RTL biedt podium aan Millecam-arts

Voor onderwerpen die niet met Lyme te maken hebben. Hier kan vanalles worden geplaatst. Luchtige onderwerpen zijn ook welkom.
Gebruikersavatar
WouterB
Berichten: 403
Lid geworden op: Wo 30 Jan 2013 14:30

RTL biedt podium aan Millecam-arts

Berichtdoor WouterB » Di 19 Nov 2013 14:50

Alternatieve genezer René Broekhuyse, die in 2007 door het Tuchtcollege definitief uit zijn vak werd gezet, maakte 'onterecht' reclame voor zijn nieuwe bedrijf in het RTL4-programma Life is Beautiful.


In het lifestylemagazine dat elke zaterdag wordt uitgezonden, vertelde Broekhuyse hoe hij met ampullen het chronische vermoeidheidssyndroom kan bestrijden.

René Broekhuyse was een van de behandelaars van actrice Sylvia Millecam die in 2001 overleed aan borstkanker. Haar drie alternatieve genezers zeiden dat ze niet meer dan een bacteriële infectie had. Broekhuyse werd als enige uit zijn beroep gezet.

RTL betreurt dat het bewuste fragment is uitgezonden, maar zegt programma's als Life is Beautiful inhoudelijk niet te coördineren. 'Deze programma's worden gefinancierd met behulp van sponsors en gemaakt door een buitenproducent. Inhoudelijk controleren we de eerste aflevering en daarna steekproefsgewijs. Het is dus mogelijk dat er een keer iets of in dit geval iemand in zo'n programma zit waar wij niet achter staan,' zegt een woordvoerder van de omroep.

Bron: AD
http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/arti ... arts.dhtml

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: RTL biedt podium aan Millecam-arts

Berichtdoor bamboe » Za 21 Dec 2013 19:27

Zaterdag 21 december 2013.
'Siliconen borstimplantaten wel schadelijk'
Siliconen borstprotheses zijn schadelijk. Veel van de vrouwen die de implantaten hebben, krijgen te maken met klachten als borstpijn, vermoeidheid, gewrichtspijn en concentratie- en woordvindingsstoornissen.

Dat stelt het VU medisch centrum (VUmc) dinsdag na onderzoek onder tachtig vrouwen met implantaten.

De implantaten zijn al langer omstreden. Over de klachten die ontstaan verschillende meningen. Sommige deskundigen zeggen dat de klachten niets te maken hebben met siliconen borstprotheses, anderen zien wel een verband.

Volgens het VUmc heeft het verwijderen van de implantaten in 69 procent van de gevallen tot verbetering van de klachten geleid.

De siliconen borstprotheses zijn vooral schadelijk voor vrouwen met een allergie. De allergische klachten namen volgens het VUmc toe na het inbrengen van de siliconen borstprotheses. Hun overgevoeligheid voor siliconen is waarschijnlijk genetisch bepaald, aldus het VUmc.
Door: ANP/NU.nl
http://www.nu.nl/gezondheid/3655860/sil ... elijk.html

WillemT
Berichten: 399
Lid geworden op: Do 4 Okt 2007 18:06

Re: RTL biedt podium aan Millecam-arts

Berichtdoor WillemT » Zo 22 Dec 2013 2:08

Beste Bamboe,

Vraagje:
Welk verband is er tussen jouw reactie over de problemen met siliconenimplantaten en dit topic dat gaat over de kwakzalver die nauw betrokken is geweest bij de dood van Sylvia Millecam en die wegens die betrokkenheid veroordeeld is?
WillemT

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: RTL biedt podium aan Millecam-arts

Berichtdoor bamboe » Zo 22 Dec 2013 2:31

hoi WillemT ik wil graag aandacht vragen voor het uiterst giftige siliconenlekborstenprobleem: het echte probleem van Silvia Millecam: de reguliere kwakzalverpraktijken waar zij, en niet alleen zij, met haar grote voeten in getrapt is. Het gaat mij over proportionaliteit in dezen. Elke scheet die een daarna bij haar ziekte betrokken alternatieve arts laat, wordt breed uitgemeten in de media (alsof men niets beters te doen heeft), maar de echte kwakzalvende ¨Millecam-artsen¨ lopen gewoon nog onbestraft rond. Joost mag weten hoeveel slachtoffers zij in totaal gemaakt hebben en hoeveel zij er nog dagelijks maken.

Een andere afleidingsmanoeuvre is ook: de fabrikant van lekkende siliconen-implantaten alleen verantwoordelijk stellen. Het punt van verantwoordelijkheid is wel een issue. In eerste instantie ben je als mens die kiest voor siliconenimplantaten ook verantwoordelijk tot op het punt dat je had kunnen weten dat het hier gaat om giftige lek-implantaten, want dat had men natuurlijk niet verteld van te voren.

Maar dan zijn toch ook de implantateninbreng-artsen verantwoordelijk, zelfs ook al lopen artsen steevast aan de leiband van moordende richtlijnen (zie hoe artsen dagelijks routinematig lymepatienten volgens de richtlijnen aan hun lot overlaten of onderbehandelen): ¨befehl ist befehl¨ niet waar?

Het issue van verantwoordelijkheid wordt in de reguliere ¨zorg¨ zorgvuldig uitgesmeerd en verdonkeremaand: degenen die de richtlijnen maken, zijn niet degenen die ze uitvoeren. Hoe kun je als arts dan nog naar eer en geweten handelen als de richtlijnen -waaraan je handelen wordt getoetst- schadelijk zijn voor de gezondheid van mensen?

http://www.youtube.com/watch?v=pUr3xTZC8Eo
Gerrie de Jongh over foute borstimplantaten in Pauw & Witteman 11 april 2012
Pauw & Witteman Pauw & Witteman ·1,543 videos
Published on Apr 12, 2012

Morgen wordt er in de Tweede Kamer een debat gehouden over de problemen rondom borstimplantaten

Gerrie de Jongh is slachtoffer van implantaten waarmee geknoeid is. Door toedoen van de siliconen heeft ze last van het ASIA-syndroom en is zij siliconenziek. Ook heeft ze hierdoor problemen met haar spraak en geheugen. Vanavond is Gerrie de Jongh te gast om de risico's en problemen rondom implantaten en de siliconen industrie te bespreken.

paperwhite
Berichten: 635
Lid geworden op: Ma 11 Jan 2010 17:00

Re: RTL biedt podium aan Millecam-arts

Berichtdoor paperwhite » Zo 22 Dec 2013 12:52

Zijn de artsen die CVS als diagnose stelden bij een borstkankerpatiënt uit hun ambt ontslagen ?

Zijn de professoren die aan een jonge CVS (?)-patiënte (Ze was voorheen sportkampioen) cortisonespuit toedienden uit hun ambt ontzet omdat de 23-jarige overleed na die spuit ?

Zijn de artsen die D. naar huis stuurden waar ze iets later overleed uit hun ambt ontzet ? Zie een ouder exemplaar van de lymevereniging.

Zijn de artsen die de jonge X naar de psychiater stuurden met haar plots opgekomen hevige hoofdpijn uit hun ambt ontslagen ? De jonge vrouw overleed aan een beroerte. Ze had het nieuwe "als veilig gepromote" medicijn tegen de ziekte van Chron geslikt.

....
Ik kan zo nog een lange lijst opsommen. Als er een even grote heksenjacht was tegen het reguliere circuit als tegen de alternatieve genezers , dan zouden er zeer veel artsen uit hun ambt ontzet worden. Maar het groot aantal reguliere "charlatan"artsen hebben maar nood aan één ding: heksenjagers.
De alternatieve artsen hebben genoeg heksenjagers .. :evil:

roosjeP
Berichten: 98
Lid geworden op: Wo 6 Nov 2013 18:45

Re: RTL biedt podium aan Millecam-arts

Berichtdoor roosjeP » Zo 22 Dec 2013 14:34

@Wouter,
WouterB schreef:Gerechtelijke ontzeggingen aan prutsende ,of beter dood tot gevolg hebbende artsen zoals René Broekhuyse, of anderszins, een Hans van Reijen die zijn BIG registratie weet te behouden door al sedert lange tijd niet meer als echte basisarts te functioneren, maar terug te kruipen achter de afkorting N.P. (als zijnde niet praktiserend, maar nog wel met die achtergrond opererend), dat is toch zeer stuitend! :twisted:

Wat René Broekhuyse en de zaak van Sylvia Millecam betreft heb je de visies ter zake van beide kanten kunnen vernemen? Overigens worden veel mensen met ME,CVS, ziekte van Lyme goed geholpen middels onderzoek en behandeling via de natuurgeneeskundige, het team en mensen waar mee samen wordt gewerkt.
Dat je een andere arts Hans van Reijnen in een zelfde adem noemt en een prutser noemt is een kwalijke zaak. Heb je zelf ervaring met deze arts? Waar zijn jouw bevindingen en verificaties op gebaseerd zodat de lezer zich een objectief beeld daarover kan schetsen? Waarom is er een lange wachttijd? Waarom weten veel mensen de weg naar deze arts te vinden? Waarom worden er goede resultaten bereikt? Omdat regulier dat niet kan, misdiagnoses stelt, verkeerde medicijnen voorschrijft en verkeerde behandelingen geeft met alle gevolgen van dien voor de gezondheidssituatie van mensen.
Over vitamine B12 is kennis voor handen waar menig huisarts, internist, neuroloog nog iets van kan leren http://www.bol.com/nl/p/vitamine-b12-te ... 010970234/
Hans Reijnen beschrijft in zijn boek Vitamine B12, oorzaak van vele chronische klachten, hoe, toen zijn inzicht in ‘de beste aanpak’ steeds verder groeide, er ook steeds betere resultaten werden behaald: “Ik heb tientallen patiënten spectaculair zien verbeteren, waarbij de suppletie van Vitamine B12 een hoofdrol heeft vervuld. Diverse patiënten kwamen in een rolstoel naar het spreekuur, terwijl zij nu weer lopen of zelfs tennissen”. “Ook in de psychiatrie, geriatrie en bij autisten zie ik regelmatig indrukwekkende veranderingen. Honderden patiënten zijn enorm verbeterd. Natuurlijk zijn niet alle gevallen even spectaculair, maar bijna altijd zag ik substantiële verbeteringen optreden als ik de patiënten van de juiste vorm van Vitamine B12 voorzag”.

Van een onderzoeksgroep van 540 van zijn patiënten had na suppletie van twee soorten vitamine B12 19% (108 personen) lichte vooruitgang, 30% (162 personen) matige tot goede vooruitgang, 25% (135 personen) sterke vooruitgang en 25% (135 personen) zelfs spectaculaire vooruitgang. (Eén patiënt vertoonde geen enkele verbetering en één patiënt kwam niet terug). Met andere woorden: Van een groep van 540 patiënten mocht de helft, 50%, 270 personen, een sterke tot spectaculaire vooruitgang van hun gekwelde gezondheid bespeuren. En dertig procent, 162 personen een matige tot goede vooruitgang. Van de resterende groep van 20%, 108 personen, was sprake van een lichte vooruitgang. Dat lijken me, al met al, resultaten waar iedere werker in de gezondheidszorg direct voor zou tekenen.

En als we het dan hebben over ‘spectaculaire verbeteringen’ dan hebben we het over mensen die nog maar zeer slecht ter been waren, of in een rolstoel zaten, en nu weer goed en gecoördineerd en krachtig kunnen lopen. Mensen wier hersenfuncties zo slecht waren dat ze aan dementering begonnen te denken en die nu weer helder kunnen nadenken en niet meer van alles vergeten. Mensen met steeds terugkerende infectieziekten die dat ineens niet meer hebben. Mensen met depressie(s) die geheel weer opklaarden. Mensen met ADHD die weer rustig werden. Mensen met psychoses, autisme, met chronische vermoeidheid, met MS, met bloedarmoede, parodontitis, slapeloosheid, chronische darmziekten, vruchtbaarheids-problemen; kinderen met lees-, geheugen en concentratieproblemen: allen mochten een enorme, ongekende, ‘nooit meer gedachte’, vooruitgang verwelkomen.
Dus door de juiste, de juist gedoseerde en in de juiste volgorde ingenomen vitamine B12 zuigtabletten, verdween na relatief korte tijd, bij de meerderheid van de onderzoeksgroep, namelijk zo’n 80% van de 540 personen, de ene na de andere ernstige chronische klacht, ziekte, afwijking, stoornis ten dele, voor een flink gedeelte. of zelfs in haar geheel! Voor velen onder ons die kampen met jarenlange gezondheidsklachten kan deze nieuwe specifieke Vitamine B12 zuigtablet- aanvulling het verlossende nieuws van "GETTING YOUR LIFE BACK!” betekenen.


Er zijn reguliere huisartsen http://hhhpraktijk.nl/ die wel verder kijken dan hun neus lang is.
Ik krijg regelmatig patiënten in de praktijk met een tekort aan vitamine B12. Zij hebben hier al jaren last van en krijgen steeds meer klachten. http://hhhpraktijk.nl/node/143
Laatst gewijzigd door roosjeP op Zo 22 Dec 2013 14:46, 1 keer totaal gewijzigd.

roosjeP
Berichten: 98
Lid geworden op: Wo 6 Nov 2013 18:45

Re: RTL biedt podium aan Millecam-arts

Berichtdoor roosjeP » Zo 22 Dec 2013 14:44

paperwhite schreef:Zijn de artsen die CVS als diagnose stelden bij een borstkankerpatiënt uit hun ambt ontslagen ?
4 juli 2011 Medicalfacts: Door stigma diagnose kanker gemist bij ME-patiënte http://www.medicalfacts.nl/2011/07/04/d ... -patiente/
Denise de Hoop: Ik had nog niet dood gehoeven http://www.me-cvsvereniging.nl/afbeeldi ... op-artikel
Interview met Denise de Hoop http://www.youtube.com/watch?v=FFUiS-nPvqs
Denise de Hoop is 28-12-2012 overleden.
Zijn de huisarts en de medisch specialisten aangepakt? Nee.

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: RTL biedt podium aan Millecam-arts

Berichtdoor bamboe » Zo 22 Dec 2013 15:41

hoi Floortje, even een zijweg: is de arts over wie jij het uiteindelijk hebt niet Hans Reijnen (en niet Hans VAN Reijnen of?)?
WouterB heeft het in elk geval kennelijk over een Hans van Reijen.

roosjeP
Berichten: 98
Lid geworden op: Wo 6 Nov 2013 18:45

Re: RTL biedt podium aan Millecam-arts

Berichtdoor roosjeP » Zo 22 Dec 2013 16:22

@Bamboe,
Gezien de uitlatingen van Wouter heeft hij het waarschijnlijk over Hans Reijnen? Of ik moet het helemaal mis hebben :wink:? En excuus voor de verwarring ik heb per abuis het woordje van overgenomen.
WouterB schreef:Gerechtelijke ontzeggingen aan prutsende ,of beter dood tot gevolg hebbende artsen zoals René Broekhuyse, of anderszins, een Hans van Reijen die zijn BIG registratie weet te behouden door al sedert lange tijd niet meer als echte basisarts te functioneren, maar terug te kruipen achter de afkorting N.P. (als zijnde niet praktiserend, maar nog wel met die achtergrond opererend), dat is toch zeer stuitend! :twisted:
Arts voor Homeopathie en Bioresonantie (AVIG, n.p. (niet praktiserend)* http://www.menssana.nu/pages/nl/het-cen ... eijnen.php , http://www.menssana.nu/pages/nl/het-cen ... ologie.php

Gebruikersavatar
WouterB
Berichten: 403
Lid geworden op: Wo 30 Jan 2013 14:30

Re: RTL biedt podium aan Millecam-arts

Berichtdoor WouterB » Zo 22 Dec 2013 17:21

Beste Bamboe,

Het wordt me hoe langer hoe duidelijk jij informatie om weet te buigen naar jouw eigen beleving; juist dat is hier een grote afleidingsmanoeuvre om regulier af te kraken en de heiligheidsstatus van de zwakke broeders en zusters die onder de radar van alternatief 'opereren'!

Ik vindt dat misleiding naar de patiënt, en het doet afbreuk aan de acceptatie en reputatie van de serieuze complementaire artsen.

bamboe schreef:hoi WillemT ik wil graag aandacht vragen voor het uiterst giftige siliconenlekborstenprobleem: het echte probleem van Silvia Millecam: de reguliere kwakzalverpraktijken waar zij, en niet alleen zij, met haar grote voeten in getrapt is.

Ernstig onjuist!

Mevrouw Millecam had al 12 jaar implantaten, zeer tegen de wens van haar toenmalige partner:
In een gesprek met het Algemeen Dagblad, vorig jaar, verwijt Jomanda de toenmalige partner van Millecam, Haye van der Heyden, dat hij haar ongeveer heeft geprest de borsten te vergroten. ,,Wat 'n loeder. Wat een allergrofste leugen“, verweert Van der Heyden zich. ,,Sylvia heeft die implantaten tegen mijn zin genomen.“ Trouw: http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/a ... lhof.dhtml

Die borsten implantaten lekten echt niet, sterker nog, na de ontdekte borstkanker, zou dit een voordeel in de behandeling zijn geweest. Uit hetzelfde artikel:
Hoe bizar het ook klinkt, die implantaten zijn een positief aspect als borstkanker bij haar wordt vastgesteld. ,,Het mooiste was“, zegt plastisch chirurg Joost van Tetering in het boek, ,,dat er al een prothese in haar borst zat. Behalve het verwijderen van de borstklier en het onderzoek van de okselklieren hoefde er verder niets te gebeuren. Als er geen uitzaaiingen zouden worden geconstateerd, was het eigenlijk daarmee zo goed als afgerond.“

Maar mevrouw Millecam blijft vasthoudend in haar beleving en wordt daar in gesterkt:
Jomanda, die even later als een soort gelegenheids second opinion fungeert, poneert dat de siliconen uit haar borsten weg moeten, omdat ze genezing in de weg zitten. Maar gesneden mag er niet in haar lichaam heeft Jomanda vanuit 'de Andere Wereld' doorgekregen. En Jomanda's meningen zijn al enige tijd heilig voor Millecam. Het medium steunt ook Millecam in haar aversie tegen chemotherapie. Het wordt het begin van een zoektocht naar genezing in het alternatieve circuit..

Millecam wordt daar gevoed met het idee dat de problemen met haar borst het gevolg zijn van een bacteriële infectie. En geen kanker dus. Vijf dagen voor haar dood, terwijl de dodelijk aandoening in een vergevorderde fase is, vertelt ze een arts nog steeds van die bacteriële infectie. ,,Misschien heb ik toch de verkeerde keuze gemaakt“, moet ze tegen een invallende huisarts hebben gezegd nadat die had vastgesteld dat ze stervende was. En tijdens haar laatste dagen in het Nijmeegse Radboudziekenhuis zegt ze 'fout gegokt' te hebben.


bamboe schreef:Het gaat mij over proportionaliteit in dezen. Elke scheet die een daarna bij haar ziekte betrokken alternatieve arts laat, wordt breed uitgemeten in de media (alsof men niets beters te doen heeft), maar de echte kwakzalvende ¨Millecam-artsen¨ lopen gewoon nog onbestraft rond. Joost mag weten hoeveel slachtoffers zij in totaal gemaakt hebben en hoeveel zij er nog dagelijks maken.

Het mag duidelijk zijn dat dit een aperte leugen is, Mevrouw Millecam is niet dood gegaan aan lekkende siliconenimplantaten, volkomen quatsch!

bamboe schreef:Gerrie de Jongh is slachtoffer van implantaten waarmee geknoeid is. Door toedoen van de siliconen heeft ze last van het ASIA-syndroom en is zij siliconenziek. Ook heeft ze hierdoor problemen met haar spraak en geheugen. Vanavond is Gerrie de Jongh te gast om de risico's en problemen rondom implantaten en de siliconen industrie te bespreken.

De siliconenziekte van mevrouw de Jongh is dus zeer duidelijk een heel ander probleem. Buiten dat je het hier als afleidingsmanoevre gebruikt, lijkt het me ook nog tendentieus waar je stelt dat er met die implantaten gerommeld is. Naar ik er van weet was het ontwerp ondeugdelijk, en is de producent zelfs nadat hij die kennis had, willens en wetens doorgegaan met de productie en verkoop.

Leugenachtig om dan artsen kwakzalverij aan te wrijven...


Groetjes, Wouter


Terug naar “Off-Topic Café”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten