GeenStijl: Pas op voor mevrouw Désirée Röver

Voor nieuws en actualiteiten die specifiek betrekking hebben op de ziekte van Lyme. Plaats niet-specifieke gezondheidsgerelateerde onderwerpen bij het speciale forum "Gezondheid Algemeen".
Martijn
Berichten: 2966
Lid geworden op: Do 23 Okt 2003 22:40
Locatie: Friesland

GeenStijl: Pas op voor mevrouw Désirée Röver

Berichtdoor Martijn » Di 28 Jul 2009 15:44

Het moest er een keer van komen, een link vanaf geenstijl.nl naar lymenet.nl. Dat verklaart ook "Het grootste aantal gebruikers online was 357 op di 28 jul 2009 11:33". Een goede test voor de server.

Het volgende bericht komt van GeenStijl en gaat over Désirée Röver en haar waarschuwingen voor de gevaren van vaccinatie. Désirée Röver en haar dubieuze ideeën over de ziekte van Lyme zijn op LymeNet wel eens besproken, en naar één zo'n draadje wordt in het bericht gelinkt.

Bron: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... rover.html
Pas op voor mevrouw Désirée Röver

Attentie attentie, charlatanpreventie! De lobby van onbetrouwbare kruidenvrouwtjes die met hun geklets labiele mensen bang proberen te maken begint nu echt los te komen. Eerder schreven we al over deze analoge spambrief waarin vermeld wordt dat de Tacohoest een uit het lab afkomstig virus is om de wereldbevolking in te dammen, vandaag presenteren we u mevrouw Désirée Röver. Deze 'medisch research journaliste' wil duidelijk serieus genomen worden (hoeveel leestekens krijg je in zo'n naam gefrot) en waarschuwt in dit filmpje voor de gevaren van vaccinatie. Mèvrôúw deed ooit iets soortgelijks in het vakblad voor apothekers en kreeg toen de hele beroepsgroep achter zich aan, maar op internet boekt ze duidelijk meer succes. Vandaar deze waarschuwing. Want wat zegt Dêsírëe eigenlijk allemaal? Komt 'ie dan hè. Vaccins tasten alle menselijke organen aan, en zijn dus levensgevaarlijk. Ieder vaccin veroorzaakt een mini-herseninfarct (dat kun je zien aan de ogen van gevaccineerde kinderen) en afwijkingen als ADHD of autisme zijn ook de schuld van griepprikken en dergelijke. Ja, die goedbedoelde spuitjes zijn in feite 'weapons of mass destruction' aldus Dêsírëe. Daarom luidt haar advies aan alle moeders van Nederland: laat uw kind nooit ergens tegen vaccineren, maar kies in plaats daarvan voor biologisch eten, liefde en aanraking, vitamine C en lavendelolie. En oh ja, ook adviseert Dêsírëe (hoofd voor 60% bestaande uit kunstmatige haarverf van de Aldi) vooral veel 'colloidaal zilver' tot u te nemen. Want 'Hier is een heel vreemd verhaal aan de gang, er is veel mis en disinformatie over.'

Mutsaerts | 28-07-09 | 11:06 | Link | 226 reacties

Annie de Muis
Berichten: 904
Lid geworden op: Vr 23 Nov 2007 0:28

Re: GeenStijl: Pas op voor mevrouw Désirée Röver

Berichtdoor Annie de Muis » Di 28 Jul 2009 19:37

Ik ken die mevrouw niet anders dan van het eerdere Lyme-artikel, maar op basis van dit videootje is 'wetenschapsjournaliste' ook wel weer heel erg hooggegrepen. De achterliggende logica lijkt haar deels voorbij te gaan.

Uiteraard is er wel een probleem met vaccinaties, maar auto-immuunreacties en problemen met oplevende latente infecties zou je dan apart kunnen benoemen, i.p.v. een rechtstreekse 'aanval op de ingewanden' van het vaccin, 'afgaan op je intuïtie', het bij iedereen van toepassing verklaren van herseninfarcten en het klakkeloos handhaven van een colloïdaal zilverspiegel zonder medische noodzaak.

Naar het mechanisme hoe een vaccin bij alle kinderen een herseninfarct kan veroorzaken ben ik wel benieuwd...

Martijn
Berichten: 2966
Lid geworden op: Do 23 Okt 2003 22:40
Locatie: Friesland

GeenStijl: Rutger op bezoek bij de eerste GriepGek

Berichtdoor Martijn » Do 6 Aug 2009 21:03

Een vervolg op het eerste bericht.

Bron: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... erste.html
Rutger op bezoek bij de eerste GriepGek

Nu het eerste slachtoffer van de Mexicaanse griep valt te betreuren, en 75% van alle Nederlandse jongeren in Spanje besmet van vakantie terugkomen, is de beer los. Rutger ging langs bij de enige *kuch* echte griepexpert van Nederland. Het kruidenvrouwtje Désirée Röver. We schreven eerder al eens over haar. Het mens ontraadt ouders van jonge kinderen bijvoorbeeld ten sterkste om een inenting tegen de biggenkuch te nemen. Want met die inenting wil de overheid door middel van mindcontrol een volk van slaven opbouwen of zo iets. Met deze laatste opmerking valt ze in de categorie 'zo gek als een deur, maakt niet uit', maar door haar venijnige optredens en agressieve methoden om die inenting tegen te gaan valt ze wat ons betreft ook in de categorie 'gevaarlijk, eng, freaky'. Ofwel, tijd om deze slechte heks voorgoed te ontmaskeren. Want komt ze langs met een bloemetje als blijkt dat ze straks tientallen mensen (ok, domme mensen) de dood in heeft gejaagd? FILMPJE!

Prof. Hoxha | 06-08-09 | 20:32 | Link | Comments (33)


Check dus dat fimpje: http://www.dumpert.nl/mediabase/592521/ ... griep.html

ogee Open
Berichten: 756
Lid geworden op: Do 20 Jul 2006 19:00

Re: GeenStijl: Pas op voor mevrouw Désirée Röver

Berichtdoor ogee Open » Vr 7 Aug 2009 13:10

Nou, filmpie gezien.

Wel een beetje stemming maken en feiten door elkaar halen. Vooral zaken die er niets mee te maken hebben.

Ergens is er wel wat voor te zeggen. Ik heb het hier over D.T.K.P. prik voor babies. En dat bedoelt zij. Maar zou er wel uitgeknipt zijn.
De meeste ziekten zijn al uitgeroeid en de T. prik beschermt maar zeer tijdelijk. Half jaar of zoiets? Zie maar eens de reactie van die babies na die prik.

In de natuurgeneeskunde is men er al vele jaren van overtuigd dat deze prikken aan een nieuw onderzoek toe zijn.

Dat verhaal over bevolkings beperking komt uit een groep waar ook Rockefeler lid van is. (Bildenberg?) Nu heeft deze persoon en deze groep enorm veel macht en leden ervan zitten ook in de farma-mafia. Nou en doel wordt door elkaar gehaald en spanend gemaakt met zaken die er niets mee uit te staan hebben.

TheoA
Berichten: 338
Lid geworden op: Vr 14 Mar 2008 16:36

Re: GeenStijl: Pas op voor mevrouw Désirée Röver

Berichtdoor TheoA » Vr 7 Aug 2009 13:17

Een iets serieuzer te nemen kritiek op de vaccinatie tegen de varkensgriep:

http://www.trouw.nl/nieuws/article28332 ... ring_.html

Martijn
Berichten: 2966
Lid geworden op: Do 23 Okt 2003 22:40
Locatie: Friesland

Re: GeenStijl: Pas op voor mevrouw Désirée Röver

Berichtdoor Martijn » Za 8 Aug 2009 23:05

TheoA schreef:Een iets serieuzer te nemen kritiek op de vaccinatie tegen de varkensgriep:

http://www.trouw.nl/nieuws/article28332 ... ring_.html


Voor het gemak is hier de tekst van dat artikel:
nieuws, 7 augustus 2009, ANP

Arts: Mexicaanse griep is 'enscenering'

BERLIJN (ANP) - De farmaceutische industrie voedt de angst voor de Mexicaanse griep. De Mexicaanse griep is niet gevaarlijker dan de gewone griep. Integendeel: het aantal gevallen is 'belachelijk' klein vergeleken met andere griepgolven.

Dat zegt de longarts en SPD-parlementariër Wolfgang Wodarg volgens Duitse media vrijdag. ,,Dit is big business voor de farmaceutische industrie'', aldus Wodarg. Volgens hem heeft de lobby van de farmaceutische industrie zijn belangen weten door te drukken in de politiek. Normaal is nooit van tevoren bekend hoeveel griepvaccins verkocht kunnen worden. ,,Nieuw is nu dat de regering de farmaceutische industrie een verkoopgarantie geeft'', aldus Wodarg.

Tevens maakt de arts zich grote zorgen over het griepvaccin dat momenteel in Duitsland wordt getest. Dat wordt gekweekt op kankercellen van dieren. Volgens Wodarg zou er een kankerrisico voor gevaccineerden kunnen zijn. Dat wordt echter pas jaren na de voorgenomen massale inentingen duidelijk. Volgens Wodarg worden de Duitsers massaal als cavia gebruikt.


Hier een reactie van iemand over het vele geld verdienen aan vaccins:
Bron: http://www.trouw.nl/opinie/columnisten/ ... tten_.html
Peter Rutten schreef:als semi insider kan ik u ook vertellen dat de industrie juist verrekt weinig verdient op typische inentings vaccins. Als die hun werk doen dan zijn maar een paar shots in het leven van een mens nodig. Het grote geld zit in de repetatieve benahdelingen. Cholesteral remmers die (een rijk) persoon een leven lang slikt. Een van de redenen dat een 'vrije industrie' weinig investeerd in vaccins. En in de USA is vanwege de macht van de industrie erg weinig aandacht voor preventieve zorg (waaronder goede vaccinatie programmas). Prijst u zich gelukkig Nederlander te zijn met vrij integere wetenschappers en ambtenaren op dit gebied.


Hoe dan ook, natuurlijk spelen er financiële en andere belangen mee. En overal waar geld, macht en status is het spel is, heb je het risico dat er wordt "gerommeld". Maar volgens Désirée Röver zijn de vaccinaties onderdeel van een plan tot "het ruimen van 90-95% van de huidige wereldbevolking." Dat gaat wel heel ver, en buitengewone claims vragen buitengewoon bewijs.

Maar als het waar is en de "farma maffia" lucht krijgt van dat plan, dan werken ze natuurlijk niet meer mee, want dan zijn ze 90-95% van hun klantenbestand kwijt.. :roll:


Nog een citaat uit dat artikel van trouw:
De Mexicaanse griep is niet gevaarlijker dan de gewone griep. Integendeel: het aantal gevallen is 'belachelijk' klein vergeleken met andere griepgolven.

Dat zegt de longarts en SPD-parlementariër Wolfgang Wodarg volgens Duitse media vrijdag.


Als reactie hierop het volgende:

Bron: http://wiki.answers.com/Q/What_percenta ... _swine_flu
Question: What percentage of people die from the 2009 swine flu?
Answer:

World Wide Mortality Rate of Novel H1N1 (as of 6 July 2009) = 0.45%

US mortality rate of Novel H1N1 (as of 10 July 2009) = 0.57%

The above mortality rates are based on the number of cases reported and or hospitalized, and the number of deaths reported to be related to the pandemic, it is believed by CDC that the number of actual cases in the US is higher (maybe over one million already) which would reduce the mortality rate significantly (unless more deaths should be considered in the equation), but it would still be higher than the death rates of the seasonal flu.

Average mortality rate of seasonal flu = 0.12 % (based on WHO statistics below)

From WHO: "With seasonal flu, we see in the United States over 30 million cases. We see 200,000 hospitalizations and, on average, 36,000 deaths." (During the entire fall and winter flu season.)

WillemT
Berichten: 399
Lid geworden op: Do 4 Okt 2007 18:06

Re: GeenStijl: Pas op voor mevrouw Désirée Röver

Berichtdoor WillemT » Di 11 Aug 2009 21:49

Nog wat wetenswaardigheden over mevr. Röver.
Zij was een van de sprekers tijdens het ABNG symposium over de ziekte van Lyme in juni 2005.
In de inleiding van het verslag presenteert ze zich als “medisch research journalist” met onder meer als CV tekst “ een gebeurtenis in haar persoonlijk leven slingerde haar in 1981 de arena van de westerse geneeskunde binnen” en “sindsdien houdt ze zich bezig met het schrijven van artikelen en het geven van lezingen over de wetenschappelijke benadering van gezondheid. Een intuitief gevoelde behoefte aan balans ten opzichte van de gangbare benadering van ziekte bracht haar bij de complementaire geneeskunde”.
Feit is dat mevrouw geen opleiding in welke medische of aanverwante richting dan ook heeft, evenmin als een opleiding in de journalistiek.
Haar bijdrage is te lezen in het verslag van die bijeenkomst en staat bol van de onzinnige beweringen, met name ook complottheorieen, die in bepaalde alternatieve kringen wel meer de ronde doen, zoals Borrelia burgdorferi als product van biologische oorlogsvoering, overdracht van de ziekte door muggen, vlooien, spinnen, mijten etc., aspartaam (de bekende zoetstof) als veroorzaker van de ziekte van Lyme, Bb als imitator van meer dan 360 ziektebeelden. Enzovoort.
Voor een groot deel schrijft mevrouw Röver haar dubieuze stukjes over van Amerikaanse websites zoals bijvoorbeeld http://www.bowen.com ook bekend van de Q-RiBb test (elk bloedmonster 100% gegarandeerd positief).
Komisch is haar bewering dat “voor Nobelprijzen zijn genomineerd” respectievelijk dr. Garth Nicholson en mevr. dr. Lisa Mattman. Blijkbaar weet mevr. Röver niet dat nominatie voor Nobelprijzen een niet bestaand fenomeen is.

Een nuchtere beschouwing leert dat mevr. Röver krachtige verhalen houdt over dreigende epidemieën, voorzien van doemscenarios en complottheorieën, waarbij de feiten volledig overwoekerd worden door de hype. Of het nu gaat over Lyme, Mexicaanse griep of vaccinatie.
Waarom maken wij ons eigenlijk niet druk over tuberculose, waarvan jaarlijks 9 miljoen nieuwe gevallen optreden en 2 miljoen doden?
Mevr. Röver doet dat in ieder geval niet. Logisch, want dit soort in onze Westerse wereld geaccepteerde ziektes, leveren geen bijdrage aan haar broodwinning.
De “Telegraaf” van 10-8 bevat een uitvoerig verhaal over andere activiteiten van mevrouw.

Chris H
Berichten: 141
Lid geworden op: Di 18 Aug 2009 22:26

Re: GeenStijl: Pas op voor mevrouw Désirée Röver

Berichtdoor Chris H » Wo 2 Sep 2009 22:36

WillemT schreef:De “Telegraaf” van 10-8 bevat een uitvoerig verhaal over andere activiteiten van mevrouw.


Ze staat daar in de spotlight, en niet positief:
CIDI boos: http://www.telegraaf.nl/binnenland/4570617/__CIDI_wil_stappen_tegen_Rover__.html

8 aug: "Aanvoerster hetze tegen griepprik blijkt discipel van sinistere complottheoriën
Anti-vaccinatie-extremist ontmaskerd " http://www.telegraaf.nl/binnenland/4567573/__ONTMASKERD___.html (zijzelf hierover: ""In mijn laatste boek staan 352 wetenschappelijke verwijzingen. ")

8 aug: Viroloog reageert http://www.telegraaf.nl/binnenland/4567575/___Levensgevaarlijk_en_onverantwoordelijk___.htmlGoed opletten dus met beweringen over Lyme, patiëntengroepen zijn potentieel kwetsbaar voor complottheorieën, er zijn mensen die elke alternatieve geneeswijze zonder kritiek omarmen, en ik meen opgevangen te hebben dat de farmaceutische industrie soms ook wel patiëntengroepen inzet als pressiegroep om hun middelen door de keuring te krijgen.

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: GeenStijl: Pas op voor mevrouw Désirée Röver

Berichtdoor bamboe » Ma 8 Feb 2010 23:28

Deze "gevaarlijke" vrouw heeft zelf ook lyme gehad en is er wel mooi vanaf gekomen met oa samento en quantum feedback (SCIO), heeft ze verteld tijdens een lezing maart 2009 in Zaandam.

Buitie
Berichten: 27
Lid geworden op: Di 2 Feb 2010 9:51

Re: GeenStijl: Pas op voor mevrouw Désirée Röver

Berichtdoor Buitie » Ma 15 Feb 2010 18:06

Dus geen Lyme gehad!


Terug naar “Nieuws en Actualiteiten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten