Schatgraven in speeksel

Voor nieuws en actualiteiten die specifiek betrekking hebben op de ziekte van Lyme. Plaats niet-specifieke gezondheidsgerelateerde onderwerpen bij het speciale forum "Gezondheid Algemeen".
emyl
Berichten: 204
Lid geworden op: Ma 23 Jul 2007 21:41

Schatgraven in speeksel

Berichtdoor emyl » Vr 18 Mar 2011 18:39


els
Berichten: 1016
Lid geworden op: Wo 11 Okt 2006 13:14

Re: Schatgraven in speeksel

Berichtdoor els » Za 19 Mar 2011 14:48

Hallo Emyl.

Goed bericht dat je plaatste wat zou het mooi zijn als deze man eindelijk een goed vaccin ontdekte.

Hij werkt dus in het Centrum voor Experimentele en Moleculaire Geneeskunde,misschien microbioloog?
Zou hij één van de weinigen zijn die dus wel gelooft in chronische borreliose ?
Iemand die je niet stapels documentaties voor moet leggen die snel in de la verdwijnen ?
Want het roept toch wel de vraag op waarom zou iemand onderzoek doen,neurologen.internisten geloven toch niet dat het een ernstige ziekte is.
Nee vergissing,het RIVM beschrijft wel dat je er een hartkwaal van kunt krijgen,maar verder valt het allemaal wel mee.
Waarom zou hij naar Amerika zijn gegaan als het allemaal wel mee viel ?
Het is toch kuurtje AB soms heel iets meer ( Een proef bij het Radboud 3 maanden als je geluk hebt )en genezen ben je,heeft deze Tim zelf kennis gemaakt met de heren en dames specialisten ?
Ik hoop van harte dat hij niet alleen een vaccin maakt wat beschermd tegen de tekenbeet maar ook een medicijn die ons allemaal definitief geneest .
Dat de huidige antibiotica lang niet bij iedereen helpt staat voor mij nu wel vast.

Mocht dit bericht op één of andere manier bij deze Tim Schuijt belanden,A.U.B zet u onderzoek voort.

Met dank aan Emyl voor het plaatsen van dit bericht.
Groet Els

TheoA
Berichten: 338
Lid geworden op: Vr 14 Mar 2008 16:36

Re: Schatgraven in speeksel

Berichtdoor TheoA » Za 19 Mar 2011 15:24

Het Centrum voor Experimentele en Moleculaire Geneeskunde is een onderdeel van het AMC (Academisch Ziekenhuis Amsterdam). Net al bijna alle andere academische ziekenhuizen (uitgezonderd Radboud Nijmegen) in Nederland heeft het AMC een slechte naam op het gebied van diagnose en behandeling van Lyme. Zij houden strikt vast aan de CBO-richtlijn. Chronische lyme bestaat officieel niet, in hun visie.

Of dez Tim Schuijt daar zelf anders over denkt, zal straks duidelijk worden uit zijn promotie-onderzoek. In dit artikel beweert hij in ieder geval - net als al zijn andere collega's en tot voor kort ook het RIVM - dat besmetting pas kan plaatsvinden nadat de teek 24 uur op de huid zit. Zo'n uitspraak geeft wel te denken.

els
Berichten: 1016
Lid geworden op: Wo 11 Okt 2006 13:14

Re: Schatgraven in speeksel

Berichtdoor els » Za 19 Mar 2011 15:29

TheoA schreef:Het Centrum voor Experimentele en Moleculaire Geneeskunde is een onderdeel van het AMC (Academisch Ziekenhuis Amsterdam). Net al bijna alle andere academische ziekenhuizen (uitgezonderd Radboud Nijmegen) in Nederland heeft het AMC een slechte naam op het gebied van diagnose en behandeling van Lyme. Zij houden strikt vast aan de CBO-richtlijn. Chronische lyme bestaat officieel niet, in hun visie.


Ja ik weet het,net als Enschede een puinhoop.

TheoA schreef:Of dez Tim Schuijt daar zelf anders over denkt, zal straks duidelijk worden uit zijn promotie-onderzoek. In dit artikel beweert hij in ieder geval - net als al zijn andere collega's en tot voor kort ook het RIVM - dat besmetting pas kan plaatsvinden nadat de teek 24 uur op de huid zit. Zo'n uitspraak geeft wel te denken.


Zeker geeft deze uitspraak te denken,maar is het niet een begin ?

Gr Els

emyl
Berichten: 204
Lid geworden op: Ma 23 Jul 2007 21:41

Re: Schatgraven in speeksel

Berichtdoor emyl » Zo 20 Mar 2011 23:10

Als het AMC niet zo goed aangeschreven staat wat betreft behandeling van lyme, vind ik het helemaal bijzonder dat Tim Schuijt dit onderzoek in dit ziekenhuis doet. (en niet te vergeten dat hij in dit ziekenhuis de middelen voor zijn onderzoek krijgt!)

Tim Schuijt zegt niet dat besmetting binnen 24 uur niet kán, hij zegt dat de kans tot dan toe nog klein is. Bovendien kan een teek niet klokkijken, en net als bij mensen heb je snelle eters en trage eters.
24 uur lijkt mij een gemiddelde, zoals hij schrijft moet er eerst van alles gebeuren voordat er uitwisseling van bloed en darminhoud is. Daar zal een gemiddelde tijd voor nodig zijn.
Verder denk ik dat een teek meestal later dan binnen die 24 uur ontdekt wordt, omdat de nimpf erg klein is en het niet jeukt. mij zegt die 24 uur niet zoveel, niemand kan bewijzen hoe lang een teek er zit, tenzij je er 1 ziet, en wacht tot hij zich vastbijt, maar zo gek is niemand denk ik. (maar ik vraag me wel eens af hoe ze zo'n onderzoek doen, misschien op dieren?)

Mij persoonlink geeft zo'n onderzoek hoop, en ik heb veel bewondering voor de energie die zo'n onderzoeker erin steekt, want hij zal ook ongetwijfeld veel weerstand en tegenspraak tegenkomen.
Het zou toch fantastisch zijn als zal blijken dat de teek zelf, of een konijn, wat dan ook, zou kunnen zorgen voor een geneesmiddel of vaccin? En misschien ook nog wel voor andere aandoeningen.

Ik word er in ieder geval blij van!


Terug naar “Nieuws en Actualiteiten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 0 gasten