Pesticiden en gezondheid

Voor onderwerpen die niet met Lyme te maken hebben. Hier kan vanalles worden geplaatst. Luchtige onderwerpen zijn ook welkom.
bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Pesticiden en gezondheid

Berichtdoor bamboe » Za 10 Mei 2014 14:28

Kinderen die in de buurt van boerderijen of wijnranken wonen, worden blootgesteld aan een gevaarlijke cocktail van bestrijdingsmiddelen. Dat blijkt uit onderzoek in Frankrijk, dat vorige week verscheen. Van de 53 soorten pesticiden die werden gevonden, is bekend dat ze het hormoonsysteem kunnen verstoren, kankerverwekkend zijn of geboorteafwijkingen kunnen veroorzaken. Dertien pesticiden kwamen in alle onderzochte haarstalen voor.
http://www.duurzaamnieuws.nl/kinderen-o ... esticiden/

De Partij voor de Dieren voert een langlopende campagne tegen het grootschalige gifgebruik in de Nederlandse landbouw. De meldingen uit het eerste jaar zijn gebundeld in het eerste Zwartboek Gifklikker. Het zwartboek bundelt honderden zorgen en klachten van verontruste burgers uit heel Nederland over het gebruik van bestrijdingsmiddelen in hun leefomgeving. De Gezondheidsraad merkte op dat er geen overheidsloket bestaat waar mensen terecht kunnen met hun vragen en zorgen over gifgebruik in hun buurt. Het kabinet liet in een reactie weten zo’n loket niet nodig te vinden. Het groot aantal meldingen op Gifklikker.nl toont aan dat er juist grote behoefte aan is. De vele meldingen laten zien dat de gifspuit een enorme impact heeft op het dagelijks leven van mensen in het hele land. https://www.partijvoordedieren.nl/recen ... fklikkernl

Terug naar “Off-Topic Café”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten