Lyme - ontstoken peesaanhechtingen

Medische onderwerpen die betrekking hebben op de ziekte van Lyme, maar die niet passen bij "Wetenschap", met vragen, informatie en discussie over bijv. preventie, symptomen, diagnose en behandeling.
ventru
Berichten: 125
Lid geworden op: Za 3 Sep 2005 12:19
Locatie: Rotterdam

Berichtdoor ventru » Zo 11 Mar 2007 13:36

Lang niet gepost, maar ik ben nog altijd niet genezen. Volgens de internist was het géén lyme, maar intussen heb ik nog altijd ontstoken peesaanhechtingen en gigantische blaasontstekingen.

Heb net weer een kuur co-trimoxazo Alpharma gehad, morgen naar het ziekenhuis naar de specialist, omdat het toch wel hevige ontstekingen zijn.

kennen jullie dit medicijn en zouden dit nog altijd bijverschijnselen van Lyme zijn of zit ik op het verkeerde spoor????

Gebruikersavatar
vonneke
Berichten: 7127
Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57

Berichtdoor vonneke » Zo 11 Mar 2007 14:28

Bedoel je de antibiotica co-trimoxazol ? Zo ja, die heb ik een keer voor een darmonsteking gehad.

Als de internist zegt dat het geen lyme was, wat is het volgens hem dan wel ?

Groetjes, Yvonne

Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.


Afbeelding

ventru
Berichten: 125
Lid geworden op: Za 3 Sep 2005 12:19
Locatie: Rotterdam

Berichtdoor ventru » Zo 11 Mar 2007 18:57

Dat wist hij niet en ik moest er maar mee leren leven en minder op letten :? Het zou een voorbode voor reuma kunnen zijn, maar het leek ook op Lupus ( :? :? ), maar ondertussen had hij verkeerde bloeduitslagen opgevraagd (op een verkeerde naam). Maar ik hoor het morgen hopelijk wel, vroeg me af of het medicijn bekend is.

Gebruikersavatar
vonneke
Berichten: 7127
Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57

Berichtdoor vonneke » Ma 12 Mar 2007 16:17

Dat is dan wel weer makkelijk gezegd dat je er maar mee moet leren leven en er minder opletten. Hoe kan dat nu als je constant ontstekingen hebt? Laat je even weten hoe het vandaag gegaan is ?

Groetjes, Yvonne

Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.


Afbeelding

ventru
Berichten: 125
Lid geworden op: Za 3 Sep 2005 12:19
Locatie: Rotterdam

Berichtdoor ventru » Ma 12 Mar 2007 16:22

Ik moet 4 april een ct scan laten maken, het lijkt er op dat ik nierproblemen heb óf dat er iets niet goed zit in mijn blaas. Ik heb dit al een tijd, heb dit ook gemeld bij de internist, maar nee, er was niets te zien. Achteraf moet het altijd meteen gecontroleerd worden als je klachten hebt zoals ik ze had, duidt het altijd op iets wat niet goed is. Nu maar hopen dat het niet iets kwaadaardigs is. Wanneer houdt het nu eens op? Ik ben nu al bijna 3 jaar aan het sukkelen. Wel lyme, geen lyme, ontstekingen aan al mijn peesaanhechtingen en gewrichten, en nu dus dit weer. Maar ik laat het er niet bij zitten, blij dat er naar gekeken wordt.

Niek
Berichten: 2305
Lid geworden op: Vr 19 Mei 2006 11:31
Locatie: Walcheren

Berichtdoor Niek » Ma 12 Mar 2007 20:37

ventru schreef:het lijkt er op dat ik nierproblemen heb óf dat er iets niet goed zit in mijn blaas.

een borrelia infectie van de nieren of blaas komt regelmatig voor bij lyme patienten; ik weet niet wat voor problemen dat precies veroorzaakt (afgezien van problemen met plassen die veel lyme patienten sowieso al hebben), maar je zult er vast last van hebben.

ventru
Berichten: 125
Lid geworden op: Za 3 Sep 2005 12:19
Locatie: Rotterdam

Berichtdoor ventru » Ma 12 Mar 2007 23:49

Ik heb bloed(stolsels) in mijn urine, niet voortdurend, maar om de zoveel tijd ... en dan onrustbarend. Er bleek geen nitriet in voor te komen, als teken dat het een afwijkende bacterie is. Maar meen je het dat dit meer voorkomt bij Lyme???? Ik ben vorig jaar door de internist weggestuurd dat ik geen lyme had, nooit lyme had gehad en dat ik er maar niet zoveel op moest letten....!!!!

Ik word gek als het wel door lyme veroorzaakt word, dan ga ik hem voor het gerecht slepen! Hij zat met de bloeduitslagen op een verkeerde naam voor zich (mijn meisjesnaam/gehuwde naam door elkaar gehaald), dus ik ben zo boos geworden dat ik maar 1 ding dacht: bekijk het!

Niek, het je meer info over lyme / nier/ blaasklachten???

Gebruikersavatar
vonneke
Berichten: 7127
Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57

Berichtdoor vonneke » Di 13 Mar 2007 10:23

Hallo Ventru

Ik hoor wel van meer patienten dat ze veel blaasontstekingen hebben.
Mijn 2 dochters en ik hebben ook heel veel blaasontstekingen en urineweginfekties gehad. Zelf heb ik ook een aantal keren bloed in de urine gehad wat volgens onze HA door nierstenen of nierbekontsteking kwam.

Blaas/nier problemen staan op de symptomenlijsten van lyme:

Recurrent or constant infections (bladder, kidney,
http://thelymelight.net/info.html

List of Lyme Disease Symptoms
Bladder -- frequent or painful urination, repeated urinary tract infections, irritable bladder, interstitial cystitis http://www.autoimmunityresearch.org/lyme-disease/

Blase, Nieren
LB kann zu einer Zyste im Interstitium (Zwischenraum zwischen Körperorganen oder -geweben, d. Übers.) führen, die Blasenschmerzen erzeugt, welche durch Urinieren erleichtert werden.
Eine neurogene Blase kann sich entweder mit
(Harn-)Verzögerung,
Häufigkeit (des Urinierens, d. Übers.),
Verlust der Blasenbewußtheit,
Urinrückhaltung,
Inkontinenz oder
den Symptomen einer Harnwegeinfektion
entwickeln.
Ich vermute, daß chroniche Pyelonephritis (bakterielle Entzündung des Nierenbeckens mit Parenchymbeteiligung, insbesondere Interstitium und Tubuli, Parenchym = das spezifische Gewebe eines Organs im Gegensatz zum Interstitium, Tubuli = Kanälchen -der Niere-, d. Übers.) eigentlich LB ist.
Kinderärzte möchten daran denken (may want to consider), daß nächtliche Enuresis (Bettnässen) als Folge von LB auftritt
http://www.lymenet.de/lymchckd.htm#checklist

Nierenninuffizienz: Funktionsstörungen bis Schäden an der Niere - vorübergehend auftretende Kreatininerhöhungen und eine kurzzeitige Proteinurie als Zeichen einer Nierenbeteiligung werden meist übersehen
http://www.borreliose-zecken-ms.de.vu/


Als je googeld op lyme and bladderinflammation of infection of op lyme and (interstitial) cystitis(blaasontsteking) dan vind je er meer over.

Groetjes, Yvonne

Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.


Afbeelding

ventru
Berichten: 125
Lid geworden op: Za 3 Sep 2005 12:19
Locatie: Rotterdam

Berichtdoor ventru » Di 13 Mar 2007 10:55

Dank je wel! Hier kan ik iets mee.

Ik ga het uitzoeken, ik denk soms dat ik een zeur ben, altijd weer terugkom op de Lyme, maar als het niet iets anders is, ziet het er naar uit dat het wel degelijk Lyme is.

Ik had de hele Lyme op een laag pitje gezet, je went aan je klachten en denkt dat het niet beter kan worden. Reacties van specialisten dat het géén lyme is, maar dat ze niet weten wat dan wel, helpen daar ook niet aan mee.

Ik denk dat ik weer eens mijn bloed moet laten onderzoeken, heb ik al eens eerder gedaan in Keulen, waar een positieve uitslag uitkwam.

Niek
Berichten: 2305
Lid geworden op: Vr 19 Mei 2006 11:31
Locatie: Walcheren

Berichtdoor Niek » Di 13 Mar 2007 13:18

ventru schreef: Er bleek geen nitriet in voor te komen, als teken dat het een afwijkende bacterie is.

da's nogal makkelijk, dat is alleen een heel algemene test die volgens mij weinig zegt.

ventru schreef:Niek, het je meer info over lyme / nier/ blaasklachten???

nee helaas, ik lees veel op het amerikaanse lyme forum maar hou dat verder niet allemaal bij. Ik denk dat je met de tips van vonneke al een heel eind komt, anders zelf even op flash zoeken: http://flash.lymenet.org/ubb/ultimatebb ... =forum;f=1

Ik begrijp dat de plasproblemen (vaak moeten plassen, slechte beheersing van de blaas d.w.z. dat het lang duurt, nadruppelen enz.) vermoedelijk vooral een gevolg zijn van storing van de solar plexus (een soort zenuwknoop - volgens de Hindu's een van de belangrijkste chakra's); dus wellicht een vorm van neuroborreliose die hinderlijk maar niet direkt gevaarlijk is. Veel plassen kan ook simpel een gevolg zijn van het feit dat je lichaam gif kwijt moet (je krijgt dan vaak ook veel dorst en gaat extra drinken), vaak tegelijk met koortsgevoel en stevige herxen.

bloedstolsels in de urine wijst denk ik op echte weefselschade dus dan moet je toch denken aan een echte infectie van de blaas of nieren. Lijkt me dringend gewenst dat ze dat beter uitzoeken. Ik zou bijna denken ... misschien moet je die bloedstolsels eens met PCR laten testen bij ProHealth?


Terug naar “Medisch”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten