kruiden kopen. Tips

Vragen, informatie en discussie over onconventionele diagnose- en behandelmethoden, en onconventionele opvattingen.
marcv
Berichten: 368
Lid geworden op: Vr 12 Jun 2009 23:12

kruiden kopen. Tips

Berichtdoor marcv » Vr 10 Sep 2010 20:31

Sinds een paar weken gebruik ik het Buhner-kruidenprotocol, je kan dit met antibiotica combineren.
meer info hierover:
http://planetthrive.com/category/experts/buhner/
http://www.lymenet.nl/forum/viewtopic.php?f=22&t=3024&start=0

De vraag bij dit protocol, en ook bij andere geneeskrachtige kruiden is natuurlijk: "waar koop je het?"

Mijn ervaringen, en wat ik tot nu toe gevonden heb:

Buhner raadt bij de meeste kruiden aan deze in "whole herb" vorm in te nemen. Dit komt dan neer op het gemalen kruid, eventueel in een capsule verpakt. dat laatste is natuurlijk duurder (tenzij je het zelf in capsules stopt), en uiteindelijk krijg je dan zo'n 50 a 80 capsules per dag binnen, want de doses moeten flink opgevoerd worden. Sommige mensen worden misselijk van het materiaal waar de capsules van gemaakt zijn, of van eventuele vulstoffen bij kant-en-klare capsules. Een aantal maatschepjes poeder in een glaasje is dan handiger. Dit onderwerp wordt ook uitgebreid besproken in bovenstaande Lymenet-thread.
Bij sommige kruiden raadt Buhner tinctuur aan. Die zijn vaak nogal prijzig, of moeilijk te krijgen; ze blijken alleen heel makkelijk zelf te maken te zijn, m.b.v. bijv een fles wodka. In dat geval heb je de „thee-vorm” (cut&sift), nodig. een voordeel van tincturen is ook dat je dan „legaal” wat alcohol binnen krijgt. (heb red root tinctuur gemaakt met een fles raki; heerlijk!)


bestellen in de VS: gek genoeg is het verboden om in Nederland (Belgie weet ik niet, sorry) kruiden, en ook sommige supplementen in te voeren. Daarnaast ben je verplicht invoerrechten te betalen. Als je pech hebt wordt je pakje een paar maanden bij de douane vastgehouden.
Gelukkig worden in de praktijk pakjes lichter dan 2 kg, en met minder dan ±$80-$100 zelden tot nooit ter controle er uit gepikt. als je meer wilt bestellen kan je het dus beter over meerdere pakjes verdelen.
Je hebt een creditcard nodig (of paypal) om te kunnen bestellen.

VS capsules:
Op deze pagina: http://planetthrive.com/2009/08/buhner-healing-lyme-program/ staat een groot aantal links naar winkels die van alles hebben.
De handigste voor capsules bestellen vanuit nederland zijn in mijn ervaring iherb.com en vitacost.com.


VS Bulk:
de bekendste site: http://www.1stchineseherbs.com/ levert niet meer aan Nederland.!
Heb besteld bij http://www.myherbs.net/ . Hebben niet veel ervaring met levering aan Europa, maar ging prima, en vrij snel, ±10 dagen.
Ook bij http://www.monteagleherbs.com/ in Canada. Levering was erg langzaam(6 weken).
er zijn er veel meer, zie bovengenoemde pagina bij planetthrive.

Nederland capsules:
Hier en daar zijn capsules met de goede kruiden wel te krijgen, maar veel duurder dan in de VS. Ik heb er niet uitgebreid naar gekeken verder.

Nederland bulk:
Ik heb 1 webwinkel gevonden die erg veel verschillende bulk kruiden levert, waaronder een aantal Buhner-kruiden, http://www.kruidenpakhuis.nl/index1.html
De website is een beetje rommelig, maar met wat zoeken heeft ie bijv. boneset tea (Eupatorium) Smilax/Sarsaparilla, Siberische Ginseng, Mariadistel (Sillymarin) etc.
Per kilo bestellen is bij goedkoper dan in de VS, doordat de verzendkosten veel lager zijn. Veel dingen heeft hij niet op vooraad, of moeten eerst nog gemalen worden. Tot nu gehad met Cat’s Claw en Sarsaparilla, duurde 2 a 3 weken. De Sarsaparilla was overigens veel krachtiger dan wat ik gewend was (van Nature’s Way capsules), mogelijk doordat het verser was. Hij kan meer bestellen dan op z’n site staat, en overweegt een Lyme-kruiden pagina te maken. Je kan hem het beste bellen als je vragen hebt.
Ook de Natuurapotheek in pijnakker heeft Buhner kruiden, maar wel allemaal als extracten; afgezien van dat daar misschien net wat goede dingen missen, is de dosering dan ook onduidelijker. Prijzen liggen vrij hoog.: http://www.natuurapotheek.com/images/stories//lymehealing.pdf

Verder heb ik ook nog winkels gezien die Chinese kruiden verkopen, het gedeelte van het protocol dat Chinese kruiden betreft hebben die dus ook, alleen leverden ze alleen aan TCM-therapeuten of TCM-studenten.

Oh ja, en je kan ook zelf het belangrijkste Buhner-kruid opgraven: de wortels van Japanese Knotweed. Drogen en malen, ik heb het gedaan, en het effect is (natuurlijk) hetzelfde. Japanese Knotweed is een woekerende exoot. Zie bijv. http://nl.wikipedia.org/wiki/Japanse_duizendknoop

marcv
Berichten: 368
Lid geworden op: Vr 12 Jun 2009 23:12

Re: kruiden kopen. Tips

Berichtdoor marcv » Di 3 Jul 2012 8:39

Aanvulling:
Goede winkels in Nederland en Belgie:
http://winkelcentrum.ailing.nl/

http://www.gekruid.be/

en de hierboven al genoemde http://www.kruidenpakhuis.nl/

marcv
Berichten: 368
Lid geworden op: Vr 12 Jun 2009 23:12

Re: kruiden kopen. Tips

Berichtdoor marcv » Di 3 Jul 2012 8:44

En een regelrechte afrader, wegens te duur, slechte informatie, kwakzalverij:

lymenatuurlijkgenezen.nl


-Te duur: bijv. Japanse Duizendknoop 150gr kost 19,80. :shock:
Je kan het hier krijgen voor 3,30 per 100gr. http://kruidenwinkel.ailing.nl/N_frame.html?http://kruidenwinkel.ailing.nl/N_art_897.html

-halve oplichting/desinformatie: De winkel doet net of Samento en Cat's Claw hetzelfde zijn; en noemt z'n Cat's Claw tinctuur Samento. Een aantal ABNG-artsen schrijft Samento voor; dan moet je deze dus niet deze hebben! Samento is een beschermde productnaam, dus nog illegaal ook om dit te doen. Dat laatste interesseert me overigens niet; en ik denk dat Cat's Claw tinctuur beter is dan Samento; neemt niet weg dat je een goedkoop te maken product ten onrechte verkoopt onder een naam die de marktwaarde sterk doet stijgen.

-Ik vind het een rare, niet onderbouwde Lyme-kuur; en de site sterft van de onjuiste informatie.

Wat mij betreft kwakzalverij.

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: kruiden kopen. Tips

Berichtdoor bamboe » Di 3 Jul 2012 11:03

Hoi Marc, ik wil niet beweren dat waar jij op doelt niet een vorm van misleiding is of zou kunnen zijn.

Toch wil ik hier even het woord kwakzalverij toelichten -omdat je dat woord noemt in je bericht- in een etymologisch perspectief en vanuit historisch oogpunt.

Het woord kwakzalver komt van reizende medicijnmannen die kwik verwerkten in zalf.
Het is een samenvoeging van de oude naam voor kwik (kwikzilver) en zalf.
Kwik werd verkocht als middel tegen alle kwalen.
Echter, kwik is dodelijk, het giftigste metaal ter wereld.
Dit metaal wordt nog steeds in onze monden gestopt en in vaccins.

Wat mij betreft als je het woord kwakzalverij in de mond neemt dan gaat het om zeer giftige bestanddelen toevoegen aan een product dat wordt gebruikt voor geneesdoeleinden.

Dat gebeurt dus zeker op grote schaal ook nog, maar wat mij betreft niet in de context waar jij hier nu specifiek op doelt Marc.

groetjes

WillemT
Berichten: 399
Lid geworden op: Do 4 Okt 2007 18:06

Re: kruiden kopen. Tips

Berichtdoor WillemT » Di 3 Jul 2012 18:04

De Vereniging tegen de Kwakzalverij hanteert de onderstaande omschrijving voor kwakzalverij. De Hoge Raad heeft het gebruik van deze definitie toegestaan
Kwakzalverij is elk beroepsmatig handelen dan wel het verlenen van raad of bijstand in relatie tot de gezondheidstoestand van mens of dier
- die niet gefundeerd zijn op toetsbare logische dan wel empirisch houdbare hypothesen en theorieën,
- die actief onder het publiek worden verspreid, zonder dat toetsing binnen de beroepsgroep op effectiviteit en veiligheid heeft plaatsgevonden en
- die veelal zonder overleg met medebehandelaars worden toegepast.

De VtdK stelt nadrukkelijk dat de term 'kwakzalver' of 'kwakzalverij' niet noodzakelijk een beschuldiging van kwade trouw of oplichting inhoudt.

WillemT

marcv
Berichten: 368
Lid geworden op: Vr 12 Jun 2009 23:12

Re: kruiden kopen. Tips

Berichtdoor marcv » Di 3 Jul 2012 22:40

WillemT schreef:De Vereniging tegen de Kwakzalverij hanteert


best fijn voor je dat je een hobby hebt. :twisted:

maar hier wel een beetje een off-topic hobby, (ok, Bamboe was ook al off-topic)
misschien moeten we maar gewoon een aparte topic/discussie over de definitie van kwakzalverij beginnen; ik zie al dat jouw definitie (die van de VdtK althans) niet de mijne is. (die van Bamboe trouwens ook niet)

WillemT
Berichten: 399
Lid geworden op: Do 4 Okt 2007 18:06

Re: kruiden kopen. Tips

Berichtdoor WillemT » Wo 4 Jul 2012 0:21

Pas die definitie (helaas niet door Bamboe en MarcV erkend, maar wel door de Hoge Raad) eens toe op al de spulletjes die hier voorbij komen,
Welterusten.
WillemT

marcv
Berichten: 368
Lid geworden op: Vr 12 Jun 2009 23:12

Re: kruiden kopen. Tips

Berichtdoor marcv » Wo 4 Jul 2012 7:09

WillemT schreef:Pas die definitie (helaas niet door Bamboe en MarcV erkend, maar wel door de Hoge Raad) eens toe op al de spulletjes die hier voorbij komen,
Welterusten.
WillemT


Ho Ho! Die definitie is van de VtdK is niet erkend maar, zoals je vlak hiervoor schreef, het gebruik ervan is toegelaten. De Hoge Raad houdt zich uiteraard niet bezig met het vaststellen van definities van taalkundige begrippen.
Ik durf er kwakzalverij op in te nemen dat ze het gebruik van mijn definitie ook zouden toelaten.

henk wijnen
Berichten: 181
Lid geworden op: Vr 13 Jun 2008 15:46

Re: kruiden kopen. Tips

Berichtdoor henk wijnen » Do 5 Jul 2012 15:24

Heel leuk die defenitie.
Als je die defenitie eens loslaat op de reguliere geneeskunde, wat blijft daar dan nog van over?
En de term kwakzalverij is niet negatief?
Wie wordt dat wijsgemaakt?

Hayley
Berichten: 935
Lid geworden op: Vr 27 Apr 2012 20:35

Re: kruiden kopen. Tips

Berichtdoor Hayley » Do 5 Jul 2012 19:57

Ik moet wel zeggen mijn bedenkingen te hebben bij bepaalde bijgeleverde informatie van sommige producten op de site, maar ik denk toch dat de producten zelf niet anders zijn dat de naam wat eraan gegeven wordt.
Ik ben zelf wel tevreden over de producten.

Ik heb zelf dit pakket onlangs besteld:
http://lymenatuurlijkgenezen.nl/infoshe ... t_Plus.pdf

Ik vind het prima producten verder.

Ik vind 'kwakzalverij' wel een snelle makkelijke conclusie om eerlijk te zijn, misschien zelfs onterecht.


Terug naar “Onconventioneel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten