LEES DIT EERST: wat te plaatsen in "Wetenschap"

Wetenschappelijke onderwerpen die betrekking hebben op de ziekte van Lyme, zoals wetenschappelijke medische publicaties en artikelen die worden ondersteund door dergelijke publicaties.
admin
Beheerder
Berichten: 623
Lid geworden op: Do 23 Okt 2003 21:00

LEES DIT EERST: wat te plaatsen in "Wetenschap"

Berichtdoor admin » Do 2 Jan 2014 22:31

Regels voor forumonderdeel ”Wetenschap”

Het forumonderdeel “Wetenschap” is bedoeld voor informatie en discussie op basis van medisch-wetenschappelijk onderzoek, zoals gepubliceerd in medisch-wetenschappelijke tijdschriften.

Het volgende mag hier geplaatst worden:

  1. medisch-wetenschappelijke publicaties.
  2. informatie over een medisch-wetenschappelijke publicatie, zoals een persbericht.
  3. informatie en discussie die wordt ondersteund door medisch-wetenschappelijke publicaties.

Als vereiste geldt dat elke publicatie die hier wordt geplaatst of die als referentie wordt gebruik, te vinden moet zijn met PubMed: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/

Over PubMed:

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/PubMed

PubMed is een via het internet vrij (gratis) toegankelijke zoekrobot die de MEDLINE-databank met referenties naar medisch wetenschappelijke artikelen evenals de database met boeken van de NCBI doorzoekt. Vrijwel alle medisch belangrijke publicaties van de laatste tientallen jaren zijn daarin te vinden, over het algemeen met minimaal een samenvatting van het artikel, soms met een link naar het complete artikel.


Verder wordt bij het plaatsen van artikelen gevraagd om een bronvermelding te geven en volledige informatie te plaatsen: de titel van het artikel, de auteur(s), waar het gepubliceerd is en wanneer. Zodoende is direct alle relevante informatie zichtbaar en is het ook makkelijk om het terug te vinden.

Terug naar “Wetenschap”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Common Crawl [ Bot] en 1 gast