Vorm lyme-community ivm onderzoeksvoorstellen aan Radboud

Voor onderwerpen die niet met Lyme te maken hebben. Hier kan vanalles worden geplaatst. Luchtige onderwerpen zijn ook welkom.
bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Vorm lyme-community ivm onderzoeksvoorstellen aan Radboud

Berichtdoor bamboe » Zo 12 Mei 2013 13:17

3 mei 2013
De patiënt als partner

Het UMC St Radboud heeft een platform geopend waarop patiënten zelf met onder-zoeksvoorstellen kunnen komen. In drie stappen worden ideeën verzameld, beoordeeld en gefinancierd. De initiatiefnemers zijn ervan overtuigd dat veel patiënten, zeker bij chronische ziekten, kunnen beoordelen waar het aan schort in de zorg.

Geblindoekt

‘Medisch onderzoek doen zonder de patiënten erbij te betrekken, is als een autorace geblinddoekt achteruit rijden’, zegt bedenker Lucien Engelen, directeur van REshape, het innovatiecentrum van het UMC St Radboud. Met het initiatief wil de universiteit patiënten een rol geven als partner in het onderzoek naar de behandeling van chronische ziekten.

Er zijn drie stappen. In de eerste stap wordt een community gevormd waar patiënten met een bepaald ziektebeeld, familie en mantelzorgers elkaar online kunnen ontmoeten. De community krijgt de kans onderzoeksideeën naar voren te brengen. Een onderzoeker zet het idee dat via een stemsysteem overblijft om in een onderzoeksplan en in de derde stap wordt het voorstel gelanceerd op de website van MedCrowdFundTM waar iedereen gedurende een bepaalde tijd geld kan doneren.

Comfortabeler

Het UMC St Radboud verwacht vooral ideeën die het leven van (chronisch) zieke patiënten beter, eenvoudiger en comfortabeler kunnen maken, in aanvulling op het fundamentele onderzoek dat gericht is op de oorzaak en het voorkomen van ziekten.
http://vhn.artsennet.nl/Artikel/De-pati ... artner.htm

We hebben het onderzoek al klaarliggen: viewtopic.php?f=5&t=6640

Terug naar “Off-Topic Café”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 1 gast