Benodigdheden:
· 2 lachende ogen
· 2 goed gevormde benen
· 2 stevige melkhouders
· 1 met pels bezette roerschotel
· 1 grote banaan (20 à 25 cm)
· 2 eieren
Baktijd:
1 uur
Temperatuur:
Naar believen
Bereiding:
Men kijkt in de lachende ogen. Leg de goed gevormde benen uit elkaar en masseer de beide melkhouders licht en zacht tot de met pels bezette roerschotel goed gesmeerd is. Af en toe met de middelvinger proberen of alles gaar is. Dan de grote banaan mooi en langzaam inschuiven en aansluitend met de eieren bedekken. De taart is gebakken als de banaan zacht is. De schotel na gebruik uitwassen of uitlikken. Mocht de taart opkomen, dan raden wij u aan zich rap uit de voeten te maken!
Namens de kok wensen wij u smakelijk eten toe.
Lekkere recepten delen
-
- Berichten: 7127
- Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57
Recept voor bananentaart met eieren
Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.

-
- Berichten: 7127
- Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57
In het kookboek staat geschreven...
-In het kookboek staat geschreven
-AGALEV kookboek: "Men neme een scharrelei..."
-Amsterdams kookboek: "Men stele een ei..."
-Antwerps kookboek: "Men neme een GBA supporter..."
-Belgisch kookboek: "Men wachte tot den haan een ei legt..."
-Brits kookboek: "Men neme in ieder geval geen ei..."
-CD kookboek: "Men neme een wit ei..."
-Duits kookboek: "He du, eier!...aufmachen!"
-Eskimo's kookboek: "Men zoeke zich te pletter naar een ei..."
-Haags kookboek: "U neemt een ei dat iets groter is dan dat van uw buurman..."
-Hollands kookboek: "Men lene een ei..."
-Islamitisch kookboek: "Na zonsondergang mag men wel een ei nemen..."
-Italiaans kookboek: "Men ontvoere een eierboer..."
-Joods kookboek: "Men ruile een diamant voor 1000 eieren..."
-Kroatisch kookboek: "Men make van een veilige afstand een ei onschadelijk..."
-Normaal kookboek: "Men neme een ei..."
-Pools kookboek: "Men gaat in de rij staan in de hoop een ei te bemachtigen..."
-Russisch kookboek: "Als het van de staat mag, neemt men een ei...”
-Vakbond kookboek: "Men legge het werk stil tot de eierprijzen dalen..."
-AGALEV kookboek: "Men neme een scharrelei..."
-Amsterdams kookboek: "Men stele een ei..."
-Antwerps kookboek: "Men neme een GBA supporter..."
-Belgisch kookboek: "Men wachte tot den haan een ei legt..."
-Brits kookboek: "Men neme in ieder geval geen ei..."
-CD kookboek: "Men neme een wit ei..."
-Duits kookboek: "He du, eier!...aufmachen!"
-Eskimo's kookboek: "Men zoeke zich te pletter naar een ei..."
-Haags kookboek: "U neemt een ei dat iets groter is dan dat van uw buurman..."
-Hollands kookboek: "Men lene een ei..."
-Islamitisch kookboek: "Na zonsondergang mag men wel een ei nemen..."
-Italiaans kookboek: "Men ontvoere een eierboer..."
-Joods kookboek: "Men ruile een diamant voor 1000 eieren..."
-Kroatisch kookboek: "Men make van een veilige afstand een ei onschadelijk..."
-Normaal kookboek: "Men neme een ei..."
-Pools kookboek: "Men gaat in de rij staan in de hoop een ei te bemachtigen..."
-Russisch kookboek: "Als het van de staat mag, neemt men een ei...”
-Vakbond kookboek: "Men legge het werk stil tot de eierprijzen dalen..."
Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.

-
- Berichten: 7127
- Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57
Recept voor elke dag
Neem zes opgehoopte lepels optimisme ,
een theelepel verdraagzaamheid,
een snufje tact en een paar pittige korrels volharding.
*
Om het gerecht luchtig te maken ,
voegt men er een flinke dosis levensblijheid aan toe,
die eerst gezeefd dient te worden ,
om harde stukjes tegenslag te vermijden .
*
Mochten deze toch in het beslag voorkomen,
indien de gaatjes in de zeef te groot zijn ,
Dan dient men zich er doorheen te bijten .
*
Kneed de massa vervolgens door elkaar ,
met milde en gulle hand .
Ten einde het geheel smeuig te maken ,
roert men er een rijkelijke hoeveelheid
liefde doorheen .
*
Als het gerecht klaar is ,
garneert men het met kleine takjes attenties ,
verkrijgbaar in het magazijn ""De Goede Wil ",
Serveer het dagelijks met een opgewekt gezicht,
op een glanzende schotel van bereidwilligheid .
*
Dit recept is goedgekeurd ,
door het Ministerie van
"GEESTELIJKE VOLKSGEZONDHEID "
met de aanbeveling het dagelijks te gebruiken ,
wegens zijn hoge voedingswaarde
Neem zes opgehoopte lepels optimisme ,
een theelepel verdraagzaamheid,
een snufje tact en een paar pittige korrels volharding.
*
Om het gerecht luchtig te maken ,
voegt men er een flinke dosis levensblijheid aan toe,
die eerst gezeefd dient te worden ,
om harde stukjes tegenslag te vermijden .
*
Mochten deze toch in het beslag voorkomen,
indien de gaatjes in de zeef te groot zijn ,
Dan dient men zich er doorheen te bijten .
*
Kneed de massa vervolgens door elkaar ,
met milde en gulle hand .
Ten einde het geheel smeuig te maken ,
roert men er een rijkelijke hoeveelheid
liefde doorheen .
*
Als het gerecht klaar is ,
garneert men het met kleine takjes attenties ,
verkrijgbaar in het magazijn ""De Goede Wil ",
Serveer het dagelijks met een opgewekt gezicht,
op een glanzende schotel van bereidwilligheid .
*
Dit recept is goedgekeurd ,
door het Ministerie van
"GEESTELIJKE VOLKSGEZONDHEID "
met de aanbeveling het dagelijks te gebruiken ,
wegens zijn hoge voedingswaarde
Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.

-
- Berichten: 1016
- Lid geworden op: Wo 11 Okt 2006 13:14
-
- Berichten: 7127
- Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57
Re: Lekkere recepten delen
Neem een liter wijsheid van alle volkeren op deze aarde
meng het met respect voor alles wat leeft,
smelt een klontje verdraagzaamheid
snipper een handjevol wederzijds begrip
laat alles een uur met liefde sudderen,
besprenkel met hoop,
verdeel het met zorg over héél deze planeet
meng het met respect voor alles wat leeft,
smelt een klontje verdraagzaamheid
snipper een handjevol wederzijds begrip
laat alles een uur met liefde sudderen,
besprenkel met hoop,
verdeel het met zorg over héél deze planeet
Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.

-
- Berichten: 87
- Lid geworden op: Do 25 Sep 2008 17:40
Re: Lekkere recepten delen
een tosti ècht lekker maken (ik moet nog steeds lachen om het recept met de eend)
voordat de tosti gesloten wordt, de kaas (en ev ham) besmeren met een mengseltje van fijngeraspte ui en tomatenketchup. Bakken/grillen en smullen maar!
voordat de tosti gesloten wordt, de kaas (en ev ham) besmeren met een mengseltje van fijngeraspte ui en tomatenketchup. Bakken/grillen en smullen maar!
-
- Berichten: 7127
- Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57
Re: Lekkere recepten delen
Neem elke dag een lepel van elk


Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.

-
- Berichten: 87
- Lid geworden op: Do 25 Sep 2008 17:40
Re: Lekkere recepten delen
Iets over mijn gebruik van de snelkookpan.....
Omdat we thuis nogal vaak stoofvleesgerechten maken en vaak wat bouillon voor iets nodig hebben, kook ik een behoorlijke hoeveelheid kippepoten of stukken lamsstoofvlees (in de meeste pannen 10' onder druk) in genoeg water en 2 tot 3 kilo runderlappen aan stukken gesneden (20' onder druk) in redelijk wat water gaar.
Ik laat de pan daarna afkoelen, verwijder ev. de gestolde vetlaag en vries vervolgens het vlees (de kip zonder vel/bot) en de bouillon apart in. Natuurlijk vermeld ik op de verpakking wel wàt erin zit en wanneer het de vriezer ingaat.
Dit doe ik zónder zout en zónder kruiden!
De gedachte hierachter is:
a) ik minder vaak boodschappen hoef te doen
b) dat bij de bereiding van Indonesische gerechten, de benodigde sambals, soja's, trassi en ook de kant en klare boemboes al behoorlijk veel zout bevatten.
Voor de bereiding van een Franse boeuf, een paella, een couscous, een Mexicaanse of Indiasche stoofschotel, een roti, een ragoût of bitterballen kun je naar eigen wens de zout en peper (soms ook al aanwezig in kruidenmengsels) en natuurlijk ook de overige kruiden/specerijen/cacao/wijn toevoegen.
Als je de kip of het vlees opwarmt met alle toevoegselen, en bv op een warmhoudplaat zet, trekken alle smaken goed in het gare vlees. Zo kan je bereiden waar je op dát moment trek in hebt.
De vellen van de kippepoten bak ik met peper, zout en kruiden op het kleinste vuur langzaam uit in een teflon koekepan tot ze bruin en knapperig krokant zijn. Ik vind dit een delicatesse.
Omdat we thuis nogal vaak stoofvleesgerechten maken en vaak wat bouillon voor iets nodig hebben, kook ik een behoorlijke hoeveelheid kippepoten of stukken lamsstoofvlees (in de meeste pannen 10' onder druk) in genoeg water en 2 tot 3 kilo runderlappen aan stukken gesneden (20' onder druk) in redelijk wat water gaar.
Ik laat de pan daarna afkoelen, verwijder ev. de gestolde vetlaag en vries vervolgens het vlees (de kip zonder vel/bot) en de bouillon apart in. Natuurlijk vermeld ik op de verpakking wel wàt erin zit en wanneer het de vriezer ingaat.
Dit doe ik zónder zout en zónder kruiden!
De gedachte hierachter is:
a) ik minder vaak boodschappen hoef te doen
b) dat bij de bereiding van Indonesische gerechten, de benodigde sambals, soja's, trassi en ook de kant en klare boemboes al behoorlijk veel zout bevatten.
Voor de bereiding van een Franse boeuf, een paella, een couscous, een Mexicaanse of Indiasche stoofschotel, een roti, een ragoût of bitterballen kun je naar eigen wens de zout en peper (soms ook al aanwezig in kruidenmengsels) en natuurlijk ook de overige kruiden/specerijen/cacao/wijn toevoegen.
Als je de kip of het vlees opwarmt met alle toevoegselen, en bv op een warmhoudplaat zet, trekken alle smaken goed in het gare vlees. Zo kan je bereiden waar je op dát moment trek in hebt.
De vellen van de kippepoten bak ik met peper, zout en kruiden op het kleinste vuur langzaam uit in een teflon koekepan tot ze bruin en knapperig krokant zijn. Ik vind dit een delicatesse.
-
- Berichten: 7127
- Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57
Re: Lekkere recepten delen
Bedankt voor de tips PA2MGZ .
Ik heb helaas geen grote diepvries meer, alleen maar 3 laden wat net te weinig is.
De gerechten die je opnoemt lijken me heerlijk ,sommige ervan heb ik wel's gemaakt.
Ik heb helaas geen grote diepvries meer, alleen maar 3 laden wat net te weinig is.
De gerechten die je opnoemt lijken me heerlijk ,sommige ervan heb ik wel's gemaakt.
Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.

-
- Berichten: 7127
- Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57
Re: Lekkere recepten delen
Mijn schoonzoon is Antilliaan en zijn moeder kan heerlijk koken en geeft nog wel 's hapjes van het een en ander aan hem voor ons mee.
Ook haar eigengemaakte Piña Colada is heerlijk.
Mijn Turkse buurvrouw kan ook goed koken. "s Middags ruikt het altijd al heerlijk in de buurt daardoor.
Pas had ze gevulde paprika's en gevulde courgettes voor ons gemaakt. Heerlijk !
Mijn dochter en ik hebben een paar weken geleden samen Antilliaanse loempia's gemaakt, dat was een heel werk maar deze waren goed gelukt en zeker voor herhaling vatbaar.
Benodigdheden:
-18 diepvriesloempiavellen.
-1000 gr. taugé
-4 eetlepels olie
-400gr. kipfilet
-100gr. hamreepjes
-1 fijngesneden ui
-2 fijn gesneden knoflookteentjes
-1 takje fijngehakte bladselderij
-1,5 theelepel vijf kruidenpoeder
-3 eetlepels ketchap Asin
-1/2 theelepel mango chutney
-1 liter olie om te frituren
Bloempap 1,5 kopje zelfrijzend bakmeel, 1 1/4 theelepel zout, 1 theelepel kerriepoeder,1 3/4 kopje water
De taugé in veel water goed wassen. Snijd de kipfilet in reepjes.
Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de kip in 3 minuten lichtbruin.
Voeg de hamreepjes,ui en knoflook toe en bak deze voor een paar minuten mee.
Voeg de bladselderij toe en breng alles op smaak met vijfkruidenpoeder,ketchap Asin en mango chutney.
Laat het mengsel voor een paar minuten bakken.
Voeg de taugé toe en bak hem nog 2 minuten mee.
Laat de vulling in een vergiet uitlekken en afkoelen
De ingrediënten voor de bloempap goed mengen.
Loempiavel schuin neerleggen,3 eetlepels van de vulling op de voorste helft van het deeg leggen, onderste punt er over heen vouwen ,zijkanten dichtvouwen en deeeg oprollen. Plak de renden met het bloempapje dicht.
Verhit de olie in een frituurpan. Wentel de loempia door het papje,laat het even uitdruipen en bak 2 loempia's per keer goudbruin en krokant in de olie.
Laat ze uitlekken op keukenpaier
Ook haar eigengemaakte Piña Colada is heerlijk.
Mijn Turkse buurvrouw kan ook goed koken. "s Middags ruikt het altijd al heerlijk in de buurt daardoor.
Pas had ze gevulde paprika's en gevulde courgettes voor ons gemaakt. Heerlijk !
Mijn dochter en ik hebben een paar weken geleden samen Antilliaanse loempia's gemaakt, dat was een heel werk maar deze waren goed gelukt en zeker voor herhaling vatbaar.
Benodigdheden:
-18 diepvriesloempiavellen.
-1000 gr. taugé
-4 eetlepels olie
-400gr. kipfilet
-100gr. hamreepjes
-1 fijngesneden ui
-2 fijn gesneden knoflookteentjes
-1 takje fijngehakte bladselderij
-1,5 theelepel vijf kruidenpoeder
-3 eetlepels ketchap Asin
-1/2 theelepel mango chutney
-1 liter olie om te frituren
Bloempap 1,5 kopje zelfrijzend bakmeel, 1 1/4 theelepel zout, 1 theelepel kerriepoeder,1 3/4 kopje water
De taugé in veel water goed wassen. Snijd de kipfilet in reepjes.
Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de kip in 3 minuten lichtbruin.
Voeg de hamreepjes,ui en knoflook toe en bak deze voor een paar minuten mee.
Voeg de bladselderij toe en breng alles op smaak met vijfkruidenpoeder,ketchap Asin en mango chutney.
Laat het mengsel voor een paar minuten bakken.
Voeg de taugé toe en bak hem nog 2 minuten mee.
Laat de vulling in een vergiet uitlekken en afkoelen
De ingrediënten voor de bloempap goed mengen.
Loempiavel schuin neerleggen,3 eetlepels van de vulling op de voorste helft van het deeg leggen, onderste punt er over heen vouwen ,zijkanten dichtvouwen en deeeg oprollen. Plak de renden met het bloempapje dicht.
Verhit de olie in een frituurpan. Wentel de loempia door het papje,laat het even uitdruipen en bak 2 loempia's per keer goudbruin en krokant in de olie.
Laat ze uitlekken op keukenpaier
Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.

Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 1 gast