lekker receptje
Koop een eend van ongeveer 5 kilo voor 6 personen.
2 grote flessen whisky, spekreepjes en een fles olijfolie.
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout, de oven voorverwarmen op 180 graden en een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky. De wisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven.
Daarna de eend op een muur/vuurvaste schaal leggen en een tweede glas whisky inschenken. Nu het tweede glas ook opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met whisky. De glaven opdlinken en de scherven van et eelste glav oplaapen. Nog en nalf glav insjenke en opdlinke.
Na en nalf uul de hoven opedoen om de > deend te sjekken. Blantwondezalff in de padtamer ganaale en opdepovekand van de linkerhand toen. Denove nun sjopgeve.
Twee glave whiskyiiinsjinke en tmiddelste glaf leegdwinke.
Den nove opedoen naadattet eerste glav leegi en de sjotel vastpakke. Blantwndezalff opn binnenkant van de regtehantoen en deend oprape.
Deend nogis oprape en metten nantdoek de bwantwondesalve fan deneent fege. Ze zande otvette me visky En de tube meh zalv veeroprape.
Thapotte glazzopvege en deent terrugh in dehove doen.
Deheent oprapuh hen oveeers opedoen. De twwiede flesh visky pedoen en regopsette.
Opstaan fan de floe en tochma blijve zitte. De bles opde gnronf neerzette. Uide bles dlinkenwande glave zijn opof kabot Denove afzette, dooge sluiten en omfalle.

moet kunnen