Patiënt moet meebetalen aan second opinion

Voor onderwerpen die niet met Lyme te maken hebben. Hier kan vanalles worden geplaatst. Luchtige onderwerpen zijn ook welkom.
bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Patiënt moet meebetalen aan second opinion

Berichtdoor bamboe » Zo 12 Mei 2013 13:27

7 mei 2013
OMS: 'Patiënt moet meebetalen aan second opinion'

De Orde van Medisch Specialisten (OMS) wil dat patiënten voortaan zelf meebetalen aan een second opinion. Dat zegt OMS-voorzitter Frank de Grave vanavond in het tv-programma Altijd Wat.

'Deze maatregel geeft een extra drempel en het maakt het wel wat eerlijker dat die kosten niet door ons allemaal betaald hoeven worden', zegt De Grave in de uitzending. Twee derde van de artsen deelt deze mening, blijkt uit een enquête die het tv-programma samen met het blad Arts en Auto hield onder 468 artsen.
Zelf betalen

Bijna 66 procent van de ondervraagde artsen vindt dat de patiënt de second opinion deels of helemaal zelf moet betalen. Een op de tien artsen vindt dat patiënten al deze kosten voor eigen rekening moet nemen. Ook andere zorgprofessionals vinden dat de verzekeraars de kosten van een second opinion moeten verhalen op de patiënt.
Geen andere diagnose

Ruim 44 procent van de artsen geeft aan niet tot een andere diagnose te komen bij het uitvoeren van een second opinion. Net iets meer dan de helft van de artsen vindt dat het tweede onderzoek er met name is ter geruststelling van de patiënt. Ruim 45 procent is het daar echter niet mee eens.
Bezuinigingen

Minister Schippers heeft eerder dit jaar artsen opgeroepen om mee te denken over welke zorg uit het basispakket kan. De Grave biedt het nieuwe voorstel binnenkort aan als bezuinigingsmaatregel.
http://www.artsennet.nl/Nieuws/Nieuws-u ... pinion.htm

Terug naar “Off-Topic Café”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten