1 kilo(of hoeveelheid naar wens)gekruide kipvleugels of kipkluifjes
5 teentjes uitgeperste knoflook
Een scheutje ketjap manis
Witte peper
De kilo gekruide kipvleugels in een kom of bak doen, de uitgeperste knoflookteentjes erbij, wat ketjap manis, ongeveer 4 eetlepels, een beetje extra witte peper, en dit even mengen en een uurtje laten intrekken.
Dan boter, olie of wat ik doe, van beiden wat, in een goede pan met anti-aanbaklaag(want met ketjap kan het nogal snel aanbakken, oppassen dus), en zachtjes aanbakken, en als er vocht bij komt, geen probleem, dit kan de kip goed hebben, wederom door het verhoogd risico van aanbakken door de ketjap.
Ik zelf doe er soms zelfs wat water bij, als het dreigt aam te bakken, dat is zonde van het gerecht.
Echt lekker, je bakt je kipvleugels nooit meer anders, denk ik..

Erbij eet ik gele rijst.
Een pak pandanrijst
Een theelepel kunjit(kurkuma)
Een stukje kokosblok(ah gewoon)
Beetje zout
Kan met salamblad, hoeft niet
Salade
Sla
Gesneden rode of normale ui
Komkommer
Tomaat
Azijn(optioneel)
Olie
Zout
Als laatste wel sambal ernaast op het bord, dit is essentieel vind ik.
Deze combinatie eenmaal geprobeerd, je zal het altijd weer maken.