horen dat eigenlijk niet mogelijk is..ik weet het niet. :(

Hayley
Berichten: 935
Lid geworden op: Vr 27 Apr 2012 20:35

Re: Ervaringen mensen zwanger met Lyme?

Berichtdoor Hayley » Di 1 Mei 2012 20:45

simonsoma schreef:Hallo Hayley,
Ik zou je adviseren om toch eerst die bacterie/bacteriën te lijf te gaan alvorens zwanger te raken. Veel Lyme-patiënten blijven klachten houden en worden toch niet verder behandeld in Nederland. Daarom raad ik je aan om eens contact op te nemen met de Lymevereniging en je in Duitsland te laten testen. Daar zijn wetenschappers en doktoren al een stuk verder dan hier in het bestrijden van Borrelia en co-infectie's, waar je hier al helemaal niet op wordt onderzocht. Onze dochter kwam uiteindelijk na een lange tocht langs specialisten bij een ABNG arts in Amsterdam uit, waar zij nu onder behandeling is. Genezen kan en het post-lyme-syndrome is gewoon een onvoldoende behandelde infectie! Kijk ook eens op http://www.borreliose.nl en http://www.lymevereniging.nl. Ik hoop dat je snel genezen bent!Sorry, ik hoop ook dat je dochter er maar snel vanaf mag zijn!

Dank je wel voor je antwoordt!

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: Ervaringen mensen zwanger met Lyme?

Berichtdoor Tulipano » Do 3 Mei 2012 19:29

Hoi Hayley,

Toen ik zwanger werd had ik al ong. 8 jaar lyme zonder het te weten. Dat mijn dochter nu rondloopt is een wonder. Ik heb vooral de eerste 3 maanden een hele slechte zwangerschap gehad. Nou zijn de eerste 3 maanden ook voor vrouwen zonder lyme vaak moeilijk maar ik heb het nu niet over vermoeidheid en misselijkheid. Tijdens de eerste 2 maanden kreeg ik griepachtige verschijnselen.Uiteindelijk werd het zo erg dat ik weeen kreeg en hoge koorts. Ik riskeerde een miskraam. Daarnaast droogde ik uit en werd ik uiteindelijk een week opgenomen in het zkh en aan het infuus gelegd. De daaropvolgende maanden ging het beter. Maar wat opmerkzaam was, was dat ik gewicht verloor i.p.v. er kilo's bij te krijgen. Mijn normale gewicht was 64 kilo. Op het moment van de bevalling (keizersnede), woog ik maar 68 kilo waarvan mijn kind 3,5 kilo plus placenta, plus vruchtwater. Ik teerde dus in tijdens de zwangerschap.
De baby was gelukkig gezond en ik heb ongeveer 4 maanden borstvoeding gegeven. Maar toen bleef er helemaal niets meer van mij over en moest ik ermee stoppen. Ik voelde me zo moe dat ik soms de kracht niet had om de kinderwagen in m'n auto te zetten. Toen mijn dochter ong. 9 maanden oud was, begonnen mij dingen op te vallen aan haar gedrag. Uiteindelijk, 3 jaar later, werd zij op een medisch kinderdagverblijf geplaatst. Daarna ging ze naar een Cluser IV school i.v.m. een aan autisme verwante gedragsstoornis. Nu volgt ze regulier basisonderwijs en gaat binnenkort naar de brugklas mavo-havo.
Naast stemmingswisselingen hoor ik haar regelmatig klagen over hoofdpijn. Ook heeft ze slaapstoornissen of ze valt in slaap in de klas. Daarnaast heeft ze moeite met overzicht als het gaat om planning. Ik heb haar bloed op lyme laten testen (PCR DNA), maar de uitslag was negatief. Toch ben ik er niet rustig onder en wil haar binnenkort neurologisch laten testen. Het is een grote zorg (en dan heb ik het niet eens over mijn eigen lyme). Mijn dochter heeft er een behoorlijke knauw van gekregen. Zij zal zich later een moeder herinneren die vaak ziek was, fysiek nooit de volle 100 procent heeft kunnen functioneren en ook op emotioneel vlak niet altijd even sterk was. Ze is het kind van de rekening en dat vind ik echt verschrikkelijk. Maar, Hayley, elk geval staat op zich dus laat je niet afschrikken van mijn verhaal. En waarschijnlijk heb jij een lieve partner die jou zal steunen. Wel deel ik de mening van Simonsoma. Pak eerst je Lyme aan en zorg dat je fysiek goed kunt functioneren. Daarna zou ik gaan denken aan een tweede kindje.

Het gaat je goed. Veel geluk met je gezinnetje.
groet
Tulipano :zwaaien:

Hayley
Berichten: 935
Lid geworden op: Vr 27 Apr 2012 20:35

Re: Ervaringen mensen zwanger met Lyme?

Berichtdoor Hayley » Do 3 Mei 2012 22:03

Oh echt superbedankt voor dit berichtje, ik zal het zéker meenemen in mijn overweging.
En inderdaad, denk ik dat het het beste is de Lyme aan te pakken eerst, daarna zien we wel verder.

En als het zo mag zijn, dan zij het zo, zo niet, dan niet.

Ik ben een dankbaar mens, ik ben blij met alles wat ik heb nu.

Ik hoop, ik hoop echt voor je en voor jou dochter dat het beter mag worden!

Groetjes liefs..

Hippie
Berichten: 60
Lid geworden op: Ma 2 Jul 2012 21:04

Re: Ervaringen mensen zwanger met Lyme?

Berichtdoor Hippie » Wo 11 Jul 2012 17:00

Mijn dochter heeft er een behoorlijke knauw van gekregen. Zij zal zich later een moeder herinneren die vaak ziek was, fysiek nooit de volle 100 procent heeft kunnen functioneren en ook op emotioneel vlak niet altijd even sterk was. Ze is het kind van de rekening en dat vind ik echt verschrikkelijk.


Hallo Tulipano !!!

Wát ben je streng voor jezelf Tulipano, dat hoeft ècht helemaal niet, jij hebt er toch helemaal niet om gevraagd en het is je overkomen en het is verschrikkelijk dat je je kind zo moet opvoeden door de ziekte van Lyme èn niet door jezelf Tulipano, jij hebt er alles aan gedaan en doet er alles aan om een hele goede moeder te zijn !!! Ik voel het in je verhaal !!!
Zelf heb ik ook kinderen, 2 volwassen dochters èn nog één nakomertje een zoon van 10 ook met autisme !!! Mijn kinderen hebben ook veel gezien van mij qua gezondheid en dat ik soms ook niet emotioneel sterk was en nog niet ben hoor, moet ik toegeven, ook bij mij ging het niet zoals een moeder het het liefste wil en wil zien, maar er was èn is altijd liefde, in welke situatie dan ook !!! Ik weet zeker dat liefde er óók bij jou is , anders maak je je niet zo druk om hoe je jezelf ziet als moeder !!! Lieve Tulipano, je kind is niét een kind van de rekening, ze is jouw/jullie wondertje en ja ze is nét iets anders !!! Je liefde èn het accepteren dat ze nét iets anders is èn alles wat je voor haar overhebt om haar het beste te geven, dát is hoe ze jou zal herinneren en nu zal zien ! Jij kan er absoluut niets aan doen, je hebt er niet om gevraagd en ik hoop dat je wat liever voor jezelf zult zijn :?: Tulipano we moeten roeien met de riemen die we hebben en dat proberen we altijd op ons allerbeste bedoelde manier en geloof mij ... de perfecte moeder .......... die bestaat niet !!! Een hele dikke knuffel van mij topper, je doet het toch allemaal maar ....... vergeet dat niet :?: :wink: Hippophae :zwaaien:
Amor Vincit Omnia

Rotterdam73
Berichten: 18
Lid geworden op: Ma 17 Sep 2012 12:12

Re: Ervaringen mensen zwanger met Lyme?

Berichtdoor Rotterdam73 » Ma 27 Mei 2013 18:03

simonsoma schreef:Hallo Hayley,
Ik zou je adviseren om toch eerst die bacterie/bacteriën te lijf te gaan alvorens zwanger te raken. Veel Lyme-patiënten blijven klachten houden en worden toch niet verder behandeld in Nederland. Daarom raad ik je aan om eens contact op te nemen met de Lymevereniging en je in Duitsland te laten testen. Daar zijn wetenschappers en doktoren al een stuk verder dan hier in het bestrijden van Borrelia en co-infectie's, waar je hier al helemaal niet op wordt onderzocht. Onze dochter kwam uiteindelijk na een lange tocht langs specialisten bij een ABNG arts in Amsterdam uit, waar zij nu onder behandeling is. Genezen kan en het post-lyme-syndrome is gewoon een onvoldoende behandelde infectie! Kijk ook eens op http://www.borreliose.nl en http://www.lymevereniging.nl. Ik hoop dat je snel genezen bent!


Kan je misschien een achternaam of straatnaam noemen van die arts of initialen ofzo? Groetjes


Terug naar “Zwangerschap en Lyme”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten