Supermarktcoaching

Voor onderwerpen die niet met Lyme te maken hebben. Hier kan vanalles worden geplaatst. Luchtige onderwerpen zijn ook welkom.
bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Supermarktcoaching

Berichtdoor bamboe » Zo 2 Jun 2013 9:22

Ralph Moorman: de supermarktcoach: http://www.youtube.com/watch?v=fEKkoZJZ ... r_embedded

De Hormoonfactor: Supermarktsafari met Ralph Moorman
Ralph Moorman Ralph Moorman

Uploaded on Feb 1, 2011

Ralph Moorman geeft Wakker Nederland een rondleiding door de supermarkt en laat zien welke producten het meest geschikt zijn om te kopen.
http://www.dehormoonfactor.nl


Gezond worden met eten uit de Steentijd
http://www.youtube.com/watch?v=u-Do9vITAJE
Published on Apr 18, 2012

GRONINGEN - Oervoeding uit de Steentijd kan, vertaald naar de 21ste eeuw, een bijdrage leveren aan gezond ouder worden. Dat stelt onderzoeker Remko Kuipers van het UMCG in een onderzoek, waarop hij maandag promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Het menselijk dna is afgestemd op het voedsel, dat in de Oudheid beschikbaar was. In vergelijking met ons voedsel had oervoeding meer eiwitten en omega 3-vetzuren en minder koolhydraten en linoolzuur.

Een tekort aan omega 3-vetzuren kan bijvoorbeeld leiden tot hart- en vaatziekten. Bovendien hebben pasgeboren baby's deze vetzuren nodig voor de ontwikkeling van de hersenen.


Supermarktshoppen met Frits Muskiet: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... WqB3F5RCA#
Pleidooi voor terugkeer naar oervoeding

Uploaded on Mar 19, 2008

De eerste mensen voedden zich 160.000 jaar geleden met groenten, fruit, noten, vis en zo nu en dan rauw vlees. Dat eetpatroon is pas de laatste 10.000 jaar en zeker in de laatste eeuw drastisch veranderd. Genetisch is het menselijk lichaam echter niet veranderd ten opzichte van de oertijd. Volgens de Groningse hoogleraar Pathofysiologie Frits Muskiet is het menselijk lichaam absoluut niet gebouwd voor het huidige voedingspatroon. Muskiet hield onlangs een pleidooi om meer rekening te houden met de eetpatronen van onze voorouders, als we hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas willen overwinnen.
Ook in Adams Appel een gesprek met promovendus Remko Kuipers, die moedermelkonderzoek deed op het eilandje Chole in Tanzania.

Meer informatie: http://www.adamsappel.nl
(CC) Rijksuniversiteit Groningen

Terug naar “Off-Topic Café”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten