Mazelenepidemie of self fulfilling prophecy?

Voor onderwerpen die niet met Lyme te maken hebben. Hier kan vanalles worden geplaatst. Luchtige onderwerpen zijn ook welkom.
bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Mazelenepidemie of self fulfilling prophecy?

Berichtdoor bamboe » Di 9 Jul 2013 22:36

Mazelenepidemie of self fulfilling prophecy?
Sinds 1994 mogen in Engeland doktoren niet meer zelfstandig vaststellen of iemand mazelen heeft. Waarom niet? Omdat, hoewel de doktoren zelf vonden dat ze mazelen vanaf een kilometer afstand konden herkennen, uit nadere laboratorium-analyse bleek dat ze het slechts 3.7% van de keren bij het rechte eind hadden.

Vergelijkbare statistieken duiken overal op waar men overschakelt van een puur klinische diagnose, naar een klinische diagnose + laboratoriumtest. Hoe dat kan? Wel, de klinische ziekte die we al sinds mensenheugenis kennen als mazelen is kennelijk voor een getrainde dokter niet te onderscheiden van infecties met relatief nieuw ontdekte microben als parvovirus B19, groep A streptococcus, menselijk herpesvirus type 6, enterovirus, adenovirus en groep C streptococcus.

Oftewel, in maar een heel klein gedeelte van de gevallen van mazelen gaat het ook echt om mazelen.

De sterke afname van de incidentie van mazelen sinds de invoering van het mazelen-vaccin kan dan ook niet te wijten zijn aan het vaccin. Maar is het gevolg van een veranderde diagnostiek. Dat verklaart ook de afname van mazelen het afgelopen decennium in Afrika. Ook hier ging de invoering van het vaccin gepaard met het toevoegen van de serologische test als diagnose-criterium.

Voor alle duidelijkheid: het is dus totaal onzinnig om cijfers van voor de invoering van serologische tests te vergelijken met cijfers van daarna. Want als dokters er nu 96% van de tijd naast zitten, dan zaten ze dat vroeger natuurlijk ook. En als je daar voor corrigeert zie je natuurlijk geen daling meer in de grafiek. Uit niets blijkt dan nog dat het mazelenvaccin effectief is in het voorkomen van mazelen.

In Nederland wordt echter nog wel vertrouwd op het oordeel van de dokter, zo leert de website van het RIVM: "Een klassiek mazelelenbeeld met hoge koorts, hoesten, conjunctivitis, Koplikse vlekjes en een grofvlekkig exantheem beginnend achter de oren en in het gezicht, is ten tijde van een epidemie door een arts die ervaring heeft met mazelen goed te herkennen. Voor de huidige generatie artsen is mazelen echter een zeldzame ziekte geworden, die bovendien niet altijd volgens het klassieke patroon verloopt en daardoor klinisch gemakkelijk verward kan worden met andere exantheemziekten. Derhalve is bij het vermoeden van mazelen laboratoriumbevestiging geïndiceerd, tenzij er een epidemiologische relatie met een reeds bevestigd geval van mazelen is en de patiënt niet ernstig ziek is.º " bron.

Vertaling voor leken:
- als je gevaccineerd bent zal de dokter geen mazelen vermoeden, zal er geen serologische test plaats vinden en zul je niet de boeken in gaan als mazelen-geval
- als je ongevaccineerd bent, maar er is geen uitbraak kun je getest worden
- als je ongevaccineerd bent, en er is een uitbraak, dan hoef je niet getest te worden, dan is het mazelen via diagnose-op-het-oog.

Door deze kringredenering zal mazelen in de regel hoofdzakelijk vastgesteld worden bij ongevaccineerden. Lekker amateuristisch.

Oftewel, ook de huidige mazelen-uitbraak in de Bible belt is waarschijnlijk het gevolg van de richtlijnen voor diagnostiek. Als de ervaringen met serologische tests uit andere landen kloppen - en waarom zouden ze niet kloppen - dan heeft het merendeel van die Bible belt kinderen helemaal geen mazelen, maar een hier op lijkende ziekte. De enige manier om hier uitsluitsel over te krijgen is om van heel Nederland alle gevallen van mazelen en op mazelen lijkende ziektes alsnog serologisch te testen. Mocht blijken dat de gemelde gevallen van binnen de Bible belt voornamelijk positief testen op mazelen, en de gevallen van buiten de Bible belt voornamelijk niet, dan zou dat in de wereld een unicum zijn, en een eerste aanwijzing dat het mazelen-vaccin misschien werkt. Tot die tijd is het volkomen onzinnig om in te enten tegen mazelen.
http://zaplog.nl/zaplog/article/huisart ... kennen#rss

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Mazelenepidemie of self fulfilling prophecy?

Berichtdoor bamboe » Di 9 Jul 2013 23:37

Richtlijnen die bepalen of iets een epidemie is of niet en of het nou terecht is of niet.
Waar heb ik dit toch eerder gehoord dat men zo creatief is met richtlijnen tegenwoordig?

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: Mazelenepidemie of self fulfilling prophecy?

Berichtdoor Tulipano » Vr 26 Jul 2013 0:10

Oh, Roel Coutinho was net op TV. (EO, Knevel en v/d Brink).
Er zijn inmiddels al ruim 600 gevallen van Mazelen bekend. Roel zegt dat dit een ernstige ziekte is, vooral in de tropen! (Nu is het hier momenteel natuurlijk tropisch warm).

Maar als ik ga googelen, kom ik volgend citaat tegen:

Is het ernstig en wat kunt u verwachten?

Mazelen is een onschuldige kinderziekte. Kinderen met mazelen zijn soms ernstig ziek. Als mazelen mild verloopt en uw kind wil naar school, dan is daar op medische gronden geen bezwaar tegen.

http://www.dokterdokter.nl/aandoening/1657/mazelen
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

eus
Berichten: 1012
Lid geworden op: Vr 15 Jan 2010 13:49

Re: Mazelenepidemie of self fulfilling prophecy?

Berichtdoor eus » Vr 26 Jul 2013 0:18

Verbazendwekkend, alle aandacht voor 600 meldingen betreffende mazelen! Is dit vanwege de beroemde "komkommertijd"?
Hoeveel besmettingen met Lyme dacht men ook al weer aan in de maand juli? Was dat niet 200.000?

"Complicaties van mazelen
Soms kunnen zich complicaties voordoen zoals middenoorontsteking of longontsteking. Een gevreesde complicatie is hersenvliesontsteking en de zeldzame subacute scleroserende panencefalitis, die wordt veroorzaakt door een langzaam voortschrijdende mazelenvirusinfectie in de hersenen."
Bron; http://nl.wikipedia.org/wiki/Mazelen

Ach ja, nu herinner ik het me weer; Lyme is een onschuldige infectieziekte... Tja, last van een langzaam voortschrijdende Lyme-infectie in mijn hersenen :mrgreen:
De overwinning is
niet altijd voor de snelsten,
of de sterksten,
maar voor hen die volhouden

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Mazelenepidemie of self fulfilling prophecy?

Berichtdoor bamboe » Wo 13 Nov 2013 10:48

Samenvatting in telegram-stijl hoe farmaceutische bedrijven ( aan de top ) denken en plannen :

je stelt zoveel mogelijk ziekten voor als heel gevaarlijk
je produceert vaccins die niet echt werken maar je verkoopt ze als absoluut noodzakelijk, effectief en veilig
je voegt er af en toe 'levende' virussen aan toe die de ziekte stimuleren
je stelt de toename van het aantal gevallen voor als de uitbraak van een gevaarlijke epidemie
je geeft hiervan de schuld aan mensen die zichzelf of hun kinderen niet vaccineren
je activeert de Pavlov-angstreactie: ' Meer ziekte - > grotere behoefte aan meer vaccins '
je discrediteert en zo nodig criminaliseert al wie jouw spelletje bekritiseert


Volgende stap is het activeren van de 'gezondheidspiramide'. Je zorgt ervoor dat je product

wordt aanbevolen door de Hoge Gezondheidsraad,
wordt gepromoot en (deels) gefinancierd door de overheid,
wordt gedistribueerd door allerlei met gemeenschapsgeld betaalde instanties als Kind&Gezin en CLB,
wordt verdedigd door mutualiteiten, vakbonden, patiëntenverenigingen
wordt gepropageerd door de media
wordt toegediend door artsen die niet weten of niet durven protesteren


Ziezo: klaar is commerciële kees en alweer een heet gebakken broodje met lekker veel financieel beleg.


In sommige gevallen veroorzaken vaccinaties zelfs het overlijden. Zij die vaccinaties (moeten) verdedigen lezen zoiets niet graag, maar het is de verschrikkelijke waarheid: er sterven kinderen als rechtstreeks gevolg van vaccins.

Het wordt niet als dusdanig geregistreerd. Hiervoor zijn twee grote verklaringen:

Artsen hebben in hun opleiding geleerd dat vaccins heel veilig zijn, ze beschermen andere artsen en al wie werkzaam is in de medische sector en ze zijn als de dood om voor het tribunaal van de Orde gedaagd te worden.
Vaccinatie bestaat zelfs niet in de statistieken als mogelijke overlijdensoorzaak. Het is alsof de automobielindustrie ervoor zou zorgen dat verkeersongeluk geschrapt wordt als doodsoorzaak omdat zogezegd de botsing niet rechtstreeks de oorzaak was ... Het klinkt heel gewrongen en absurd, maar precies dat is gebeurd onder invloed van de farma-lobby !

Overlijden kort na én ten gevolge van inenting komt echter wel degelijk voor en meer dan men durft denken.

Ouders die met dit drama geconfronteerd werden getuigen hoe heel het systeem zich als een oester sluit om deze huiveringwekkende horror in de kiem te smachten als men een onderzoek vraagt naar het mogelijke causale verband tussen het overlijden en het vaccin. In het ergste geval worden ze zelf verdacht als moordenaar van hun eigen kind: het shaken baby syndroom.


Terug naar “Off-Topic Café”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten