De lichtgelovige geest

Voor onderwerpen die niet met Lyme te maken hebben. Hier kan vanalles worden geplaatst. Luchtige onderwerpen zijn ook welkom.
bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

De lichtgelovige geest

Berichtdoor bamboe » Di 16 Jul 2013 10:19

Zo werkt de lichtgelovige menselijke geest

In het kader van de slingers flagrante onwaarheden die dezer dagen worden aangekondigd door de Amerikaanse regering (FDA, DHS, Witte Huis, enz.) is het interessant dat zoveel mensen nog steeds geloven wat ze wordt verteld door "officiële" bronnen. Het roept de vraag op van de werking van hun hersenen: Hoe kan een persoon officiële informatie zo lichtgelovig en compleet slikken zonder zelfs maar gezond-verstand-vragen te stellen over de betrouwbaarheid of de feitelijke basis van die informatie? Deze mensen, zo blijkt, werken vanuit wat ik De Lichtgelovige Geest noem. Het is een psychologische verwerkingsstoornis die informatie filtert op basis van zijn bron in plaats van zijn integriteit. Mensen die werken vanuit De Lichtgelovige Geest hebben de neiging een misplaatst vertrouwen te hebben in regeringen, instellingen, heersende nieuwsnetwerken, artsen, wetenschappers of iedereen die het gewaad van ogenschijnlijke gezag draagt. Terwijl daarentegen een normaal intelligent persoon gezond-verstand-vragen zou stellen over de informatie die ze ontvangen uit alle bronnen, accepteert De Lichtgelovige Geest integraal vrijwel alle informatie uit bronnen die de rol bezetten van de ogenschijnlijke bevoegdheid in de samenleving.

Regeringen liegen nooit

Maar hoe werkt dit in hun hoofd? Het is een interessant proces. Lichtgelovige Geest mensen geloven wel degelijk dat het mogelijk is dat een regering (of instelling) liegt, maar ze geloven dat regeringen, instellingen en artsen kiezen om NIET te liegen, zelfs wanneer het hun eigen zelfbelang zou dienen. Volg dit nauwkeurig, want dit is het fascinerende deel. Deze Lichtgelovige Geest mensen geloven effectief dat hoewel staatsambtenaren kunnen liegen over iets, ze dat eigenlijk nooit zouden doen. En waarom zouden ze dat niet doen? Want uiteindelijk gelooft de Lichtgelovige Geest menigte dat regeringen, instellingen en de heersende media werken vanuit een soort van erecode. Dus, zelfs wanneer het in het belang van onze eigen regering zou zijn om tegen ons te liegen, zou dit nooit gebeuren omdat het deze denkbeeldige erecode zou overtreden. Waar bestaat deze erecode? Waar is deze neergeschreven? Nergens natuurlijk. Ze is denkbeeldig. Maar voor de Lichtgelovige Geest lijkt ze echt. Hoewel interessant genoeg deze “erecode” enkel bestaat in de verbeelding van Lichtgelovige Geest personen, projecteren ze deze erecode op bronnen van gezag en verbeelden ze zich dat die zich daaraan zullen houden.

Extreme goedgelovigheid

Dit is hoe de Lichtgelovige Geest persoon gelooft dat het netwerknieuws altijd de waarheid zegt. Ze geloven dat nieuwsnetwerken een gevoel van "eer" hebben en dat dit eergevoel hen verplicht om altijd de waarheid te vertellen en nooit het nieuws te manipuleren voor misdadige doeleinden. Dus nieuwsnetwerken “modelleren” het nieuws nooit en ze rapporteren enkel wat feitelijk waar is zonder ook maar enigzins rekening te houden met politiek of reclamewinsten. Deze visie van de wereld is natuurlijk belachelijk naïef. En toch is dit de kern in het geloofssysteem van ten minste de helft van de bevolking, de Lichtgelovige Geest helft die alles gelooft wat de eigen regering, media of gezagsdragers hen vertelt. Interessant genoeg is de Lichtgelovige Geest ook innerlijk goedgelovig omdat het haar eigen goedgelovigheid niet herkent. In plaats daarvan gelooft ze dat ze werkt als een Rationele Geest. Deze valse Rationele Geest gelooft dat het functioneert als een kritische filter van binnenkomende informatie, maar zelfs dit is zelfbedrog. In werkelijkheid staat deze valse Rationele Geest op "auto-filter" zodat het alle informatie die in strijd is met de informatie die het ontvangt uit officiële bronnen filtert. Dit is de sleutel tot het begrijpen van de Lichtgelovige Geest, het is niet de kwaliteit van de informatie zelf die telt, het is de bevestiging van het verhaal van officiële bronnen die "het echt maakt" in de Lichtgelovige Geest.

De paashaas doodt Bin Laden!

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat een Lichtgelovige Geest persoon botst op een artikel dat zegt dat de paashaas Osama Bin Laden heeft gedood. Het verslag beweert dat er gekleurde eieren werden gevonden dichtbij het lichaam van Bin Laden en dat er bewijs was van veren die achtergelaten waren op de plaats van de misdaad, wat bewijst dat de paashaas er was geweest. Nu zou een intelligente, rationele geest zich hier veel vragen rond stellen. Om te beginnen hebben konijnen geen veren. Bovendien is de paashaas een fictie karakter. Daar bovenop hoe kon de paashaas Osama Bin Laden doden? Een intelligent persoon zou na de herziening van de gaten in het verhaal worden gedwongen om het verhaal af te doen als fictie. De enige logische conclusie hieruit is dat de overheid hen beliegt. Een Lichtgelovige Geest persoon zou zich echter niet afvragen of konijnen veren hebben, hetzij of de paashaas in staat is om een militaire aanval te verrichten. In plaats daarvan zou de Lichtgelovige Geest persoon eerst kijken naar andere bevestigende nieuwsbronnen om de betrouwbaarheid van het verhaal te bepalen. Ze zouden de televisie opzetten of surfen op het internet op zoek naar herhaling van het nieuws door “officiële” bronnen. Als ze eenmaal CNN of Fox News of een andere "officiële" bron vindt die meldt dat de Paashaas Osama Bin Laden heeft gedood, dan zou dat nieuwsbericht onmiddellijk “werkelijkheid” worden in hun hoofd. Plotseling is het van hun mentale verwerkingsrij verschoven naar het "absolute waarheid" deel van hun hersenen en vanaf dan kan niemand die realiteit in hun hoofd meer in vraag stellen.

Doe geen moeite te disputeren met een Lichtgelovige Geest, ze zijn immuun voor feiten

Op dit punt is hun rationele geest volledig afgesloten voor het onderwerp. Geen opeenstapeling van feiten kan op dat moment hun “realiteit” in de war brengen. Zo heeft bijvoorbeeld een persoon die het regeringsverhaal van 9/11 gelooft reeds de Paashaas versie van terroristen die vliegtuigen in de torens van de World Trade Center vliegen omhelst. Dus hoe heeft deze daad ervoor gezorgd dat het WTC 7 gebouw instortte op een vrije val sloop manier enkele uren later als WTC 7 nooit getroffen is geweest door vliegtuigen? Hoe kan een stalen en betonnen gebouw, dat alleen maar in brand staat, plotseling en magisch instorten in perfecte structurele synchroniciteit? Weet je, de antwoorden doen er niet toe voor de Lichtgelovige Geest. Er is geen ruimte voor feiten in hun hoofd omdat alle ruimte in beslag is genomen door wat in feite een cult-achtig geloof is in gezagsinstellingen. We zagen dit ook in de Heaven's Gate sekte in Californië een paar jaar terug. De leider van deze sekte, een man genaamd Applegate, positioneerde zichzelf als de enige bron van gezaghebbende informatie onder de cult volgelingen. Dus werd HIJ de gezaghebbende bron wiens informatie volledig werd aanvaard zonder vragen of scepticisme van welke aard dan ook. Op dat moment kon hij vrij gemakkelijk zijn volgelingen overtuigen dat een buitenaards ras een UFO zou laten landen aan de andere kant van een komeet, en dat als ze zichzelf zouden doden, ze getransporteerd zouden worden naar het buitenaards schip (of zoiets). Het geloof in een dergelijk verhaal lijkt misschien stom ... totdat je je realiseert dat de regeringen van de wereld precies dezelfde cult-achtige tactieken gebruiken om hun eigen "volgelingen" zover te krijgen dat ze zonder vragen alles geloven wat ze vertellen. Dus als president Obama aankondigde dat een buitenaards ras een moederschip zou landen op het gazon van het Witte Huis, en dat de mensen die voor hem gestemd hadden hun bewustzijn zou worden overgebracht naar een onsterfelijk buitenaards lichaam, de merkwaardige waarheid zou zijn dat miljoenen mensen dat zouden geloven. Misschien zelfs tientallen miljoenen. Ze zouden hem zelfs aanbidden als een interstellaire heilige. Herinner je het radioprogramma van Orson Welles dat aankondigde dat buitenaardsen de aarde waren binnengedrongen en onze steden aan het vernietigen waren? http://en.wikipedia.org/wiki/The_War_of ... o_drama%29 Een enorm aantal mensen geloofden dat het echt gebeurde ... en niet omdat het logisch of redelijk was, maar omdat de informatie kwam van de bron die zij vertrouwde. Voor deze mensen was de buitenaardse invasie net zo reeël toen, als Bin Laden’s officiële dood voor regeringsvolgelingen vandaag.

Door de geschiedenis heen bleken veel complottheorieën waar te zijn

Uiteraard bestaat het liegen van de overheid al zolang als er overheden hebben bestaan. Uiteraard zijn niet alle complottheorieën waar, maar zo veel van hen blijken wel waar te zijn, dat de idee van “niet geloven” in samenzweringen geen rationele zin meer heeft. Niet geloven in samenzweringen betekent dat je niet gelooft dat twee mensen ooit samen hebben gezeten en samen hebben gespannen om te profiteren van anderen op een of andere onetische en misleidende manier. Nou goh, dat beschrijft vrijwel elke bestuursvergadering van elk groot bedrijf in de wereld! Samenzweringen zijn niet alleen gemeengoed, ze zijn bijna synoniem aan het hedendaagse kapitalisme! Zelfs nu Apple beschuldigd wordt van een samenzwering om de lonen van werknemers kunstmatig laag te houden: http://appleinsider.com/articles/11/05/ ... s_low.html Ik vraag me af: Geloven de Lichtgelovige Geest mensen ook niet in die complottheorie? Worden alle complottheorieën, alleen maar door het woord “complot”, automatisch buiten gegooid? Voor degenen die hun geschiedenis niet kennen, hier is een lijst van 33 complottheorieën die waar bleken te zijn: http://www.infowars.com/33-conspiracy-t ... ould-know/

Het Manhattan Project was natuurlijk een geheim overheidscomplot. Het Tuskegee Syfilis experimenten op Afro-Amerikanen was een geheim medisch complot. Operatie Northwoods was een samenzweringscomplot om steun te krijgen voor een oorlog tegen Castro door enscenering van terroristische gebeurtenissen in Amerikaanse steden. Dit zijn allemaal historische feiten. Ze zijn onbetwistbaar. Maar voor De Lichtgelovige Geest bestaat niets van deze geschiedenis. Wat echt is, is alleen wat hen momenteel door het Witte Huis wordt verteld. Toen George Bush in het Witte Huis woonde waren de dagelijkse leugentjes zaken als "De Irakezen willen dat we hun land bezetten met militair personeel omdat we ze bevrijden!" Oh ja, dat is zeker verwrongen logica. Maar het is niet anders dan Obama’s versie van oorlogssprookjes met kleinoden als "We droppen alleen maar humanitaire bommen op Libië.” of, “Het is eigenlijk geen oorlog. Het is enkel kinetische militaire actie.” Maar zie je, het maakt geen verschil of wat ze zeggen écht waar is...althans niet voor de Lichtgelovige Geest die niet gelooft dat er zoiets als een complottheorie bestaat. Er bestaat ook niet zoiets als een snode overheid. Ach, toen Columbus aankwam in de Nieuwe Wereld deelde zijn gehele bemanning eten en wijn met de inheemse Amerikaanse Indianen, wordt ons gezegd. Er was geen verkrachting, geen moord, geen genocide. Daarom blijven we ieder jaar Columbus Day vieren! Omdat de Lichtgelovige Geest een reden wil om een dag verlof te hebben, zelfs als dit een volledige herziening van de effectieve historische feiten vraagt.

De meest populaire onderwerpen van mensen met een Lichtgelovige Geest

Vaccins zijn goed voor je - Vaccins zijn "veilig en doeltreffend" alleen omdat artsen en de CDC (Center for Disease Control) dit zeggen en niet omwille van enige betrouwbare wetenschappelijke bewijzen.

De economie is in topvorm - Lichtgelovige Geest mensen zijn gemakkelijk te beïnvloeden om te stoppen met denken over de 14 biljoen dollar staatsschuld die groeit met de dag en gewoon mee te gaan met welke economische ficties er in Washington ook maar wordt geweven.

Regeringen en bedrijven handelen naar uw beste belangen - De farmaceutische bedrijven willen alleen genezing vinden en iedereen gezond maken. De overheid is hier om te helpen. We moeten allemaal stoppen met het stellen van vragen en gewoon doen wat ons wordt verteld.

Niets zal ooit opraken - Er bestaat niet zoiets als Peak Oil. Onze wereld kan zijn wegwerpeconomie voortzetten zonder einde, geloven ze. We zullen nooit zonder gas, water, land of natuurlijke hulpbronnen vallen. Blijf alles opdoen en weggooien!

Voedingsadditieven zijn goed voor je - Anders zou de FDA ze toch niet goedgekeurd hebben?

Er is niet zoiets als een remedie tegen kanker - De ultieme pessimisten, de Lichtgelovige Geest menigte gelooft dat kanker nooit te genezen is! En als er een kankergeneesmiddel zou bestaan, we het wel zouden weten, toch? (Omdat onze wetenschappers namelijk alles wat de moeite waard is al weten, zie je...)

Er zijn geen andere niet-aardse beschavingen of wezens in ons universum – Verbazend genoeg zijn wij de enige intelligente vormen van leven die ooit hebben bestaan, geloven ze. Elk gesprek over niet-aardse intelligentie is gewoon een stelletje “marginale” onzin. Er was ook nooit leven op Mars.

Kruiden en planten hebben geen geneeskrachtige waarde - Dat klopt, alleen de klassieke geneeskunde kan u "behandelen", want dat is wat de artsen zeggen. Kruiden en planten hebben geen enkele biologische waarde buiten hun calorieën, benadrukken zij.

... En het gaat verder, de ene waanidee na de andere. Een Lichtgelovige Geest, zo lijkt het, zal bijna alles wat afkomstig is van een "betrouwbare" bron geloven. Maar diezelfde Lichtgelovige Geest zal regelrechte feiten die niet afkomstig zijn van die zelfde vertrouwde bronnen afbreken.

Hoe stop je een Lichtgelovige Geest

Boeiend is dat het merendeel van de mensen die vandaag de dag intelligente, sceptische denkers zijn, vroeger op een of ander moment Lichtgelovige Geesten waren. Er was een moment waarop ze gewoon "wakker" werden en de wereld rondom hen bewust in vraag begonnen te stellen. Intelligente, geïnformeerde sceptici zijn mensen die vragen stellen als:

Waarom twintig verschillende mainstream nieuwsbronnen allemaal exact hetzelfde nieuws melden, met exact dezelfde woorden, op exact dezelfde dag? (http://www.naturalnews.com/032022_m...) Als ze allemaal hun eigen nieuws zouden onderzoeken en schrijven, zou hun nieuws dan niet anders zijn?
Waarom krijgt Wall Street een multi-biljoen dollar reddingsoperatie van Washington, terwijl het Amerikaanse volk nog steeds verplicht is om belasting te betalen waarbij geld naar Washington wordt gestuurt? Als Washington gewoon zomaar magisch een biljoen dollar kan creëren, waarom betalen we dan belastingen?
Waarom spant de USDA nu actief samen met GGO-zaad bedrijven om genetisch gemodificeerde zaden goed te keuren, zelfs zonder enig wetenschappelijk bewijs van hun veiligheid op lange termijn?
Als kwik één van de meest toxische stoffen is die bekend is in de moderne wetenschap, waarom wordt het dan nog altijd bewust in de monden van kinderen geplaatst in de vorm van “zilver” vullingen? En waarom heten ze “zilver” vullingen terwijl ze eigenlijk meer kwik dan zilver bevatten?
Waar komt de fluoride die gebruikt wordt om de openbare watervoorziening te fluorideren echt vandaan? (Toevoeging redactie: In Nederland is geen Fluoride aan het water toegevoegd dankzij de acties van artsen als Hans Moolenburgh ed. Wel wordt fluoride geadviseerd door tandartsen en gebruiken zij het in hun praktijk.) (http://naturalnews.tv/v.asp?v=42652...) En als fluoride is zo goed voor mensen, waarom is het dan zo gevaarlijk te hanteren, en waarom wordt het dan door de EPA beschouwd als een gevaarlijk chemisch middel?
Wat is er echt gebeurt op 9/11? Hoe is WTC 7 ingestort als het nooit werd getroffen door een vliegtuig? Waarom hebben ze het puin weggeruimd vooraleer een goede forensische analyse kon worden uitgevoerd?
Zijn vaccins echt veilig? Waar is de vergelijkende studie van gevaccineerde kinderen met niet-gevaccineerde kinderen? Waarom staat de vaccinatie-industrie niet toe dat zulke studies worden uitgevoerd?
Waarom lijkt de kankerindustrie veel meer geïnteresseerd te zijn in de behandeling van kanker en het werven van patiënten met kanker dan het daadwerkelijk genezen van kanker en de beëindiging van de epidemie? Waarom weigert de industrie te praten over kankerverwekkende chemische stoffen of de antikanker effecten van vitamine D?
Waarom zijn giftige voedingsadditieven nog steeds toegestaan in de voedselvoorziening? Wat is het echte verhaal over aspartaam en de FDA? Waarom onderdrukte de FDA stevia voor zovele decennia?
Waarom gebruikt de medische politiestaat (VS) nu geweren om ouders te dwingen hun kinderen geneesmiddelen te geven? In welk soort medisch systeem is het noodzakelijk om met geweld te dreigen om volgzaamheid af te dwingen?
Waarom bombardeerde Clinton Soedan in het midden van de Monica Lewinsky crisis? Waarom kondigde Obama ineens de dood van Bin Laden aan in het midden van zijn "Geboortecertificaat" crisis?
Waarom hebben we nog steeds een “Oorlog tegen Drugs”, vooral omdat er voldoende bewijs is dat de oorlog een totale mislukking is die alleen de gevangenispopulatie doet stijgen, terwijl eigenlijk de drugsbendes verrijken met hogere straatprijzen?
Waarom is de luchthavenbeveiliging ed niet versoepeld nu Bin Laden nu dood is? Was hij niet de hele reden waarom de veiligheidsmaatregelen in het leven hadden geroepen en we al die camera's en controle toelieten inclusief het verplichte legitimatiesysteem?(http://www.naturalnews.com/032267_B...)

Een intelligente, sceptisch denker zou deze (en nog veel meer) vragen stellen als een natuurlijk uitgangspunt van de fundamentele menselijke nieuwsgierigheid. Maar een Lichtgelovige Geest valt de vragensteller aan om zelfs maar te durven dergelijke vragen te stellen.

Wie zijn enkele van de ontwaakte mensen?

Dat is de reden waarom de Lichtgelovige Geest meer is dan alleen maar goedgelovig: Ze is een laffe geest. Ze is bang om zelf vragen te stellen, en ze valt tegelijkertijd diegenen aan die de moed hebben om op te staan en werkelijk die vragen te stellen (zoals Jesse Ventura). De meeste leden van de conventionele pers zijn, uiteraard, lafhartige geesten. Ze slikken bijna universeel de corporate spil (of de Witte Huis spil) en stellen nooit meer moeilijke vragen. Enkele van de ECHTE helden, de mensen die intelligente vragen stellen over onze wereld, zijn onder meer:

Alex Jones, Jeff Rense, Charlotte Gerson, Jonathan Landsman, David Icke, Jesse Ventura, Gerald Celente, Ron Paul, Robert Scott Bell, Dr Andrew Wakefield, Suzanne Somers, Dr. James Forsythe, George Noorey.
(Aanvulling redactie: Hier in Nederland zijn ze ook te vinden, al diegenen die spreken en schrijven over de machten en krachten achter het wereldtoneel. Denk aan Robin de Ruiter, Daan de Wit, Marcel Messing, Peter Vereecke, de websites met alternatief nieuws, enzovoorts.)

Zie je het patroon? Elk van deze personen wordt gemarginaliseerd of zelfs venijnig aangevallen en belasterd gewoon omdat ze ervoor kozen om intelligente vragen te stellen over de wereld om hen heen. Nu, ik ben het niet eens met elk ding dat gezegd word door elk van deze mensen, maar ik bewonder elk van hen voor hun moed om vragen te stellen die moeten gesteld worden als we ooit vooruit willen komen als een samenleving (en beschaving). Dit soort mensen vertegenwoordigt het complete tegenovergestelde van de Lichtgelovige Geest. In plaats daarvan zijn ze de "echte sceptici" van de wereld. De reden dat ze venijnig worden aangevallen is omdat onze wereld zo doordrenkt is van bedrog en samenzweringen dat alleen Lichtgelovige Geesten worden getolereerd. Degenen die de status quo in vraag stellen zijn niet alleen vervelend voor de heersende machten, maar echt gevaarlijk omdat de meest gevaarlijke activiteit waarmee je vandaag kunt bezig zijn, is anderen te helpen ontwaken voor wat er echt rondom hen gebeurt.

Het is dat 'ontwaken', dat zo volkomen veracht wordt door het web van bedrijven, overheden en medialakeien dat ze alles wat in hun macht ligt zullen doen om elke vorm van ontwaken te voorkomen. De werking van de Matrix hangt tenslotte af van de mensen die in de illusie geloven. En het is zo veel makkelijker te heersen, uiteraard, als mensen gewoon geloven wat je ze vertelt. Lichtgelovige Geesten maken geweldige kiezers en gewillige slaven, maar beroerde bedrijven.
http://www.wijwordenwakker.org/content. ... P1249&l=NL

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Counter-Intelligence over Conspiracy Theories

Berichtdoor bamboe » Di 16 Jul 2013 10:27

Counter-Intelligence over Conspiracy Theories
Visionair: Douwe op 15 juli 2013

if liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear
~ George Orwell

Een leuke bonusclip van ongeveer 10 minuten uit de 5 delige documentaire-serie Counter Intelligence, Shining a Light on Black Ops. Hier geven ze hun visie op de zogenaamde conspiracy theorien.

Het legt zichzelf wel aardig uit.

The Politics of Conspiracy Theory
http://vimeo.com/67967592#

Wellicht ook interessant, uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de conspiracy denkers over het algemeen verstandiger zijn dan mensen die blind de verhalen van de overheid en de mainstream media geloven.

Recent studies by psychologists and social scientists in the US and UK suggest that contrary to mainstream media stereotypes, those labeled “conspiracy theorists” appear to be saner than those who accept the official versions of contested events.


En ook geeft het artikel enig inzicht in waar deze term Conspiracy Theorist eigenlijk vandaan komt.

Professor deHaven-Smith explains why people don’t like being called “conspiracy theorists”: The term was invented and put into wide circulation by the CIA to smear and defame people questioning the JFK assassination! “The CIA’s campaign to popularize the term ‘conspiracy theory’ and make conspiracy belief a target of ridicule and hostility must be credited, unfortunately, with being one of the most successful propaganda initiatives of all time.”


In other words, people who use the terms “conspiracy theory” and “conspiracy theorist” as an insult are doing so as the result of a well-documented, undisputed, historically-real conspiracy by the CIA to cover up the JFK assassination.

En wat blijkt, de mensen die het hardste tegen de conspiracy denkers schreeuwen blijken zelf juist nogal dogmatisch te zijn en nogal sterk in hun eigen waarheid te geloven, of vooral de waarheid ze wordt voorgepapegaait door de mainstream media.

Additionally, it turned out that the anti-conspiracy people were not only hostile, but fanatically attached to their own conspiracy theories as well.

In the same issue of ABS, University of Buffalo professor Steven Hoffman adds that anti-conspiracy people are typically prey to strong “confirmation bias” – that is, they seek out information that confirms their pre-existing beliefs, while using irrational mechanisms (such as the “conspiracy theory” label) to avoid conflicting information.

Het hele artikel is hier te vinden.
http://www.presstv.ir/detail/2013/07/12 ... ovt-dupes/

De oplossing om uit deze discussie te komen is overigens gewoon inhoudelijk discussiëren waarbij mensen hun bronnen aandragen en daadwerkelijk proberen wat van elkaar te leren. Laat zien op welke informatie je je wereldbeeld baseert en dan kunnen mensen daar eventueel informatie aan toe voegen zodat je je eigen wereldbeeld na het bekijken van die informatie wel of niet kunt gaan aanpassen aan eventueel nieuw opgedane inzichten.

Human sickness is so severe that few can bear to look at it. But those who do become well
~ Vernon Howard

http://www.visionair.nl/ideeen/counter- ... -theories/

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: De lichtgelovige geest

Berichtdoor Tulipano » Di 16 Jul 2013 22:23


Recent studies by psychologists and social scientists in the US and UK suggest that contrary to mainstream media stereotypes, those labeled “conspiracy theorists” appear to be saner than those who accept the official versions of contested events.Pfffff, pak van m'n hart zeg!


En wat blijkt, de mensen die het hardste tegen de conspiracy denkers schreeuwen blijken zelf juist nogal dogmatisch te zijn en nogal sterk in hun eigen waarheid te geloven, of vooral de waarheid ze wordt voorgepapegaait door de mainstream media.


Hmmm. Met deze opinie zal iemand niet zo blij zijn denk ik.


De paashaas doodt Bin Laden!


Ja hoor, en een milieuactivist doodde Pim Fortuyn!

Trouwens, wel toevallig dat Theo van Gogh in november 2004 werd vermoord, vanwege zijn film submission. Laat zijn film '06 05' over de moord van Pim Fortuyn nou toevallig ook dateren uit 2004.

http://www.hugoalexander.nl/Edit-Contri ... -Theo.html

Trouwens, nu we het toch over conspiracy hebben; misschien kan men met zo' n Joint Strike Fighter ook chemtrails trekken. Zijn die peperdure dingen toch nog ergens 'goed' voor!
Laatst gewijzigd door Tulipano op Di 16 Jul 2013 22:37, 4 keer totaal gewijzigd.

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Inez Weski: De tijger, de gnoe en de kunst van het recht

Berichtdoor bamboe » Di 16 Jul 2013 22:24

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1356065
Inez Weski: De tijger, de gnoe en de kunst van het recht
Serie lezingen Volgens strafrechtadvocaat Inez Weski leeft de soort mens vooral als de gnoe. Zij vertelt over het dilemma tussen de groep als veilige haven tegenover de vermorzelende kneveling door diezelfde groep.

"Ken uw leiders, maar vooral: ken uzelf"

Steeds weer in de geschiedenis hebben opkomende horden mensen geknecht

Het recht blijft een fragiel wezen. Het kan niet zonder besef van de zwakte van de menselijke soort, de wrange werkelijkheid van de kudde.

Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

Re: De lichtgelovige geest

Berichtdoor Foetsie » Wo 17 Jul 2013 13:28

Oh, Bamboe, wat ben je zo nu en dan toch grappig

:D

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: De lichtgelovige geest

Berichtdoor bamboe » Wo 17 Jul 2013 13:56

Foetsie, volgens mij bedoel je Tulipano.
Ik heb alleen maar stukjes aangehaald en Tulipano heeft er op haar geheel eigen (inderdaad cynisch grappige) wijze op gereageerd (hoe zoiets triests toch nog grappig kan worden: de creatieve kant van de mens is oneindig).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In antwoord op de zorgen van Inez Weski (zie twee berichten terug): zie wat groepen ook kunnen als het gaat om het verdrijven van de roofdieren: http://www.youtube.com/watch?v=LU8DDYz68kM

En dan gaat het in dit geval om een gevecht tussen twee verschillende diersoorten....
(Er is geen diersoort anders dan de mensheid die te lijden heeft onder roofdieren binnen de eigen soort).


Terug naar “Off-Topic Café”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten