Lekkere recepten delen

Voor onderwerpen die niet met Lyme te maken hebben. Hier kan vanalles worden geplaatst. Luchtige onderwerpen zijn ook welkom.
bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Lekkere recepten delen

Berichtdoor bamboe » Ma 27 Mei 2013 9:21

hoi Hayley, ik snap wel wat je bedoelt over dat je moe wordt als je eraan denkt, met name de omschakeling in denken die je moet maken.
En die honger dat begrijp ik ook.
De fysieke omschakeling vond ik ook flink wennen.
Ik ben er wel ongeveer een anderhalf jaar naar toe moeten groeien.
Ik kreeg veel ¨cravings¨ naar koolhydraten en hield het ook niet vol.
Nu snap ik ook niet precies waarom het me nu dan ineens wel lukt.
Het is vooral ook omdat ik van iemand las die zegt dat ze geen moeite ermee had dat ik ineens helemaal durfde en kon overstappen: maar ik probeerde dus al een tijdje koolhydraten te minderen.
Als ik nu rijst eet of zo, dan voelt het juist helemaal niet meer als vulling.
Dat is meer zoiets van: ja en? als ik dat nu eet.
Van koolhydraten krijg ik alleen maar meer honger als ik het eet of meer het holle kies-gevoel heb ik erbij.
Kijk, ik kan ook echt slecht tegen koolhydraten op het moment, van met name die van suiker en granen met tarwe als absolute klapper: dus voor mij voelt het als een must om af te kicken van koolhydraten.
Plus dat ik erg aankom als ik niet uitkijk.
Dat was vroeger bij mij echt wel anders.
ik heb ook twee zussen die in de overgang echt medische wrakken geworden zijn, en dat ligt zeker hormonaal.
Ik zie mijn voorland en probeer mezelf te wapenen.
In mijn bloed zijn de waarden ook verhoogd en het feit dat ik cystes op mijn eierstokken had, zegt ook dat ik aanleg heb voor diabetes.
Ik wil die ziekte niet dus moet ik mijn insuline laag houden door de dag.
Als de nood aan de vrouw is...
En dan nog dit: het lage koolhydratendieet werkt anti-ontsteking in het lichaam.
Honger is op den duur als je eenmaal in de ketose (vetverbranding) zit eigenlijk juist veel eerder passe dan als je honger hebt als je veel koolhydraten eet: koolhydraten vragen om meer koolhydraten.
Je lichaam maakt insuline aan op basis van wat je daarvoor (aan koolhydraten) at.

Je kunt beter trouwens sochtends geen fruit of graan eten omdat het je bloedsuiker gelijk omhoog gooit.
Iets van yoghurt of kwark met gebroken lijnzaad of zo zou beter zijn.

Hayley
Berichten: 935
Lid geworden op: Vr 27 Apr 2012 20:35

Re: Lekkere recepten delen

Berichtdoor Hayley » Ma 27 Mei 2013 12:23

Ok, dus je bent nu helemaal into koolhydraatarm food.
Ik hoor altijd dat eiwitten goed vullend zijn, maar je er niet dik van wordt, dus das ook goed.
Ik lust wel een kippetje nl :)

Ik kan niet tegen pittig food sinds ik Lyme heb, kan jij ertegen?
Ik had er eerder geen last van, ik at veel pittig met m'n Indische achtergrond.

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Lekkere recepten delen

Berichtdoor bamboe » Ma 27 Mei 2013 20:25

hoi Hayley, ja je zou evengoed kunnen zeggen dat ik into eiwit- en vetrijke voeding ben, wat kort door de bocht uitgedrukt, maar dat is misschien beter dan koolhydraatarm: al moet ik wel muggenziften met koolhydraten (maar dat is geen enkel probleem).

Pittig eten: ja lekker!
Jammer dat het je niet lukt.
Misschien net zoiets als de zon: pittig eten zet aan tot ontgiften denk ik?

Hayley
Berichten: 935
Lid geworden op: Vr 27 Apr 2012 20:35

Re: Lekkere recepten delen

Berichtdoor Hayley » Ma 27 Mei 2013 23:30

Ja, als ik nu pittig eet, dan zwelt m'n hals op, of ik denk beter gezegd m'n aders en dat is onhoudbaar :(

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: Lekkere recepten delen

Berichtdoor Tulipano » Ma 21 Apr 2014 16:25

Risotto agli asparagi (Aspergerisotto)

Voor 2 pax.

Vier flinke handjes risottorijst;
Een bosje asperges (groene asperges zijn wat zachter van smaak en minder taai dan de witte);
Een flinke ui;
Een teen knoflook;
Een half glas witte wijn;
Een kop kippenbouillon (voor de vegetariër: groentebouillon);
Een half bouillonblokje of zout opgelost in het kookvocht van de asperges, indien nodig aangelengd met water;
Zwarte peper;
Nootmuskaat;
Kookroom, of sojaroom of crème fraiche of zachte jonge smeerkaas (Philadelphia);
Parmezaanse kaas (geraspt);
Olijf- of kokosolie;
Klontje boter.

Optioneel:

*Paar plukjes verse peterselie
*Een hard gekookt ei
*Onsje beenham

Maak eerst de asperges schoon door de buitenste laag er met een dunschiller af te halen en een stuk van de onderkant af te snijden. Kook ze beetgaar in wat licht gezouten water. Let op: gooi het kookvocht niet weg maar kook daar later de risotto in gaar;

Neem een pan met een dikke bodem en verwarm daarin op een halfhoge gasvlam de olijf- of kokosolie en de boter;
Voeg er de fijngesneden ui aan toe en fruit deze lichtjes zodat ze glazig wordt;
Voeg er de risottorijst aan toe met wat nootmuskaat en de fijngeknepen teen knoflook en blijf roeren zodat ook de rijst glazig wordt;
Schenk er al roerende de witte wijn overheen en laat deze zo goed als verdampen;
Schenk er vervolgens beetje bij beetje het kookvocht van de asperges met het zout/halve bouillonblokje bij en kook de risotto langzaam beetgaar door ze regelmatig door te roeren;
Zodra de Risotto beetgaar is, de in stukjes gesneden asperges(*) en de kop kippenbouillon er aan toevoegen en al roerende zachtjes nog enkele minuutjes laten doorkoken; (*bewaar eventueel een paar aspergepunten om ze ter decoratie op de risotto te serveren);
(Optioneel en voor de niet-vegetariërs: het onsje beenham in kleine stukjes erdoor is ook erg lekker).
Draai het gas uit, roer de kookroom (of crème fraiche/Philadelphia) en de zwarte peper erdoor en als laatste de geraspte Parmezaanse kaas.

Decoreer de risotto met een paar plukjes peterselie en/of aspergepunten en, indien geserveerd als hoofdgerecht, met plakjes hardgekookt ei er op.

P.S. Is de risotto te droog/niet smeuïg genoeg, schenk er dan een beetje melk door.

Buon appetito!

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Lekkere recepten delen

Berichtdoor bamboe » Ma 21 Apr 2014 21:18

:idea: O mama mia :!:
Het water loopt me in de mond Tulipano.
Alla tua salute :toost:

Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

Re: Lekkere recepten delen

Berichtdoor Foetsie » Ma 21 Apr 2014 21:49

Ziet er lekker uit, jammer dat ik het dan weer niet mag eten op dit moment, gezien de Blastocystis + entamoeben nogal gek zijn op granen, aardappelen, rijst, meel, spaghetty en zoetigheid

Misschien weet iemand een mooi recept zonder deze ingredienten?

Dus alleen van groentes en fruit, dat kan dan wel weer.

Het is echt een dieet om van die darmparasieten af te komen samen met clioquinol

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: Lekkere recepten delen

Berichtdoor Tulipano » Ma 21 Apr 2014 22:21

Leuk dat je het recept waardeert Bamboe :) Wordt vervolgd.

Foetsie, ik snap je probleem. Ik moest om diezelfde redenen ook een koolhydraatarm dieet gaan volgen maar ik trok het niet vanwege mijn ondergewicht. Ik mocht 's avonds wel wat rijst, aardappelen of glutenvrije pasta maar eet nu 's middags toch weer regelmatig wat glutenvrij brood. Ik zal een vegetarische variant voor je zoeken, zonder koolhydraten.

P.S. Quinoa schijnt (vrijwel) geen koolhydraten te bevatten en daar kun je erg veel dingen mee doen. Kijk eens op onderstaande link:

http://www.ah.nl/allerhande/recepten-zoeken?Ntt=quinoa

:zwaaien:

Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

Re: Lekkere recepten delen

Berichtdoor Foetsie » Vr 25 Apr 2014 19:32

Saai hè?

Ik wil het graag volhouden, ze eten mij helemaal op die parasieten
Die zwarte quinoa is wel goed
Ik doe het nu al door de yoghurt i.p.v. granen.

Brood lus ik niet meer en pasta's eigenlijk ook niet meer.

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Lekkere recepten delen

Berichtdoor bamboe » Za 26 Apr 2014 21:57

Sapje:
Liquid Sunshine

by An Oasis of Healing on September 24, 2013

2 Cucumbers

10 Stalks of Celery

1 Bunch Kale

1 Bunch Dandelion greens

1 Lemon

2 Green Apples

Handful of Collard greens

Few stalks of Parsley

Small knob Ginger



Option 1: Cut ingredients into small enough pieces to run through your juicer

Option 2: Fit ingredients into your high speed blender. Add 1 cup of water and blend for about 2 minutes. Pour through a nut milk bag or cheesecloth. Squeeze and drink the juice. Save the pulp for flax crackers or compost it.
Cited From: http://www.anoasisofhealing.com/blog/#ixzz301XAxPRh

Liquid Sunshine Cancer Can’t Tolerate!
by An Oasis of Healing on September 24, 2013
By Andrea Lambert, Health Educator @ An Oasis of Healing

green-juice-oasis
At An Oasis of Healing, we know and follow the laws of Nature.

Having the knowledge of our body’s ability to heal, we support that process by providing the power of the sun through the work of plants, in a liquid form that cancer absolutely cannot tolerate. We call it Liquid Sunshine. Many may know it by the term “Juicing” or “Green Juice.”

The main ingredients in our Liquid Sunshine provide nutrient dense “tools” that the human body recognizes and can use to heal damaged cells, remove toxic build up, and revitalize the body.

We have chosen specific fruits and vegetables that support the specific imbalances in the body that lead to cancer cell overgrowth.

We use two Cucumbers because they are rich in potassium, which is the primary electrolyte inside our cells. Cucumbers help control fluid balance within and outside our cells. Potassium works in sodium-potassium pumps in cell walls which control intake of nutrients and excretion of cellular metabolic wastes. This is a critical process for those suffering the imbalance that leads to cancer cell overgrowth. Toxins must be removed as fast as possible so that homeostasis can once again be regained and health will then return no matter what your condition. Potassium is also critical in transmitting electrical energy throughout our nervous system.

We use ten stalks of Celery because it is a wonderful source of organic sodium that our body can use effectively. Sodium is the primary electrolyte outside our cells. In America, we have been scared into not using salt. If we choose salt that has not been filtered, bleached, and processed which leaches out every other mineral except sodium chloride then we are making the right choice. Some examples are Celtic salt, Himalayan Pink Crystal Salt, and Hawaiian Black Salt. Sodium also works with potassium in the pumps which control the flow of nutrients in and wastes out of our cells, as well as, in transmitting electrical energy throughout our nervous system and helping to maintain blood pressure. If we do not have optimal electrical energy running through our system, our body cannot receive the signals with the information it needs to know to ensure homeostasis is maintained and everything is running right.

greens We use one bunch of Kale because it is at the top of the nutrient table in the majority of vitamins, minerals, phytonutrients, etc. It is one of the most nutritious foods available and is rich in chlorophyll, the blood of plants which enhances oxygenation of the body. Chlorophyll is almost identical to hemoglobin which is the oxygen carrying molecule in our blood.

The difference is that chlorophyll contains magnesium whereas hemoglobin contains iron. Chlorophyll carries carbon dioxide while blood carries oxygen. This is also evidence of our symbiotic relationship with plant life. We breathe in oxygen and exhale carbon dioxide while plant breath in carbon dioxide and exhale oxygen.

Plants are the lungs of the earth! Nature came up with a very energy efficient process enabling the body to use the red blood cells to carry oxygen while the chlorophyll cell carries magnesium. Having the ability to release and use free magnesium for other activities is extremely health benefiting. Magnesium is the master molecule of the human body and is needed in over 300 different processes the body performs daily! Typically enzymes are considered the spark of life, the catalyst that makes the engine go but without minerals, these little catalyst can’t be a catalyst. Iron is taken from dietary sources and the body’s internal pools as red blood cells break down and are replaced. The sources of iron are important because our body cannot convert iron shavings into anything usable. There are commercial cereals that actually use iron shavings and say that its fortified with iron. Our body does not recognize this form of iron and thus will become deficient if this is the only source. Kale is rich in iron and critically needed to supply the right form of iron for our bodies. Chlorophyll is a valuable blood purifier and healer as well.

Kale is rich in magnesium which supports our nervous system and is the control switch behind the sodium potassium pumps in our cell walls. Kale is also rich in the B vitamins which support the nervous system and are very involved in energy production. Magnesium is also vital for the absorption of calcium into our bones and Kale conveniently supplies the needed calcium as well as Vitamin C.

A not so well known benefit of eating Kale is the amazing protein content. Kale contains over 40% protein by dry weight! Remember ALL greens and other vegetables and leafy greens are good sources of protein our body CAN USE. To learn more about the best sources of protein for the human body, please read the article by Dr Lodi on our website called America’s Mantra: Protein.

dandelions We use one bunch of Dandelion Greens because dandelions are a natural potassium diuretic that helps to flush water retention without stripping potassium from the body. Dandelion greens also stimulate the kidneys to release toxins from the body more quickly. Dandelion greens provide a net gain of potassium which is very important and valuable. The mannitol that Dandelion roots and leaves produce in the spring are helpful in treatment of hypertension and weakened hearts. Dandelion is also chlorophyll rich, is mildly detoxifying to the liver, and improves the functioning of the liver and gallbladder. Gently helping the liver to detoxify is very important when dealing with imbalances that have led to cancer cell overgrowth.

We use a handful of Collard Greens which is another chlorophyll and nutrient rich greens. All greens contain chlorophyll with darker greens containing more. Chlorophyll is the most effective for enhancing oxygen transport around the body. The darker green the better! Collards contain plenty of magnesium, iron, vitamin C. They are rich in vitamin A which is important for integrity of DNA replication in skin type tissues. Collards are a good source of vitamin K which helps control blood clotting and it is also a good protein source.

We use a few stalks of Parsley which is high in iron, contains 3 times as much vitamin C as an orange, and is rich in calcium and magnesium. Vitamin C increases the absorption of iron from vegetable sources up to fourfold and calcium and magnesium work together in muscle contraction and relaxation.

We use a small knob of Ginger which is a wonderful circulatory stimulant that enhances the delivery of all nutrients to the cells through the bloodstream. Ginger contains anti-inflammatory properties so it helps reduce inflammation all over the body and possesses “anti platelet” activity, which helps thin blood and reduces the risk of clotting.

We use one lemon, a wonderful source of vitamin C. Vitamin C is important for immunity and tissue integrity as is involved in collagen formation. The pith is rich in bioflavonoids which enhance the absorption and activity of vitamin C. The organic acids in lemons cause the body to alkalinize which in turn allows the body to release toxins from the lymphatic tissues, dissolves plastic residues built up in tissues, and creates an environment unfriendly to pathogens as well as cancer cells. Lemons are also rich in many B vitamins, are a great source of potassium and calcium, and add an enjoyable tangy taste to our juice recipe.

We use two Green Apples for wonderful flavoring. Apples are a good source of vitamin C which is a necessary nutrient needed to turn the cancer overgrowth tide around. Sometimes we use six Pears instead of the green apples. Pears are also a good source of vitamin C and like apples contain pectin, a fruit fiber which slows the absorption of sugars. In spite of tasting sweeter pears often have a lower glycemic index than even green apples. It is important to keep sweets/sugars as low glycemic as possible as this is the primary energy source for cancer cells. Cancer cells can only make 2 energy packets (ATP) per molecule of glucose while healthy cells make 38 APT per molecule of glucose. The cancer cells will gobble up all the glucose they can to get their fill leaving the rest of the healthy cells very little to work with.

Sometimes we include some Tomato and Basil. Tomatoes are a good source of vitamins A, C and E. Vitamin E is a fat soluble antioxidant which helps protect cell membranes from free radical damage. Tomatoes also contain lycopene, which is another valuable antioxidant shown to be effective in cardiovascular health and protective against many chronic illnesses. Basil is a good source of protein, vitamins E, C and the B Complex Vitamins and is a good source of calcium, magnesium, iron, potassium and zinc. Zinc is important for our immune, reproductive, and many of the body’s enzyme systems. Zinc will actually render pathogens unable to reproduce thus shortening their negative effects on our body.

With this wonderful formula, you can provide your body what it needs to heal in combination with specific cleansing and detoxification protocols that will allow your body to focus its energy to clear toxic build up, repair damage, and regenerate healthy tissue. The more you offer your body these tools, the healthier you will become, the more “dis-ease” resistant you will become, and you will have the knowledge of the power of following natural laws. Remember there is no “cure” out there. The “cure” lies within, within your body. You have the power!!


Cited From: http://www.anoasisofhealing.com/blog/#ixzz301bMaerd


Terug naar “Off-Topic Café”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast