We worden bedonderd

Voor nieuws en actualiteiten die specifiek betrekking hebben op de ziekte van Lyme. Plaats niet-specifieke gezondheidsgerelateerde onderwerpen bij het speciale forum "Gezondheid Algemeen".
RobertF
Berichten: 2042
Lid geworden op: Zo 15 Feb 2004 16:21

We worden bedonderd

Berichtdoor RobertF » Za 31 Mei 2014 20:07

We worden al jaren bedonderd en voorgelogen door de officiële instanties.
De hele Q-koorts kwestie is daar een duidelijk voorbeeld van
Ook bij Lyme worden we gewoon voorgelogen, daar is de CBO richtlijn weer een voorbeeld van
Het is een klein groepje van artsen die als aanhangers van de IDSA een vertekend beeld van Lyme in de openbaarheid brengen door steeds weer met misleidende publicaties te komen met slechts één doel de ziekte te bagatelliseren en de kosten laag te houden.
Het is noodzakelijk deze lieden, die alleen maar verderf zaaien openlijk aan de schandpaal te nagelen.
Het artikel
Borrelia burgdorferi sensu lato serology in the Netherlands: Guidelines versus daily practice
J. Coumou & J. W. R. Hovius & A. P. van Dam
is er ook weer een voorbeeld van.

OP de site van STZ staat een prachtig commentaar op deze publicatie
De ziekte van Coumou
http://www.tekenbeetziekten.nl/de-ziekte-van-coumou/
Laatst gewijzigd door RobertF op Zo 1 Jun 2014 10:42, 1 keer totaal gewijzigd.

Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

Re: We worden bedonderd

Berichtdoor Foetsie » Za 31 Mei 2014 20:24

Heb het stukje uit de bovenstaande link gelezen, ik schrik er eigenlijk wel van.
Had me zelfs deze nog niet echt goed gerealiseerd:

De auteurs stellen dat in ongeveer 82% van de gevallen ten onrechte getest werd, dat artsen zich veel beter aan de CBO/ESGBOR richtlijn moeten houden en dat er zo flink bespaard kan worden op Lyme diagnostiek. Misschien waren die testen 'volgens de richtlijnen' inderdaad onterecht, maar waren ze ook écht onterecht gezien de conditie van de patiënt? Dat valt uit de data onmogelijk af te leiden en je krijgt ook het vermoeden dat die vraag de auteurs geen moment interesseert.


De gebruikte C6 test is niet officieel gevalideerd (opmerkelijk dat deze auteurs een ongevalideerde test gebruiken om zulke vergaande conclusies uit te trekken…).


Hoewel regelmatig gesteld wordt dat de C6 Elisa test zo specifiek is dat een confirmerende test achterwege kan blijven werd toch een extra immunoblot gebruikt, waardoor alsnog een aanzienlijk deel van de positieve uitslagen als 'fout-positief' afgevoerd kon worden.Schokkend :!:

Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

Re: We worden bedonderd

Berichtdoor Foetsie » Za 31 Mei 2014 20:47

Het ergste vind ik nog wel dat er vaststaande conclusies worden verbonden door zgn. wetenschappers die verstand van de ziekte van lyme zouden moeten hebben, middels een test die nog nieteens gevalideerd is?

WAT EEN ZOOTJE

Je vraagt je af hoe die knul Hovius ooit heeft kunnen afstuderen.

En dan die J. Coumou, nou daar zijn we lekker mee, met deze "publicatie zieke" nieuwe generatie:
(geeft zeker weer geld in het laadje van de Uverstiteit, ongeacht of de inhoud wel klopt)

Overzicht van Jeroen Coumou
Huidig PhD-Student bij Academic Medical Center
Vorig Research associate bij Yale University School of Medicine
Researcher bij GGD Amsterdam
Analist for the department of Quality Process and Innovation bij Academic Medical Center
Opleiding Universiteit van Amsterdam
Connecties
49 connecties
Websites My publications
(linkedin)

PS
Doet me denken aan dit topic:
viewtopic.php?f=3&t=8145
Laatst gewijzigd door Foetsie op Zo 1 Jun 2014 19:05, 1 keer totaal gewijzigd.

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: We worden bedonderd

Berichtdoor Tulipano » Zo 1 Jun 2014 0:19

Uit het artikel van STZ:

Het gaat in deze publicatie uiteindelijk niet over de 'Ziekte van Lyme', maar over de 'Ziekte van Coumou' – een kwaadaardige afwijking die het waarnemingsvermogen van bepaalde onderzoekers en medici selectief beïnvloedt en waarvoor een bezoek aan de psychiater een goede eerste behandeling zou zijn. Of het een internetziekte betreft is niet duidelijk, het syndroom lijkt vooral voor te komen in kringen rond AMC, CBO, Gezondheidsraad en RIVM dus waarschijnlijk verloopt de besmetting via persoonlijke contacten.


Misschien kan Hovius beter een vaccin ontwikkelen tegen de ziekte van Coumou!
Wat een toeval trouwens, die 3 miljoen voor een expertisecentrum waar E. Schippers het over had. Is dat niet hetzelfde bedrag dat het AMC heeft gekregen voor de ontwikkeling van het Lymevaccin?

https://www.amc.nl/web/Zoeken.htm?q=3+m ... accin+Lyme

Ik heb zo'n raar gevoel dat het 'Lyme expertisecentrum' er al lang is en zich ergens in of rondom Amsterdam bevindt. En dat die 3 miljoen inmiddels al een andere bestemming hebben gekregen!

savan
Berichten: 436
Lid geworden op: Vr 21 Jun 2013 6:21

Re: We worden bedonderd

Berichtdoor savan » Zo 1 Jun 2014 7:18

Het verbaasd mij allemaal niets.
Lymepatiënten zijn hier niet welkom. Ze willen hier liever niet behandelen, ook al komt het eruit dat je lyme hebt. Oa vanwege het SWAB antibioticabeleid? Dat slaat de plank behoorlijk mis, patienten krijgen hun antibioticamiddelen wel via internet, het buitenland of andere behandelaars. Gevolg is dat ze hier niet weten wat een patient allemaal gebruikt heeft.
Ze moeten er goed om denken waar ze hier mee bezig zijn, patienten en hun families worden steeds kwader. Het zou mij niets verbazen dat er straks nog eens iemand een shotgun open zet in een ziekenhuis.

Er zijn geen winnaars in dit verhaal alleen verliezers.

Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

Re: We worden bedonderd

Berichtdoor Foetsie » Zo 1 Jun 2014 20:17

Ja, het is gewoon een zoethoudertje voor alle zieke mensen.
Die Hovius is helemaal niet bezig met al die mensen die de ziekte van lyme hebben, maar gaat lekker z'n gang met het ontwikkelen van een vaccin, de smiecht....
Onder het mom van een lymepoly:

http://www.immunovalley.nl/news-and-eve ... ne-projec/

The AMC in collaboration with six European partners, will start research into a vaccine to prevent ticks from spreading severe illness.

--------------------------------------------------------------------------------

Lyme disease, tick-borne encephalitis and humane babesiose are among the severe illnesses caused by tick bites, which occur more often in Europe. For most of these tick-borne ailments, there is no vaccine available.

The aim of the European consortium, lead by Infectious diseases physician Joppe Hovius from the AMC, is to provide evidence that one vaccine against the tick can prevent all these illnesses. The consortium will receive a European FP7 subsidy of 3 million Euros.

The researchers are going to investigate how the tick transfers bacteria, viruses and parasites, certain proteints in the saliva of the tick play a crucial role. They want to find that one protein that is involved in the transmission of pathogens. The vaccine should then be directed against that protein.

The project named ANTIDotE: Anti-tick Vaccines to Prevent Tick-borne Diseases in Europe (www.antidote-fp7.org) will start in December 2013 for five years.

The partners in the consortium are: the Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), the Institute of Parasitology, Biology Center, Academy of Sciences of the Czech Republic, Free University of Berlin (Germany), the Center for Cooperative Research in Biosciences (Spain), the company GenXPro (Germany) en het Institute of Virology van de Slovak Academy of Sciences (Slovakia).


Het programma: "Vroege Vogels" noemt dit ook in hun interview met die schijnheilige Hovius.

http://vroegevogels.vara.nl/Fragment.20 ... %5D=345723

Het is een mooie dikke, de eerste teek van 2008 die ik op de linkerkaak van mijn hond heb gevonden. Met een kwartslag naar rechts draai ik hem eruit. Alle acht de pootjes en de kaken zitten er nog aan, dus zonder achtergebleven lichaamsdelen zal het wondje hopelijk niet gaan ontsteken. In een plastic bakje ermee en op naar Amsterdam.
In het laboratorium voor experimentele inwendige geneeskunde van het AMC plakt internist in opleiding Joppe Hovius het beestje met dubbelzijdig plakband op een microscoopglaasje. Onder de microscoop schuift hij een dun glazen buisje over de monddelen van het beest. Een paar druppeltjes van – zoals Hovius het eufemistisch uitdrukt – een kietelende stof op het schild van de teek en daar komt het: een microlitertje doorzichtig tekenspeeksel wordt in het buisjes gebraakt. “Het is een bewerkelijke methode”, vertelt Hovius, “want per uur kun je hooguit enkele microliters speeksel per teek verzamelen. Gelukkig hebben we de genetische code achter een aantal interessante stoffen uit het speeksel al gekraakt. Dus een belangrijk deel van mijn werk kan ik nu doen in celkweken die de stofjes vanzelf voor mij uitscheiden.”
De stoffen waar Hovius interesse in heeft, hebben nu eens niets met de gevreesde ziekte van Lyme te maken. Een kwart van alle teken in ons land blijkt inmiddels drager van de bacterie Borrelia burgdorferi, die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Het gaat Hovius dit keer om de nuttige stoffen in het speeksel. Een teek moet, net als alle andere bloedzuigende insecten ervoor zorgen dat het bloed van haar slachtoffer niet stolt voor zij – het zijn vooral de vrouwen die een bloedmaal nemen – het kan opdrinken. Daarom produceren teken verschillende antistollingseiwitten. Daarnaast blijken er ook reuze potente ontstekingsremmers in tekenspeeksel te zitten. Een teek kan soms wel een week op de huid van haar slachtoffer zitten. Als dat slachtoffer een sterke afweerreactie zou ontwikkelen, dan valt de teek van de huid voordat ze is volgezogen. Die afweerreactie moet het dier dus onderdrukken.
In een recente publicatie in het wetenschappelijketijdschrift PLoS pathogens beschrijft Hovius dat het afweeronderdrukkende middel ‘Salp15’ uit het tekenspeeksel erg efficiënt werkt. Het remt de zogenoemde dendritische cellen die ter plaatse in de huid vreemde stoffen aan het afweerapparaat zouden moeten aanbieden om een afweerreactie tegen de teek op gang te brengen. Daarnaast zijn er nog andere afweeronderdrukkende stofjes die allemaal op een heel specifieke manier op het immuunsysteem ingrijpen. “Als we al die stoffen zouden karakteriseren, zou je uiteindelijk een heel arsenaal aan mogelijke medicijnen kunnen krijgen. Er zijn heel veel auto-immuun ziekten, zoals MSof inflammatoire darmziekten die je kunt behandelen met afweeronderdrukkende middelen. Misschien dat er bij specifieke ziekten ook verschillende stoffen gevonden kunnen worden die heel exact het ontspoorde deel van de afweer kunnen remmen.” Hierover publiceerde Hovius recentelijk in het vakblad PLoS Medicine.
Op het gebied van de antistolling zijn er al vorderingen gemaakt met een antistollingseiwit uit tekenspeeksel. “In dierproeven blijkt het antistollingsmiddel uit teken heel potent. Het werkt in ieder geval stabieler en langer dan de huidige medicijnen die vooral door hart- en vaatpatiënten worden gebruikt. En ze geven ook minder bijwerkingen. Met een eventueel toekomstig medicijn op basis van tekeneiwit zouden patiënten dus minder vaak hun stollingstijd hoeven te controleren en ook minder vaak hoeven slikken.”
Het onderzoek van Hovius blijkt uiteindelijk toch ook raakvlakken met het Lyme-probleem te hebben. Want als de onderzoeker de stoffen kent die voor de teek essentieel zijn om bloed te kunnen drinken, dan kent hij ook de potentiële achilleshiel van het beestje. “Vaccins tegen tekenbeten of tegen Lyme zijn momenteel niet op de markt. Maar als je in staat bent om met een vaccin de essentiele eiwitten van de teek te blokkeren, dan heb je misschien ook een middel om de ziekte van Lyme en andere door teken overdraagbare ziekten te bestrijden”, zo veronderstelt Hovius.
Uiteindelijk moet Hovius toegeven dat hij natuurlijk lang niet de eerste is die de zegeningen van de teek heeft ontdekt. De bacterie Borrelia burgdorferi was hem al lang voor. Het blijkt dat de bacterie zich in het lijf van de teek helemaal inpakt met het eiwit Salp15. In die afweeronderdrukkende jas heeft de bacterie een veel grotere kans om in het lijf van de gebeten gastheer te overleven. En omdat een teek mèt Borrelia ook meer Salp15 maakt dan een niet geïnfecteerde, vergroot de bacterie indirect ook de kansen op succes voor de teek. “Ze spannen echt tegen ons samen!”, lacht Hovius.

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: We worden bedonderd

Berichtdoor Tulipano » Wo 4 Jun 2014 10:50

Enkele details op de site van het AMC:

Het AMC krijgt van de Bill en Melinda Gates Foundation een subsidie van $ 920.000,- ( bijna € 800.000,-) voor verder onderzoek naar een muismodel waarin vaccins tegen HIV en Hepatitis-C (HCV) kunnen worden getest. Het geld gaat naar de onderzoeksgroep van Hergen Spits, hoogleraar Celbiologie.

Het AMC-onderzoek maakt deel uit van een internationaal researchproject onder leiding van dr. Rudi Balling van het Duitse Onderzoeks Centrum voor Biotechnologie in Braunschweig. Andere deelnemende instellingen zijn het Institute Pasteur en het Neckerziekenhuis in Parijs, de Hannover Medical School, de Rockefeller Universeit in New York en de Franse onderzoeksorganisatie INSERM

https://www.amc.nl/web/Het-AMC/Nieuws/N ... or-AMC.htm

en:

Niet voor niks pompt het miljardairsechtpaar Bill en Melinda Gates 287 miljoen dollar in het onderzoek naar een aidsvaccin. Het moet sneller en beter gaan, want tot nu toe zijn de experts nog geen stap dichter gekomen bij een inenting die tegen HIV-besmetting beschermt. Ze weten vooral wat níet werkt.


https://www.amc.nl/web/Het-AMC/Nieuws/N ... rlaten.htm

Het lijkt erop dat het AMC de ontwikkeling van vaccins meer ambieert dan de ontwikkeling van betere testen. Zoals uit bovenstaande quotes wel duidelijk wordt, brengen vaccins veel meer geld in het laatje.
En met geld kun je bijna alles kopen, behalve je gezondheid dan!

(287 miljoen voor AIDS versus 3 miljoen voor Lyme! Hoe denken ze dat te doen?)

Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

Re: We worden bedonderd

Berichtdoor Foetsie » Wo 4 Jun 2014 20:47

Nou, tjonge jonge...
Dat hele zgn. lymecentrum daar in Amsterdam met Hovius en Coumou is als je goed leest gewoon een vaccinonderzoeks centrum.
Hier moet je dus niet zijn als je de ziekte van lyme ontwikkeld.

Om over dat onderzoek van hun nog maar te zwijgen, want dat slaat alles.
Als je het aan een rechter zou voorleggen is het goed mogelijk dat het hele onderzoek niet meer gepubliceerd mag worden, omdat er gewerkt is met een: "nog in ontwikkeling zijnde test" , hier kun je dus geen conclussies aan verbinden en dat doen zij wel, het is onethisch en zelfs verboden!!!

Er worden trouwens jaarlijks heel veel onderzoeken geschrapt omdat ze achteraf gewoon niet kloppen, hier is een speciale commissie voor, misschien zou je dat daar kunnen melden...

Stel je voor als iedereen dat zou gaan doen, dan zouden in 1 klap alle onderzoeken niks meer waard zijn.
WAARDELOOS DUS

Wanneer komt er nu toch eens een keer iemand die wel in staat is om niet voor het grote geld te gaan?

Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

Re: We worden bedonderd

Berichtdoor Foetsie » Do 4 Sep 2014 19:16

Misschien heeft Jeroen Coumou zijn praktijken geleerd van zijn Amerikaanse collega Alan Steere?

20 Redenen waarom de ziekte van Lyme is Undiagnosed:

http://lyme.kaiserpapers.org/20-reasons ... nosed.html


Terug naar “Nieuws en Actualiteiten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 1 gast