Lekkere recepten delen

Voor onderwerpen die niet met Lyme te maken hebben. Hier kan vanalles worden geplaatst. Luchtige onderwerpen zijn ook welkom.
Sandrissimo
Berichten: 331
Lid geworden op: Di 2 Mei 2006 17:18

Berichtdoor Sandrissimo » Vr 14 Jul 2006 12:54

Mijn man kookt bij ons in huis, ik bak er niks van...

San

Gebruikersavatar
marietje
Berichten: 4238
Lid geworden op: Zo 12 Feb 2006 19:20
Locatie: Zeeland

Berichtdoor marietje » Vr 14 Jul 2006 13:59

Klinkt goed,die eend van jouw Liedefiet. Past die ook in een koolhydraat -arm dieet? :wink:

Ik ga dat recept vast bij het eerste familie etentje uitproberen! :D
Eens kijken wie het eerst waggelt...

Gebruikersavatar
Trish
Berichten: 291
Lid geworden op: Wo 5 Apr 2006 15:14
Locatie: 's Hertogenbosch

Berichtdoor Trish » Wo 19 Jul 2006 23:20

Heb nog een lekkertje...

Rooie Kip

Kip in 4 of meer stukken
(of kipkluifjes, kipfilet etc. voor 4 personen)
1/2 pakje boter
(of half boter half olie)
sojasaus
(hoeveelheid naar smaak)
1 blik gepelde tomaten
(gezeefd)
1 theelepel sambal
(of naar smaak meer)
2 a 3 tenen knoflook anderhalve theelepel van de volgende kruiden:
Ketoembar
djahe
djinten
laos
(eventueel wat ve-tsin maar niet iedereen kan hier tegen! (de chinees gebruikt het overal zowat in))

Doe de boter (+olie) in de braadpan en laat het bruin worden
braad de kip tot het mooi bruin en knapperig is.

Neem de kip uit de pan en doe de andere ingredienten erin te beginnen met de tomatendrab.
Roer goed om tot het pruttelt, draai het gas op een lage stand en doe de kip er weer bij.

Proef of de saus op smaak is en doe er eventueel nog wat sojasaus bij.
De kip regelmatig met het sausje bedruipen en regelmatig proeven of er nog iets bij moet van het een en ander (je kunt rustig het dubbele maken want je blijft ervan proeven)
Haal de kip uit de pan als ie gaar is (hele kip 1-1,5 uur kipfilet is zo klaar)

Lekker met stokbrood of rijst en salade!

Gebruikersavatar
vonneke
Berichten: 7127
Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57

Berichtdoor vonneke » Za 26 Aug 2006 7:42

Koken of iets lekkers maken met de ingrediënten die je nog in huis hebt.

http://www.cookingbynumbers.com/frames.html

Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.


Afbeelding

September
Berichten: 1908
Lid geworden op: Wo 25 Mei 2005 20:32

recept

Berichtdoor September » Za 26 Aug 2006 10:56

KIP MET TAUGE IN EEN UI-KNOFLOOKSAUS

(4 pers)

4 kipfilets
zout en peper
2 eieren
3 teentjes knoflook
3 lente-uitjes
0,6 dl olie
200 gr verse tauge
0,6 dl bouillon
azijn naar smaak

1. Snijd de kipfilets overdwars door in reepjes van 2,5 cm en wrijf ze in met zout en peper.

2. Klop de eieren zachtjes op en voeg de reepjes kip toe.

3. Pers de knoflook uit en snijd de lente-uitjes in stukjes van 2,5 cm.

4. Verhit de olie in de wok. Voeg de stukjes kip een voor een toe, en sauteer ze zo'n 2-3 min. op een laag vuur.

5. Bestrooi de kip met knoflook, lente-uitjes en tauge zodra het ei gestold is.

6. Voeg ten slotte de bouillon toe. Laat het geheel vervolgens 4 min. zachtjes sudderen.

7. Haal de kip uit de pan, en serveer deze op een bord.
Giet de resterende saus uit de pan over de kip.

TIJD: voorbereiding 10 min, kooktijd ong. 10 min.

TIP: KOOP DE TAUGE OP DE DAG VAN GEBRUIK

SERVEERTIP: serveer er rijst en een dipsaus van chilipoeder bij.

EET SMAKELIJK :P :P
Artsen zijn maar leken op het gebied van teken

Gebruikersavatar
vonneke
Berichten: 7127
Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57

EEN RECEPT VOOR DE LIEFDE

Berichtdoor vonneke » Za 26 Aug 2006 13:06

Men neme:

Een grote portie verliefdheid tot over de oren.
Die pocheren we een tijdje tot we geen kriebels in de buik meer horen
Af en toe voegen we een scheut toe met flinke aanvaringen
Au bain marie laten koken en intussen luisteren naar elkaar’s verklaringen
Want om het leuk te houden kan een relatie nooit zonder
En zonder begrip voor elkaar krijg je op den duur gedonder
Vooral op gezette tijden een flinke scheut in de vorm van een compliment
Zorgt dat je de belangrijkste blijft zowordt 't geen sleur want geloof me, alles went
Een heel waardevol ingrediënt is oneindig veel wederzijds vertrouwen en respect
Want bouwen op elkaar moet kunnen zonder dat je er een woord over rept
Kilo’s steun gemarineerd in een ruime hoeveelheid zorgzaamheid
Maakt weliswaar dat de verliefdheid langzaam slijt
Maar daarvoor in de plaats groeit dan iets dat we liefde kunnen noemen
En daarmee bedoel ik dan na een misstap nìet de veelgeroemde bloemen
Als je je tot zover precies aan deze voorschriften houdt
Vraag je je nooit af: ”Waarom ben ik in ’s hemelsnaam met díe partner getrouwd?”
Laat het geheel lang marineren in vele, vele kussen
En ciceleer het met liefkozingen en doe er ook af en toe flink wat omarmingen tussen
Vergeet niet regelmatig flink te sauteren met goede seks
Dat houdt het spannend, schept een goede band en word je zeker geen ex
Blijf altijd goede vriendjes maar het allerbelangrijkste en ook moeilijkste in een relatie
Is elkaar te nemen zoals je bent, dus dat heet acceptatie!
En als je deze ingrediënten in juliënne snijdt en toebereid
Blijven jullie gelukkig en heb ik met behulp van dit recept mijn doel bereikt

Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.


Afbeelding

Gebruikersavatar
vonneke
Berichten: 7127
Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57

Een recept voor geluk

Berichtdoor vonneke » Za 26 Aug 2006 16:23

Men neme heel veel liefde
Van de hoogste kwaliteit
Een grote lepel vrede
Met een snufje solidariteit

Vertrouwen is de basis
Samen met een groot stuk geluk
Als je dat maar stevig kneed
Kan het niet meer stuk

Een mooie sterrenhemel
Van ongeveer een pond
Een mespuntje muziek
Zachtjes op de achtergrond

En nu maar stevig roeren
Tot het kookpunt is bereikt
Geef het zoveel aandacht als je wilt
En laat het rijzen voor altijd

Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.


Afbeelding

Gebruikersavatar
vonneke
Berichten: 7127
Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57

Nog een recept voor geluk

Berichtdoor vonneke » Za 26 Aug 2006 16:36

Recept voor geluk.


Ingrediënten: 12 maanden + je beste kwaliteiten

*Neem de 12 maanden met zorg uit zijn verpakking

*Reinig deze goed van alle bitterheid,
gierigheid, aanstellerij, trots, agressie,
luiheid, lust, leugens, hebzucht en
ontdoe ze ook van alle jaloezie en angsten.

*Snij vervolgens elke maand in 30 of 31 stukken.
*Bereid dan voor iedere dag
een stukje met één deel arbeid
en twee delen humor en vrolijkheid.

*Voeg drie volle soeplepels optimisme toe,
een portie vertrouwen,
een koffielepel verdraagzaamheid,
genoeg snippers geduld
en een snufje voorkomendheid.

*Het geheel rijkelijk met liefde overgieten.

*Wanneer alles gaar is,
op smaak brengen met
een flinke scheut fijngevoeligheid.

*Versier de aldus bereide schotel
met een bosje kleine attenties.
Dien dit dagelijks op
met een vriendelijk woord
en een inpalmende lach.

Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.


Afbeelding

Gebruikersavatar
Mieke
Berichten: 878
Lid geworden op: Do 4 Mei 2006 23:15

Berichtdoor Mieke » Za 26 Aug 2006 22:40

Mooi hoor :!:

Gebruikersavatar
vonneke
Berichten: 7127
Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57

HET MICROSOFT RESTAURANT

Berichtdoor vonneke » Zo 10 Sep 2006 11:19

Klant: Ober!
Ober: Hallo, mijn naam is Bill (Gates) en ik ben Uw ober. Wat is het probleem?
Klant: Er ligt een vlieg in mijn soep!
Ober: Probeer het nog eens, misschien is de vlieg er deze keer niet.
Klant: Nee, hij is er nog steeds.
Ober: Misschien is het de manier waarop U de soep gebruikt; probeer een met een vork te eten.
Klant: Zelfs wanneer ik de vork gebruik, is de vlieg er nog.
Ober: Misschien is de soep incompatibel met de kom. Wat voor soort kom gebruikt U?
Klant: Een SOEPKOM!
Ober: Hmmm, dat moet toch werken. Misschien is het een configuratie probleem. Hoe is de kom ingesteld?
Klant: U bracht me de soep op een schotel; wat heeft dat te maken met die vlieg in mijn soep?
Ober:: Kunt U het zich herinneren wat U deed voordat U de vlieg in Uw soep vond?
Klant: Ik ging zitten en bestelde de Soep van de Dag!
Ober: Heeft U overwogen om te upgraden naar de nieuwste Soep van de Dag?
Klant: Heeft U elke dag meer dan één Soep van Dag?
Ober: Ja, de Soep van de Dag veranderd ieder uur.
Klant: Goed, wat de Soep van de Dag nu?
Ober: De huidige Soep van de Dag is tomatensoep.
Klant: Goed. Breng me de tomatensoep en de rekening. Ik heb haast.
[Ober vertrekt en komt terug met een andere kom soep en de rekening.]
Ober: Alstublieft, meneer. De soep en Uw rekening.
Klant: Dit is aardappelsoep.
Ober: Dat klopt, de tomatensoep was nog niet klaar.
Klant: Goed, ik ben zo nu zo hongerig, ik eet alles.
[Ober vertrekt.]
Klant: Ober! Er ligt een mug in mijn soep!
------------------------------------------------------------------
De rekening:
Soep van de Dag. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Fl. 5.00
Upgrade naar nieuwere Soep van de Dag. . . Fl. 2.50
Toegang tot ondersteuning. . . . . . . . . . . . . . Fl.10.00

Notitie: Gratis bug in de soep. (Wordt hersteld in de Soep van de Dag, van morgen)
.....................................

Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.


Afbeelding


Terug naar “Off-Topic Café”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 1 gast