De fatale pil, fatale artsen en een fatale overheid

Voor onderwerpen die niet met Lyme te maken hebben. Hier kan vanalles worden geplaatst. Luchtige onderwerpen zijn ook welkom.
bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

De fatale pil, fatale artsen en een fatale overheid

Berichtdoor bamboe » Vr 25 Okt 2013 19:12

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1375478
Zembla: Fatale pil do 24 okt 2013, 21:10
Tien doden door Diane-35'. Dit nieuws zorgde begin dit jaar voor veel onrust onder vrouwen die de pil gebruiken. Hoe kan het dat een anticonceptiepil ernstige gezondheidsgevaren met zich mee brengt?


Wat een onaardige reactie van de hysterische en overstresste directeur van Lareb ("nederlands bijwerkingencentrum") Agnes Kant en wat kan ze goed liegen als ze zegt dat haar pas sinds kort de bijwerkingen van de dianepil bekend zijn.
Dergelijke bijwerkingen zijn al vanaf het begin bekend van de invoering van die pil bij het loslaten van deze pil op vrouwen in Puerto Rico (maar deze werden toen al onder de mat geveegd).

De diane 35 wordt voorgeschreven bij de indicatie acne en dan wordt de pil vergoed ook al wordt het gebruikt als anticonceptiemiddel: die in principe niet meer vergoed wordt.
Daarom gaan veel meisjes juist aan de diane 35-pil.
Mensen worden niet eerst gescreend door artsen op aanleg voor bloedstolling of mensen wordt evenmin gevraagd of ze bijv. roken voor ze de diane 35 pil krijgt.

In kranten wordt geadverteerd met de diane 35 en wordt verwezen naar http://www.eerstepil.nl : daar wordt niet vermeld wat de bijwerkingen zijn.

Bij http://www.dokteronline.com kun je de diane 35 pil zo bestellen zonder recept ook zelfs als je er expliciet schrijft dat je zus trombose heeft.

Het cbg (college ter beoordeling geneesmiddelen) wil zich in het kader van de wet openbaarheid bestuur niet verantwoorden in Zembla voor deze kwestie.

Fynn
Berichten: 99
Lid geworden op: Do 30 Aug 2012 8:44

Re: De fatale pil, fatale artsen en een fatale overheid

Berichtdoor Fynn » Za 26 Okt 2013 12:15

Het is te belachelijk voor woorden :evil:


Terug naar “Off-Topic Café”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten