Zuurstoftherapie

Vragen, informatie en discussie over onconventionele diagnose- en behandelmethoden, en onconventionele opvattingen.
bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Zuurstoftherapie

Berichtdoor bamboe » Za 27 Feb 2010 10:50

Hier een getuigenis van iemand met oa lyme die klachten wist te verminderen dmv airnergy.
De site waar de getuigenis bij hoort vind ik persoonlijk erg aansprekend...

http://www.welkegeneeswijzewerkt.nl/ind ... icle&id=67
Laatst gewijzigd door bamboe op Ma 11 Jul 2011 20:06, 1 keer totaal gewijzigd.

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Waterstofperoxide als zuurstoftherapie

Berichtdoor bamboe » Ma 6 Sep 2010 22:25

Een extra manier om te ontgiften

De meeste pathogene microben zijn anaeroob.
Door luchtvervuiling hebben wij een zuurstofgehalte onder de 20% waar die van oorsprong boven de 30% zat.
Voor een gedeelte kunnen we het bijv ondervangen met voeding rijk aan antioxidanten (het woord antioxidanten is een raar woord, want het gaat bij antioxidanten juist om zuurstofbevorderende stoffen) of yoga om efficienter adem te halen, maar uiteindelijk moeten we het toch met die zuurstof doen.

Er zijn twee soorten zuurstof: actieve zuurstof O1, die wil graag stabiel worden: O2.
O1 (peroxide) is een hongerige vorm van zuurstof (negatief geladen deeltjes) op zoek naar positieve deeltjes, waarmee die stabiel kan worden.
Ozon wil ook graag o2 worden.

Wil je jezelf bevrijden van een verkoudheid tot aan ergere ziekten aan toe, dan moet daar een flinke dosis zuurstof naartoe.
Dan moet daar de hongerige zuurstof naar toe.
Actieve zuurstof heb je dan nodig.

Dit is oude wijsheid, meer dan 100 jaar oud: ozontherapie.
Belangrijker in D-land en in de VS.
Je moet in NL nog ver zoeken naar een goede therapie.
Juist omdat het ondergronds is weet je niet wie te vertrouwen.
Wat kun je dan doen?
Met peroxide aan de gang gaan.

35% foodgrade peroxide vermengen met gedistilleerd water en in kleine druppeldoses en verdunnen tot 3% innemen.
Werkt ontgiftend.
Beginnen met kleine doses.
Net als met MMS per druppel opbouwen.
MMS is ook een vorm van geconcentreerde zuurstof.

Tijdelijke herxen krijg je dan.

Bron: Mike Donkers

verdere info: http://www.leefbewust.com/themas/waterstofperoxide.html
Laatst gewijzigd door bamboe op Ma 11 Jul 2011 20:07, 3 keer totaal gewijzigd.

Ome Kees
Berichten: 50
Lid geworden op: Zo 4 Apr 2010 12:40

Re: Airnergy

Berichtdoor Ome Kees » Di 7 Sep 2010 13:03

Dank je wel

Er wordt in mijn omgeving mee geexperimenteerd en hoor mooi resultaten. Zelf gebruik ik het voor voetschimmel en het is bijna verdwenen.

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Airnergy

Berichtdoor bamboe » Zo 22 Mei 2011 0:12

Voor inwendig gebruik van het spul (waterstofperoxide) niet de variant van de apotheek nemen waar veel chemische middelen inzitten om de vloeistof te stabiliseren.
Je hebt zoals eerder gezegd de food grade variant nodig voor inwendige inname.
Vaak is de food grade variant alleen verkrijgbaar in een verdunningspercentage van 35%, maar die moet je bijv niet op je huid krijgen.
Beneden de 8% is het hoogstens prikkelend voor de huid.
Maar daarboven: zwaar uitkijken geblazen.
Het moet goed vermengd worden in de juiste verhoudingen met gedestilleerd water (niet slechts gedemineraliseerd water).
Maar dan wel eigenlijk als je je goed geinformeerd hebt over hoe met het spul om te gaan: hier http://www.foodgrade-hydrogenperoxide.com/ kun je een e-book gratis downloaden over de ins en outs.
Engelstalig.

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Waterstofperoxide versterkt de zuurstofhuishouding

Berichtdoor bamboe » Ma 11 Jul 2011 19:35

Waterstofperoxide (h2o2) heeft de naam giftig en schadelijk te zijn voor het lichaam. In zeer geconcentreerde vorm kan het etsend werken op bijvoorbeeld hout, textiel, papier, haar en huid. Het kan drinkwater reinigen van natuurlijke en kunstmatige gifstoffen.
H2O2 (3%) wordt veelvuldig gebruikt om wonden te desinfecteren.

H2O2 heeft deze naam omdat het zogenaamde vrije radicalen bevat. Vrije radicoalen zorgen oa voor veroudering van het lichaam. Vrije radicalen zijn echter niet alleen slecht. Het lichaam produceert zelf ook vrije radicalen mbv H2O2 om virussen en pathogenen te bestrijden. Een gezond lichaam produceert H2O2 voornamelijk in de longen en ter ondersteuning van het immuunsysteem en voor het onschadelijk maken van gifstoffen.

H2O2 is een heel natuurlijke stof en komt in heel veel natuurlijke producten voor. Het zit bijvoorbeeld in sneeuw en regenwater. Veel rauwee groentes en fruit bevatten H2o2. Water van Lourdes, dat geprezen wordt om zijn geneeskrachtige werking is van nature rijk aan H2O2. Dit komt doordat het water van grote hoogte komt, waar het wordt blootgesteld aan ozon, waardoor H2O2 ontstaat.

H2O2 in het lichaam

Moedermelk bevat in de beginfase, dat is de biest, grote hoeveelheden H2O2: pasgeborenen hebben van zichzelf nog geen immuunsysteem en de H2O2 kan het goed vervangen. Een van de stoffen die ervoor zorgt dat het lichaam H2O2 kan aanmaken is vitamine c. Penicilline dankt zijn werking aan de vorming van H2O2 in het lichaam.

H2O2 is in zeer geconcentreerde vorm schadelijk voor het lichaam.
Sterk verdund (enkele druppels 3% in een glas water) versterkt H2O2 de zuurstofhuishouding van het lichaam. Het is alleen schadelijk voor virussen en pathogenen die een minder zuurstofrijke omgeving prefereren dan het zuurstofniveau van een gezonde cel. De zuurstof in H2O2 desinfecteert, vitaliseert en tonifieert het lichaam.

Indien je sterk verdund H2O2 inneemt stijgt het zuurstofgehalte van het bloed en de lichaamsweefsels enorm. Dit komt niet alleen door het extra zuurstofatoom in h2o2, dat vrijkomt. Dr. Charles Farr heeft ontdekt dat in h2o2 een enzym in het hele lichaam stimuleert om het celmetabolisme te versnellen, kleine adertjes wijder maakt, de bloedtoevoer vergroot, de verspreiding en consumptie van zuurstof in het bloed vergroot en de lichaamstemperatuur doet stijgen.

Verder bestrijdt h2o2 schadelijke bacterien en pathogenen. Gezonde bacterien en pathogenen zijn meestal aerobic, dwz dat ze in een zuurstofrijke omgeving leven. De meeste schadelijke bacterien en pathogenen (en kankercellen) zijn anaeroob, dwz ze zijn in een zuurstofarme omgeving leven. Dioor het zuurstofniveau in het lichaam te vergroten, sterven de schadelijke bacterien. Een gezond lichaam produceert h2o2 om schadelijke stofen en bacterien met het extra zuurstofatoom te bestrijden. Ook normaliseert h2o2 het ijzergehalte in het bloed.

Onderzoek

In de laatste 25 jaar zijn 7.700 artikelen verschenen over h2o2 in de standaard medische tijdschriftartikelen. Nog enkele duizenden zijn verschenen in het alternatieve, medische circuit over het therapeutische gebruik van h202.

Veel van de moderne (wonder) medicijnen en voedingssupplementen werken door het geven van zuurstof aan de cellen. Co-enzym q10 bijvoorbeeld helpt bij het oxidatieproces tussen de cellen. Organisch germanium versterkt het zuurstofgehalte in de cel. Vitamine C zorgt voor een heldere zuurstofhuishouding door het verwijden van de bloedvaten.

Gebruik van H2O2

H2o2 kan uitwendig gebruikt worden tegen acne, puistjes, en wratten. Bij verkoudheid is het gorgelen met water met enkele druppels 3% h2o2 zeer goed. Ouderdomsvlekken kunnen er ook mee gedept worden in combinatie met ontslakking. h2o2 (3%) op de tandenborstel helpt rood tandvlees te herstellen en gaat een slechte adem tegen.

Door 3x daags 5 druppels h2o2 3% in het water op te lossen en in te nemen op een lege maag (1 uur voor het eten of 3 uur na het eten) geeft het lichaam extra energie en kan het beter functioneren.

¨It is important that H2O2 be taken on an empty stomach. This is best accomplished by taking it either one hour before meals or three hours after meals. If there is food in the stomach, the reaction of H2O2 on any bacteria present may cause excess foaming, indigestion, and possibly even vomiting. Additionally, some animal research indicates that when H2O2 given orally combines with iron and small amounts of vitamin C in the stomach, hydroxyl radicals are created (J Inorg Biochem 89;35(1):55-69). Some individuals taking H2O2 immediately before bedtime have a difficult time getting to sleep. This is probably due to a sense of alertness triggered by an increase of oxygen at the cellular level. The oral dosage schedule is basically the same for all conditions.¨

Na enige tijd kunt u het aantal druppels enigszins verhogen.

Bijwerkingen

Bekende bijwerkingen van sterk verdund h2o2 zijn het mogelijk moeilijker in slaap kunnen komen als h2o2 wordt ingenomen vlak voor het slapen omdat het h2o2 het lichaam activeert. verder krijgt het water een beetje een metaalachtige smaak.

Na enkele dagen kan het voorkomen dat men zich vermoeid voelt, hoofdpijn, diarre of koortsachtige symptomen krijgt (gezondheidscrisis). het lichaam probeert dan meer dode bacterien en gifstoffen af te voeren dan het aankan. Deze symptomen verdwijnen als men doorgaat met het programma.

Let op: niet alle h2o2 is geschikt om inwendig in te nemen. Goedkope oplossingen kunnen chemische toevoegingen bevatten om het h2o2 te stabiliseren.
Zorg ervoor dat u ¨food grade¨ h2o2 koopt van een betrouwbaar adres.

Eventueel kan met samen met h2o2 vitamine e, met selenium, vitamine c, mangaan (betere opname) en probiotica erbij nemen. Vitamine e zorgt dat het lichaam efficienter met zuurstof omgaat. Probiotica helpt een gunstige bacterieflora in de dikke darm herstelle en helpt ook bij de interne productie van h2o2.

waarschuwing

Waterstofperoxide buiten het bereik van kinderen houden.
35% h202 nooit onverdund gebruiken!

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Uitzending over inzet van H2O2 voor meer zuurstof in het blo

Berichtdoor bamboe » Ma 11 Jul 2011 19:41

Hier kun je foodgrade h202 in NL halen: http://bit.ly/lhYmfZ

Radiouitzending over zuurstoftherapie van Mike Donkers met waterstofperoxide om oxydatie in het lichaam op gang te brengen: http://bit.ly/owPwBg

Enkele van zijn uitspraken:

¨Er bestaan geen antioxydanten: die term is misleidend: zuurstof is het beste wat ons kan overkomen juist: waar de term antioxydant suggereert dat oxydatie slecht is.
Antioxydanten brengen juist veel zuurstof het lichaam in.

Ook vitamine c, een bekende ¨anti¨-oxydant, wordt in het lichaam omgezet in waterstofperoxide.
Vitamine c is tweede hands waterstofperoxide.

Het is altijd waterstofperoxide wat je heelt.
Je kunt ook direct beginnen met waterstofperoxide gebruiken.

Alles wat veel chlorofyl bevat bevat veel zuurstof.
De fotosynthese heeft als bijproduct zuurstof: dat wat wij van planten krijgen.

Alle stofwisselingsprocesversnellers oxyderen.

Om je stofwisseling te versnellen kun je waterstofperoxide gebruiken.

Waar lost h2o2 in je lichaam op? overal: wij hebben een enzym in ons lichaam catalase: dit enzym bevindt zich overal in ons lichaam en ontbindt de waterstofperoxide in waterstof en zuurstof: twee lichaamseigen substanties van essentieel belang voor ons hele zijn.

Er is nog een component aan waterstofperoxide: deze stof is negatief geladen: bijv zware metalen zijn positief geladen die ons ziek maken. Daar moeten negatieve ionen tegenover staan. Door zuurstof kan ons lichaam de zware metalen afdrijven.

De aarde is ook negatief geladen en daarom is het goed om op de aarde te staan: met je blote voeten.

In Duitsland wordt ook al heel lang (vele tientallen jaren) intraveneuze waterstofperoxide toegediend. Autohemotherapie: zo wordt bloed uit zieke mensen gehaald, aan ozon blootgesteld en weer teruggebracht en als je dat maar vaak genoeg doet, gaat het lichaam zichzelf weer helen.

Het ongelofelijk hoe eenvoudig ziekte eigenlijk te genezen is.
Alle problemen komen door zuurstoftekort.

Als gevolg van bladgroen ontstaat er zuurstof. Alles wat groen is produceert zuurstof dmv o2. Dat gas ademen wij in. Er is ook een vloeibare vorm van o2. Ozon heeft als kleur blauw. Als wij nu naar boven kijken zien wij een blauwe lucht. Dat is ozon: de ozonlaag. O2 die bovenste laag (o2) ontstaat doordat de zon inwerkt op de o2. O2 breekt op in o1-moleculen en die willen zich weer binden aan de o2: dat is o3: dat extra zuurstofmolecuul beschermt ons tegen de gevaarlijke kant van de zon uvc en zo. De ozonlaag beschermt ons tegen de zon. Extra zuurstofmolecuul maakt het zwaarder. O3 wil heel graag o2 worden. O3 laat in de val naar beneden molecuul los. Water is h2 o1. Nu krijg je weer dat extra molecuul erbij: zuurstof dat zich heeft gecombineerd met water. Dit hebben wij op school niet geleerd. Zuurstof is een raar woord: zuurstof is basisch. En waterstof is zuur. H2o2 levert een perfecte zuurbasisbalans op.

De doorstroming van het lichaam gaat goed met h2o2: zuurstof is nodig om helende stoffen te brengen.

Het klinkt erg simpel: autoimmuunziekten, bacteriele infecteies etc.

Waterstofperoxide kan de plek innemen van het immuunsysteem.

Mensen die in allerijl in een ongeluk terecht komen, zouden gelijk in een hyperbare zuurstoftank gezet moeten worden: zo kan de heling veel sneller verlopen. Dat is dan o2, maar dat gaat ook goed.

We kunnen onszelf helen thuis.

Doktoren zouden zich moeten bekwamen met toedienen met hele sterk verdunde waterstofperoxide intraveneus.

Vergelijking met MMS

MMs valt uiteen in chloor en zuurstof. Ons lichaam weet niet zo goed raad met de chloor.

Waterstofperoxide valt uiteen in water en zuurstof: beide goede dingen voor het lichaam.

MMS verstoort darmflora door chloor.

Dat doet waterstofperoxide niet door tussenkomst van het eerder genoemde enzym.¨

Achtergrondinfo:

Hydrogen Peroxide Therapy? Drinking Hydrogen Peroxide
http://drinkh2o2.com/#hydrogen-peroxide

Dr. David G. Williams, How Does H2O2 Work In The Body?, The Many Benefits of Hydrogen Peroxide, http://www.dancingalgae.com/howh2o2worksinthebody.html

FREE eBook. The Truth About Food Grade Hydrogen Peroxide, http://www.foodgrade-hydrogenperoxide.com/index.html

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Het budwigpapje voor meer zuurstof tegen anaerobe borrelia

Berichtdoor bamboe » Do 3 Jan 2013 16:18

Budwigpapje: zuurstof en meer in het geweer tegen anaerobe borrelia
BUDWIG-MAALTIJD

Even ter introductie bij de tekst hieronder van het zogeheten Alexanderinstituut ter verduidelijking van het budwigprotocol:

zuurstof is hard nodig voor lymepatienten omdat de ziekte van lyme alleen welig kan tieren in een zuurstofarme omgeving: de borreliabacterie is een pathogene en dus anaerobe bacterie.

I.v.m. wenken voor rode draden: http://lyme.hyves.nl/forum/5319622/Ve4B ... 5ZMOG40S4G

Het budwigpapje, waar onderstaand over gaat, wordt meestal gebruikt als therapie bij kanker, maar ook voor lymepatienten of gezonde mensen is het een belangrijke dieettoevoeging.

De theorie achter het budwigpapje is door Johanna Budwig gevormd http://www.budwigcenter.com/johanna-bud ... graphy.php

"Johanna Budwig (30 September 1908 – 19 May 2003) was a German biochemist and author. She developed the Budwig protocol, a supposed anti-cancer diet."

"The Budwig protocol (or Budwig diet) is an anti-cancer diet developed by Budwig in 1952. The diet is rich in flaxseed oil, mixed with cottage cheese and milk, and meals high in fruits, vegetables, and fiber. The diet also avoided sugar, animal fats, salad oil, meats, butter, and especially margarine. She claimed that within 3 months, some patients on this diet had smaller tumors, some had no tumors left, and all felt better."
http://en.wikipedia.org/wiki/Johanna_Budwig

Onderstaande uitleg gaat ook over biofotonen: hetgeen oop deze site aan de orde komt in de lezing over biofotonen van Yvonne Sangen: http://lyme.hyves.nl/forum/5820075/RXkD ... mber_2012/

Onthoud dat bij de budwigformule het gaat om de combinatie van twee verschillende vetten: verzadigd vet met omega 3-vet.
Dat is denk ik de crux naast andere dingen als dat kwark zwavel http://articles.mercola.com/sites/artic ... nough.aspx bevat die het lichaam helpt ontgiften: deze combi van vetten levert een nieuw soort vet op die het lichaam helpt aan zuurstof.

Overigens bevat het budwigpapje en kwark ook rechtsdraaiend melkzuur: en een lichaam dat kankercellen bevat, is vaak ook verzuurd en bevat linksdraaiend melkzuur: dit kan door rechtsdraaiend melkzuur worden tegengegaan.

De Budwig-maaltijd (Budwigpapje) neemt een centrale rol in bij elke voedingsadvies in het Alexander Instituut. Gebruik deze maaltijd bij voorkeur als ontbijt.

Dr. Budwig ontdekte dat bepaalde vetzuren, aminozuren en zuurstof essentieel zijn voor het leven van de cel. Later werd ook duidelijk dat zonder de uitwisseling van elektronen de meeste organismen (ook de mens) niet kunnen blijven leven.

Volgens Linus Pauling (Nobelprijs) is de aanwezigheid van waterstofbruggen in ons voedsel de enige mogelijkheid voor die uitwisseling. Om die waterstofbruggen te laten ontstaan zijn meervoudig onverzadigde vetzuren (bijvoorbeeld lijnzaadolie) en
zwavelhoudende aminozuren (bijvoorbeeld kwark / Hüttenkäse) nodig. Eiwit en olie worden zo tot nieuwe zeer energierijke verbindingen (lipoproteïnen, welke zeer gemakkelijk door de darm worden opgenomen).

Waterstofbruggen vormen een resonantiebodem voor het kunnen opnemen van biofotonen uit voedsel en van de zon (Prof. Popp noemt deze fotonen lichtkwanten). Binnen de biofysische geneeskunde gaan we er van uit dat fotonen (lichtkwanten) de met levensinformatie beladen energievormen van het universum zijn. Leven is daarom alleen mogelijk als er de capaciteit aanwezig is om die fotonen op te nemen, op te slaan (bijvoorbeeld in het DNA van de cel) en te zijner tijd ook weer, als biofotonen, af te geven aan diverse delen van het lichaam. Dit ten behoeve van de continuïteit van dat leven.

Het concept van Budwig houdt ook in: minimalisering van dierlijk voedsel, koolhydraten (granen, graanproducten en aardappels), conserven, E-nummers en suiker.

Belangrijke eigenschappen van deze maaltijd
- hoge energietoevoer
- toevoer van, voor de cellen van het organisme, zeer belangrijke vetzuren en eiwitmoleculen in een goed verteerbare vorm.

Alle herstelprocessen in het lichaam worden zo ondersteund (organen,
spijsverteringskanaal, slijmvliezen, bindweefsel en huid) en bovendien wordt de, steeds op de loer liggende, verzuring van weefsels en de neiging tot aderverkalking en hart- en vaatziekten tegengegaan. Er wordt een bijdrage geleverd aan de preventie van
osteoporose (botontkalking) en kanker.

Allergie of intolerantie
Als er bij het testonderzoek bij ons een overgevoeligheid voor één van de onderdelen een intolerantie of allergie is gebleken dan kan dat onderdeel niet gebruikt worden. U kunt hiervoor te rade gaan bij de uitgeprinte lijst van voedings(smiddelen) die u van ons kreeg.
Ingrediënten
- 4 eetlepels magere geitenkwark (100 - 125 gram)
- 1-3 eetlepels lijnzaadolie
- sap van een halve citroen
- 2 eetlepels gemalen lijnzaad (bevat essentiële lignanen)
-1 appel

Manier van klaarmaken
Met een houten of plastic lepel de geitenkwark + de olie flink roeren tot het een romig papje is.

Het lijnzaad in een elektrische koffiemolen malen en het poeder toevoegen. Opnieuw goed mengen. De appel goed (met bijvoorbeeld afwasmiddel) wassen en afspoelen, raspen en toevoegen aan het mengsel.

Extra toevoegingen (eventueel)
Het basismengsel kan verrijkt worden met (al naar behoefte en smaak):
-- 1 eetlepel Linomel (met honing geroosterd lijnzaad uit de Reformzaak),
-- 1 eetlepel Bijenpollen of Stuifmeelkorrels (Reformzaak of Imker),
-- Tuinkruiden (als je iets hartigs erbij wilt),
-- Ander fruit
Kauw goed (20 x per hap) en eet dit Budwigpapje in minimaal 10 minuten (!) langzaam op. U kunt er zeker 3-4 uur op teren.

http://goo.gl/XHtqu
http://www.westonprice.nl/topic/budwigpapje
http://www.budwig-videos.com/

ps: ik kan zelf helemaal niet goed tegen noten en ook niet tegen lijnzaad zelf, wel de olie. Noten bevatten misschien schimmels, geen idee. Maar lymepatienten moeten idd wel letten op allergieen voor ze wat ook eten. Laat het uitzoeken eerst! Melk kan ik niet tegen, gefermenteerde melkproducten gelukkig juist weer wel (gelukkig vanwege de probiotica en zwavel).

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... SoddptWL0s

Robyne
Berichten: 494
Lid geworden op: Ma 13 Aug 2012 11:14

Re: Zuurstoftherapie

Berichtdoor Robyne » Do 10 Jan 2013 4:23

O.A. in Amerika worden Lyme patienten behandeld in zuurstofkamers. Die "duiken" er dan op los. Schijnt goed te helpen, maar lang en vaak herhalen...

Heb hier gezocht maar er is geen medische indicatie voor Lyme voor het gebruik van de hyperbare zuurstofkamers... Kon geen "commerciele" vinden...

eus
Berichten: 1012
Lid geworden op: Vr 15 Jan 2010 13:49

Re: Zuurstoftherapie

Berichtdoor eus » Do 10 Jan 2013 9:44

Een paar jaar geleden heb ik hiernaar geinformeerd en op eigen kosten, kon ik er wel gebruik van maken.... Vanwege de hoge prijs niet aan begonnen.
De overwinning is
niet altijd voor de snelsten,
of de sterksten,
maar voor hen die volhouden

Robyne
Berichten: 494
Lid geworden op: Ma 13 Aug 2012 11:14

Re: Zuurstoftherapie

Berichtdoor Robyne » Vr 11 Jan 2013 6:00

Oh! dus dat kan dus wel! Waar? En hoe hoog :)


Terug naar “Onconventioneel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten