Foetussen als "groen gas" voor verwarming Brits ziekenhuis

Voor onderwerpen die niet met Lyme te maken hebben. Hier kan vanalles worden geplaatst. Luchtige onderwerpen zijn ook welkom.
bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Foetussen als "groen gas" voor verwarming Brits ziekenhuis

Berichtdoor bamboe » Vr 23 Mei 2014 17:43

Britse ziekenhuizen verbranden foetussen om warm te blijven

Door: Louis XIV 26 maart 2014, 09:26 0

In zevenentwintig Engelse ziekenhuizen werden de afgelopen twee jaar ruim vijftienduizend foetussen verbrand om warmte op te wekken. Foetussen als biomassa en groene energie. Het klinkt een beetje luguber, maar alle kleine beetjes helpen, nietwaar? Ok, het wereldrecord lijken verbranden dat sinds 1945 op naam van de Duitsers staat verbreek je er niet mee, maar wij zijn danig onder de indruk van de koelbloedigheid, harteloosheid en vlekkeloze organisatie van de Engelsen. Eichmann zou trots zijn geweest.

De meeste artsen hielden de ouders voor dat hun doodgeboren kindjes netjes gecremeerd zouden worden. Technisch gezien klopt dit natuurlijk als een bus. Een oven is een oven. Al hadden de ouders wel wat anders in gedachten als laatste rustplaats van hun baby’tje dan de verbrandingsoven van een grauw en grijs afvalverwerkingsbedrijf op een door God verlaten industrieterrein. Sommige artsen maakten van hun hart echter geen moordkuil en vertelden de rouwende ouders gewoon dat hun kindje met de rest van het afval van die dag verbrand zou worden. Zo leren ze dat tijdens de opleiding. Niet erom heen draaien, maar plompverloren zeggen waar het op staat. Dit schrijnende gebrek aan invoelingsvermogen schijnt wel vaker voor te komen binnen de Engelse zorg.

Gelukkig heeft de overheid in de persoon van Bruce Keogh, de directeur van de National Health Service, drastische maatregelen genomen om dergelijke wantoestanden in de toekomst te voorkomen. Hij schreef een brief. Hierin roept hij alle Britse ziekenhuizen op om voortaan geen foetussen meer samen met het klinische afval te verbranden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de zaak hiermee is opgelost.

Wij vinden het verbranden van foetussen als duurzame energiebron een prachtig en lovenswaardig initiatief, want ook de zorg moet inmiddels op de kleintjes letten. Maar tegelijkertijd is het ook een beetje zonde van al dat kostbare organische materiaal. Er zijn zoveel andere zinvolle dingen die je met dode foetussen kunt doen. Opzetten bijvoorbeeld. Zodat de radicale foetusschender Bert Dorenbos ze nog een keer kan gebruiken in een van zijn anti-abortuscampagnes. Scheelt weer een heel bos. Wij vermoeden dat menig vleesetend huisdier er ook wel raad mee weet. Wat doet een kilo dode foetus tegenwoordig?

Mocht u hier morele bezwaren tegen hebben, dan dagen wij u uit om met een betere oplossing voor het foetusprobleem te komen. Laat uw fantasie de vrije loop en stuur ons even een berichtje als u er uit bent. Dan gooien wij ondertussen nog even een plakje moederkoek en drie dode bejaarden op het vuur. Groene stroom zoals groene stroom bedoeld is. Wij zitten er in ieder geval lekker warmpjes bij op deze koude lentedag.
http://mwnw.nl/blog/2014/03/26/britse-z ... 39rp4Y4-JM

http://www.rijksoverheid.nl/documenten- ... ebron.html

Ik dacht eerst dat het een grap was in deze trant: http://theyesmen.org/hijinks/vivoleum

Terug naar “Off-Topic Café”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten