ME/CVS effect AB

Wetenschappelijke onderwerpen die betrekking hebben op de ziekte van Lyme, zoals wetenschappelijke medische publicaties en artikelen die worden ondersteund door dergelijke publicaties.
jes
Berichten: 190
Lid geworden op: Do 12 Jul 2007 22:34

ME/CVS effect AB

Berichtdoor jes » Za 29 Sep 2007 21:55

31 Aug '06 - + 2 - 0 Vermeulen en Scholte vinden effect antibioticum
In een onderzoek bij 100 ME/CVS-patiënten hebben Vermeulen en Scholte een positief effect op de gezondheid gevonden van het antibioticum azithromycine. Dit is een antibioticum dat bacteriële infecties bestrijdt en recent ook een gunstig effect bleek te hebben bij astma-patiënten. De onderzochte ME/CVS-patiënten hadden allen lage waarden van acetylcarnitine. Ruim de helft ging er bij toediening van azithromycine op vooruit.

R.C. Vermeulen en H.R. Scholte
"Azithromycin in Chronic Fatigue Syndrome (CFS): An analysis of clinical data"
Journal of Translational Medicine, augustus 200http://me-cvsvereniging.nl/me-cvs-nieuw ... php?id=208

Gebruikersavatar
annika
Berichten: 495
Lid geworden op: Zo 8 Jan 2006 21:36
Locatie: D'chem

Berichtdoor annika » Zo 30 Sep 2007 11:34

en gewone Carnitine dan ?

dat heb ik voorgeschreven gekregen van de internist in eerste instantie maar ik werd er alleen beroerder van.
Bloeduitslagen lieten zien dat mijn carnitine gehalte al aan de hoge kant was, dus dat klopte vermoedelijk wel.
Ook ik heb jarenlang rondgelopen met het stempel ME/CVS
Annika, 27, ziek sinds 1996

Niek
Berichten: 2305
Lid geworden op: Vr 19 Mei 2006 11:31
Locatie: Walcheren

Berichtdoor Niek » Zo 30 Sep 2007 13:01

annika schreef:en gewone Carnitine dan ?

L-carnitine wordt in het lichaam omgezet in acetyl-carnitine; komt op hetzelfde neer, al is er veel discussie over welke van de twee versies het beste werkt en wat het allemaal wel of niet kan doen in je lichaam.

Er zijn trouwens meer studies die er op wijzen dat bij CVS/ME een bacteriele infectie (bijv. borrelia) een rol speelt. Carnitine zou o.a. kunnen helpen omdat het schade aan de mitochondrien resp. zenuwen enigszins herstelt of compenseert (beide een probleem by lyme en wellicht ook bij sommige gevallen van ME/CVS).

Gebruikersavatar
minx
Berichten: 439
Lid geworden op: Vr 29 Sep 2006 20:33

Berichtdoor minx » Zo 30 Sep 2007 23:04

In Engeland behandelt dr. Andrew Wright een aantal ME/CVS patienten als Lyme-patienten. Hij diagnostiseert deze patienten mbv levend bloedanalyse, RobertF wil hier misschien iets meer over vertellen.

Gebruikersavatar
vonneke
Berichten: 7127
Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57

Berichtdoor vonneke » Ma 1 Okt 2007 11:53

minx schreef:

In Engeland behandelt dr. Andrew Wright een aantal ME/CVS patienten als Lyme-patienten. Hij diagnostiseert deze patienten mbv levend bloedanalyse, RobertF wil hier misschien iets meer over vertellen.


Ik ben een beetje verbaasd dat je de naam van deze dokter noemt,ik dacht dat hij niet de juiste informatie gaf.

Of was dat alleen maar in dit stukje zo ?:

http://www.lymenet.nl/forum/viewtopic.php?p=25232#25232

Groetjes,Yvonne

Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.


Afbeelding

Niek
Berichten: 2305
Lid geworden op: Vr 19 Mei 2006 11:31
Locatie: Walcheren

Berichtdoor Niek » Ma 1 Okt 2007 16:49

vonneke schreef:Ik ben een beetje verbaasd dat je de naam van deze dokter noemt,ik dacht dat hij niet de juiste informatie gaf.

misschien verwar je de daar besproken website (waar hij wordt genoemd, maar het is niet zijn eigen website) met de naam van de dokter?

Andy Wright doet onderzoek wat niet bepaald 'mainstream' is en in IDSA kringen etc. zullen ze hem wel een kwakzalver vinden. Maar dat komt voor een deel omdat hij met zaken komt die de reguliere geneeskunde niet erg prettig vind (veel lastige vragen zonder antwoorden). m.i. heeft hij wel een wetenschappelijke manier van werken. Voorlopig houdt de officiele geneeskunde liefst het standpunt aan dat levend bloed analyse (en alles wat je via een microscoop in bloed ziet ziet wordt daar gemakshalve dan maar bij geveegd) onwetenschappelijk is (niet-reproduceerbaar, nutteloos etc.).

RobertF
Berichten: 2042
Lid geworden op: Zo 15 Feb 2004 16:21

Berichtdoor RobertF » Ma 1 Okt 2007 17:36

Ik kan niet zoveel over het werk vertellen van dr. Wright. Ik heb hem ontmoet op een congres in Engeland en hij vroeg vrijwilligers voor het bloedonderzoek. Je kunt je voorstellen dat ik vooraan stond. Ik heb mijn eigen bloed gezien onder zijn DF-microscoop en de spirocheten, niet parelsnoeren en andere zaken, nee heel duidelijke spirocheten en niet alleen bij mij. Ik was heel erg onder de indruk hiervan en heb later in Nederland nog een seminar van Dr. Bradford bezocht over DF wat echter één grote commerciele flop was. Ik weet dat Wright veel onderzoek hiermee verricht samen met Maria Kroun uit Denemarken die gespecialiseerd is in babesia en zelf Lymepatiente is. Hij heeft mij toegezegd als ik hem uitnodig dan komt hij voor een lezing/demonstratie, dus wie weet een sponsor? Ik heb veel respect voor deze mensen omdat ze belangeloos lezingen geven om de boodschap over Lyme te verbreiden. Chapeau!

Niek
Berichten: 2305
Lid geworden op: Vr 19 Mei 2006 11:31
Locatie: Walcheren

Berichtdoor Niek » Di 2 Okt 2007 13:37

RobertF schreef:Ik was heel erg onder de indruk hiervan en heb later in Nederland nog een seminar van Dr. Bradford bezocht over DF wat echter één grote commerciele flop was.

de verhalen over de (extreem dure) 'Bradford DF microscope' die noodzakelijk zou zijn om zulk onderzoek goed te doen maken op mij een slechte indruk; was er in de jaren dertig ook niet zo iemand (die wat met een voorloper van bioresonantie te maken had) en zo'n supermicroscoop zou hebben waarvan later alle gegevens 'kwijtraakten'?

Het onderzoek van Wright en Kroun is de moeite waard, maar ik blijf van mening dat je met normale microscopie (zoals de filmpjes die ik van Kroun zie) meestal te weinig ziet en dat er dan allerlei twijfels blijven. Dat maakt het te makkelijk voor de reguliere sector om gaten in het verhaal te schieten en alles af te doen als gerommel in de marge. Wat wel waardevol is, is dat zij een flink aantal patienten volgen waardoor toch langzaam aan een bepaald beeld ontstaat.

Als de benodigde apparatuur wat goedkoper wordt en meer algemeen beschikbaar komt zou dit een mooie 'smoking gun' in het lyme onderzoek kunnen vormen. Je kunt dan met eigen ogen zien dat de IDSA/CBO verhalen over korte AB kuren, persistentie etc. onzin zijn. Ik zie regelmatig verhalen over nieuwe ontwikkelingen t.a.v. optische microscopie met hoge resolutie (tot 10-20 nm) maar helaas nog geen konkrete voorbeelden van betaalbare apparatuur.


Terug naar “Wetenschap”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 1 gast