Verzuimbegeleiding: een corrupt systeem

Voor onderwerpen die niet met Lyme te maken hebben. Hier kan vanalles worden geplaatst. Luchtige onderwerpen zijn ook welkom.
bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Verzuimbegeleiding: een corrupt systeem

Berichtdoor bamboe » Zo 3 Nov 2013 17:13

28 oktober 2013
FNV: 'Ondeskundigen spelen voor doktertje'

Verzuimbegeleiding moet voortaan anders, stelt FNV Bondgenoten. Volgens de vakbond worden zieke werknemers niet serieus genomen en wordt hun privacy op grote schaal geschonden. 'Het gaat op alle fronten fout.'

Dat concludeert de bond op basis van ruim 6100 meldingen op haar Meldpunt Verzuimbegeleiding. Er kwamen veel meldingen binnen over medewerkers van verzuimbedrijven die ongeoorloofd naar medische informatie van werknemers vroegen. Bovendien gaven deze medewerkers advies over het ziektebeeld en over het herstel.
Doktertje spelen

'Schandalig', vindt de FNV. 'In de praktijk spelen allerlei ondeskundigen voor doktertje zodat ze werknemers onder druk kunnen zetten om weer snel aan het werk te gaan', aldus Gea Lotterman van FNV tegen de NOS.
Toegang tot arts

Andere werknemers wordt de toegang tot een arboarts ontzegd, constateert de vakbond. Ook trekken sommige werknemers de onafhankelijkheid van artsen in twijfel. 'Ik had het gevoel dat de arboarts vanwege het hoge ziekteverzuim op onze afdeling geen ziekmeldingen meer accepteerde, in opdracht van de werkgever', zegt een respondent.
Bedrijfsarts

De FNV wil dat bedrijfsartsen niet langer betaald worden door werkgevers. 'Wie betaalt, bepaalt. Daarom moet de bedrijfsarts voortaan uit andere bronnen betaald worden', stelt Lotterman.
Verzuimbedrijven

Verzuimbedrijven kwamen vorig jaar in opspraak omdat zij structureel de wet zouden overtreden. Ook zorgverzekeraars zouden de privacy van werknemers schenden.
Volledig rapport

Het volledige rapport 'Verzuimbegeleiding: een corrupt systeem' is beschikbaar op de site van FNV Bondgenoten.

Bron: NOS, Telegraaf
http://www.artsennet.nl/Nieuws/Nieuws-u ... tertje.htm

Terug naar “Off-Topic Café”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten