Voedselautoriteit EFSA heeft banden met de voedselindustrie

Voor onderwerpen die niet met Lyme te maken hebben. Hier kan vanalles worden geplaatst. Luchtige onderwerpen zijn ook welkom.
Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Voedselautoriteit EFSA heeft banden met de voedselindustrie

Berichtdoor Tulipano » Wo 18 Dec 2013 19:42

Niet vreemd maar zojuist in het nieuws bij TROS TV:

De commissieleden van de European Food Safety Authority blijken alles behalve onafhankelijk te zijn. Diversen onder hen hebben banden met de voedselindustrie. Zo bleek een van haar adviseurs bijvoorbeeld ook kwaliteitsupervisor te zijn van Nestle. De blauwe kleurstof E131 die vooral in snoepgoed wordt gebruikt, is in wezen een marker om kankercellen meer te detecteren. Er is totaal niet van bekend welke mogelijke schadelijke effecten deze hulpstof zou kunnen hebben wanneer geconsumeerd omdat er tot nu toe geen onderzoek naar is gedaan. Amerikaans onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de zoetstof aspartaam helemaal niet zo onschuldig is en mogelijk kan leiden tot kanker. De E.U. heeft deze zaak afgedaan door te stellen dat het onderzoek ongefundeerd is en laat dus toe dat deze stof in Europese dranken en voeding mag worden gestopt.

https://www.foodwatch.nl/onze_campagnes ... 3godhVgA5Q
https://www.foodwatch.nl/onze_campagnes ... ex_nl.html

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Voedselautoriteit EFSA heeft banden met de voedselindust

Berichtdoor bamboe » Vr 27 Dec 2013 12:26

Laatste nieuws : Het Gezondheids- en Consumentendirectoraat van de Europese Commissie plaatst een directeur van de grootste EU-levensmiddelenindustrie lobbygroep FoodDrinkEurope op het lijstje kandidaten voor het bestuur van het Europees Agentschap voor Voedselveiligheid (EFSA). Ook vier andere genomineerden komen uit de voedsellobby. Het is niet voor het eerst dat de Europese Commissie lobbyisten nomineert voor het bestuur van de waakhond voor voedselveiligheid. Bron : http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2 ... khond-efsa

EFSA belangen industrie (vanaf 14:00) : http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1385064

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: Voedselautoriteit EFSA heeft banden met de voedselindust

Berichtdoor Tulipano » Vr 27 Dec 2013 14:41

European Food Swindle Authority


Terug naar “Off-Topic Café”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten