Schadelijke effecten van WIFI en smartphones, enkele feiten

Voor informatie en discussie over complottheorieën en andere duistere kwesties, al dan niet gerelateerd aan de ziekte van Lyme.
bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Schadelijke effecten van WIFI en smartphones, enkele fei

Berichtdoor bamboe » Di 26 Nov 2013 23:55

hoi Diesel, mijn bericht over electrostress en de impact ervan op de calciumhuishouding van de cellen, dat was in principe niet bedoeld als een pleidooi voor de magnetron al had je het misschien wel zo kunnen lezen.
Ik heb dat ding allang niet meer in huis sinds ik heb vernomen dat magnetronvoedsel zelfs invloed heeft op de kwaliteit van het bloed van mensen.
http://www.totalhealthclinic.nl/gezondh ... kanker.htm

Dat van vitamine b12-tekort door de magnetron verbaast me weinig omdat ik toevallig van de week las dat mensen die meer doen aan aarden vaak de problemen oplossen met b12 en ook magnesiumtekorten.
Hoe kan het anders dat in deze tijd ineens zoveel mensen b12-tekorten blijken te hebben?
Electrostress lijkt me een belangrijke boosdoener.

Gebruikersavatar
Diesel
Berichten: 224
Lid geworden op: Za 11 Mei 2013 11:52

Re: Schadelijke effecten van WIFI en smartphones, enkele fei

Berichtdoor Diesel » Wo 27 Nov 2013 19:40

Beste bamboe,

bamboe schreef:Hoe kan het anders dat in deze tijd ineens zoveel mensen b12-tekorten blijken te hebben?
Electrostress lijkt me een belangrijke boosdoener.

Er zijn voor zover mij bekend geen literatuurstudies gepubliceerd die aantonen dat elektrostress een B12 deficiëntie zou kunnen veroorzaken. Wanneer deze studies er wel zijn zie ik ze graag tegemoet.

Met betrekking de magnetron staat tegenover dat er tal van voedingsmiddelen zijn die voldoende B12 kunnen leveren voor de mens om in de behoefte te kunnen voorzien. Bijvoorbeeld vis, zuivel, eieren en vleessoorten die je niet per se in de magnetron hoeft te plaatsen.

Met betrekking voeding. Veganisten en macrobioten staan hoog genoteerd voor het ontwikkelen van een B12 deficiëntie op termijn. Met zuivel dient de kanttekening te worden gemaakt dat pasteurisatie van melk een aanslag op de B12 gehalte is (en meerde B- vitaminen reduceert).

Secosteroïd Vit.D en voeding: Verrijking niet verplicht, toevoeging ook niet verboden.

http://b12vitaminetekortpodium.blogspot ... jking.html

Gepasteuriseerde melk of rauwe melk?

Het pasteuriseren van melk is begonnen in 1886, om bacteriën te doden en melk langer houdbaar te maken. Door melk te pasteuriseren en te homogeniseren gaan blijkbaar echter tal van vitamines in mindere en meerdere mate verloren.

Verschillende factoren zijn van invloed op het vitaminegehalte in melk en yoghurt. Het seizoen waarin de koe melk geeft kan invloed hebben op het vitaminegehalte van de melk.
Het seizoen heeft invloed op het soort voer dat de koe krijgt, in de winter krijgt de koe bijvoorbeeld meer krachtvoer (Dictaat Zuiveltechnologie,1999). Het voer heeft weer invloed op het vitaminegehalte van de melk (Gregory, 1980). Ook de hogere vitamineconcentratie in de melk in de maanden september - november en januari - maart zijn het gevolg van seizoensgerelateerde dieet invloeden.

De voedingswaarde is ook afhankelijk van het vetgehalte van melk. Volle melk bevat aanzienlijke hoeveelheden vitamine A, B en D en calcium. Halfvolle of magere melk bevatten dezelfde niveaus van proteïnen, calcium, magnesium, fosfor, kalium en zink en vitamine B als volle melk, maar de hoeveelheid vitamine A en D wordt ofwel gehalveerd of zijn bijna niet meer aanwezig.

De opslag van zowel melk als yoghurt heeft negatieve invloed op het gehalte aan pyridoxine (Vit.B6), foliumzuur en cobalamine (Vit.B12).

Blootstelling aan licht tijdens opslag kan vitamine - inhoud van melk sterk beïnvloeden. Zo wordt concentratie riboflavine (Vit.B2) gereduceerd gedurende blootstelling aan licht. Bovendien kunnen de radicalen gevormd uit deze vitamine, door blootstelling aan licht de oxidatie van ascorbinezuur (Vit.C) versnellen (Andersson en Öste, 1993). De verminderde concentratie ascorbinezuur heeft weer invloed op de concentratie foliumzuur en cobalamine. Scott et al. toonden een foliumzuurverlies van 10% na blootstelling van de melk aan licht tijdens opslag van 48 uur bij 5°C

Verschillende verhittingsprocessen o.a. pasteuriseren en sterilisatie kunnen het vitaminegehalte van de melk sterk beïnvloeden. Miriam van Wanroij heeft in haar literatuurstudie: ‘De Invloed van verschillende parameters op het gehalte aan B-vitamines in melk en yoghurt’ (60) beschreven. In dit verslag wordt nagegaan wat de invloed is van de diverse factoren op het gehalte van vitamines in melk en roeryoghurt. Er wordt alleen gekeken wat de invloed van de diverse factoren is op het vitamine B - gehalte.

Concluderend, volgens Mirjam van Wanroy, kan worden gezegd dat het seizoen van melken zeker van invloed is maar het ras van de koe weinig van invloed is op het vitaminegehalte van melk. Verhitten heeft ook effect op het vitaminegehalte. de invloed van pasteurisatie is nog onvoldoende onderzocht, wel komt naar voren dat het thiamine-, pyridoxine-, foliumzuur- en cobalaminegehalte, afnemen tijdens deze verhittingsstap. Sterilisatie heeft weinig invloed op het vitaminegehalte, echter thiamine en cobalamine worden beïnvloed door sterilisatie. Waarbij sterilisatie in de fles de hoogste reductie vertoont in vergelijking tot UHT-verhitting.

Pasteuriseren verlaagt het gehalte aan thiamine, pyridoxine, foliumzuur en cobalamine. de overige vitamines zijn niet onderzocht. UHT steriliseren heeft alleen invloed op het cobalamine gehalte, deze wordt verlaagd.

De melk uit het schap van ap is wat de B12 voorziening betreft een slap wit aftreksel. Beter is rauwe melk te consumeren met betrekking de B12 voorziening en diverse overige nutriënten. Zelf een voorstander van het paleo dieet (dit terzijde).

Mijns inziens staat maag-darm-lever -pancreas problematiek bovenaan qua ontwikkeling B12 deficiëntie. Ziekte van Crohn, Coeliakie, pancreas insufficientie, SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth). De oorzaak ligt veelal gerelateerd aan inflammatie processen in voorgenoemde organen. De oorzaak is meestal te herleiden naar bacteriële (o.a. helicobacter pylori) en parisitaire (o.a. Giardia lamblia, vis lintworm en haakworm) aard. Veelal zie je ook ijzer en foliumzuur gebrek daarnaast. Bacteriën en parasieten consumeren zowel ijzer, foliumzuur en B12 voor celproliferatie en in stand houden dan wel uitbreiden van de soort.

Medicijn gebruik is een optie: o.a. langdurig gebruik van maagzuurremmers en langdurig gebruik van bepaalde AB soorten en methotrexaat die interfereren met het DHFR (dihydrofolaatreductase) enzym om er maar een paar te noemen.

Een mogelijke optie waar niet zoveel aandacht aan besteedt wordt is de permanente verontreiniging in de atmosfeer op diverse locaties. Waardoor er een aanslag op de B12 voorraad van de mens zou kunen worden gepleegd. Je kunt je zelfs afvragen of wonen in de omgeving van zware industriële uitstoot, dan wel werken in deze industrie, wel zo gezond is, alleen als je het B12 aspect in ogenschouw zou nemen. Vit.B12 wordt bijvoorbeeld niet voor niets als antidote gegeven aan mensen die zijn blootgesteld aan extreme rookontwikkeling van brand om te detoxen.

Hydroxocobalamin: improved public health readiness for cyanide disasters.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11385334

http://www.dartmouth.edu/~janl/dartmout ... yanide.pdf

A Review of Acute Cyanide Poisoning With a Treatment Update

http://www.aacn.org/wd/cetests/media/c111.pdf

Table 1 Potential sources of cyanide exposurea
Industrial sources
Insecticides
Photographic solutions
Metal polishing materials
Jewelry cleaners
Acetonitrile
Electroplating materials
Synthetic products such as rayon, nylon, polyurethane foam,
insulation, and adhesive resins
Natural sources
Seeds and fruit pits of Prunus species (eg, apple seeds and
cherry and apricot pits)
Environmental sources
Smoke inhalation in closed-space fires
Iatrogenic sources
Sodium nitroprusside infusion

Hydroxocobalamin
The Food and Drug Administration approved hydroxocobalamin (Cyanokit) for the treatment of
acute cyanide poisoning in December 2006.

Hydroxocobalamin detoxifies cyanide by binding with it to form the renally excreted, nontoxic cyanocobalamin (vitamin B12). Cyanocobalamin releases cyanide at a rate that is slow enough to allow the enzyme rhodanese to detoxify the cyanide in the liver.4 Cyanide has a greater affinity for hydroxocobalamin than for the cytochrome oxidase within the mitochondria and so frees the mitochondria for cellular respiration. This characteristic makes hydroxocobalamin an effective antidote against cyanide poisoning.9 Because it binds with cyanide without forming methemoglobin, hydroxocobalamin also can be used to treat patients with cyanide poisoning without compromising the oxygen-carrying capacity of hemoglobin.5 This property is especially important for patients who already have decreased concentration of useful hemoglobin because of exposure to carbon monoxide or who are pregnant. Hydroxocobalamin has been used outside the United States for acute cyanide poisoning for more than 30 years.5 Licensed in 1996 in France, the medication is used there for empiric prehospital and in-hospital treatment of acute cyanide poisoning. 18

De denkpiste (opinie) van Phd. David W. Gregg met betrekking emissie uitlaatgassen van auto’s (nitrous oxide -distikstofoxide) op het B12 aspect is een opvallende:

Auto emissions from catalytic converters produce nitrous oxide, which may be causing a growing, societal/world-wide vitamin B12 deficiency.

http://www.ip-number.com/DMSO/krysalis/b12.htm

Het DMSO aspect zal je ongetwijfeld opvallen bamboe in bovenstaand artikel, aangezien ik hier elders op het forum wat berichten over DMSO van jou heb mogen waarnemen. Het gaat mij om het B12 aspect met relatie uitlaatgassen met in het bijzonder de stof nitrous oxide. Over DMSO doe ik (vooralsnog) geen uitspraken over.

Overigens is nitrous oxide (N2O) bekend van o.a. lachgas als narcose middel. Lachgas wordt o.a. ook gebruikt in de autosport, in raket motoren en in de metaalsector: beroepsgroep lassen (welding). En bijvoorbeeld in slagroom spuitbussen (Nitrous oxide lachgas wordt als party drug gebruikt). De slagroom spuitbussen vinden gretig aftrek onder de liefhebbers voor een haaltje lachgas om uit hun plaat te gaan. De notoire gebruikers hebben in de regel geen besef dat het een aanslag op je B12 kan zijn met al de nadelige voort uitspruitende gevolgen van dien.(over op of uit je je plaat gaan gesproken)

http://en.wikipedia.org/wiki/Nitrous_oxide

Nitrous oxide, commonly known as laughing gas,[1] is a chemical compound with the formula N2O. It is an oxide of nitrogen. At room temperature, it is a colourless, non-flammable gas, with a slightly sweet odour and taste. It is used in surgery and dentistry for its anaesthetic and analgesic effects. It is known as "laughing gas" due to the euphoric effects of inhaling it, a property that has led to itsrecreational use as a dissociative anaesthetic. It is also used as an oxidizer in rocketry and in motor racing to increase the power output of engines. At elevated temperatures, nitrous oxide is a powerful oxidizer similar to molecular oxygen.

Biological

Nitrous oxide inactivates the cobalamin form of vitamin B12 by oxidation. Symptoms of vitamin B12 deficiency, including sensory neuropathy, myelopathy, and encephalopathy, can occur within days or weeks of exposure to nitrous oxide anaesthesia in people with subclinical vitamin B12 deficiency.[citation needed] Symptoms are treated with high doses of vitamin B12, but recovery can be slow and incomplete.[75] People with normal vitamin B12 levels have stores to make the effects of nitrous oxide insignificant, unless exposure is repeated and prolonged (nitrous oxide abuse).[citation needed] Vitamin B12 levels should be checked in people with risk factors for vitamin B12 deficiency prior to using nitrous oxide anaesthesia.

A study of workers[76] and several experimental animal studies[77][77][78][79] indicate that adverse reproductive effects for pregnant females may also result from chronic exposure to nitrous oxide.

Nitrous Gnosis

Learn the ins and outs of safe nitrous oxide exploration.

http://www.tripzine.com/listing.php?id=nitrous-gnosis

Nitrous Oxide

http://www.argylesupply.com/nitrous_oxide.php

Nitrous oxide is used by doctors, ambulance companies, dentists, and vets as an analgesic property. Nitrous oxide is known as laughing gas or sweet air. At room temperature, it is a colorless non-flammable gas, with a slightly sweet odor and taste. Agriculture is the main source of human-produced nitrous oxide. It is also used in cars to increase speed, sometimes called racing oxide. Nitrous oxide and gasoline as possible propellants for a liquid-fueled rocket. The gas is approved for use as a food additive (also known as E942), specifically as an aerosol spray propellant. For example: filling in chip bags, cooking sprays and whipped cream. Regulated by the Food and Drug Administration under the Food Drug and Cosmetics Act.

Michel Post heeft in zijn literatuurstudie, VITAMINE B12 EN VEGANISME, bijvoorbeeld aandacht besteedt aan het aspect: lachgas met betrekking B12.

HOOFDSTUK 12
DE OORZAKEN VAN VITAMINE B12-GEBREK

http://home.hccnet.nl/michel.post/B12/H ... HTM#12.2.6

12.2.6 Lachgas
Van distikstofoxide (N2O), een kleurloos gas, ook wel lachgas genoemd, werd ooit gedacht dat het een inert gas was. Het kan echter bepaalde vormen van B12 omzetten in onwerkzame analogen door een sterk oxiderende werking op kobalt [Chanarin 1980]. Voor zover bekend heeft lachgas op andere chemische reacties of stoffen geen invloed. Lachgas is een zogenaamd anesthetisch gas dat wordt gebruikt bij verdovingen: bij grote operaties maar vooral ook bij de tandarts. In verschillende onderzoeken werd vastgesteld dat als gevolg van het gebruik van N2O voor verdoving, het beenmerg van de patiënten na een langdurige operatie vergelijkbaar was met dat van pernicieuze anemie-patiënten. Na toediening van B12 werd het beenmerg weer normaal. Ook zijn zenuwbaanaantastingen vastgesteld bij mensen die beroepsmatig met N2O werken, met name bij tandartsen en operatiekamerpersoneel [Armstrong 1974]. Bij mannelijke tandartsen die N2O gebruikten kwamen 75% meer leverziekten voor, 70% meer neurologische ziekten en kwamen 55% meer spontane abortussen voor bij hun vrouw, in vergelijking met mannelijke tandartsen die geen N2O gebruikten. Bij vrouwelijk tandartsassistentes kwamen 155% meer spontane abortussen voor, 80% meer erfelijke afwijkingen en 90% meer gevallen van kanker, in vergelijk met tandartsassistentes die niet met N2O in aanraking kwamen.

Ook bij mensen die thuis slagroom maakten met kant-en-klaar slagroom-spuiten zijn aandoeningen gevonden. In deze spuitbussen wordt lachgas als drijfgas gebruikt. Deze spuitbussen zijn ook in Nederland te koop van de merken: Mona, Servi, Menkomel, Chocobic, Albert Hein, Milsani, Farm en Domo. Ook bestaan er losse lachgascapsules voor het bereiden van slagroom.

Lachgas heeft vooral een verwoestende werking op methylcobalamine. Doordat er gebrek aan methylcobalamine ontstaat, stopt de aanmaak van methionine. Alle bijwerkingen van lachgas worden waarschijnlijk veroorzaakt door het gebrek aan methionine [Yagiela 1991]. Adenosylcobalamine lijkt minder te worden aangetast. Dit wordt bevestigd door het feit dat patiënten, die als gevolg van blootstelling aan N2O zenuwbaanaandoeningen ontwikkelen, veelal een normale vitamine B12-concentratie hebben (het methyl-cobalamine-aandeel van het totaal aan cobalaminen is bij volwassenen heel klein) [Layzer 1978]. Waarschijnlijk veroorzaakt een kortstondige maar zware blootstelling aan lachgas een megaloblastair beenmerg en geen schade aan het zenuwstelsel, en veroorzaakt een langdurige maar lichte blootstelling ernstige neurologische aandoeningen en geen bloedafwijkingen.

Ook zonder een bezoek aan de tandarts of het gebruik van slagroomspuiten kunnen mensen in aanraking komen met lachgas. De grootste bron van lachgas is namelijk de verbranding van hout, gas, olie en kolen en het gebruik van kunstmest. Tenslotte ontstaat ook lachgas in de chemische industrie, bijvoorbeeld bij de productie van nylon [Hagendoorn 1991]. Voor veganisten die nauwelijks B12 binnenkrijgen kan blootstelling aan de algemene verontreiniging met lachgas misschien tot een versnelde uitputting van de B12-voorraad leiden (hypothese van de auteur).

Zelfs de landbouw produceert meer lachgas dan gedacht.

Landbouw brengt meer lachgas voort dan gedacht

http://www.boerderij.nl/Home/Achtergron ... GD100368W/

De landbouw stoot 10 procent meer lachgas uit dan de hoeveelheid waarmee gerekend wordt in de emissieberekeningen voor het Kyoto-verdrag.

Of dit effect heeft op de B12 status van de landbouwarbeider??

Natuur bestrijdt gevaarlijk broeikasgas met groter leger dan gedacht

http://www.scientias.nl/natuur-bestrijd ... acht/76286

De natuur is veel beter bewapend tegen het zeer gevaarlijke broeikasgas lachgas dan gedacht. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Wetenschappers hebben een heel nieuw leger, in de vorm van micro-organismen, ontdekt dat het broeikasgas bestrijdt.

Wanneer we denken aan klimaatverandering, denken we vaak ook aan de bekendste boosdoener: koolstofdioxide. Maar lachgas moeten we ook niet onderschatten: het is 300 keer krachtiger dan CO2 en in staat om elke keer als het in de atmosfeer terecht komt, de ozonlaag te vernietigen. Lachgas komt op verschillende manieren vrij, bijvoorbeeld door activiteiten in de landbouw en verbranding van fossiele brandstoffen.

Zijn er wellicht toch nog micro-organismen die ons wel gezind zijn. :D

bamboe schreef:Hoe kan het anders dat in deze tijd ineens zoveel mensen B12-tekorten blijken te hebben?

Awel bamboe, ik heb een paar mogelijkheden gegeven. Een opstapeling van diverse geschetste variabelen lijkt mij. En dan heb ik ze nog niet eens allemaal bij man en paard genoemd. Mijn verontschuldiging voor de lange bloemlezing met betrekking B12.

Een lyme patiënt met een cluster van bovengeschetste variabelen behoort mijns inziens tot een mogelijke potentiële B12 kandidaat.

Diesel
''Hij is wijs, die weet, dat hij niets weet''

My weblog tells you more about Vit.B12 deficiency

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Schadelijke effecten van WIFI en smartphones, enkele fei

Berichtdoor bamboe » Wo 27 Nov 2013 20:05

hallo Diesel,
wij dienen nu -het Europese grondwettelijke voorzorgsprincipe ten spijt- als proefkonijn voor electromagnetische straling omdat men zogenaamd* niet weet wat electromagnetische straling aan gezondheidsschade aanricht.
als ik even achter mijn laptopje zit krijg ik tintelvingers.
rara hoe kant dat toch?

ik kan wel googlen en dingen op een rijtje zetten:
About cobalt, which is the core atom in the B12 vitamin:"Cobalt itself is naturally magnetic with unusually high permeability to magnetic fields. [...] Amazingly we are just learning what nature has unseeingly already known. By stopping EMFês from penetrating our cells, we prevent DNA damage which leads to healthy cell division." http://www.rfsafe.com/Why_RF_Radiation_Safe.htm
http://www.veganforum.com/forums/showth ... deficiency


hier een onderzoeksuitkomst van een b12-tekort ontstaan na stralingstherapie: http://www.uptodate.com/contents/overvi ... bstract/36
Ook hier http://stralingsleed.jouwweb.nl/genezen ... voeligheid wordt straling genoemd als oorzaak van vitamine b12-tekort naast de factoren die jij noemt.

* ik zeg met klem "zogenaamd" omdat regeringen heus wel weet hebben van de schadelijke effecten van straling. Zie dit schrijven: http://stralingsleed.jouwweb.nl/top-secret
Barry Trower is een Britse natuurkundige en expert in wapens op basis van microgolven; hij werkte voor de Koninklijke marine en de Britse geheime dienst. Hij vertelt, dat al in 1976 bekend was bij de overheid dat al deze draadloze straling gezondheidseffecten heeft. Al deze vermeldingen waren gemarkeerd met TOP SECRET. Dit moet geheim gehouden worden. Regeringen liegen dus tegen de bevolking want de economische groei en industriële winsten moeten worden gestimuleerd. Geld verdienen ten koste van gezondheidsproblemen van mensen.

Barry Trower legt uit dat draadloze technieken NIET veilig zijn, en dat overheden dit weten. Ze hebben nooit gezegd: WiFi is veilig; ze zeggen alleen maar dat er nog geen consistent bewijs is voor de onveiligheid van WiFi.

Wij riskeren de toekomstige generaties van alle kinderen", zegt Trower. Zorgwekkend is de snelle introductie van WiFi op alle scholen. Hij vervolgt: " En mochten mensen denken, dat ik niet goed wijs ben, omdat geen enkele regering willens en wetens haar burgers kwaad wil doen alleen voor geld, kijk dan eens naar de regeringsbesluiten genomen over roken, asbest, BSE, lood in benzine, thalidomide en agent orange gebruik (ontbladeringsmiddel) in Vietnam. Tot op de dag van vandaag stammen vele misvormingen en ziektes af van de overheidstoestemming om deze genoemde stoffen toe te staan: die beslissingen worden namelijk genomen via adviseurs vanuit het bedrijfsleven! "

Met draadloze communicatie is het niet veel anders.


Hier nog een gezellig filmpje over misvormde dieren die toevallig wonen rondom zendmasten: http://www.youtube.com/watch?v=T6N40k87lug

VIDEO: ITALIË: Video met schokkende beelden
maandag, 14 januari 2013 - Dossier: Internationale berichten

Stopumts kreeg vandaag een video toegestuurd met schokkende beelden over misgeboorten van dieren nabij een conglomeraat van zendmasten bij een dorpje in Italië. De video dateert uit 2009, maar is nog steeds actueel.
54% van de bewoners in het dorpje leed (lijdt ?) tevens aan slapeloosheid en een groot aantal van de bewoners had (heeft ?) last van depressies en angsten. Er is verder een hoog aantal kankergevallen. Een onderzoeker van de Universiteit van Bari kon geen verklaring vinden voor het sterk van het gemiddelde afwijkend patroon in het dorp. Eén inwoonster vertelde dat zij elders wel goed sliep.
De gemeten EM veldsterktes waren 2 V/m en 5 V/m, corresponderend met stralingsintensiteiten van 10.000 en 66.250 µW/m2, ruim onder de ICNIRP norm van 10.000.000 µW/m2 - dus volkomen veilig volgens de Nederlandse Gezondheidsraad - en ruim boven de SBM norm van 10 µW/m2 - dus onveilig volgens de vele organisaties in Nederland en daarbuiten die actief een reductie van de stralingsbelasting propageren.
De video staat onder meer op: omega.twoday.net/stories/5967683/
http://www.stopumts.nl/doc.php/Berichte ... de_beelden

Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

Re: Schadelijke effecten van WIFI en smartphones, enkele fei

Berichtdoor Foetsie » Wo 27 Nov 2013 22:47

Hallo Diesel,

Je zegt:
dat er tal van voedingsmiddelen zijn die voldoende B12 kunnen leveren voor de mens om in de behoefte te kunnen voorzien. Bijvoorbeeld vis, zuivel, eieren en vleessoorten


Voor alle duidelijkheid:
B12 wordt aangemaakt in het maagvlies, en opgenomen in de dunne darm, hiervoor is niet extra melk, vlees of vis nodig.
Deze soort b12 is nieteens op te nemen door ons lichaam. Want het heeft ook cobalt nodig voor de opname ervan en dat kan alleen ons maagvlies aanmaken.
Pas bij een ontaarding van dit maagvlies, krijg je een B12 gebrek.
Dan gaat eerst je lichaam de B12 uit je lever opmaken, en als dat na een paar jaar op is, het je dus een b12 gebrek.
Helaas ontstaat dit dus (nogmaals) door een ontaarding in het maagslijmvlies.

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: Schadelijke effecten van WIFI en smartphones, enkele fei

Berichtdoor Tulipano » Do 28 Nov 2013 1:23


Gebruikersavatar
Diesel
Berichten: 224
Lid geworden op: Za 11 Mei 2013 11:52

Re: Schadelijke effecten van WIFI en smartphones, enkele fei

Berichtdoor Diesel » Do 28 Nov 2013 14:18

Beste bamboe,

bamboe schreef:als ik even achter mijn laptopje zit krijg ik tintelvingers Diesel.
rara hoe kant dat toch?

Wanneer bij jou een verdenking B12 deficiëntie leeft is o.a. een B12 waarde bepaling in de differentiaal diagnostiek B12 deficiëntie door jouw HA een aandachtspunt. Maak dit bespreekbaar. Meten is weten, missen is gissen. Daar veranderd geen enkel artikel uit de krochten van internet iets aan.

Bij een gediagnosteerd B12 deficiëntie, ongeacht de onderliggende oorzaak van een aanwezig B12 deficiëntie, is behandeling met B12 (hydroxocobalamine) injecties noodzakelijk. Zolang de onderliggende oorzaak niet gevonden kan worden, dan wel kan herstellen, zijn B12 injecties levenslang geïndiceerd (waarvan acte).

Laat daarnaast je B6 bepalen, met name wanneer je supplementen gebruikt waar hoeveelheden B6 in zit verwerkt. Een teveel aan B6 kan namelijk eveneens tintelingen veroorzaken. Meer is niet altijd beter. Bij eenmaal vastgesteld B12 deficiëntie en/of een teveel aan B6, is het raadzaam info in te winnen op het Stichting B12 tekort patiëntforum qua plan van aanpak c.q. behandeling.

Beste foetsie,

Allereerst een Vit.B12 plaatje uit de volgende presentatie:

https://www.inkling.com/read/marks-medi ... igure-40-7

Absorption, transport, and storage of vitamin B12. Dietary B12 binds to R-binders (haptocorrins) in the stomach and travels to the intestine, where the R-binders are destroyed by pancreatic proteases. The freed B12 then binds to intrinsic factor (IF). B12 is absorbed in the ileum and carried by proteins named transcobalamins (TC) to the liver, where B12 is stored.

Summier Nederlandse uitleg wat er plaatsvindt bij gezonde mensen in het lichaam, nadat B12 rijke voeding geconsumeerd wordt.

In de voeding is Vit.B12 gebonden aan eiwit. Om opgenomen te worden moet Vit.B12 allereerst losgekoppeld worden van het eiwit uit de voeding. Dit gebeurt in de maag, met behulp van het enzym pepsine in combinatie met maagzuur. In de maag wordt de vrije cobalamine gebonden aan R-eiwitten, ook wel cobalophiline of haptocorrine genoemd. Ook intrinsieke factor (IF) wordt in de maag gesynthetiseerd, maar pas in het duodenum (twaalfvingerige darm - begin dunne darm) bindt Vit.B12 aan intrinsieke factor. In het laatste deel van het ileum (laatste gedeelte dunne darm, ook wel kronkeldarm genoemd) wordt de Vit.B12 geabsorbeerd. B12 kan worden uitgescheiden via de nieren en met de gal. Zo’n 65-75% van de B12 die met de gal wordt uitgescheiden, wordt weer naar de darm gebracht en daar gereabsorbeerd. Van de Vit.B12 die wordt ingenomen met de voeding wordt 11-65% ook daadwerkelijk geabsorbeerd. De absorptie van B12 uit kippenvlees bedraagt gemiddeld ongeveer 60%. Deze beschikbaarheid is hoger dan bijvoorbeeld uit vis (circa 40%) en eieren (circa 30%). In het lichaam is 2-4 mg Vit.B12 opgeslagen. Het wordt hoofdzakelijk opgeslagen in de lever in de vorm van adenosylcobalamine. Daarnaast zijn de concentraties hoog in de nieren, rode bloedcellen en hypofyse. Omdat de meeste B12 gereabsorbeerd wordt ontwikkelen gezonde mensen zelden een deficiëntie, zelfs wanneer hun inname minimaal is.

Vitamine B12

http://www.voedingscentrum.nl/encyclope ... e-b12.aspx

Vitamine B12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor een goede werking van het zenuwstelsel. Vitamine B12 zit alleen in dierlijke producten, zoals melk, melkproducten, vlees, vleeswaren, vis en eieren. Vitamine B12 wordt ook wel cobalamine genoemd.

Vitamine B12 zit alleen in dierlijke producten zoals melk, melkproducten, vlees, vleeswaren, vis en eieren.
Bij mensen die helemaal geen dierlijke producten gebruiken, zoals veganisten, is er een grote kans op een tekort aan vitamine B12.

Algen en zeewieren bevatten een op vitamine B12 lijkende stof, maar deze stof heeft geen vitaminewerking.

Ik ga je bijdrage niet in zijn geheel ontleden. Lees met name hoofdstuk 12 uit de literatuurstudie van Michel Post er eens stapsgewijs op na. Uiteraard zijn de overige hoofdstukken uit deze studie eveneens van belang voor het totaalplaatje.

Begin bij het begin: namelijk onvoldoende B12 in voeding, reeds gememoreerd: bijvoorbeeld vis, zuivel, eieren en vleessoorten. Daarna een scala van mogelijkheden en uitleg van Michel Post waardoor het een en ander onverhoopt mis kan gaan.

Afijn, lees de rest..

http://www.vitamineb12.nl/

12.1 Overzicht van de oorzaken van B12-gebrek
• Onvoldoende B12 in de voeding
o strikt vegetarisme (= veganisme)
o baby's die uitsluitend borstmelk van vrouwen met B12-tekort drinken
o armoede (geen vlees/melk kunnen betalen), onwetendheid

• Het niet kunnen losmaken van B12 van de eiwitten waaraan B12 (in dierlijk voedsel) is gebonden [McRea 1989] - de oorzaak hiervan kan zijn gebrek aan de hiervoor benodigde enzymen of een gebrek aan maagzuur (zie ook Schillingtest 15.7)

• Gestoorde opname door tekort aan intrinsieke factor
o door onvoldoende secretie hiervan in de maag door:
a. pernicieuze anemie (antilichamen tegen IF; blokkerend of bindend;
deze afwijking kan evenals andere B12-stofwisselingsziekten erfelijk zijn
[Rosenblatt 1990]; Zie ook 12.2.1 en 14).
b. stoornissen aan het maagslijmvlies
c. ziekten van hormonale aard
o tekort aan IF door gastrectomie (operatieve gedeeltelijke of gehele verwijdering van de maag) (zie 12.2.2).

• Gestoorde opname door ongeregeldheden van of in de dunne darm
o ileitis terminales (dunnedarm-zweer)
o operatieve verwijderingen van delen van de darmen (resecties)
o onvoldoende werking alvleesklier [Morishita 1974]
o Zollinger-Ellison-syndroom
o kanker en ontstekingen
o specifieke malabsorptie (= slechte opname)
o aantasting van de B12-receptoren en het darmslijmvlies als gevolg van B12-deficiëntie [Forshaw 1969] -dus: tekort aan B12 waardoor het B12-tekort nog eens wordt versterkt

• Gestoorde opname door verdringing van B12 door parasieten of bacteriën in de darm
o spruw = opnamestoornis van het darmslijmvlies-zowel inheemse als tropische spruw
o coeliakie (vorm van diarree door overgevoeligheid voor gliadine, een van de bestanddelen van gluten-bij kinderen is inheemse spruw het equivalent van coeliakie)
o ziekte van Crohn [Kunze 1977] -ontsteking van de ingewanden, vaak in het ileum (enteritis regionalis)
o blindloop (door darmoperaties waarbij delen van de darm worden kortgesloten en andere delen dus buiten werking raken)
o vislintworm (diphyllobothrium latum); deze absorbeert enorme hoeveelheden vitamine B12 die vervolgens niet meer beschikbaar zijn [Nyberg 1961], dit probleem treedt met name op in de Scandinavische landen, vooral in Finland, waarschijnlijk doordat in deze landen veel vis wordt gegeten; bij een veganistisch eetwijze is de kans op lintwormbesmetting gering
o Infectie met Giardia lamblia [Festen 1991]

• Gestoorde benutting door:
o B12-antagonisten (analogen, zie 12.2.4:
 B12-amide en- amidine
 cobaloxine
o chronisch alcoholisme
o aids [Herbert 1988c en 1988d]
o straling
o bepaalde medicijnen: antibiotica (para-aminosalicylzuur en neomycine), colchicine (middel tegen jicht), ethanol, thalidomide (softenon), anti-malaria pillen, cytostatica (celafbrekende middelen bij kanker), anticonvulsiva (middelen tegen hevige onwillekeurige spiercontracties), barbituraten (slaapmiddelen), en biguaniden (bij suikerziekte).
o anticonceptie pillen [Wertalik 1972] (zie 12.2.4)
o door enzymstoornissen:
 aangeboren
 verworven
(door bepaalde enzymstoornissen is het lichaam bijvoorbeeld niet meer in staat om de verschillenden cobalaminen om te zetten in de biologische actieve vormen ADO-CBL en ME-CBL)
o te weinig B12-bindingseiwitten in het bloedplasma
o ontoereikende B12-binding, of juist een te krachtige binding waardoor de B12 niet meer wordt losgelaten
o blootstelling aan lachgas (N2O)-dit is een gas dat o.a. gebruikt wordt voor narcose-het gas is in staat om in korte tijd grote hoeveelheden vitamine B12 weg te oxyderen-het wordt wel gebruikt bij dierproeven om dieren een B12-gebrek te bezorgen (zie 12.2.6)

• Toegenomen behoefte:
o overmatige werking van de schildklier
o toegenomen bloedvorming, bijvoorbeeld na groot bloedverlies
o stress/spanningen
o zwangerschap
o kwaadaardige nieuwvorming (kanker)

• Verhoogde uitscheiding:
o ontoereikende B12-binding in het bloedplasma
o leverziekten
o nierziekten
o roken

Diesel
''Hij is wijs, die weet, dat hij niets weet''

My weblog tells you more about Vit.B12 deficiency

Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

Re: Schadelijke effecten van WIFI en smartphones, enkele fei

Berichtdoor Foetsie » Do 28 Nov 2013 20:34

Diesel,

Volgens mij ging dit over de schadelijke stralingen bij WIFI gebruik
Je zou je dus af kunnen vragen hoe het komt dat het maagvlies bij veel mensen is aangetast.
Het zou misschien kunnen liggen aan verkeerd medicijn gebruik (veel med. tasten de maagwand aan, zo is algemeen bekend)
Maar je zou ook bv kunnen denken aan andere oorzaken.

Misschien kun je even op pub med googelen om eens te zoeken naar onderzoeken hieromtrent.
Maar er zijn natuurlijk nog veel meer med. tijdschriften online.

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: Schadelijke effecten van WIFI en smartphones, enkele fei

Berichtdoor Tulipano » Do 28 Nov 2013 20:49

Foetsie schreef:
Volgens mij ging dit over de schadelijke stralingen bij WIFI gebruik



Daarom plaats ik m'n laatste bericht nog maar 'n keertje:

http://www.naturalnews.com/043070_cell_ ... ields.html

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Schadelijke effecten van WIFI en smartphones, enkele fei

Berichtdoor bamboe » Do 28 Nov 2013 23:04

hoi Foetsie mensen met stress (lichamelijk of geestelijk: voor een mens om het even) krijgen vaak bijnier- en maagproblemen.
De bijnierproblemen worden niet of veel te laat geregistreerd door artsen.
Maagproblemen: dan krijgt men maagzuurremmers van onze trouwe pillenvoorschrijvers viewtopic.php?f=17&t=7816 en die veroorzaken een b12-tekort (waar juist sprake is van een tekort aan maagzuur: dus men moet meer zuur -azijn- en goede mineralenzouten gaan gebruiken om maagzuuraanmaak te trainen).
En wat veroorzaakt stress?
O.a. straling, maar idd zeker ook medicijnen en psychische stress, naast andere dingen: zoals idd ook kwalitatieve ondervoeding waar je al vaker aandacht voor vraagt hier op deze site.
Mijns inziens kan een mens niet zonder voeding van dierlijke oorsprong, maar ik respecteer eenieders keuze in dezen.
Ik ben zelf 10 jaar vegetarier geweest voor ik instortte met o.a. een actieve lymeinfectie (na de gekke koeiencrisis had ik mijn buik vol van de bio-industrie en besloot vegetarier te worden).
Daarnaast ben ik 2 jaar ingestort nadat in mijn huis WIFI is geintroduceerd en feitelijk begonnen de sinus- en darmproblemen meteen na de introductie ervan.
Toeval? Dat waag ik te betwijfelen.

Link naar het stralingsarm maken van je huis, een gratis e.book om te downloaden:

https://www.dropbox.com/s/s63bg4crzxr5q ... 20TIPS.pdf
Hier nog een handige link: http://www.stralendkind.nl/wattedoen.php
http://www.next-up.org/pdf/12_BASISVOOR ... lefoon.pdf

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: Schadelijke effecten van WIFI en smartphones, enkele fei

Berichtdoor Tulipano » Vr 29 Nov 2013 0:03

Thanx Bamboe : :wink:


Terug naar “Area 51”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten